AGAMES 討論區

標題: ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽) [打印本頁]

作者: 司馬信    時間: 2013-8-8 17:25:38     標題: ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)

為避免本版版面混亂及洗版的情怳,以及讓官方更易集中看到大家回報的內容,本版將實施以下方案:

各會員如果有任何意見、改善方案、BUG 等,請可以集中在本貼中回報或討論;

無論是正面或負面意見均一樣可在此發表,但請大家注意發表的用詞是否符合本版版規,謝謝!

注意:請勿在此留下帳號、密碼等資訊(角色暱稱則沒有問題),以免自身權益受到影響;

如果涉及個人帳號資料的內容,請直接聯絡客服,方式:http://www.alta.hk/client/cscenter.php?cat=contactcs#anchor

作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2013-8-8 18:06:38

GM,點解我玩玩下彈左既...
[attach]8379[/attach]
作者: pgchicken    時間: 2013-8-8 18:17:34

可儿喵喵-3- 發表於 2013-8-8 18:06
GM,點解我玩玩下彈左既...

如果玩家在遊戲期間,遇到了異常彈出遊戲的問題,請進入安裝遊戲的路徑資料夾中,例如 C:/alta/FFOnline,找出檔案「error.log」,並連同彈出遊戲時的動作說明描述(連同截圖更佳),電郵至 cs@ff.alta.hk,電郵標題請註明「異常彈出遊戲」。
作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2013-8-8 18:22:55

pgchicken 發表於 2013-8-8 18:17
如果玩家在遊戲期間,遇到了異常彈出遊戲的問題,請進入安裝遊戲的路徑資料夾中,例如 C:/alta/FFOnline ...

OK,我一陣SEND啦,3Q><
作者: 涼粉    時間: 2013-8-8 18:26:35

意見:
子頻道可以獨立設定接收頻道,及顯示視窗
作者: 紫紫紫    時間: 2013-8-8 18:39:28

隻game會唔會加多D野入去玩唔係剩係得主線同打副咖...XD
作者: pgchicken    時間: 2013-8-8 18:40:08

涼粉 發表於 2013-8-8 18:26
意見:
子頻道可以獨立設定接收頻道,及顯示視窗

子頻道係可以設定接收頻道的,請在「子頻道」處按滑鼠右鍵
作者: pgchicken    時間: 2013-8-8 19:28:28

紫紫紫 發表於 2013-8-8 18:39
隻game會唔會加多D野入去玩唔係剩係得主線同打副咖...XD

當然會不停加新系統
作者: nico0320    時間: 2013-8-8 19:48:59

副本傳送有BUG 因為佢係要所有隊員都禁確定先會飛..佢有時會禁左確定冇反應..有時就因為有隊員在轉地圖/轉分流時 隊長按了副本傳送他不會有視窗可以彈出黎禁確定
咁樣就會卡住左 冇得再禁傳送..佢會永遠都顯示等待隊員同意
甚至即使你已經踢左冇禁到/卡住左果條友再組過 佢仍然會因為等待隊員同意而無法傳送
亦都試過因為以上情況我特登踢一個人走再組佢  但係我開招募既時候佢話成員已達上限 我明明得4個人 所以又冇得飛
作者: nico0320    時間: 2013-8-8 20:49:23

仲有  隻GAME成日打唔到中文...要重開GAME先得
但係由於成日彈GAME/彈錯誤  所以重開左之後彈左既話再開又隨時打唔番中文
太煩
作者: 00852340    時間: 2013-8-8 21:03:56

技能<癒療水晶>同重炮技能<機鎗塔>不能共存有無問題??
作者: 汐瀴    時間: 2013-8-8 22:41:33

其實我覺得隻GAME個介面d野好似大左小小....搞到中間睇周圍既位同埋打怪戈陣左轉右轉好唔方面
可唔可以將小地圖,頻道戈d野縮反細小小?
作者: ~恆    時間: 2013-8-8 22:52:23

汐瀴 發表於 2013-8-8 22:41
其實我覺得隻GAME個介面d野好似大左小小....搞到中間睇周圍既位同埋打怪戈陣左轉右轉好唔方面
可唔可以將小 ...

可以的, 但不知能不能如你所願的適中
設定有界面大小縮放比例, 原本是120%, 右上的地圖也會依比例縮小
但縮得比其他少, 至於頻道那個我印象是有得拉大拉細的。
作者: ~恆    時間: 2013-8-8 23:00:49

建議, 可以加入大步後退嗎, 仍然很不習慣緩步後退
作者: 涼粉    時間: 2013-8-8 23:01:42

兩樣完全相同的物品, 但是分開處理
同為不可交易

[attach]8404[/attach]

作者: 汐瀴    時間: 2013-8-8 23:28:13

~恆 發表於 2013-8-8 22:52
可以的, 但不知能不能如你所願的適中
設定有界面大小縮放比例, 原本是120%, 右上的地圖也會依比例縮小
但 ...

@@thx~
作者: 若霧    時間: 2013-8-8 23:29:39

呢度又整個帖....

咁dbug我回報去"封測Bug 回報區" 定呢度=.=
作者: cckk2000    時間: 2013-8-8 23:31:16

晴空有三種視覺撿.
I=鎖定視覺     
II=用滑鼠轉視覺
III=用q.e轉視覺.
希望幻想可以參考.

移動鍵, 左鍵=qa一起按.  右鍵=ed一起按, 不方便.
希望技能鍵1,2,3那些可以選用數字盤的1,2,3取替.
作者: 蜜糖星星XD    時間: 2013-8-9 10:01:12

作者: 00852340    時間: 2013-8-9 16:53:40

40LV任務<繞場一周>
任務一共要你到達城內6個座標,但係禁任務既自動尋路六個地點有幾個差2步先完成到任務條件
任務內容:到達地點:A(689,322)                   自動尋路實際到達地點:(693,335)<<<不達成
                            B(597,367)                                                    (650,367)<<<不達成
                            C(372,477)                                                    (374,475)<<<達成
                            D(538,676)                                                    (536,671)<<<不達成
                            E(603,486)                                                    (601,491)<<<達成
                            F(840,621)                                                    (840,621)<<<達成
作者: 00852340    時間: 2013-8-9 17:29:33

當玩家位於<奇蹟礦山>地圖時打開地圖/右鍵任務都會彈game

意見:d怪物身上d垃圾....可唔可以唔好只係堆疊得10咁小....99啦.....

作者: 黑糖布甸    時間: 2013-8-9 18:02:14

可唔可以叫隻源神唔好冇lala彈出黎 佢一出黎講野就覇左半個mon o_O成日打打下怪彈出黎
作者: 第2生命    時間: 2013-8-9 18:04:32

無法更改介面設定
每次登入都需要自己重新SET一次 而且無法視窗化
作者: winderk    時間: 2013-8-9 19:40:53

只要係今日開放既新地圖....一按區域地圖就會沒有回應/無區域地圖睇
作者: 第2生命    時間: 2013-8-9 19:49:09

我係開GAME之前SET好曬 先入去
但係都係要入GAME之後再SET過-.-
重登都無用

作者: dick7qq    時間: 2013-8-9 21:15:04

玩左一排
試完個強化系統
發現當強化一件武器係要好多錢
會唔會有一個移強化既系統呢?
可以由一件裝既強化度轉去另一件裝度
作者: 第2生命    時間: 2013-8-9 21:21:21

dick7qq 發表於 2013-8-9 21:15
玩左一排
試完個強化系統
發現當強化一件武器係要好多錢

唔收得貴點回收GAME 錢-.-
唔咁做物價會升得好快
作者: nico0320    時間: 2013-8-9 22:00:40

話說 D BUFF想點呢...完全遮住左我個目標
[attach]8463[/attach]
作者: yan135791    時間: 2013-8-9 23:32:37

請問D技可唔可以唔好咁閃,,
遲早會比佢搞到隻眼有問題

或者有開關
比我地關左去,亦都冇咁lag
作者: dick7qq    時間: 2013-8-10 01:20:17

第2生命 發表於 2013-8-9 21:21
唔收得貴點回收GAME 錢-.-
唔咁做物價會升得好快

一件裝既強化度有成20
一張高級強化係25同15
1LV既強化度有100
今日玩完 玩左150張左右先強到一把20
150X25 要3750點
另外 普通強化既 失敗左只係+1點
咁樣黎講 你要一把 +20 最小都要千幾張
講真 冇 移強化 你點消?
真係只有有錢人玩曬嫁

作者: 第2生命    時間: 2013-8-10 01:21:23

nico0320 發表於 2013-8-9 22:00
話說 D BUFF想點呢...完全遮住左我個目標

可以拉去第2度的
作者: dar4545    時間: 2013-8-10 10:26:24

48級任務其人之道
放了蝙蝠但任務沒有反應
試過放棄重接還是一樣卡住了
作者: siupill    時間: 2013-8-10 17:02:55

補師補血技能決鬥戈時 如果有人打你 目標會轉移到敵人
如果目標系敵人既話 禁D補血技用吾到 希望可以改下~~
作者: jyouou912    時間: 2013-8-10 17:47:27

以下純粹個人意見^^

玩了3天封測,畫面係好靚,各方面都唔錯,但有少少地方希望可以改進
1.介面問題:如果唔調到90%以下(並非一般頻組頻果個對話框),D介面大到想睇下隻怪起邊個位都睇唔到,但調到90%以下,D字又細得好緊要,右上角的小地圖太大了
2.唔知係人太多分流太少的原因,定係我部電腦太舊(剛發售至今約3年),每次過地圖都要等一分鐘,入副本更要等兩分鐘左右先LOAD到個畫面,我已經將設定調到最低,無音樂無音效,隱藏其他玩家都係無改善,如果真係我部電腦太舊就真係無辦法了,不過希望貴公司可以商討一下這個問題,因為不是每個玩家都可以有最新的電腦來玩遊戲,謝謝!
作者: 涼粉    時間: 2013-8-10 18:17:36

生存模式簡介

遊戲內的角色有生存模式可供選擇,只要玩家帳號內含有 40 級或以上的人物,即可於創造角色畫面時,勾選右下角的「建立生存模式角色」,開啟新的生存模式角色。

生存模式的角色只有一條命,只要在 PVE 的狀態下死亡,他將永遠無法再升級與獲得寶物,角色與裝備會保留但大多數的遊戲功能將會被關閉。

這種角色會有專屬的血條邊框,為了顧及遊戲公平性,不會有任何強度上的好處,是一個給特定玩家自我挑戰用的模式。

好似冇分別

係我冇CLICK到生存模式, 當我冇講過

作者: andywong19    時間: 2013-8-11 01:39:23

呢個任可唔可以麻煩官方叫原廠set好啲
任務係要燒熟啲野食
但係原廠又唔set做自己只可以拎番自己既野
岩岩有條小學雞係咁提早拎【詞語過濾】晒我啲野食
我轉分流煮佢追【詞語過濾】住我尼拎
好【詞語過濾】【詞語過濾】囉 麻煩同原廠反映下
作者: 第2生命    時間: 2013-8-11 18:22:22

小弟較早前反映的問題

我再三測試後發現問題在於在開GAME前如果改了設定的話E.G 全螢幕->視窗化
入GAME後所有設定都會被重設到DEFAULT設定直到下次登入
但如果下次入GAME前又再作改動 情況會重覆出現
此亦會影響到記住的帳號 受影響下會被清空

另外 雙手斧在某些情況下 出跳躍斬(唔記得係咪咁叫)會發生入牆卡點的情況

第3, 40LV任務(導遊!?) 自動導航後到達的坐標不準確 有小小偏差
作者: 若霧    時間: 2013-8-11 20:21:49

andywong19 發表於 2013-8-11 01:39
呢個任可唔可以麻煩官方叫原廠set好啲
任務係要燒熟啲野食
但係原廠又唔set做自己只可以拎番自己既野

身同感受= =...... d人成日偷野 真係%$%$#%#$^&#$^
作者: 涼粉    時間: 2013-8-11 22:12:06

登入畫面中, 生存模式角色有異常字元

[attach]8511[/attach]

作者: 涼粉    時間: 2013-8-11 22:17:38

機關塔出現「技能招喚Tip 5386」
(其他召喚物應該也有奇怪數字)

[attach]8512[/attach]

作者: 涼粉    時間: 2013-8-11 22:21:23

成就任務: 卧底人員
完成後相關NPC仍有復活蛋icon於頭上

[attach]8513[/attach]

作者: 涼粉    時間: 2013-8-11 22:23:40

LV37任務: 最終對決中
己方出現兩台機械人

[attach]8514[/attach]

作者: 涼粉    時間: 2013-8-11 22:26:27

部份透明場景可以站上去, 例如煙霧
造成凌空飛起的問題

[attach]8515[/attach]

作者: 瑩。    時間: 2013-8-11 22:32:34

古月村個個場境個塊田都係... 可唔可以set番淨係自己拎到 我種10棵9棵比人拎左 仲要差d唔小心拎左人地個棵
之後仲有... 好多地方行行下都會卡住左 太多不能盡錄 所以唔錄
某d成就名就抄d叫做比較上係出名嘅輕小說 特別係動畫化左個d版權沒問題? 雖然係個名姐...
作者: winderk    時間: 2013-8-11 23:45:55

玩完了,bug主要有 地圖按m會彈game/顯示唔到地圖
;任務 其人之道 不能完成
;有時候彩蛋任不能解
; 仲有個唔知算唔算...副本王的地板技不能閃避?? 定100%命中
; 隱藏其他玩家的時候沒包括玩家施展技能的特效
; 每次重開源神時都會重新計算源神合體技的時間,,,

意見就幾多下..背包太小,希望可以+大背包或者可以比秘石疊更多再+可以自動丟棄等功能
;食ram好多...轉幾下地圖就好lag要重on...希望可以食細d
;劍盾硬得過強,希望可以改弱一下劍盾d技
;女角既然沒有單馬尾的髮型,希望可以創立一下,這個好重要啊!!!
;一直被鎖定視角,害我無法影正面照,希望可以增設1個設定勾選,可以自由選擇要不要鎖定視角
;希望每個區域都可以有高難道地圖王...成功擊殺可以打出一些時裝/珍貴寶物
;增加只可以玩生存模式的伺服器 (讓玩家公平地挑戰一下自己)
;時裝可以只顯示裝備,而不是顯示時裝衣服,而時裝衣服希望更可以增加勾選,可以關閉顯示時裝衣服直接顯示內衣,而不是脫光才顯示內衣
;求增加時裝染色系統 (街上都是同一套色的時裝,好悶,有更多的色系就好啦)
;前期等級可以拖慢一些,,50等後開始沒多任務可以接而變得無聊,希望可以增加更多元化的系統,e.g 一些小活動(問答比賽,打地鼠等..),可以有生活技能(釣魚,扢礦石,織布等...),快些開放天空之塔,鬥技場,小屋
;商城可以增加強化能力轉移...1件裝最高不再是+10/+15啦,是+20..好吃強化卷,,,希望可以推出強化能力轉移,讓大家玩得開心之餘,商城也賺得開心

暫時沒有啦,話說一些任務真的好有趣,玩得好開心
希望製作組可以繼續努力

作者: 若霧    時間: 2013-8-12 14:03:04

40lv解任務送果把 橙武 ~
不可交易 不可丟棄 又拆解唔到
淨係可以放入倉比分身
可唔可以將佢變可以丟棄  而家咁樣浪費左我一格位置
作者: felixshum    時間: 2013-8-13 20:25:47

我想問封測果陣無得鑲嵌寶石去武器到  公測先有?
作者: andylam1012    時間: 2013-8-13 21:28:25

我比較想知雙槍果D陷阱整好未丫= =封測果時2招陷阱放到唔識爆= =
作者: 涼粉    時間: 2013-8-15 18:17:09

[attach]8768[/attach]

完成雙瀑森林機械人比賽後回報任務時, 對話欄出現亂碼~
(往後數頁全為亂碼, 完全看不到劇情)

作者: 星痕逝影    時間: 2013-8-15 18:20:30

遊玩期間經常突然卡死, 但仍然聽到聲音, 被逼重開

這問題經常令我打不到副本, 非常困擾, 求解決方法
作者: shlnkansen    時間: 2013-8-15 18:42:07

法師冒險之路的爆擊率點了之後沒有加成現在1>2>3LV都加了
還是沒加成過任何的爆擊率%

之後我個人的問題
為什麼我換分流的時候會遊戲[沒有回應]
遊戲開太久進入維城/在維城出去的時候 遊戲會變成[沒有回應]
作者: 瑩。    時間: 2013-8-15 18:49:21

明明封測都無事 最終對決個任咩字都冇 亂碼
作者: darknight    時間: 2013-8-15 19:40:23

隻GAME可以沖閃但就冇得沖命中
玩閃會否屈機?_?
作者: - TaeNy_ss:D    時間: 2013-8-15 22:33:35

其實我就搵左個彩虹果實好耐既
但係搵完一個之後就搵唔到-__-..
作者: 黑糖布甸    時間: 2013-8-15 22:48:28

以下利用琴ga單體回血黎講  玩家之間pvp個時正常係唔需要點自己只要對方個名变左紅色就可以回自己血。。經過一番嘗試之後發現 組隊個時同同一隊ga人pvp單體回血係要點到自己先回到血   但係當時點著pvp緊個個紅名玩家單體回血係冇任何反應.係遊戲設計定bug黎??
作者: jeff3131    時間: 2013-8-15 23:58:12

意見
1. 閃避率過低既問題 eg(1隻70%閃既雙劍 比任何1隻職業打只有佢地命中有5-10% 基本上打10下先有1下閃得到) 閃避率到底係咁設定 定係存在bug?
2. pvp時 用琴既單體回血技(小情歌&治療音符) 必須點自己先可以放技 但係pvp比人打既時間 系統會自己tap中敵人 發生回唔到血既情況!
作者: winderk    時間: 2013-8-16 01:35:52

新bug
打奇蹟副本時...爆擊率不知明地1直下降...而且完成/離開副本後都無法回到原本的值...!!
作者: 羽瞳    時間: 2013-8-16 02:10:35

視覺問題
仲有我次次打白石單人都係彈機
仲要一日打得3次
2個鐘再比你打一次
所以卡住左升吾到
你搞下彈機既問題
仲有個視覺
好鬼死煩- -

作者: 涼粉    時間: 2013-8-16 02:47:15

涼粉 發表於 2013-8-15 18:17
完成雙瀑森林機械人比賽後回報任務時, 對話欄出現亂碼~
(往後數頁全為亂碼, 完全看不到劇情)
...

我重on都係咁樣, 依家為左睇劇情而卡住左, 唔想解任...

(CB冇問題)
作者: TBGD    時間: 2013-8-16 16:20:03

darknight 發表於 2013-8-15 19:40
隻GAME可以沖閃但就冇得沖命中
玩閃會否屈機?_?

唔會
因為
你唔加防 會被人一招秒
作者: TBGD    時間: 2013-8-16 16:21:02

winderk 發表於 2013-8-16 01:35
新bug
打奇蹟副本時...爆擊率不知明地1直下降...而且完成/離開副本後都無法回到原本的值...!! ...

重開GAME好似可以解決問題
(巴哈個邊有類似帖 可以參考

(好似係
作者: 若霧    時間: 2013-8-16 17:24:35

入場之前本來有55爆率
打完1場之後 得番31..
再打多場 得番24爆率= =...
作者: winderk    時間: 2013-8-16 17:35:13

TBGD 發表於 2013-8-16 16:21
重開GAME好似可以解決問題
(巴哈個邊有類似帖 可以參考

嗯,需要重開game先得=.=
但係打緊副果陣...重開game會出副
作者: 不存在    時間: 2013-8-16 17:50:44

BUG:
我真係忍夠 遠攻職業[我試過雙槍 火炮] 成日用技能打打下 個鎖定目標沒左 要重新鎖定過

意見:
仲有 希望唔好設到成睇角色背視點 明明個個師哥美女 就係睇到個背
鍵盤點走佢個人就死都用背向我 右鍵換視覺又會跟返個背

另外活動 真係希望送D野有用D 回血水10支! 都可以有 比2 3百支 唔會死吧
強化卷得1張!? 當然最好可以送期限限定外裝 不過知道確實很難  總之你地試下替"玩家" 既心想一下啦 呢D送垃圾野既活動誰會去做?
一係唔好出 浪費人力物力 不如搞好D基本野先 伺服分流 狂彈GAME BUG 呢D野

作者: TBGD    時間: 2013-8-16 19:21:32

winderk 發表於 2013-8-16 17:35
嗯,需要重開game先得=.=
但係打緊副果陣...重開game會出副

好似只係顯示問題.
但未有人驗證
作者: chakkuen    時間: 2013-8-16 22:26:41

GM我既意見係希望推出個免費重點角色同冒險之路...如果講點解要求.就當係彈機既補償.同埋新手既隨便點技

另外我想問問HP電腦係咪歸INTEL.新手跪求解答.真係彈多太多(彈左無200次都有100多啦)角色名.5信你查下.但我好支持隻GAME.3Q

如果仲未解決到.我希望打副彈機5好當1次.當左咁隊友會有d煩

作者: 若霧    時間: 2013-8-17 10:35:40

成日解完公佈欄任務 會隨機傳送去一個地圖~ 唔知可唔可以出番出去原來既地圖呢
作者: TBGD    時間: 2013-8-17 11:44:57

若霧 發表於 2013-8-17 10:35
成日解完公佈欄任務 會隨機傳送去一個地圖~ 唔知可唔可以出番出去原來既地圖呢 ...

佢唔係隨機傳
只係傳返個副本出口
比如個副本係坡月"某一條村"
咁你出黎時
就出返條村出口
作者: kochun510    時間: 2013-8-17 13:24:51

咁好既遊戲唔整番個外掛回報點得啊
有既我一定幫官方捉晒D掛9出泥
作者: lun09112    時間: 2013-8-17 15:15:23

3點用左10幾粒源神力召左隻凱撒..但我打唔到佢..1直無法對目標施展技能.. 睇住人地殺埋..最後乜都冇拎到
作者: ben2613    時間: 2013-8-17 15:41:32

係矮人個關, 打完機械人大賽
贏左後同阿咩咩咩 講野會亂碼同不斷loop
只能按略過跳掉
作者: 伍奕仔    時間: 2013-8-17 16:12:41

我有件武器 不可交易 不可掉棄 是BUG嗎?

作者: sa6559    時間: 2013-8-17 16:30:33

小弟與其他玩家做任時
出現情況
行到幽靈前 對白講完之後
雷都已經劈埋
但無怪出現
放棄完再接都仲係咁
轉左SER都仲係咁
請問哩個係BUG定係遊戲本身係咁?
作者: Haydi    時間: 2013-8-17 20:21:10

成就任務 BUG

新兵訓練 天生神力

木樁根本不存在

無法解任務

請GM跟進
作者: qwe20100302    時間: 2013-8-17 21:38:45

入副本嘅時侯斷線會唔會浪費一次打副本嘅機會?
作者: cslkw2006    時間: 2013-8-17 21:39:35

隻game有無得開紅殺人?定係遲d會新增?
作者: MiNa=)    時間: 2013-8-18 00:59:53

係咁彈gamE...打副打打下又彈仲要計次數~
入GAME又難入...點玩呀大佬
作者: ronkilee2    時間: 2013-8-18 02:08:00

個頻係咁郁想點?
應該可以用MOUSE定住
作者: cheuky04    時間: 2013-8-18 02:19:16

建議:
源神唔好成日彈出黎 半個畫面 打打下副果時整死左點算
希望開設情侶系統及部份地圖開設殺人系統增加刺激感
希望開設"關閉技能特效"功能 以便作業系統與硬體設備未達優化標準玩家能更順暢感驗遊戲質感  謝謝:)
作者: ppppl44    時間: 2013-8-18 03:01:15

[意見]
強烈要求提高XX的經驗秘石單格儲存上限
10個一格太哂位喇又要有5種, 背包又唔大><

仲有個啟源碎片上限可唔可以上調, 個上限9999太少了

作者: - TaeNy_ss:D    時間: 2013-8-18 03:21:37

亂碼一堆..想睇劇情 咁樣叫人點睇?
另外唔該搞好d個gameser啦..一日內斷足七八次..
幾乎都係打完隻王拎住架車返去拎獎勵嗰時斷..
再唔係就係做緊成就任帶緊條友嗰時斷..係咪玩野?

[attach]8962[/attach]
作者: nxsasd323    時間: 2013-8-18 08:41:20

任務 LV:47 捕捉活體  
任務說可以捉 八足毒虫或鉤足毒虫 但無法捕捉鉤足毒虫
任務物品說明 鉤足毒虫 變了 ?足毒虫
作者: 現實    時間: 2013-8-18 08:54:19

副本掉落一覽表錯亂,其他副本都有E種情況

作者: nxsasd323    時間: 2013-8-18 09:51:55

任務 LV48 蝙蝠大軍 打完狼 無任何指示  請盡快解決
2次都係E個任卡好耐
作者: laukafook    時間: 2013-8-18 12:27:22

我想問我等左勁耐都同吾到我隻主源神談天係咪正常架=__=
作者: 昏昏    時間: 2013-8-18 14:38:09

火砲冒險之路
砲術研究 Lv1
被動技能  
裝備火砲時,提高爆擊傷害 5%
對使用火砲有些心得,略微提升致命轟炸的破壞力。

點完之後爆傷無變
咁我點黎托
作者: zvzc12120    時間: 2013-8-18 14:42:34

進入遊戲時點解會睇唔到野

作者: unmaniov3v    時間: 2013-8-18 15:07:25

請問點解遊戲動畫有聲音,但係遊戲裹面無聲音,我係用耳機的。
作者: rzdra    時間: 2013-8-18 15:27:15

任務BUG
lvl50  展示版   毒蜘蛛山洞的任務
齊9個蜘絲之前殺死大蜘蛛 唔計落任務
齊9個之后叫我打大蜘蛛..  但佢一早俾我打死左..  冇得做落去

拍賣場BUG.
有時見唔到價錢. 要重ON 先得
作者: cchunw    時間: 2013-8-18 15:32:32

源神BUG
源神進行啟源連結
第一源神夏娃能量值為(0)點
但是卻不能夠像第二源神/第三源神一樣可以交談來增加其能量值
這個情況已經卡了我一整天了(24Hrs UP)

作者: 白の魔術師    時間: 2013-8-18 16:53:38

點解我個爆擊數值會甘??
作者: laukafook    時間: 2013-8-18 17:55:31

cchunw 發表於 2013-8-18 15:32
源神BUG
源神進行啟源連結
第一源神夏娃能量值為(0)點

我卡左兩日啦
作者: 若霧    時間: 2013-8-18 18:19:50

好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀
作者: 昏昏    時間: 2013-8-18 19:27:25

若霧 發表於 2013-8-18 18:19
好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀好多bug呀 ...

作者: 臥虎藏龍    時間: 2013-8-18 19:43:22

琴秘石效果有BUG
治癒的XX秘石 寫有2% 治癒效果
但實裝沒有加任何%

祝禱的XX秘石 寫有1%效果
實裝有效果

希望盡快修補,少了好多%效果
作者: byebyefly    時間: 2013-8-18 20:39:08

聖城開多幾個ser,太多人逼曬係度lag死
作者: cheuky04    時間: 2013-8-18 20:42:09

一打源神就挽彈機
作者: 怪獸    時間: 2013-8-18 20:57:42

問題已解決= =
作者: yan135791    時間: 2013-8-18 22:33:41

43副試過2王冇啦啦BUG左企定定

防掛系統出左黎,但係圖片乜都冇,最後要登出登入先出到
作者: bb10230405    時間: 2013-8-18 23:36:02

本人明明已經學了前置技能"火靈召來",但在購入"狂暴火靈召來"後發現無法學習!
系統說我未學前置技能!是不是有BUGT_T請gm大大幫助解決~

p.s. 已有50lv及學習了火靈召來

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2