AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 9850|回復: 133
打印 上一主題 下一主題

[官方] 《聖境傳說》意見及問題回報帖   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
各玩家如果有任何意見、改善方案、BUG 等,請可以集中在此帖中回報或討論;

這樣可以讓官方更易集中看到大家回報的內容,無論是正面或負面意見均一樣可在此發表,但請大家注意發表的用詞是否符合版規,謝謝!

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20 點
係呢個論壇拎既封測激活碼

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20 點
竟然係已經被激活過..

主打遊戲
幻想神域
EXP
27 點
我明明24/25號已經拎左激活碼同申請左帳號, 圖示變左彩色, 今日login入去, 無左個帳號, 圖示變番灰色, 重入唔到隻GAME...
咁即係點啊, 玩咩啊
我帳號名: bukumumu

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

上面的玩家請check pm

主打遊戲
聖境傳說
EXP
18 點
我諗ALTA 處理大BUG手法 真係好有問題!!!

公告入面話
"另外利用漏洞製造出多件商品之帳號,營運團隊已對有關帳號進行凍結處理, 並將於完成回收非正常收得金幣之後解凍,有關玩家有疑問請於辦公時間內聯絡客服。"

我入左12000點, 用紅利買左 2件傳說小天使羽翼‧闇黑, 1件送左比我條女, 另1件自己用 都比人凍結帳號

嘩..你叫我仲點投資落E隻GAME? 搵鬼玩咩, 我宜家個心情係覺得用左3千蚊買野 之後就比人呃咁, 我好認真咁考慮將件事向大眾公開, 包括消委會, 報紙媒體等等

以下係我個人估計
1. ALTA 工程人員以曾經購買有問題商品的玩家作為凍結帳號目標
2. 有大量遊戲金錢交易紀錄玩家
3. 存在大量遊戲金錢玩家

如果ALTA 係以上面果3樣野作為凍結帳號準則, 我只可以講..好唔專業
我有12000遊戲點 我今日用左5000點抽幻化水晶 , 得到獎勵 賣比其他玩家 屬正常交易,
1. 我真金白銀買ALTA 點數
2. 12000點 = 我個人財產, 我用自己財產換取遊戲上金錢係正確的 ( 我今日由800金, 賣野賺左 5000金)
3. 正常交易係唔會問買家遊戲金錢來源
4. 今次遊戲BUG 屬 ALTA 或 遊戲設計問題, 不應將問題轉移去消費者或玩家身上

最後問題建議
1. 應先查清楚才進行凍結帳號, 不應先凍結帳號後查證
2. ALTA 團隊反應極快, 本人極為欣賞, 但不專業處理手法有待改善
3. 請ALTA 盡快跟進有關問題, 如果凍結帳號問題拖延多於24小時, 我將會進一步作出投訴及跟進

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

12000點會有12點紅利,應該只能夠買到一件小天使羽翼‧闇黑,由於你自己都話買左兩件,所以我地需要暫時凍結左你個AC,回收番d野之後再解凍,另外,如果你係交易左小天使羽翼‧闇黑收到既金錢至會回收,其他正常途徑得到金錢我地唔會收回,請放心。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
216 點
那請問一下我跟人用了1200買了 回收是怎算?會把錢給回我把翼回收掉這樣嗎?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

姬妾 發表於 2014-3-6 10:53
那請問一下我跟人用了1200買了 回收是怎算?會把錢給回我把翼回收掉這樣嗎?

放心,如果你係透過直接交易拎到,查到記錄我地會俾番交易金額你。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
216 點
我是信箱收的 也有記錄的吧?這個bug好像是有在花點的人才知道吧T_T|||難怪一堆人賣...

EXP
96 點
alta要加油..由幾年前既西遊bug元寶Online到依家既fno。alta做野真係幾5話得,但係係bug方面真係要處理好的,聽聞幻想1開始又係有bug。希望你地可以成為良心遊戲代理商。 我係由龍神online玩起的,依家準備入萬2點...5想隻game咁快玩完...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

姬妾 發表於 2014-3-6 11:53
我是信箱收的 也有記錄的吧?這個bug好像是有在花點的人才知道吧T_T|||難怪一堆人賣... ...

付費郵件的話應該查到記錄。

主打遊戲
聖境傳說
EXP
307 點

麻雀勳章

副本BUG,未重置副本再入副本會自動扣次數,但怪物不刷新
遊戲ID:流氓熊

主打遊戲
聖境傳說
EXP
307 點

麻雀勳章

強烈要求!未綁定裝備 用左都唔會綁定

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

流氓熊 發表於 2014-3-6 20:11
副本BUG,未重置副本再入副本會自動扣次數,但怪物不刷新
遊戲ID:流氓熊

正常設定,玩家再次進入副本前需要按重置副本,否則沒有怪物且會扣次數

EXP
96 點
5該 我都入佐1萬2千點..無獎勵 坐騎又無..咩都無。可5可以幫我睇下,同埋我試過用原code都5得
角色id:夜雨清風
角色帳號:xxxxxxxx
唔該你地

管理員按:我幫你刪左帳號,呢度有角色名就ok,唔需要帳號,請勿隨意向其他人透露帳號資料。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

6329187aa 發表於 2014-3-7 19:03
5該 我都入佐1萬2千點..無獎勵 坐騎又無..咩都無。可5可以幫我睇下,同埋我試過用原code都5得
角色id:夜雨清 ...

重登再去商城望下有冇。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

如果都係無,請回報客服:cs@fno.alta.hk,工作人員將會跟進處理。

主打遊戲
聖境傳說
EXP
35 點
任務BUG:緘默者的請求之五
我入左去個遠古祭壇之後未做完任務就出番黎 之後就入唔返去
又放棄唔到個任 傳送水晶又傳唔到 咁點?

主打遊戲
聖境傳說
EXP
35 點
wai1029 發表於 2014-3-8 15:59
任務BUG:緘默者的請求之五
我入左去個遠古祭壇之後未做完任務就出番黎 之後就入唔返去
又放棄唔到個任 傳送 ...

69LV賢者任黎