AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1996|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 副本一次過不了,試多幾次總會成功的 [複製鏈接]

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

樓主
今晚跟了一場熔岩副本,隊伍是很標準的一坦一補三打。
前三王都順利推過,但最後的四王,滅了團好幾次,王的血量也只剩一點,卻就是過不了……
(一定是我這個補太廢的緣故

於是其中一人就覺得火力不足過不了,退隊了,然後有兩個人也退了,剩下我跟坦。
雖然我是沒什麼火力,但都進來了,次數用了,就打算自己一人打打看,看自己能打掉多少血。(反正只是玩玩嘛)
幸好利迪是個人很好的神坦,沒丟下我一人,還陪我打了好久……
(打一隻尾王打了半小時,基本上都是我死了又死,我沒空補他他都沒怎死過)
最後最後試了好多次(滅了好多次),總算是磨死了!好感動啊

(多謝瓜粒湯飯大大贊助3連擊花茶雪糕,非常好吃……大家有興趣可以去看他單刷熔岩的心得

此篇我想說的是,雖然打副本火力輾過是很爽,但也可能會有過不到的時候……
別那麼快放棄嘛~~起碼找找背包裡有什麼可以吃的,或跟隊友討論一下策略。
就算最後真的過不了,最少也努力一下,才不會平白浪費隊友的努力啊。

【發文前已得上述兩人同意開名】

已有 2 人評分金幣 收起 理由
司馬信 + 50 讚一個!
神域使者 + 50 精彩文章

總評分: 金幣 + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
266 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
呢D先叫打機嫁嘛

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

間中卡副都係樂趣...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

的確, 如果遇到困難就輕易放棄就唔好玩

主打遊戲
幻想神域
EXP
2749 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 用戶勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章

係囉,我同某D人打1王時 RE了幾次, 就 即退隊, 果D人仲衰又冇品... 有D人等傳送到副本門口之後所有人入哂副本就即刻OFFLINE, 果D又係好衰格,
依家個GAME 入面 好少 有耐性 既人 肯 慢慢磨 死隻王 , 不過 好彩我身邊既朋友都 有品, 唔會打打下唔出聲就退隊, 你可以話打機姐,唔需要咁認真的, 如果個個都係抱住這種心態, ONLINE GAME 早就不能存在 這世上
人與人之間就好像是貝殼, 能和在一起就是緣分。 當找到一個真心真意喜歡的人, 要是覺得選擇是對的話, 就算有再多的反對聲音, 也一定要堅持下去。 即使最後的解決是別離, 但是曾經幸福過……

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2014-9-19 09:28
的確, 如果遇到困難就輕易放棄就唔好玩

有啲人表面好似好勁,但入到逆境場就扮斷線.
我本身都唔係好勁(一本法書勁得去邊?)
都試過缺火力,有時過到,但都有時都要唯有放棄...

不過我好奇小細細有幾可會遇到逆境場?

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

其實都係你睇我好,
我睇你好哈.

我冇你想像中咁強呢。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
17 點
你真的很強

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點
小細細 發表於 2014-9-22 09:39
其實都係你睇我好,
我睇你好哈.

同你打副好安全,遲d留翻個位比我:)

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點
小細細 發表於 2014-9-22 09:39
其實都係你睇我好,
我睇你好哈.

同你打副好安全,遲d留翻個位比我:)