AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: sk4
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 當火炮殖入其他職業特色時……   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
1104 點
算把啦,每月點數的銷情,點都重要過你支大笨炮,弱開就繼續弱下去架啦,改玩其他職業算啦。
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
yauwanhang 發表於 2014-6-17 04:03
算把啦,每月點數的銷情,點都重要過你支大笨炮,弱開就繼續弱下去架啦,改玩其他職業算啦。 ...

的確啦...最近台版都出了斧頭單刷70寒冰....斧槍,斧雙刀,斧劍盾都做到5分-9分鐘KO....的確好賺...
可是我愛我的炮....難道往後要練一只AC斧單刷,帶炮走去吸??至少不用被拒絕十萬八千次

主打遊戲
幻想神域
EXP
1104 點
凱蒂洛 發表於 2014-6-17 11:14
的確啦...最近台版都出了斧頭單刷70寒冰....斧槍,斧雙刀,斧劍盾都做到5分-9分鐘KO....的確好賺...
可是我 ...

老實講,自己原來都玩開火炮同其他職業,但係無玩雙手斧。
自己特別鍾意開火砲人物來玩,扎馬開炮,出招有型有款,武器又靚仔。
後來最終向現實低頭,雖然對雙手斧興趣不大,都要開始學玩雙手斧,玩到現在,
原因相信大家都心中有數,都不用說了。

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

yauwanhang 發表於 2014-6-17 13:49
自己特別鍾意開火砲人物來玩,扎馬開炮,出招 ...

職業之間太不平衡了...武器表傷最高2個職業...同屬攻速慢的...但出來效果差之千里....

雙手斧表傷第一...攻擊系數高...跳埋身再自轉3秒群攻+吸血...就算武器寫攻擊速度係2.6都無影響...轉足3秒咩CD都回晒啦..仲可以行住轉...怒氣長期附身...單刷5人完全無問題...

火炮表傷第二...攻擊系數低...打兵仔都好似打BOSS咁...無埋身技...群攻要近身出...CD堅慢...每次出招總會停一停擺姿態....名副其實有姿勢無實際....

所以你轉雙手斧是正常的...

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
其實拳刃植入的特色系…出招時有機率額外增加一個氣紋,姐系原本開一招+一粒氣紋→一招+兩粒氣紋。所以拳系特色改版嘅大更新果陣系冇上修過(太刀同弓都同一情況)

以下為個人不滿:
斧頭系重型武器,擁有超強攻擊我系覺得合理嘅(武器和技能)但3秒可以打20下真系好五合理…
最過分系怒氣lv4攻擊系數竟然比旋風斬本身嘅攻擊系數多一半?!媽阿!咩爛設定阿?

另外,全職最快和第二名的gcd差得離大譜
槍:普攻1.5秒,gcd五過1.2,最短0.8
拳:普攻1.6秒,gcd最短1秒左右,最長2秒左右
刀(第三快):普攻1.8秒,gcd同拳刃不相伯仲

甘究竟系槍gcd太短,定拳同刀gcd太長?

EXP
225 點
斧頭根本野蠻人

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章

keilai 發表於 2014-6-17 16:58
斧頭根本野蠻人

又5好咁講.....睇人品的...也有好的...

keilai  我指佢玩法係D3既野蠻人  發表於 2014-6-17 17:05:09

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

0 0了解~那你可要寫清楚少少了, 這世界有部分人會比較激進, 之後你懂的~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

yauwanhang 發表於 2014-6-17 13:49

那你唔再玩火炮了?

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

千宏 發表於 2014-6-17 17:55
那你唔再玩火炮了?

樓主有寫向現實低頭,轉雙手斧到現在@_@

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

gible109 發表於 2014-6-17 16:32
其實拳刃植入的特色系…出招時有機率額外增加一個氣紋,姐系原本開一招+一粒氣紋→一招+兩粒氣紋。所以拳系 ...

其實斧才是最快的呀...3秒自轉打不停....雙槍都只能第二...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14193 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章 紅寶石勳章

d職數值不平均 選了雙刀/火炮的玩家........ 只能說慘  官方不作調整嗎?

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

煜夜君 發表於 2014-6-18 14:04
d職數值不平均 選了雙刀/火炮的玩家........ 只能說慘  官方不作調整嗎? ...

大概不可能吧
對了,上次跟你說過會彩蛋任同其他野我開了POST放LINK
http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14193 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章 紅寶石勳章

凱蒂洛 發表於 2014-6-18 14:13
大概不可能吧
對了,上次跟你說過會彩蛋任同其他野我開了POST放LINK
http://forum.agames.hk/for ...

thx

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
22251 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 趣圖分享勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

我自己都系火炮

主打遊戲
幻想神域
EXP
4643 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

幻想力強

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

斧真係好勁. 拳好難有用

主打遊戲
幻想神域
EXP
5573 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章

主打遊戲
幻想神域
EXP
4740 點

往後到斧下修了...但還請樓主不要失去愛~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
205 點
我流.亂射一通
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿