AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1749|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

[轉]引人誤會的廣東話 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
桑拿入面…
骨妹 :[Sen山, 你蝕唔蝕飯? ] (先生你食唔食飯)
男客人:[??.......]
骨妹 :[sen山, 射個精嗎 ?] (先生, 寫個 drink嗎?)
男客人:[err.......] ( 面都紅晒)
骨妹 :[ sen山 , 要唔要做雀仔按摩呀?按完仲可以除…] (腳低按摩……鎚……)

正宗潮洲菜 …
客人:"伙計, 有咩好介紹呀?!"
伙計:〝食老鼠拼盤啦,有老鼠蛋、老鼠腸、老鼠豬耳,但冇老鼠鵝〞( 滷水拼盤 )

深圳麥當勞…
港客:〝唔該一個豬柳漢堡。"
店員:〝要蛋呀。〞 ( 要等呀 )
港客:〝唔要蛋喇唔該!〞
店員好勞氣:〝你要蛋呀!〞 ( 你要等呀 )
港客開始勞氣:〝我唔要蛋喇,我淨係要豬柳漢堡咋!〞
店員更勞氣:〝要蛋一蛋呀,要蛋十分鐘呀 ……〞

入境處 …
遊客:"要睇新款證定畜牲證呀?" ( 身份證定出生證?)

巴士站…
遊客:〝Sen山唔該,請問你有冇生痔瘡呀?(有冇散紙唱 )

街道上…
遊客 : [請問侏儒村係邊?] (G2000)

數碼通…
遊客 : [呢個管睇到雷電嗎? ]
售貨員 : [唔怕, 好安全的…]
遊客 : [無雷電顯示功能嗎 ?!] (來電顯示)
售貨員 :[手機唔駛用避雷針的~]
遊客 :[咁我部手機可唔可以出煙先 ? ] (trade in)

豐澤電器…
A遊客:〝請問呢部電視機有冇電視框呀?〞 (Discount)
售貨員:〝當然有啦。〞
A遊客:〝咁電視框幾多錢呀? "
售貨員:"唔好意思要成架買,冇得要個電視框;〞
B遊客:"請問忍忍支係ben?另外呢度有冇死守間?〞﹝影印機、洗手間﹞

髮型屋…
髮型師:[小姐想點剪呀 ?]
小姐:[師父,同我剪得多神似 D !]
髮型師:[己經好神似嫁喇]
小姐:[唔係神似,係要有神似! !] (要有層次 )
髮型師:[小姐想做 D咩顏色呀?]
小姐:[我想做好似森林咁既色! ] (深藍色 )
髮型師:[森林 ?? ]
小姐: [係呀~~]
心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
251 點
雖然有部份睇過 俎睇咁多次都笑咁多次 XD
把過氣了的電玩都找出來玩一番 感覺不錯><

EXP
1646 點

友誼之星勳章

骨妹 :[sen山, 射個精嗎 ?] (先生, 寫個 drink嗎?)

如果比我聽到真係o咀-0-

EXP
2596 點
哈, 笑死人+o晒...

EXP
5 點
o晒咀...   都幾好笑  哈哈

EXP
475 點
好無聊= =人地d音都笑,真係好衰囉
小雞雞

EXP
174 點
不雅成份啊