AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1217|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

茶樓亞嬸  關閉 [複製鏈接]

EXP
602 點
樓主
話說有一日我同屋企人去酒樓飲茶既時候,我老爸同大哥都想食山竹牛肉,於是我咪睇
睇賣山竹牛肉架車仔係邊囉,原來剛剛係廚房推架車仔出黎,當佢架車仔停左係離我張
台約十張台遠既其中一張台既時候,咁我就帶住張卡去拎啦,天大既笑話就開始發生啦.

我去到同個阿嬸講: 「唔該一籠山竹牛肉丫」
個阿嬸廣東話唔正而且把聲仲好大聲下架,咁佢答: 「哦!山竹牛肉丫嘛,後生仔咁你要唔要gap汁丫」

當時附近食緊野既人通通噴晒出黎, 當時我嚇到傻左: 「下!!!你俾我呀」
個阿嬸就話: 「咁gap汁梗係我俾你啦,唔係你邊有丫」

附近既人再噴,並且已經唔諗住再食野住,想睇下戲先,

於是我就講: 「哦!!好丫!我要(喼汁),咁阿嬸你俾少少(喼汁)我丫」
但個阿嬸好似想落好多咁我即刻喝停佢之後話: 「唔駛咁多,可唔可以俾我自己落啦」

跟住果個阿嬸佢講左一句令我再冇面留係酒樓既說話: 「後生仔咁麻煩架,咁你到底要幾
多gap汁架,唉..............我俾晒你,你自己奶啦,(即係自己黎啦))」

當時隔離台既人已經再冇辦法食野啦,個個都笑到停唔到口,而我一拎完果一籠得來不易既山竹牛肉後亦都即刻走返自己張台,之後仲唔敢再出去拎任何野食..............................
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
471 點
哈哈笑死你自己奶啦,(即係自己黎啦))」
哇卡卡 笑死;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P ;P

EXP
861 點
哈哈好好笑
┏┓      ┏━━┓  ┏┓┏┓   ┏ⓛ━┓♥
┃┃       ┃┏┓┃    ┃┃┃┃   ┃ⓞ━┫♥
┃┗━┓ ┃┗┛┃    ┃┗┛┃   ┃ⓥ━┫♥
┗━━┛ ┗━━┛    ┗━━┛   ┗ⓔ━┛♥

EXP
688 點
個阿婆遲早比人打==:boxing2: :boxing2:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
388 點
好好笑^o^very fun!!!

EXP
1562 點
咁樣激個客,
我係佢老闆就會炒左佢.

EXP
300 點
( ̄▽ ̄")無奈InG...
盡在無言中...
我係黃穎~~
       by唔想比人叫做黃穎ge黃穎...= ="

EXP
1018 點
gap汁姐係咩野-,-
咩自己奶啦@@??