AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4949|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 請問幻想神域到底系吾系外掛神域   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

樓主

外掛識打副本 識打野怪,識釣魚,識賣野,識喊頻,下一步系吾系PVP?
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
??

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

GAY???

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

官方在上週末時也已留意到此情況,其實官方的行動也沒停過,目前也正進行相關行動中

司馬信  以前申請落果D~  發表於 2014-9-30 12:01:44
天生購物狂  點解又有甘多新鐮刀AC,系吾系又有新d方法申請AC,mail??  發表於 2014-9-29 17:47:05

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

= =  成日花錢同BOT玩,去哪都系外掛,吾好同我講屏蔽玩家,我玩d系線上game,唔系單機game

之前黑騎士+阿波羅+納威亞合ser時,擺攤區全系人,根本吾敢吾開屏蔽玩家行過去,好多人玩,我念住3個ser合併6條線路一定吾夠,但係都未6跳線路都係紅色(除左之前披月打世界王時候會,但都系單一條線路紅色),現在服務器升級,前段時間外掛橫行到日日6條紅色

十月一日大家都放假,到時候會吾會6條紅色我都吾敢想象

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5029 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

目前工作室新使用的鐮刀角色不是現在才開創的,而目前鐮刀角色的開創已加入限制,我們官方會密切留意遊戲中的情況。

而我們官方不會把工作室視為玩家,會努力對抗,希望所有玩家都可以同心對抗,向現金買幣說不!

主打遊戲
幻想神域
EXP
84 點
其實官方可以試下睇D金幣流向  呢D外掛肯定會集中一兩個號草金幣,封咗距哋咪OKlor

主打遊戲
幻想神域
EXP
455 點

儲蓄勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章

天生購物狂 發表於 2014-9-29 17:31
GAY???

佢地個動作.......

主打遊戲
幻想神域
EXP
890 點
神域使者 發表於 2014-9-29 17:58
目前工作室新使用的鐮刀角色不是現在才開創的,而目前鐮刀角色的開創已加入限制,我們官方會密切留意遊戲中 ...

咪就係你地官方當日多舊魚囉

無啦啦開放註冊,今日捉蟲喇外掛多到PK,但係要我地玩家受返晒???

我問候你全屋人呀

主打遊戲
幻想神域
EXP
2749 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 用戶勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章

人與人之間就好像是貝殼, 能和在一起就是緣分。 當找到一個真心真意喜歡的人, 要是覺得選擇是對的話, 就算有再多的反對聲音, 也一定要堅持下去。 即使最後的解決是別離, 但是曾經幸福過……

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

神域使者 發表於 2014-9-29 17:58
目前工作室新使用的鐮刀角色不是現在才開創的,而目前鐮刀角色的開創已加入限制,我們官方會密切留意遊戲中 ...

官方版大,
我希望你唔好搬龍門,
其實我已經睇過你好多次向買幣說不,
就好似上邊交易區咁,
都有人賣緊幣,
有時係好難去介別, 究竟D金係由玩家定由幣商來,
近日大陸工作室加入賣幣, 當中2地匯率有一定差額,
當中有玩家是由大陸工作室買入金幣再賣給玩家,
賺取利潤。

而買金賣金呢樣野一直都存在, 唔係今時今日先發生,
但係點解而家會咁嚴重, 以前又冇咁多人嘈?
因為以前個幣值係合理, 貨金/非貨金都有佢生存空間,
但係而家呢????????

自從由官方開始左免註冊碼活動,
引至大量工作室流入,
1個月工作室們應該開號不少,
如果官方只是把他們已用作外掛的ACC 凍結,
咁就真係沒完沒了,
我唔明白, 點解官方唔會以根據外掛註冊IP 而將其所有同IP 的ACC凍結?
而係要分N次慢慢捉
你唔好以為捉外掛可以俾你拖長來, 係一場持久戰,
你咁拖法, 玩家慢慢流失,
到時你捉得來, 外掛係冇左,
但玩家都已經走晒

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
小細細 發表於 2014-9-29 23:54
官方版大,
我希望你唔好搬龍門,
其實我已經睇過你好多次向買幣說不,

http://forum.agames.hk/forum.php ... &fromuid=313357

呢個POST有講點解唔封IP...我都係大陸公會玩過一排...都同大陸既正常玩家做左朋友...佢地有D人會因為用VPN比官方誤凍過...似乎係因為用既VPN IP 同外掛工作室用同一個導致(我估係...都唔排除果個大陸玩家都有用外掛...唔知....係佢先知)

如果照你咁講一野封鬼左用外掛既IP...你有冇諗過會有至少有2個問題?
1.一定會有大量海外正常玩家比官方誤凍
2.只係註冊左唔代表就係登入遊戲即用外掛...甚至未ON過LINE...咁個"ACC"何罪之有?點解要凍???官方唔需要交代?就好似我都問過你地...釣魚外掛即係咩?你地覺得佢地係外掛....咁佢地係遊戲上所做既動作...又同正常玩家掛釣魚有咩分別?所以我覺得釣魚外掛其實係冇得捉...(版主都好似有講過係好難處理)唔通我開50個ACC係網吧掛釣魚...之後寄返比自己...咁我就係外掛?咁我又用緊咩外掛先?

kennyyee  你開100個釣魚都無罪,但係你釣魚d角色身上滿左會唔會自動回城賣魚??你角色無曬魚餌會唔會自動返去買??外掛就會!!!  發表於 2014-10-1 14:20:35

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

Asaki 發表於 2014-9-30 00:31
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=110910&pid=1052278&fromuid=313357 ...

言下之意係, 有用VPN 就查唔到佢註冊果陣GA IP?
而幣商用VPN掛幣等於合法?

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

Asaki 發表於 2014-9-30 00:31
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=110910&pid=1052278&fromuid=313357 ...

所以我覺得GM應該定時定候到各大外掛出沒黑點親自人手捉外掛,就GM判斷他們是不是外掛工作室
這雖然辛苦了GM,但可以減少捉錯好人的機會

司馬信  這個時有執行,只是 GM 隱身大家可能不知道。  發表於 2014-9-30 12:26:42

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

小細細 發表於 2014-9-30 01:03

我希望官方版大可以俾個明確答案我,
如果官方係無法處理GA話,
咁我係唔會再討論關於外掛的問題。

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
小細細 發表於 2014-9-30 01:03

2.只係註冊左唔代表就係登入遊戲即用外掛...甚至未ON過LINE...咁個"ACC"何罪之有?點解要凍???
↑乜呢句真係咁難明?

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

都唔知點捉,係就係有捉過...
25HKD->55HKD->40HKD

唔好話唔支持幣商...
佢地咁平,一餐飯仔就1000G.
啲人打副打1星期都未必有1000G
仲要比NPC整裝...

我發覺捉極都仲有,
唔知你地捉既係AC定ID= =
你捉AC一下就封人成個號.
捉ID刪角就可以再開..

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

Asaki 發表於 2014-9-30 01:20
2.只係註冊左唔代表就係登入遊戲即用外掛...甚至未ON過LINE...咁個"ACC"何罪之有?點解要凍???
↑乜呢句真 ...

呢句唔難明,
但我講緊ga係真實ip
事實上而家點解外掛捉極都有,
就係幣商手上持有大量之前在免註冊碼時所開之ACC,
我假設開左10萬個, 1個月開1萬個acc出來掛幣,
都可以掛10個月, 但隻game咁落去法頂唔頂到10個月?
如果官方能確定該真實IP 是幣商擁有,
大可將其IP 屬下之所有ACC 全數查封,
並唔係幣商得閒開一堆出來掛,
然後玩家回報外掛後, 官方又走去封一堆
根本係沒完沒了,
浪費時間,
如果官方承認查不到IP,
我都無為再浪費時間舉報,
因為已經冇得救

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

官方版大, 希望你出來回應一下

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
小細細 發表於 2014-9-30 07:55
呢句唔難明,
但我講緊ga係真實ip
事實上而家點解外掛捉極都有,

似乎你真係冇乜常識...如果ALTA係可以查到所謂既真正IP....咁網絡世界真係冇乜私隱....就算係警察都查唔到...佢都要找ISP先查到...仲要申請什麼什麼先可以同ISP囉呢D資料...睇戲都有做....ALTA係咪公司?遊戲代理ONLY...點做到?

同埋一般先方法就可以辨認到係咪用所謂既真正IP...咁VPN都唔會有作用....大陸人既翻牆都唔會成功...講到呢一點你化未?
講多一點....所謂既真正IP...要轉都唔係D咩難事....HKBN就已經好好轉

仲未化?咁如果你想社會冇哂罪犯(例如三X會)...你覺得有冇可能...你覺得警方有冇可能做到?用番你個"因為已經冇得救"....咁呢個世界係咪都冇得救?
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿