AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: CDD
打印 上一主題 下一主題

第一屆夜血會考英文作文挑戰賽[更新文章至4/7]  關閉 [複製鏈接]

EXP
711 點
原帖由 ~兒兒~ 於 2009-10-6 23:13 發表

唔知你係咪食得大蒜多le@@咁囂張既,好大口氣,仲好鬼口臭wo;P
須知呢個世界人上有人,天外有天....
之前第一帥天少都俾個咩所謂x海龜比下去了....仲要自動退位讓賢添a__a
呀!!!你講到咁口響,暑假個時關於個我們的回憶作 ...

兒~
可能佢中文唔係太好...
你見佢連何謂『証明』都未分得清...就知啦!
咁點作個回憶拎冠軍?!

作為中國人,學好D中國文學先吧!

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
229 點
原帖由 CDD 於 2009-10-6 16:58 發表
是次比賽.目的為使大家英文水平上升.

只要你寫的文章,能比我地的文章優勝.就可得獎!

比賽使用09年會考題目.

題目為:Should parents teach their children at home instead of sending them to school?

基本要求2 ...

其實你的題目本身沒有問題,不過你好像沒有註明是Letter to the Editor......
那何解你post出來的有 Dear Editor 的字句呢?
格式是否一個評審的因素呢?
你只例出了基本要求,那有沒有不基本的要求呢?
評審有何準則?(請詳細列明,會考也有評分標準的)
還有,誰人來作評審?
最重要一點,何謂叫「我地的文章寫得更好」?當中的「我地」是誰?
評審的人是否真的有資格比較大家文章的質素呢?
晴月
100lv 2階牛醫師
死守 神奈川
Panda + Dora =
Pandora

EXP
711 點
原帖由 晴月 於 2009-10-7 08:56 發表

其實你的題目本身沒有問題,不過你好像沒有註明是Letter to the Editor......
那何解你post出來的有 Dear Editor 的字句呢?
評審有何準則?(請詳細 ...

晴晴!人地話:

本年會考改四千多的卷.

年年改三千以上

數十年教學經驗

set某卷的全港3位老師之一

好巴閉咖!!
但叫佢拎証明佢又拎唔到=-=
我都覺得根本佢就自己出200點,哄人地幫佢做功課
講真『我唔信有位咁巴閉既老師玩曙光』;P
人地得鬼閒上forum同你改卷咩?!

EXP
5 點
本年會考改四千多的卷.

年年改三千以上

數十年教學經驗

唔係好明呢個係咩意思...超混亂

EXP
784 點

回覆 43樓 ~兒兒~ 的帖子

我中文作文會考1星咋~.~
但都可以拎到第3名....可想CDD既中文作文能力....
所以話呢-v- kekeke 用腦諗都明點解英文
伺服器名稱:狐影
角色名稱:凄

EXP
26 點
話明會考題目  字數就應該多好多  唔應該因應你所講既"考慮到agame的會員未必能做到" 而隨便改變字數限制  會考既試題 就係要比考生用自己既思維去諗野 之後發揮係個題目度 唔係 點評分?  如果隨便改一改個字數  跟本就冇左比人發揮既空間 :'(
同埋 篇文 究竟係邊個作架?? 我搵唔倒作者名 可能係我對眼有事啦@@ 大得濟   而且 又唔講埋邊個做評分   得你一個?  你成日話 叫大家作d文好過 "你地" 姐係邊個 又唔講出黎   人地叫你證明 你就話
本年會考改四千多的卷.
年年改三千以上
數十年教學經驗
姐係咩意思 我唔明  不過我信架  我信真係有哩個人存在  不過可能同哩個post無關姐
你係想講佢負責評分?? 一話篇文係佢作  唔通 你所指既你地 就係你同哩個人一齊作一篇文?? :D
以中文書信格式黎睇  有上款 冇下款?
真係唔駛既話 ok我錯:L 我英文水平差:$

EXP
784 點
ooy係我地英水水平差架啦~.~
人地夜血精!英一堆堆- - 英文幾惡雞

EXP
26 點
又係既~___~
勁到出post
我地只好認命~____~! 我地唔係讀英文既材料   我地都係學好中文先:P

請勿離題

EXP
128 點
唉....
夜血d人甘勁,
個比賽留軸比你地夜血自己玩晒啦=.=
雖然真係會有老師改成3000份試卷,(改一份有10-20蚊,而改一份試卷唔洗3分鐘)
甘又唔係假,但唔信會係夜月有囉=.=
唉.....
你開post開錯地方啦=.=
想曬你地夜血勁去第二度啦= =
鴛鴛相抱何時了,鴦在一旁看熱鬧
[URL=http://img509.imageshack.us/i/2le5w9k.jpg/][/URL

EXP
229 點
原帖由 晴月 於 2009-10-7 08:56 發表

評審有何準則?(請詳細 ...

為甚麼個題目改得這麼無聲無色的?
我還在等樓主回覆我丫~~~~

但是,其他的問題,怎麼不回應我啦?
晴月
100lv 2階牛醫師
死守 神奈川
Pandora

EXP
128 點

回覆 53樓 晴月 的帖子

算啦= =
人地想比我地睇下佢英文超勁,
點會理你丫....
佢打篇野出泥,係想我比讚下佢.
e+佢都潛左水- -
[URL=http://img509.imageshack.us/i/2le5w9k.jpg/][/URL

EXP
711 點
原帖由 晴月 於 2009-10-8 17:01 發表

為甚麼個題目改得這麼無聲無色的?
我還在等樓主回覆我丫~~~~

但是,其他的問題,怎麼不回應我啦?

晴晴呀~人地潛左水啦
可能仰浸襯TIM!!!;P
由得佢啦,口講無憑,佢鍾意講到自己幾勁都得~
又真係吹佢唔漲咖啵~~

EXP
1014 點
更新至4/7

老師不是玩曙光的,

如果老師唔得閒.會由另一位外籍老師去評分.

丹丹你的問題.好似同比賽冇關!?

我也冇必要回答吧

本人也不是能24小時online.

一時未能回答.唔會叫做淆掛!?

改一份係有36蚊,而改一份試卷係要20分鐘上!

文唔係由夜血的任何一個人作的,如何叫夜血曬命!?

我地係冇alta支持的,點卡錢由我地出.

加夜血二字.有問題嗎!?

某人說我是會用你地d文交比老師!?

我都想請問大家..作文可以作差唔多成個月!?

之前都講左.文係AL都會係24分的.

我地比禁多時間大家.係想大家可以作好d.

相信識我的人會知道.我最初係講d好差的英文的,

正正因為禁.先會有這次的比賽.

希望大家會明白.夜血不是想曬命,想認叻

只因為錢由夜血出.先會夜血二字.

如果你地任何一個團.出錢的.都可以搞的.

使用會考評分標準

我地指一樓的文

評審人一定有資格!

君與我,當年亦情真。
小軒窗下,竹影夢裡,嫣然倚翠門。
奈何一心雄國志,縱紅唇烈焰,
傷若翰海,歎情存幾分?
驀回首,遇故人,驚斷魂。
問前塵何去,來生怎續,
不信春去便無痕。惟願人間無恨,
執子之手,共度晨昏。

EXP
711 點
原帖由 CDD 於 2009-10-8 21:18 發表
更新至4/7

老師不是玩曙光的,

我也冇必要回答吧

改一份係有36蚊,而改一份 ...

講一大段野,都只係不停強調『有資格評審』
即係廢話囉=-=

同比賽冇關唔出得聲?係既你就早講啦,叫埋版主幫手扣分!!
相對地,我從來都冇要求你回答我啵,我只係提出問題之嘛~KAKKA
估唔到你中文水平真係咁差;P

EXP
128 點
睇你改咩啦,
改份作文要20分鐘,
個老師賺毛?
如果真係,個老師真係好有心,
對教學既熱成真係................
講真,改完又唔洗比番個學生睇,
唔洗寫comments,
睇一睇就比到分啦

EXP
229 點
之前都講左.文係AL都會係24分的 <-呢句唔係好明,可唔可以解釋一下?

24分是怎計的?
晴月
100lv 2階牛醫師
死守 神奈川
Pandora

EXP
784 點
下?改一份卷20分鐘??我maths拎U都識計啦 1個鐘最多都係3份卷!
個位名師 你話改3000幾份 好啦 唔好計幾 只計3000
都要1000個鐘 起碼都要41.9日 四舍五入 42日先改好 仲要唔訓教 唔出街
無時無刻改先有甘既速度? 就算係個位名師 都唔會甘低能用42日既時間去改囉
我發覺CDD你除左中文水平不高之外呢=.= 連數學都不夠一個拎U既廢物高
檢討下啦!前後矛盾!同埋 CDD您!個段文 如果拎去會考考既話 U左啦你- -"
仲係到晒夜血 夜血比錢又點- -?係都搵個作得好D既出黎整段文啦
你?! 不知所謂!

EXP
128 點

回覆 60樓 段天 的帖子

人地"努力"讀書,
不過都唔知讀左d咩...
唉...........
英又唔得,中又唔得,數又唔得...........
有咩用=.=

請勿離題

EXP
784 點
我都係炒左數學一科 人地一炒炒三科=.= 仲要係主科~.~ 痛苦

請勿離題

EXP
374 點
原帖由 CDD 於 2009-10-8 21:18 發表
更新至4/7

老師不是玩曙光的,

我也冇必要回答吧

改一份係有36蚊,而改一份 ...

聰明人..你聰明就係人都知@@..但係估唔到連你隻眼..都有毛病..得閒去睇下眼科醫生吧;P ..呢到何時有人說你淆?@@難道你中文既水平低到連淆同埋潛水都唔識分嗎?:yip: 這樣的話..我無話可說:dump:

請勿離題

曙光和我無緣了
帳號全部已放