AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: qwe003061010
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 我們要的只是一聲抱歉   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

老實講, 道歉就唔會有,
想棄game 就隨便,
成件事我睇唔到安提有地方有問題,
你講d 咩斧神都係自已諗,
因為你自已妄想, 就要人地道歉,
咁我下次同人地講完"88" 又洗唔洗道歉??????
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
6291 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
其實斷線人地真係無義務要等你 如果一直都唔上返要成組人係度等咩
而且佢之後組返你都算係負責啦 有D直頭踢左你就算

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點
重有我吾係咩斧神。大力過我概人大把

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點

姐係咁打個比喻:你主動要求參加一個會議  人地就比你加入  但係呢係開會中途你突然急屎就要去個廁所(吾知去幾耐/去左會吾會吾反泥) 你d同事同你老闆 會吾會等你去完個廁所先 再開會呢就自己諗啦。   除非你係個(老闆=無左佢吾得)。    但係好可惜係岩岩個團隊入面你的身份我諗吾係老闆。 "再加上玩遊戲理論上應該係平等 =無老闆e個角色" 之後啦........ 你去完返泥啦,你同其他人講你地做咩吾等我就計續開會。    重發脾氣講句幾分鐘到等吾到?(無人知你去幾分鐘)再加句 再見就走左!  之後 你老闆同你d同事 有咩反應同會做d咩。  就留比大家諗啦@@之後我諗大家到吾會覺得講句88係有問題。 最後啦咁其實應該係個員工道歉or 老闆同 同事 要道歉呢  就交比大家諗

EXP
8990 點

樓主你的情況也不算壞
我有次掉線被T了 經常看見他在招人 但次次都被拒入組
未日/櫻花雪 經常拒人入組

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點

世p都刷了一晚上還搞上論壇……
講真果句,斷左線予左比人踢,人地趕副本無理由要等你,重要斷線唔知斷幾耐
我斷線比人踢n甘多次又咪甘玩,而家你地個人比人踢完on翻跟住人地都組翻啦,係他自己退隊先wo而家,反而要人道歉?斷線大曬全世界都要等你咩,同你三九唔識7踢你好正常。
而且截圖呢幾句代表唔到咩_(:_」∠)_可唔可以比個完整聊天記錄黎睇下?據說你地個人唔系抱怨完退隊講再見咩點解唔cap埋果d出黎?
斷線係無人想,斷線就自認倒霉,予左比人踢啦,有咩好講?剩翻果四個真係無咩理由要等個唔知道幾時on的人……還要唔識
一句講曬等你人情唔等你係道理……甘少ge事就可以話唔玩頂你唔順……

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
問一下,打副中離會搞到成個隊打唔到落去?

主打遊戲
幻想神域
EXP
43 點
5人副本 故名思義。係官方估計普遍人的能力之下。  應該係需要5個人 先完成到。  所以一個人離隊係有機會 令到其他人過吾到該副本

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
噢..我仲以為會係一人離隊導致觸發將人傳出副本既情況...

主打遊戲
幻想神域
EXP
30 點
首先妳的話裏就有很多不合理的地方
先說第壹個吧,我們的人沒掉線前,剛讀完進副本的圖,妳們就把1王打死了,這個可以解釋壹下?我想野隊也沒有人不齊就打壹王的吧,還是說妳只要保證妳自己有獎勵就好了完全不用顧慮其他人?讀壹個副本圖需要多久?妳等不了?
然後是第二點,妳把人t了加回來後任何說明都沒有?哪怕是壹句抱歉趕時間,或者是要傳副本只能先t了妳這樣的話都不會引發下面的壹系列問題了吧,而當我們的人開口問妳原因的時候,妳們給出的答案是斧神很忙,而妳卻壹言不發,我是否可以認為這是妳對他們的默許?因為斧神很忙所以妳連打字解釋的時間都沒有對吧?
第三點,既然妳們給出了這種答復,我還能和妳們這種不顧隊友的人壹起打完副本?當然是很不開心的說了句再見然後離開,能在那種情況下對這樣的隊友說出壹句再見我想已經十分禮貌了,按妳說的因為禮貌所以上世界來id+88?光從後面那個表情我都無法看出妳的禮貌,而且還要好幾個人上世界來發?
那妳如果希望這件事在世界上解決那我們當然也必須用世界來回應妳們這也是基本禮儀吧?呵呵。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

qwe003061010 發表於 2014-11-5 07:48
首先妳的話裏就有很多不合理的地方
先說第壹個吧,我們的人沒掉線前,剛讀完進副本的圖,妳們就把1王打死了 ...

其實你真係好自我中心,
你講左咁耐, 都係離唔開一樣野, 就係你個FD LAG機, 人地一定要等你, 唔等你就有問題?
第一
你憑咩覺得人地等你係應份?
大家同時間傳送, 同時間入圖, 咁點解你係要入得比人慢, 仲要慢到一王死左先入到???
你有冇問下你個FD用左幾耐時間入圖???
你個FD 1日唔入圖係唔係就全隊唔打得怪??
我覺得安提冇咁神速十幾秒沖到去隻王面前, 連王都秒埋.
你估佢係GM????????????????
你個FD 有冇檢討係唔係自已問題?
而我覺得你個FD應該自已檢查下自已電腦點解咁慢,
唔好成日出去雷人, 又話人唔等佢.
唔好下下以為人地等你應份.

第二,
由你俾張圖, 我睇唔到安提有講佢係斧神,
你自已諗, 或者人地講, 同佢本人講係2回事,
你有冇影到圖証明到佢有講?
如果有唔該貼出來, 我都想笑下佢自認斧神.
老實講, 你個FD LAG到 入圖人地已經打完一王, 打打下仲要斷埋,
換轉你係個隊長, 你會點做?
你係佢隊友又有咩感想?
如果我係LAG機果個, 我就會好唔好意思,
因為拖慢全隊,
人地要傳送, 有個OFF 左, 踢你好正常,
你唔係自我中心到認為人地要全隊又等你ON返先傳送得下話???????????????
見你ON返再組返你, 我覺得已經算係咁.

第三,
人地組完你個FD 你個FD 入隊講完"再見" 就走左,
咁人地回應返你"88" 好正常.
定係你覺得安提唔講"再見" 講"88" 有問題?
係唔係下次我打完副, 同人地講"88" 就要跟手同人道歉??????????

你地出世頻前有冇檢討過你個FD 有冇問題先?
咪你個FD一句唔玩, 就成班出來癲先得.

總結, 抱歉係唔會有,
你個FD 認為有必要棄GAME 隨便.

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

大家冷靜啲...

打副等齊人問題.
有"強打"清況下,普遍想法"夠火力輾,可以不用等人"
當然也要看他們的想法...
不一定要等齊人.

風火副,目前"打手"還算會考慮一下"金技"而等人...
42副,他們就多數不會...

不過最後還是看"人品""時間""想法"
==========================================

掉線問題.
也是看"人""時間""想法"
隊伍平均火力不高:唯有等
隊伍平均火力夠:看他們趕不趕,有時會在王前等.

當他們都決定輾過去,3王都打完了,還沒有上線.
斷線的人在隊就傳不到副本,
所以請理解"很難要人等一個不熟識,不知可時才上線的人"
別人能給你回組,也沒說話好說,乖乖打副完團,大家各一步嘛...

我本人係香港,都成日比HKBN斷掉,有同過我打既都知....
我個人就沒有所謂,你們5人吃掉1,2王,因為是我網絡和跑速問題.
打到3王我掉線了,我也不好意思要人等.
==========================================

世頻問題.
個人覺得開世頻說一件事...很煩.
就是打副離隊,掉線.
為何要開世頻?密頻禮貌一句88,也可以吧?
那邊才是小事化大?

然後又說上政治了?所以你看有多煩.
打機無分國界嘛....
不要為"大人"設下的網,搞對立,討厭的只有機品不好的人.
有些大陸人和有些香港人也有機品不好的.

以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

好似我呢啲成日掉斷既人.
全身一套飛羚,神速,背速..151%跑速.
保證慢入副都可快人一步.吸到5人1王殘血

希望經常斷掉的人.
不要只求人"包容".
只能"做好自己"的網絡.

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

ChLiu 發表於 2014-11-5 09:21
大家冷靜啲...

打副等齊人問題.

我睇唔到世頻講88 有咩問題,
人地組返你, 你入隊同人地講再見,
然後2話不說就出左隊,
咁唔係隊伍, 又唔係旁邊,
唔係用密頻就同世頻, 對方先聽到,  
咁, 用世頻講聲88 有幾唔閒.
如果你覺得世頻係好冇禮貌,
咁一係你叫原廠唔好賣世頻啦.

而我最睇唔過眼GA係, 係樓主果邊幾條友出頻嘈左幾分鍾,
冇人理佢仲係咁嘈,
唔係當自已真係大晒,
LAG機雷人, 人地仲要同你道歉下話?

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

不過呢....
斷線都還好.....

比起有人入咗雷團,之後果個人扮斷線,等佢成半個鐘都唔ON.

比起有人入團,企係一面用普攻打王,但中一招會秒/連補血都唔補(副琴)

比起有人入團,全身5星綠裝+20,被秒就罵人補唔好.

比起有人入團,脆皮坦係都要吸仇恨作死.

比起有人入團,無補唔夠硬,係都要拉小怪自爆.

可能我都係經常斷線一份子...
我真係唔覺得比起上面呢幾種人,
呢件事既事主2個人有乜野好嘈......
明明斷掉係"網絡商問題",唔係"為人問題",做乜仲要嘈到"政治"?
仲要講到拒組掉線人咁....

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

小細細 發表於 2014-11-5 09:33
我睇唔到世頻講88 有咩問題,
人地組返你, 你入隊同人地講再見,
然後2話不說就出左隊,

有密頻唔用,用世頻.(易頻就阻人做生意)
我個人覺得世頻寸啲,因為要比錢/招待,同埋全世界都睇到.

有啲人,仲講到明"有錢同我玩世頻啊,睇下邊個斷氣先"

我覺得用世頻係小事化大.一開世頻罵人既,實有意氣之爭...

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

ChLiu 發表於 2014-11-5 09:46
有密頻唔用,用世頻.(易頻就阻人做生意)
我個人覺得世頻寸啲,因為要比錢/招待,同埋全世界都睇到.

我覺得你要睇下對話內容先
"88+ID" = 罵人?
咁我同人講"88" +ID 又等於罵緊佢?
你覺得而家出世頻講緊粗口?

"有錢同我玩世頻啊,睇下邊個斷氣先"<--呢句野係邊個講先?
唔好將D野炒埋一堆

又唔好拉到政治問題,
成件事好簡單,
有人LAG機, LAG到斷左, 人地唔知佢幾時上線就踢左佢,
見佢ON就組返, 條友入到隊, 覺得俾人踢左唔鋸就出左隊,
出隊前講左句"再見"
人地未有機會同你講"88" 咪係世頻到講返聲,

我睇唔到安提有要道歉地方.

如果咁都要道歉, 個個斷線唔踢得, 踢左要道歉, 咁仲得了?

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
踢左傳送完組返,成個動作睇唔到有咩問題
相反中離係其中一樣最乞人憎嘅行為
本來成件事我同朋友都係食花生就算
有時做人d野唔好欺人太甚
你地要繼續玩野,好多人陪你地玩

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

刷個副本就5個人的事...依家好似演變成中港矛盾...大家玩遊戲...輕鬆D...

以事論事啦....首先..個人真係覺得人地無義務等你既...等係人情..唔等係道理...人地可能之後有其他野要整呢...憑咩一定要等你...又唔係熟....
不過唔係所有香港人都唔等人既...亦唔係所以內地人都有等人...所以唔好一竹竿打晒一船人....

要傳副本踢左先都好正常...之後有加返你...我就覺得無問題...你話人地唔解釋..有解釋之後就無咁多事....點解人地一定要解釋呢?! 咁你唔解釋下點解突然OFF左先?!
另外其他隊員講既野並唔可以代表佢本人架...人地唔否認唔解釋就當人地默認...有D夾硬黎....

然後你斷線上來見無人等你仲俾人踢左唔HAPPY係正常..但係係咪都應該打埋落去呢?! 最多以後黑名單佢囉...唔岩玩以後未唔好一齊刷野囉...
但係依家人地招咁多樣野...你又入左組...你上返後就咁走左去係咪有D唔負責任?!
俾我見你無拉拉OFF左我都唔HAPPY啦...5個人打變4個人...如果弱少少就真係過唔到架啦....上返來仲要離隊..咁你又唔考慮下人地感受?!

最後發世頻ID+88...無粗口..無不禮貌字句..只能說人家土豪錢多...一句88都出世頻...代理表示歡迎...最好你地個個充多D點刷世頻...不賺白不賺...
你覺得人地嘲諷了?! 哪個字看到呀?! 只係你個人感覺到..人人感覺都唔同...至少我就唔覺啦..

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

小細細 發表於 2014-11-5 10:02
我覺得你要睇下對話內容先
"88+ID" = 罵人?
咁我同人講"88" +ID 又等於罵緊佢?

冷靜啲,我中立既..我咁多句都係"出世頻"果到對安提有意見.
我係覺得佢"出世頻"係火線啫
我又無話要人道歉...
同埋我都講過唔好拉上政治啦....

大家打咁多副,好多都知潛規則啦.(頭先打完唔再打多次)
斷線好少事啫..做乜要罵上世頻= =
(我指個罵,係雙方啲人都出世頻嘈)

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿