AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: p85974319
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 新手玩咩職好。。   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

k190853 發表於 2014-11-26 14:13
你特登唔提拳刃係歧視拳刃玩家?(怒)

我都定唔到佢個位= =
以下圖片,由公會一眾女會員提供:
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

>_> 我會建議法書 23%速 有石 吸魂術都1.8秒了>_> (10%傷換血 打王經常一發吸7 8萬血的)(法書冒險吸魂變群傷 群吸血)
不用搞吸血武<---這個真心給力
主破防 副減傷(震盪都OK)/主+15%爆害 副+15%爆傷/主吸血 副震盪(右路必要)
但如果考慮到日后開分身玩 主武還是要搞吸血(副法書 滿速吸魂3.5秒好像 都一下吸到5 6萬的{現在吸血打王和諧是十分好用哦})
當你能秒小怪的時候 你打副的速度就會下降>_> (因為吸魂術 是兩下的 第二下才吸血 你第一下(比較高傷)就秒怪 當然就吸不了血)高LV副各種單刷 比如62秒小怪的副本>_> 去到前王 都死幾次的樣子
還有各種狀態-10%防 傷 速 爆..等等
加自身10%防 傷 爆...等等
再外加破20%防
打副就算爛裝也會有人組
再說佢副武真的可以任玩>_> 奧義都可以1 3都可以不用主武的 用副武的主法書 副聖劍
禁斷-----爆斬龍(加一兩千破防+10%爆擊率)滿速 8/4.5秒CD{好像} /EX +奧義+15%造傷(聖焰完后再倒數8秒效果才會消失) 滿速18秒CD)
副火炮也不錯
奧義1技破12%防  光能機槍塔疊5破 兩三千防(不過仇恨太大了 盾+琴也沒你高仇 除了佢大叫的幾秒內比你高仇之外)
副鐮... 除了雙武 小怪加狀態 還有1技減傷 我就真的不知有甚麼用了>_> 還會被拒組的可能性
副琴....救命用 基本上你打副時 沒時間出技了
副太刀....作死的樣子 CD太大了
副斧-----也是作死的樣子 CD太大
雙刀....還也不錯 有滾地 舞旋--->十字斬(高速 疊三次都能燒十幾萬血{300%爆傷})---->斬擊
雙槍....有加速! 冰陷阱(>_>效果就只有4秒 CD長到啊媽都吾認得) 2技破防奧義-12% 暗陷阱橙奧義+9%走速?
副弓----恩.... 我沒玩過(考慮到太冷沒人做核心)_
副拳----沒玩過>_> 個人覺得法書 還是不要玩近身戰好了
劍盾----1技奧義12%破防 還不錯的 (專玩右路可考慮 主吸血 副震盪)

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
k190853 發表於 2014-11-26 14:13
你特登唔提拳刃係歧視拳刃玩家?(怒)

嗯嗯!
引戰!(開玩笑)
拳嘅定位起初期系幾突出
生存力高(長駐25減傷,6s cd嘅瞬補,可吸血嘅dot)
輸出還可以,因為初期副本減傷少,輸出系取決於技能系數同武器表傷,拳表傷好低,但天生有+10%爆率,同2.25武蓮華←全職業系數最高

但到後期,各種畜力技能已經刷走武蓮嘅特色(人家畜力只系弱你少少,但系畜力一下打一堆怪,武蓮只系單體)結果,武蓮冇左優勢,但拳嘅低表傷同萬惡gcd嘅缺點依然存在,令拳刃嘅輸出一直比下去。

初期只有拳刃有技能特色,各種氣紋,但系依加呢?個個職都有技能特色了,怒氣,翻滾等。拳嘅另一個優勢又冇左lu~~

初期冇蝙蝠,生存力同輸出系獨立嘅,具有高減傷,高回復力嘅拳刃副本生存力可以同盾,琴同坐。依加,後期出現嘅蝙蝠核系打手嘅福音,同時打破左坦補打鐵三角!拳刃嘅高回復力已經五系優勢。只要打得痛,我就吸得多,回復力遠勝於拳刃嘅先天優勢~

官方知道蝙蝠嘅出現已經破壞左遊戲生態,為左平衡玩家嘅極高回復力,副本硬度同強度就開始三級跳(硬:降低玩家輸出,吸血吸少D,強:扣多D血,平衡吸血嘅效益)結果坦型拳完全絕種,因為副本強度太高,25減傷已經效益不大了,拳嘅生存力俾盾,琴拋離,俾其他打手們追上。

因此,拳刃玩家為左平衡番副本嘅難度,又開始換上蝙蝠。隨著玩家嘅等級同能力不斷上升,一槍/一下就吸10w血,單刷爽爽的,官方又決定壓抑蝙蝠嘅吸血能力,但高傷打手為左吸多D血,又開始催谷自己嘅輸出,但系拳刃甘嘅表傷,點谷就差五多。結果,拳刃嘅輸出同生存力起後期一直都處於下風,冇定位可言。

PS,火炮都俾人忽視左…
(炮同拳一樣系命途坎坷,當然雙刀都五另外啦~←拳刃好兄弟)

主打遊戲
幻想神域
EXP
367 點
火炮最屈,揀火炮LA

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
唔好意思我玩拳副太刀都係玩打手=_=拳刃玩坦?咪講笑

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
k190853 發表於 2014-11-26 20:34
唔好意思我玩拳副太刀都係玩打手=_=拳刃玩坦?咪講笑

以前坦拳系幾硬嫁(果時連滿等系65定70)

往事只能回味…

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
其實不如大家算啦
樓主都冇再點應佢係想玩pve/pvp
攻擊型/附助型
只是想一開人物就60級~_~

主打遊戲
幻想神域
EXP
267 點

遊戲狂熱勳章 在線勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

只有鐮刀可以直升
升到55LV

但我建議你唔好用鐮
我就係主書副鐮 , 書主要定怪、負狀同輸出 , 鐮就弱化同用冒險之路果兩個無敵技

但我睇你唔想升都只係會用鐮
咁我未試過主鐮 , 但我都試下講下我嘅想法
因為鐮嘅弱化可以疊加
同時召喚亡靈可以增加自己嘅能力
如果你想要更強嘅能力你可以副太刀
太刀好多技都可以有D咩加成 , 又有D技有昏迷
你可以去試下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
算啦~樓主睇黎要玩鐮刀~只好祝佢好運T_T