AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2040|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

哀悼消防英雄蕭永方及陳兆龍 [複製鏈接]

EXP
6727 點
樓主
為消防英雄蕭永方及陳兆龍,及所有參與撲救火警的其他消防員,至萬分感謝,你們的高尚情操令本人非常敬佩,事發當日我雖不在場,但我在now tv新聞台看住你們勇敢地進行救援工作,由事發起我已經即時看新聞台,直到下午1時為止,我都在看你們英勇的表現,實在令人非常感動和敬佩,有同事出事你們仍然要帶住悲傷和沉重的心情繼續工作,你們的專業精神實在令人欽佩,我很尊敬你們,希望蕭永方及陳兆龍的家人,別太傷心,這兩位消防員因捨己救人而失去寶貴的生命,在我心目中他們已成為了我的偶像,衷心祝福他們的家人,為他們而驕傲,好好地活下去!!!

世事豈能盡如人意,但求無愧於心。
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

哥斯拉,不如同管理員提出一下好似悼念四川地震災難死者咁將本論壇將背景暫時轉色,以是哀悼= =(傻左,可5理)

EXP
6727 點
原帖由 abg4b10 於 2008-8-13 14:19 發表
哥斯拉,不如同管理員提出一下好似悼念四川地震災難死者咁將本論壇將背景暫時轉色,以是哀悼= =(傻左,可5理)

咁又唔洗,我們在心中向兩位至敬已經足夠嫁喇。

EXP
4644 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

回復 3# 的帖子

本少聽到有消防柴左,哭左左黎=口="

EXP
6727 點
原帖由 abg4b10 於 2008-8-13 14:39 發表
本少聽到有消防柴左,哭左左黎=口="

我當日一路睇住now tv新聞台,佢地起火開始就一路影住,當見到那消防員被同事救緊果段,我都喊左出來,咁後生就...... 真係好可惜,真係好偉大,值得人們敬佩。

EXP
4644 點

回復 5# 的帖子

@@"估5到哥now tv d記者咁有耐性@@

EXP
2132 點
我冇喊
感動左
住客:陳兆龍脫氣罩給我
旺角大火兩名消防員英勇殉職,一名獲救的女住客,昨致電電台說:「他將口罩脫下給我……」
個人比左口罩個住客
佢先會死...
希望佢得到安息...

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 abg4b10 於 2008-8-13 14:19 發表

將個背景暫時轉色ge話..咁d白色字就真係比人睇到晒- -
到時就益晒d人...咁就暫時失去左「反白」ge意義
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
2767 點
唉~消防真係一個危險既職業,有命入都吾g有冇命出,不過最可惡既都係d吾小心用火既人,係咁燒一燒,燒晒人地既財產,仲燒埋人地條命:@
一個人
在獨木橋上行走
即使橋下是死亡
閉上眼
張開雙臂
迎接一切
這一刻
我依然在享受一個人的快樂。

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
人總會死...但係我覺得佢地既生命比那d賭鬼生存到80幾...佢地既死更有意義...呢點就已經足夠了....
人生在世最重要係係對其他人有良好既影響...而且影響越大..咁到死一刻亦已經無憾了

EXP
1646 點

友誼之星勳章

其實佢地2個真係好勇,好佩服佢地

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 熊貓大王 於 2008-8-16 23:04 發表
其實佢地2個真係好勇,好佩服佢地

你錯了...人唔到死那刻係唔知自己真係會死...
可能佢地入火場那刻都估唔到呢一切...