AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7559|回復: 143
打印 上一主題 下一主題

原創}口語♥ 心碎也不要緊..因我愛上尒{第6集-,-}  關閉 [複製鏈接]

EXP
689 點
樓主
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
改左名-﹏-
女主角×`

小鬼: F.2  冇米人士` 令女` 成績好好 好單純 {因家境既關系..而...}

女配角×`

小虹: F.2` 系鬼bestfd`  0k有米` 幾令女下..` 成績超廢-__-'

小雯: F.2 ` 系鬼fd` 家境普通.. 令女`  成績0k廢

姣婆凝:姣婆一大字-__-'

男主角×`

牙傑: 校草` 囍玩女-\/-' 旦囍一個人之後....

男配角×`

牙翼: c00l` 成績好好..`!! 最憎d"吾3吾4"d女仔..

姣俊: 好姣` 扮女仔-\/-!!'' 幾令仔..'

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

第 1 集`

*屋企*

鬼媽: 小鬼`..e排冇乜錢喇.. 都系尒個衰老豆洗哂d錢..!!`睇黎就黎供吾到尒讀書..

小鬼:吾緊要喇=]  我幫尒問番戈個衰人拎番d錢..`

之後

小鬼: 老豆` 快d拎番d錢黎牙!! 就黎冇錢喇,,`

鬼老豆: 死妹釘`  尒仲吾去打工..!!

小鬼: e個屋企吾系俾尒拎錢嫁..`

鬼老豆: 超.就黎都冇錢喇!! 都廢事再番黎..!!

之後鬼媽聽到後...

鬼媽: 死衰人.尒吾走牙.同我拎番d錢黎.我d錢吾系俾尒去賭錢嫁!! 系俾牙囡去讀書嫁..

鬼老豆一野打落鬼媽到..

小鬼: 嗚..牙媽尒有冇事牙.. {因鬼媽成日病..}

鬼媽: 咳咳,,冇事..

之後鬼老豆就閃左去  {作者:真冇良心-,-}

鬼媽:小鬼..冇時間喇..去番工喇=]

小鬼:嗯!!

*7仔*

老闆:小鬼.乜尒成日放假加遲到嫁.. 成日都系甘..由今日開始吾洗尒番工..搵第2個牙=]

小鬼:老闆..俾多次機會我牙t^t..我會做得更好嫁喇...

老闆:冇得傾!!-,-

之後小鬼就番屋企喇..

鬼媽:做咩牙!? 吾洗番工咩!?

小鬼: 系牙^^老闆今日放我假..嘻{其實吾想佢擔心}

鬼媽:哦..!甘尒應該落街玩下^^`

小鬼:吾喇..我溫書牙=]

之後小鬼番左佢間房喇..

小鬼開電腦搵工 {佢平時都吾傾電話.開電腦等..}

小鬼:哇` 有一份!! 做女朋友.日日有2000蚊!!吾錯b0..* add佢msn先..!!

MSN﹏

鬼×`﹏ :我想問..尒系咪戈果男仔牙??

Mrc00l: 系牙..日日有2000蚊.做吾做牙

鬼×`﹏ :真系!?

傑心諗:有多個姣婆` 仲吾玩死尒..哈

Mrc00l:系牙!!由今日開始尒讀我間中學喇  中學:xxxxxxxxx 同埋俾尒電話我

鬼×`﹏ :好牙..電話:xxxxxxxx

鈴鈴鈴...

牙傑:halo*

小鬼:嗨..

牙傑:聽日開始我就去尒屋企接尒喇=]

小鬼:好牙..我屋企地址:xxxxxxxxx

完`

作者: 小鬼..聽日小心d牙.聽日佢可能姦左尒XD

小鬼:尒話咩話!?{拎定把豬肉力打我}

作者:講下咋-,-{天真`..汗-__-||||}

作者:聽日尒可能會俾人,,,,

小鬼:快d講牙..吾系既話{準備打我-__-}

e個時候尒會聽到我慘叫`

聽日睇頭條喇v_v`

完x)

已有 1 人評分EXP 收起 理由
lamxdxd + 10 有埋人物介紹,值得一讚

總評分: EXP + 10   查看全部評分

♥,,`  尒偍禾菂好朋友.偍否吥能曖..!?
星 空 芐 菂 約 定 The Promise Under The Stars
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
雖然係口語~但係好好笑= =
囧頭

EXP
689 點

回覆 2樓 的帖子

系咩-\/-
70%亂作=\/=
其餘戈30%系聽住歌作-\/-+
星 空 芐 菂 約 定 The Promise Under The Stars

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點

回覆 3樓 的帖子

咁姐係全篇野都係亂作= =
聽住歌作又有咩分別- -
囧頭

六級天王會員

請不要打我

EXP
2086 點
最好無左=]  ^^`尼d
唔好用{}用()

小鬼:尒話咩話!?{拎定把豬肉力打我}
刀至岩

EXP
579 點
= =
你甘作都有= =
好慘呀= =
條女太傻呢= =
你加油啦...

EXP
689 點

回覆 5樓 的帖子

哦`可能我慣左-__-

EXP
689 點

回覆 4樓 的帖子

n0`
30%我好有心機甘作XD

EXP
689 點

回覆 6樓 的帖子

系.
都話佢單純囉!!-,-

EXP
689 點

回覆 7樓 的帖子

可能我打火星文XD

EXP
700 點
你d火星文 好難頂....

EXP
689 點

回覆 12樓 的帖子

打慣-v-
改吾到嫁喇..

EXP
579 點
好悶呀= =

EXP
689 點

第2集

第2集`
小鬼:哈佬`尒系咪牙傑牙!?

牙傑:系牙=]..上車番學喇-\/-{佢心諗有多左條姣婆俾玩XD=}}

小鬼:嗯..甘系咪有2000蚊嫁a_a?

牙傑:甘系喇=]{原來貪錢- -`仲吾玩死尒..呵}

小鬼:嗯..

學校*
牙傑:小鬼be<3` 拿.我要番課室先=]..尒轉左再轉右直行..轉左轉右就到嫁喇!!

小鬼; 0kway <3`{其實聽吾明= =}

牙傑:甘baii喇=]

小鬼:嗯!

之後小鬼亂甘行..入左一間房..
小鬼諗.我真系醒目姐..嘻..旦點解冇..黑板戈d-口-`..

小鬼睇一睇.哇..甘多男仔..0n shhhhh!! 男廁黎嫁-___-!!

突然..有人咀落小鬼到..

小鬼:哇!!!

牙傑:吾好大叫喇= =

小鬼:原來系尒..做咩咀我牙-口-`

牙傑:因為尒系我條女=)

小鬼:我個初吻-x-`

牙傑:下!!(仲好開心tim-_-}

小鬼:嗚..

牙傑:我閃喇..bai<3

小鬼仲系好呆甘停系到= =

小鬼:死..快d閃..e家冇乜人>/\<`

之後小鬼行行下..撞到人

小鬼:s0r><`有冇事牙-口-

牙翼:冇..

小鬼:嗯..我想問下尒..課室系邊><!?

牙翼:尒讀邊班..

小鬼:2D,.

牙翼:同我一樣..

小鬼:嗯-\/-

牙翼:跟住我..

Miss囧`:乜尒地甘耐嫁..

小鬼:因為...

Miss囧:算喇..尒介紹下自己先喇..

小鬼:我叫xx鬼(個名好怪XD)尒地可以..叫我小鬼

同學c:哇.令女牙!

同學a:嗯!!令女..有冇msn/icq牙

Miss囧:吾好嘈牙!!..xx鬼同學番埋位喇=]

小鬼:miss囧..我都冇位- -

Miss 囧:系b0..哈 尒坐起XX翼格離喇=]

牙傑:我反對牙!!

小鬼:尒吾好嘈喇-口-`

Miss囧:點解牙!?

牙傑:因為佢系我條女囉!

全班: w00!!

同學a:傑傑牙..尒幾時有女朋友嫁!

同學b..冇望喇..傑條女..媾吾到喇!!

Miss囧:算喇...xx鬼同學尒全傑格離喇

姣婆凝:吾得喔..傑傑喔>\/<(好姣- -)

牙傑:咪嘈喇.好煩啊尒..

姣婆凝:嗚..小傑傑鬧我t^t..

小鬼心諗:e班d人好吾正常=口=我系咪入錯班牙..嗚嗚..

唉.. e幾堂悶到囧哂..

Y00..食lunch喇t^t

小虹: halo..我叫xx虹牙=]

小鬼: hihi^^ 我叫xx鬼牙

小虹:我知=] 小鬼可吾可以做戈fd牙a3a?

小鬼:好牙<3

小虹:一齊食lunch牙..=]

小鬼:好牙..去m記牙/\/\(乜家下人.正系識去m記- -)

小虹:好牙..我戈fd都去..=]
佢叫小雯牙..`

小雯: halo=]

小鬼:halo=]

小鬼:去m記喇-\/-

完`
(打到眼訓..唉)

EXP
689 點

回覆 14樓 的帖子

有同感- -'
我系時候訓陣- -

EXP
579 點
= =
我好想罵你= =
一個甘令的女仔
個初吻甘就比左人==
太晒呢= =
同個乜傑一睇就知係個KAI子黎
同個MISS講係佢條女就比佢坐?
唔好傻啦= =睇得太火= =唔好意思= =
加油慢慢作

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點

回覆 17樓 的帖子

有同感= =
你篇野令人冇心機睇.......
囧頭

EXP
1843 點

回覆 18樓 的帖子

.\__/.你個死人吹膠佬同我收聲-w-..
我有心機睇a_av:em800_111:
加油=w=:em800_05:

EXP
1018 點
我睇到好亂呀-,-

EXP
689 點

回覆 17樓 的帖子

吹牙-___-''
甘果間系b3學校XD