AGAMES 討論區

標題: ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽) [打印本頁]

作者: 司馬信    時間: 2013-10-7 18:07:13     標題: ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)

為避免本版版面混亂及洗版的情怳,以及讓官方更易集中看到大家回報的內容,本版將實施以下方案:

各會員如果有任何意見、改善方案、BUG 等,請可以集中在本貼中回報或討論;

無論是正面或負面意見均一樣可在此發表,版主會紀錄玩家的意見,並紀錄轉交營運部門參考。

但請大家注意發表的用詞是否符合本版版規,謝謝!

注意:請勿在此留下帳號、密碼等資訊(角色暱稱則沒有問題),以免自身權益受到影響;

如果涉及個人帳號資料的內容,請直接聯絡客服,方式:http://www.alta.hk/client/cscenter.php?cat=contactcs#anchor

作者: 若霧    時間: 2013-10-7 18:10:13

雙槍行緊路果陣用砲轟 會變成空包彈
希望可以改改
作者: tonybanlan    時間: 2013-10-7 19:02:20

防禦好有問題 個設定好有問題
一個人全防具+20 75%防既人 第個92812傷既都打佢唔痛 仲要企定定唔攻擊回小情歌1血都冇扣過
整GAME果位係咪唔識計數? 防禦個設定真係好有問題
作者: 血影乂殘    時間: 2013-10-7 19:19:35

防禦設定有問題
我明明75%防
但比怪打仲係好痛
心諗:防禦廢架?
作者: 血影乂殘    時間: 2013-10-7 19:25:30

仲有
官方可唔可以將雙手杖既血量大幅提升
我自問裝唔係廢
56lv 5件橙 3件黃裝 4件綠裝
雙手杖天生少血到死
希望官方可以改善
作者: touchwood2036    時間: 2013-10-7 19:29:09

血影乂殘 發表於 2013-10-7 19:25
仲有
官方可唔可以將雙手杖既血量大幅提升
我自問裝唔係廢

削輸出,加血量
作者: 豪得起    時間: 2013-10-7 19:41:35

無啦啦彈GAME GE問題幾時先會改善到
作者: sly8    時間: 2013-10-7 19:47:16

傳送地圖果果地圖標示 日輪係1-10 披月11-20 明明係日輪10-20 披月20-30 呢個咁多人發現既問題幾時改?
作者: to19940302    時間: 2013-10-7 20:04:44

我想問肯幫我整番好未呢?
納維亞ser 名:韜韜
作者: hehebe83    時間: 2013-10-7 20:16:55

意見:
1.背包空間太少..最好咁分開:裝備,材料,任務物品
2.火炮暈2秒?冰4秒?整整6秒控場..
3.我全身PVP+20..14XXX防..全身減傷石..D雙槍[不是一個]槍槍爆2W..打條毛咩
4.雙刀沒傷..沒爆..低血低防..閃已經沒用..沒控場技..跑得比雙槍還慢..垃圾
作者: siuching310    時間: 2013-10-7 20:52:04

五好再彈game 有時同其他人打下打下副都彈左出黎
有時行下行下又彈 有時傳送又彈
希望可以快d整好thx
作者: mizukiyuri    時間: 2013-10-7 21:04:24

上次更新完之後
我發現信箱系統係出現問題
人地寄左千2金俾我 我過左3日無拎理應回番俾佢 但係系統無退信俾番寄信人
我本身e為佢呃我
我自已開分身試sd俾自已3日唔拎又係唔退番俾我分身.但係收信人又無封信.咁姐係想點gm
更新前我試過sd野俾人無拎係會退信的。

我ser:黑騎士
如要角色資料可以另外sd信俾我.我有sd過email去客服度但無回覆
作者: kennyyee    時間: 2013-10-7 21:06:37

每日我做曬全部地圖日常,打曬全部副本,清曬5個聲望,玩足12個鐘,賣曬全部打到d裝備同物品,最多先賺得個100金左右,宜家d時裝/卡片隨便都賣幾千,哈哈,尼個game系卑d外掛玩家同埋買game錢玩家玩ga。 打擊外掛??打擊賣錢商人???  每晚週圍都有外掛,舉報禁到手軟,宜家仲有幾多人信你地公司有做野,難聽d講句:GM靠得住,豬乸會上樹~
作者: vpg    時間: 2013-10-7 21:17:25

登入時經常卡係"帳號登入中,請稍候"
過左15-30分鐘都係咁
係咪個server流量限制既問題.
作者: 做野啦你    時間: 2013-10-7 23:24:39

改1改那個不能防外掛但又要輸入驗証碼的「廢」模式。
建議將其改為按圖輸入(中文),如輸入2次密碼般,不能用鍵碼鍵入
例如一定時間後,彈出中文字的驗証圖示,並同時顯時中文輸入法鍵盤讓玩家輸入
失敗一次就封號查辦
作者: kaming9570    時間: 2013-10-7 23:25:38

岩岩完左果個儲值活動係送影狼..我之前去睇活動獎勵果度寫到話隻幻影戰狼係60%跑速所以冇去買點儲值..但係個活動完左我先睇到隻狼係90%..官方更改果陣可唔可以再出多1個公告話係90%呢..搞到我miss左個活動.....同埋可唔可以再整多次活動係有幻影戰狼/廷長個活動時間當係補償???
作者: arkit    時間: 2013-10-8 00:11:34

雙刀的冒險之路內的5%10%15%爆傷~點了但人物的爆傷數字上沒有顯示出來~攻擊也沒有多了爆傷的感覺~請去看看是否有BUG~
作者: LcOaVtE    時間: 2013-10-8 00:28:31

BUG方面:
1.程式不穩定, 常發生"程式沒有回應"的情況, 轉地圖時較容易發生(OS - WIN7, CPU - Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @2.50GHz)

2.開招募時 若有人申請入隊 而隊長剛好又在之後開啟倉庫/商店界面
再取消倉庫/商店界面 再按確定 收人入隊 但會變成拒絕組他 (其實應該是顯示隊長消取了組隊)
建議:
i. 取消申請入隊時的限制 即使隊長在打副本, 開倉等等情況下 都能收到對方的組隊要求(但需要將隊長申請的視窗優化到遊戲畫面的角落 以防隊長被不速之客一直申請組隊騷擾)
ii. 顯示隊長所在的地圖或隊伍的狀態 令申請者知道該隊是未開始打副本 還是正在打副本

3.在隊長按"傳送副本"後 若有隊員斷線後再上 也不會收到"隊員未準備好, 傳送失敗", 取而代之是"詢問中, 請稍後"等字眼 結果因無法傳送隊員而需要重組
建議:
i. 隊長傳送副本後 如隊友在等定時間內(如10秒)不作出反應 則當成"隊員未準備好"
或 ii. 即使"等待隊員回應中" 隊長也可以再次發送傳送通知給隊員
iii. 隊員可獨立傳送到隊長所在分流之副本位置前

4. 如隊中夠5人後 就不能開啟招募 隊長需要踢了A組員開招募 然後再加入A組員才能使用"副本傳送"
建議:
i.設定成 即使隊中滿人或多於滿人(次元副本5/3) 隊長還能開招募, 除非有隊員等級不符

遊戲建議:
系統方面
i. 公會源神, 活動boss出現前10分鐘 玩家會收到通知
ii. 因應玩家人數 調整活動boss的生存能力
iii. 源神之力召喚器所開出的源神 只要有打過就會有獎勵, 增加源神的血量 以及 在公會領地也能使用(如果只要有打過就有獎 人人有份 大家高興 爭吵會減少, 同時亦給玩家私下享用的機會)
iv. 野外打怪的exp, 金錢, 道具獎勵進一步減少, 如在同一地方打怪時間累積到某時間或打同種怪到某個數量 將不再獲exp, 金錢, 道具 (這是針對外掛大量玩家, 由於官方資源有限, 逐個玩家抓幾乎沒可能, 玩家檢舉系統形同虛設, 那倒不如減低他們繼續掛外掛的意慾 令失去的比得到的多)
v. 野外打怪時 即使沒組隊以及沒摸怪 只要玩家在一定範圍內 其他玩家所打的怪 自己也會得到exp, 金錢, 道具, 任務(但會有累積某地方的打怪時間或同種怪物的打怪數限制 [見iv.]) (針對正常玩家被外掛一直搶怪以至做不到任務 以及進一步削減外掛玩家繼續掛外掛的意慾 - 自己開外掛打怪 令別人能不勞而獲 而且自己還要給錢用外掛及承受資安風險, 另一方面 其實外掛的問題 並不是外掛本身 而是其他正常玩家對外掛的反感看法 這樣可以減少玩家對外掛玩家反感的程度 公共地圖打怪 別人也有 其實有什麼問題? 這概念是來自一只名為PSO2的日本知名網遊 因為它這樣的設定 減少了很多玩家之間的爭執 令遊戲不會出現搶怪的情況 遊戲也會變得和諧 大家能一起努力 而不是一起競爭)
vi. 副本中 只要隊友摸過王怪 即使王死時 隊友不在王附近 也會算任務次數 及得到獎勵
vii. 打完地獄副本後所出的寶箱 無論隊友有沒打過 以及在不在附近 只要隊友在副本中 就能拿到獎勵
viii. 即使非橙字時裝也能進行染色 增加染料的可用度,銷量 以及增加平民玩家的樂趣
ix. 直接開放秘石頁面給玩家直接裝備秘石 (秘石系統跟防具,武器裝備一樣 只不過是可成長的裝備 換角色/裝備時就要拔來拔去 將秘石附加在裝備上是非常多餘的設計 非常麻煩 對官方及玩家也無益害處 倒不如讓玩家能直接裝備秘石)

職業, 技能方面
i. 強化輸出系雙武技能(如減cd, 加攻, 加效果)
ii. 技能等級高的輔助技蓋過低等級的輔助技能 可用低等級的相同技能刷新輔助技的持續時間 或 給予玩家選擇拒絕其他玩家輔助技能的設定
iii. 補師補自己及放輔助技給自己時 全部隊友也有相同的效果
iv. 補師復活隊友時 復活血量增加, 復活技能施展時間減少, 復活技能冷卻時間減少
v. 補師能群體復活(當然 部份技能會pvp禁用)
vi. 強化劍盾的防禦技能的防禦力, 在施展時, 亦會吸受其他隊友的傷害

遊戲玩法方面:
i. 副本也能用飛翔術 將來新出的副本 boss具有極大範圍的紅地毯攻擊 而玩家需要用飛翔術跳至另一遠處區域閃避
ii. 推出攻城戰
iii. 推出巨大的公共地圖王怪 而王怪出現的地圖 在建築物林立的地方 玩家在建築物上以飛翔術閃避王怪強大的攻擊時 又同時能作出攻擊 建築物上還有遠攻武器的設備(大炮, 機槍....) 方便近攻玩家攻擊 當然近攻玩家也可以以飛翔術飛到王身邊作攻擊(如進擊的巨人那樣)
iv. 推出玩家小屋系統, 公會房間, 且其他玩家能進來觀光, 官方亦能搞小屋佈置大賽
v. 增加各職與飛翔術相關的技能
vi. 推出賽跑活動 (座騎跟飛翔術混合使用的技術比拼)

作者: 小紙    時間: 2013-10-8 11:18:01

8/10/2013, 11:17am 影既相

呢條能樣用外掛好多人都知 幾時先做野?

作者: qsew1123    時間: 2013-10-8 11:19:48

希望你地香港官方真係會睇啦
睇完記住回報番比台灣

雙槍技能BUG
1.技能 砲轟 電磁掃射
這2招傷害都是連續傷害
當冒險之路技能洞悉弱點發動時
洞悉弱點只會對砲轟跟電磁掃射第一下傷害有影響
之後的第2次連續傷害開始會變回原本傷害

2.技能 音速彈
遊戲主張雙槍高機動性
打副本打怪什麼的當然邊跑邊放技能
但是當雙槍邊跑邊放音速彈時
這技能有時會發生技能發射方向偏離軌道方向錯誤
另外還會被障礙物阻擋

作者: seed34234    時間: 2013-10-8 15:58:00

整個開紅模式算,限制時間,約5分鐘到,之後強制熄,cd時間10~30分鐘(唔會俾人話咩霸地圖之類)
另外定時係野外整d好勁既怪物(打玩家幾野死,血量異常地厚,可以任玩家引去地圖各處,城入面除外)
方面打瓜d外掛佬,同埋又可以成班人玩野引隻勁王去個外掛度打瓜佢

作者: tonybanlan    時間: 2013-10-8 17:45:45

建議:
當玩家等級達到20級,就可以進行公共地圖的PK。
每張公共地圖都有不同的區域,根據每個區域內想要進行PK的玩家數量決定此區域是否為可以PK的區域。
具體說明

PK區域
· 在公共地區的PK是以投票為開關的,可以根據該地區內玩家的意願進行設定。

公共地區PK投票
· 公共地區分為若干個區域,每個區域是否可以進行PK是可以分別設置的,設置的依據來自於玩家的投票。
· 每個玩家都有一個投票開關。開為肯定票,表示玩家想要PK;關為否定票,表示玩家不想PK,默認為關。

每隔一定時間系統都會對區域內玩家的投票開關進行一次檢測,假如區域內投票開關為開的玩家數量小於該區域內所有玩家的一定百分比,則當前區域的PK模式不變,系統會在一定時間後進行下一輪檢測。假如超過一定的百分比,此區域立即變為戰爭區域,並在一定時間後進行下一輪檢測。
玩家進入公共地區後可以按下[M]鍵開啟地圖查詢當前地區的不同區域處於什麼樣的PK設置下,便於安全地進行任務或其他行為。

玩家狀態
所有處於戰爭區域內的玩家會獲得一個戰爭狀態,獲得此狀態的玩家名稱前會有一個圖標,表示該玩家目前可以進行自由PK;
如果玩家等級不在區域投票檢測等級段範圍內,在這個區域變更為戰爭區域後,進入戰爭區域不會獲得戰爭狀態。這時該玩家處於被系統保護的狀態,不可進行PK也不會被其他玩家攻擊。
當玩家離開戰爭區域後,戰爭狀態仍會持續一段時間才會改變為和平狀態。
未處於戰爭狀態的玩家不可攻擊已經處於戰爭狀態下的玩家。

作者: `LunG    時間: 2013-10-8 20:59:36

不知是否個人問題~
進入忘卻林時
開啟地圖
不能顯示忘卻林前的地圖
只顯示[忘卻林 和 星砂漠地]地圖
作者: 圖卡圖法    時間: 2013-10-8 21:08:45

qsew1123 發表於 2013-10-8 11:19
希望你地香港官方真係會睇啦
睇完記住回報番比台灣

音速彈受障礙物阻擋應該算係正常設定  好似火炮招電都會受地形限制(無法越過斷地)
作者: LcOaVtE    時間: 2013-10-8 22:12:25

對呢 還有開放更多角色位置
現在的角色位置實在不夠 特別對於想全部職業也玩的玩家來說
即使需要收費也好
作者: 星群雲    時間: 2013-10-8 22:22:47

的確 最大問題係出係外掛到 佢地供應越多game錢 game錢越係偏值  到時係令到好多新玩手止步   冇新人流入加上老手又因冇人走  咁落去會變死城
我覺gm應係1星期親自入game睇外掛ge情況  加上用得外掛一定係 系統有改動防左個主程式令佢地用到外掛  因多次更新都要改動一下個防外掛程式
我都好應同樓上所講遊戲玩法方面真係比較少活動搞  好難吸引唔同玩家
我最希望ge就真係  團隊你地係用心去睇咁多個見意  要有個回應  唔好

只係得個睇唔做  (做得慢又係令一個問題  最仲要做左先
外掛為最重要問題~~~~

仲有  我想團隊們係睇長線而唔係短線 要有可持續發展先得架 你地做得好自然有人會買點唔會去買外掛錢啦

作者: o陵o    時間: 2013-10-8 23:46:14

伺服:阿波羅
角色名: o陵o

【1】玩競技場煉獄鬥士 排行榜第1次重置之前
即係9月中個時
都已經超過1千個殺人數
點解都係無千人斬個成就

【2】我主職係雙手杖  招瞬雷術 我覺得應該有問題
以我所知 如果呢招打到既話就會暈
因為我打斧頭 如果第1招打落去就有暈
如果一開始我用書技既夢魘圖騰 等訓左再瞬雷 都會暈到
但係如果我 開夢魘訓佢 之後丟火隕石  再用瞬雷術既話 試左幾次無暈到
求解...謝謝

作者: best023    時間: 2013-10-8 23:49:27

公會領地加  精鑄 跟 鍊金 npc 吧~每次都要跑去城 lag死了~又不方便 人又多~~
增加源神key倉庫!!

作者: ministar    時間: 2013-10-9 00:06:43

顯示問題
平時顯示部份時部份物件會化, 閃閃下
但如果從公會領地登出時,就會變回正常
登入又變返閃閃下

創角問題
刪除角色時無提示若等級高於XX級時, 同一名稱XX天後才能再次使用
同一帳戶最多只能開3個,想加好像完全無途徑

作者: ophh1    時間: 2013-10-9 02:55:44

遊戲經常玩玩下freeze左
通常都係打緊副本時候
搞到打打下要重新入game
但係呢個時候已經入唔返副本
作者: vpg    時間: 2013-10-9 13:07:08

vpg 發表於 2013-10-7 21:17
登入時經常卡係"帳號登入中,請稍候"
過左15-30分鐘都係咁
係咪個server流量限制既問題. ...

我係本地玩家,有用官網更新檔更新,但登入經常卡係個個畫面。
作者: Amethyst-    時間: 2013-10-9 13:19:59

pvp時 攻擊技能傷害只有pve時的1/5
但補血技能回復量不變

是否應該削弱回復技能在pvp時的作用?
作者: 和樂    時間: 2013-10-9 16:13:44

設定了個人稱號無法改為無稱號
作者: cocoleung520    時間: 2013-10-9 17:39:59

一隻線上遊戲同單機遊戲為什麼是一模一樣?? 怪AI不夠強之餘,剩強化都帶來什麼都可以solo 單挑,什麼是solo?什麼是teamwork? 這遊戲己經好明顯是solo=teamwork,適強者先可以生存呀!! 冒險之路入面的extra skill delete左佢啦!! 個個職都有但最終都冇人用,剩法書,琴先用其他可以話廢!
作者: zx1419    時間: 2013-10-10 17:28:32

閃避值係咪出錯?
作者: eucliffe    時間: 2013-10-10 20:23:28

1.希望官方可以係任務列表再新增一欄「每日任務」將成就任同日任分開放,而家日任幾乎佔晒成就任5個位,如果想睇返成就任既進度會變得好麻煩2.徽記可唔可以都有得set贈予數量呢?一粒一粒咁比好麻煩
3.加左(限定)字眼既五格包包都可以用十格卷合成
4.提高返地獄模式出源神既機率
5.鑄造用既材料就算放左係銀行都可以唔洗拎出黎先用得
6.副本可以用坐騎
7.進入戰鬥狀態個陣跳躍可唔可以同平時一樣有得二段跳
8.希望鑄造既配方價錢再平d,有時真係貴到比唔起
9.開源神碎片銀行

作者: IamAzYui    時間: 2013-10-10 20:47:59

稱號有問題~
設定左稱號出泥!
例如:稱號係:(啟源使者)設定了顯示出來後!
在設定(無稱號),但無變,一樣係(啟源使者)

作者: 若霧    時間: 2013-10-10 23:31:55

60lv以下小鼠戰場係咪有bug

我殺20個人 3xxx分,,嬴左 但係得20戰場幣???

60lv以上戰場輸左都唔止20幣啦
作者: alex19740201    時間: 2013-10-11 00:07:23

強烈 要求 重整  地獄模式 出現 源神 機率  
隻源神 原本 就已經 難掉碎片 我都算啦
而家 仲要搞到 咁難出現  
咁你地而家係唔係想迫我地唔玩先  打隻源神 都搞到 上天登咁我一直係為左隻源神先肯打副本  而家搞到咁 我就冇心機打副本
冇心打副本  咁仲玩黎做咩?  我真係想DEL GAME 囉
我之前 一開電腦 就即刻開GAME
我而家?  一開電腦 開GAME 幾分鐘 熄 真係去玩LOL算  
升LV冇癮 打怪冇癮 而家連打副本都冇癮  唔打副本 冇裝用  咁點打PVP?
DEL GAME啦 真係 納維亞 在係咁搞 真係 死城啦  又多外掛 又乜又姓

作者: 8899    時間: 2013-10-11 00:11:14

強烈乞求綠色戰利品可以交易
作者: januaryyiu    時間: 2013-10-11 02:09:20

另外我想講.呢隻GAME D怪物數量真係太少.有陣時做任要打16隻OR 50隻遠攻就打得好輕鬆但近攻就打得好辛苦.要好似一隻一隻咁打.希望可以出番多D怪物既數量..如果唔係近攻就會打得好辛苦.有範圍技都冇用..都打唔,5好多既怪.而且D怪唔夠主動.要一隻一隻咁樣行過去等一等..D怪先打你.咁樣想升得快都冇用.想打得快都冇用..希望可以改善
作者: SnowBall0615    時間: 2013-10-11 07:16:55

1. 當我設定不顯示怪物名稱後,使用任何道具包括只是開騎寵都會自動顯示番怪物名稱~

2. 果防外掛彈出黎既時候可唔可以唔好擺係正中間? 有時打緊怪或者飛緊既時候一彈出黎就搞到撞樹或睇唔到怪,擺係右下過少少唔會擋視線囉

3. 郵件而家有冇上限架? 如果有的話能加個數量嗎,有時太多郵件好驚洗左舊果D,我又好難去數有幾多封,同埋收件人既名單,"最近聯絡的人"能否將近期聯絡的人的排最頂?  明明頭先先send完俾A,但再send既時候佢果名就排到最低,下下都拉到最落,而且最近聯絡人名單又唔會定期清理人名,搞到越黎越多,結果我寧願係密語度複製人名貼上去,仲快過係個聯絡人名單上搵- -"

4. 有冇得將所學既配方整個表可以隨時睇到,每次要去npc度先睇到合成要用咩材料好麻煩,做左幾多或差幾多又係要npc度先check到,尤其配方有好多既時候,打副後想留某一d裝備,但位又唔夠要拆緊d,又唔記得10件配方裡面要留邊一套既邊一件.....有時去銀行拎材料就係睇漏左又拎少左,要行幾次,而且銀行同鑄造npc有點距離,如果將其中一個可以放去鑄造果面就好了!!!

5. 其實而家好多人都會用超過1套既裝備,咁有冇得整個裝備setting,可以記憶幾套唔同但成用到既裝呢,要知道當你個包包有3-4套衫同打番黎又未處理既衫時,突然要換裝係好煩既事,幾乎要逐件check黎著,如果我可以用1個hotkey就轉到成套衫,方便好多,呢樣可以參考下tera,係好貼心既功能黎~~

6. 雖然而家推出左時裝同秘石既共用銀行,但有冇得推出埋源神key同戰利品銀行呢....因為我同ac 都會用到呢d野同埋又要擺最耐又晒好多位,有時a 果人仔打到可以俾b既用,b用完又可以俾c用,而且我又想儲起d戰利品佢,但而家銀行位同包包都唔夠用囉....仲有系統送既5格包限定,又不能合成做十格包限定,又唔可以俾共用銀行,搞到有點雞肋左....不能交易已經夠啦,點解仲要禁放共用....

7. 幾時先開放公會等級???? 我公會收爆人而且唔夠位俾人入了,又冇同盟公會頻道,連想開多個分公會都唔得,因為都傾唔到計,搞到每個人想玩分身都要退正身再入,d公會貢獻又冇晒,想玩分身既時候入唔番自己公會(冇位),入人地公會又好快因為各種原因俾人踢(例如唔夠lv、上線時間不定等甚至公會係死會冇人on同講野),如果有同盟公會同埋同盟既頻道,即使我公會唔夠入,都可以開分公會或者同其他公會結盟,叫新會員入人地度,一來令到玩家互動多d可以有助遊戲歸屬感,二來又可以解決玩家想用不同角色參與番同一個公會又不致令到公會人口暴增或減少,或比其他公會多活人(平衡番每個公會既活人數量),呢樣希望認真考慮下,線上遊戲的樂趣除了遊戲本身,最大的因素是結識新朋友和與人交流,即使我上線沒有解任何一個任務,但令我想要上線的動力就是公會裡有人在聊天呀!!

8. 公會的公開招募同公會公告,副會長不能修改,有時想熄左個公會招募會因為會長沒上線,副會長不能熄的情況下,在踢人和收人的空檔就讓人闖進來了,但即時把別人踢掉又很不好意思,所以把功能調一調吧,讓副會長的權力在跟會長一樣的情況下,差別在於解散公會和調整階級上~

9. 公會的公開招募能否有過濾或招收確認時間?? 例如別人申請加入公會,有列表讓公會管理層確認才加入,雖然說歡迎不同的人來加入,但把大門這樣大開不是辦法,尤其是如果有些人你不願意收,但盡管踢多少次還是會加進來,只有關掉招募,但變相又不能招收到新朋友,又沒有公會黑名單,那可以怎樣做??

10. 公會留言板的留言有個麻煩的地方,要修改一點點的文字需要整個留言刪掉再寫,但如果多過5個還是6個留言,新留言就跑到最底了,但那是比較需要置頂的留言,管理層的功能又沒有辦法修改或更改次序,能否有類似論壇帖的功能,讓管理員能置頂,即使重開帖也不怕次序有問題~~

11. 公會倉庫會否增加分類或容量和自動重疊(或按鈕),因為很容易就爆倉了,試想想70人來分享那好像30還是40格位子,每人放一粒秘石都不夠位了,如果跟銀行一樣有秘石專用或干脆加大容量就好,要知道這遊戲道具多得很,但能放的空間很有限,尤其又要主張玩家不用忙於收集、輕鬆遊戲的想法,但光是同ac共用的綠裝由40到60等就好幾套了,戰利品又好幾款,不同等級職業要著的用的都不可能一模一樣,個人銀行跟共用銀行滿十格都不夠擺,又沒理由每個分身都要滿10格吧,這樣沒多少人願意玩下去呀,離題了,總之希望倉庫可以加大,別的遊戲公會倉有4頁,每頁大約50格哦....考慮考慮啦....不然整個公會積分來提升公會內部建設也好....起碼有目標讓已5級的公會不會浪費大家做任務解副的貢獻,又可以實際幫到玩家祈望的....
作者: 98122981    時間: 2013-10-12 01:11:57

DEL   

作者: 執念    時間: 2013-10-12 01:35:33

異界白石遁地bug  王怪不打人
作者: iam8choi1286    時間: 2013-10-12 14:08:22

更新後琴書單補技能治療音符好像有時補血的量與數值不符
我和朋友也測試了,pk幾場,有時候會補很小,不符數值,但我看我的狀態,是沒有中任何負性buff
這是bug嗎?
作者: 黑色係傻仔    時間: 2013-10-12 14:14:53

有時係副本跳唔起好煩
作者: 薔薇丸    時間: 2013-10-13 05:26:03

8/9 的維護後就一直出現c++的runtime error彈GAME!
此維護前我從未試過彈GAME!

顯示卡: NIVIDIA GEFORCE GT 620
作者: cooley    時間: 2013-10-13 09:50:58

沙地5人or地獄副1王閃左紅地都會受傷害扣血其實係唔係 bug?
作者: 若霧    時間: 2013-10-13 16:33:20

希望可以整走開game個動畫 實在超煩
作者: QAZ824    時間: 2013-10-13 18:08:30

薔薇丸 發表於 2013-10-13 05:26
8/9 的維護後就一直出現c++的runtime error彈GAME!
此維護前我從未試過彈GAME!

我都係咁...根本玩唔到
作者: sl12    時間: 2013-10-13 18:45:39

BUG回報:
1。
副本次數問題:
打副本後入公會領地,離開領地再去摸副本門口,次數會重置咗。(非雙數小時)

2。
斧技翔空斬:
使用後一有機會出現空中飄移,二有機會成個角色陷入旁邊啲山山水水石頭度甩唔番身。

3。
出現非自身職業嘅冒險之路buff:
好幾次見過、試過喺非主琴嘅角色身上,出現主琴獨有buff不屈意志,野外試過,pvp試過,副本裡面試過。

4。
技能啟源傳送術:
CD倒數完畢後無法即刻使用。

改善建議:
玩家人數流失得真係好緊要,打副、pvp見來見去都係同一班人。
作為非HKD戰士,我亦覺得長久真係好難玩落去。
平均每10lv就使一大筆錢,仲未計升分身嘅支出。
遊戲裡面消費大唔係問題,要強要有付出,但都要畀玩家有方法賺錢先得,除咗點品同十年唔逢一潤咁打到寶,單靠解任打怪真係好難追上開支,畢竟唔係每個玩家都NEET在家中全副心血擺落遊戲度。

玩家有好多聲音,希望福袋唔好咁膠出HP水,希望多啲道具可交易。
歸根究底,問題根源之一係外掛。
外掛真係通街跑,行兩步就撞到個,何解官方冇能力、冇嘗試去打擊呢啲玩家靠肉眼就即刻分辨到嘅外掛?
何解聖城廿四小時有幣商廣播,依然唔見呢班機械人會被捉?

睇住遊戲一路更新,硬件的確多咗、好咗,但遊戲生態就日益唔平衡,人數一直變少;傳奇負責嘅係改善硬件,你哋代理又可有做好改善軟件配套嘅責任?

望到所謂嘅新活動,唔係喺forum搞就係喺facebook like,同遊戲本身根本完全抽離,alta到底有幾了解、幾著緊幻想神域呢隻遊戲,不言而逾。

如果冇改善,玩家係唔會留低。與其上FFO睇外掛打怪、睇新活動要讚好咩status,我寧願番去畀月費玩魔力寶X。
作者: wai-v-    時間: 2013-10-13 23:06:05

希望遊戲開頭GE動畫可以比我地set顯唔顯示
同埋啟源碎片上限多少少....
作者: Tos鬼    時間: 2013-10-14 00:27:38

BUG回報:
今期更新後, 入副本離開埸地, 會突然LAG機後, 開始黑畫面轉地圖, 之後就會彈DATA ERROR, 無圖SOR!  (但有不少人也有同樣情況

作者: jimmyng25    時間: 2013-10-14 02:33:05

想問一下官方真係想下星期推正式?

但係我岩岩先至俾隻game loop到用晒所有memory source 到bluescreen, 然後reboot機
我個部機spec係:
CPU: i7 930
Display Card : GTX 275
RAM: 12GB
HardDisk: 1TB>

加上好多人都話轉版圖, 入副本都會彈game. 又或者會D人畫面有異樣(例如NPC D衫變左粉紅色, 行走地圖嘅時候逐步load場景)

職業平衡同遊戲設定又未做得好, bug fixing又仲有大把....
我真係暫時未睇到佢個優勢係邊....但係咁快又話想推出海外?
咁樣我覺得同迫隻game去加速滅亡無咩分別,
何況我最唔理解嘅係既然係公測版本,未算正式推出,但係又點解會已經有同金錢掛勾嘅系統已經開放(商城系統)?
已經收緊客人錢, 但係都仲係beta版?
客人仲要係幫你地做緊tester? 有大bug都係等每週更新先一次過deploy.
咁樣嘅服務同遊戲質素, 最起碼連本地玩家都未覺得算係一個可以接受嘅程度, 我相信到海外都好難有競爭力.
我真係希望官方可以詳細考慮一下而家個遊戲嘅宏觀.
而唔係而家短期有咩問題爆發就諗D短期方案頂住,全部都暫時性....

以上意見只係本人個人感受同意見, 如果令到任何人有任何不滿或反感, 請多多包涵.
謝謝.

作者: Tos鬼    時間: 2013-10-14 02:36:17

jimmyng25 發表於 2013-10-14 02:33
想問一下官方真係想下星期推正式?

但係我岩岩先至俾隻game loop到用晒所有memory source 到bluescreen, 然 ...

你考慮下清一清電腦垃圾, 上網搵下條code去清,  同埋刪禁d唔要既game (其實有d game有d小程式會食ram
作者: jimmyng25    時間: 2013-10-14 02:43:37

Tos鬼 發表於 2013-10-14 02:36
你考慮下清一清電腦垃圾, 上網搵下條code去清,  同埋刪禁d唔要既game (其實有d game有d小程式會食ram ...

唔好玩啦...我而家食緊4GB都唔夠嘅RAM, CPU使用率2~3%
玩一玩幻想神域會導致我行到爆RAM?

作者: Tos鬼    時間: 2013-10-14 02:46:04

jimmyng25 發表於 2013-10-14 02:43
唔好玩啦...我而家食緊4GB都唔夠嘅RAM, CPU使用率2~3%
玩一玩幻想神域會導致我行到爆RAM?
...

禁就唔知啦=口=    未見過有其他人好似你禁玩到行爆條RAM= =
作者: Tos鬼    時間: 2013-10-14 02:48:08

有D唔只係BUG
係地圖設計問題, 係草原存點到,佢個到間大屋同兩間細屋中間, 會卡係入邊出唔返黎=口=
作者: cocoleung520    時間: 2013-10-14 12:32:21

Tos鬼 發表於 2013-10-14 00:27
BUG回報:
今期更新後, 入副本離開埸地, 會突然LAG機後, 開始黑畫面轉地圖, 之後就會彈DATA ERROR, 無圖SOR! ...

我都同樣錯誤,應該係同directx 有關(從佢error.txt得知兼容性上有問題)。 我n 卡更新beta版可以舒緩到此問題 (用msi 660ti)。死都唔搞好兼容性我地玩家點玩!!
作者: you1984    時間: 2013-10-14 13:23:32

要求外掛絕跡於神域:
方法:
選出真實玩家願意為守護神域而付出時間的.成為代理gm(每服5人左右吧)
每星期or每天提交使用外掛名單.
不用証明,直接封號三日.
不用証明的原因,名單中的人早就由代理gm親自到場可以普通頻道作問話而3分鐘只作打怪沒回應.
三日後解封,而當比封號有3次比封張永久封號同時由真正gm找出這人ip作記錄.
如有同一ip再次比永久封號,這人ip張比永久封鎖.同時貴公司的所有遊戲都會封這ip.
我深信這樣可以有效減少外掛使用的工作室,如果未能改善只可以用更狠的方法了.
當然工作室可以轉ip,只係都比咩都唔做日日睇住d高你10個lv外掛一直洗怪.
因為外掛已發展到不怕安全問題了,而且每15至30分鐘會登出再登入,
其實只要gm自己親身升一次1lv至60lv拳刃,雙刀,盾劍就會明白外掛是什麼?為什麼會有大量玩家流失?
一直坐視不理,不如親身經歷.
作者: mizukiyuri    時間: 2013-10-14 21:18:53

我想問下裝備
我裝左+15命既主武同+15命既副武
點解show出黎得15命?係bug定點?
我除左副武出黎又係15命
除左主武出黎又係15命
點解+埋唔係30??

作者: Pong_01    時間: 2013-10-14 21:53:28

you1984 發表於 2013-10-14 13:23
要求外掛絕跡於神域:
方法:
選出真實玩家願意為守護神域而付出時間的.成為代理gm(每服5人左右吧)

傳聞:有買點既玩家用外掛都唔會封...
作者: 小紙    時間: 2013-10-14 21:58:31

唔會封架喇
作者: 黑色係傻仔    時間: 2013-10-14 22:00:01

mizukiyuri 發表於 2013-10-14 21:18
我想問下裝備

橙武?
作者: tino1990    時間: 2013-10-14 23:52:49

mizukiyuri 發表於 2013-10-14 21:18
我想問下裝備

因為你兩件都係橙色 OR 你兩件都係藍色
作者: 藍妹=)    時間: 2013-10-15 02:03:34

建議:日任打怪數量問題,有時個地區真是不知是否有人使用外掛還是普通玩家,一直被火炮職業清完所有怪物,我本人玩雙手斧,近攻打怪已很辛苦,每次只想完成任務,卻花時間等少人時或跟人搶怪等才能完成日任,實話說那些可能不是全部使用外掛,但你們設計地圖的怪物數目太少,怪物死後復活都不夠殺的快這地方可作改善,例:加怪血量或數目,我相信很多玩家的回應也是這個,雖然還有聲望任務作為另一升級途徑,可是日任都花長時間才完成。我知道這是職業的特色,但卻因為遊戲的漏動(BUG)借了機會使用職業的好壞處,破壞了平衡,本人不覺得火炮很討厭的,但外掛玩家多數使用這個開始掛等級,這個我想不到有什麼建議了。
作者: letitialetitia    時間: 2013-10-15 10:26:25

測試過用藍調小情歌奧義
會食左險之路個30%爆傷
作者: iam8choi1286    時間: 2013-10-16 06:26:23

物品:史勒爾的泥沼之拳
發動不了~
我和朋友一直試,我叫他普攻打了我十多場,一次也不能發動....bug了?
作者: OTZmaster    時間: 2013-10-16 16:34:58

本人為對這個遊戲入出建議,已作出近1個月的資料搜集及測試(雖然並未能作出對所有問題提出有關改善方法)。本人對各方面的建議如下:

一:系統設定
1,玩家切換角色時,改為不需重複輸入驗正碼,只有登入時需要輸入
2,玩家切換分流時,可檢視其他分流人流情況,使玩家可選擇人數較少的分流進行遊戲
3,角色狀態列表可選擇大圖示 (現在的圖示大小)及小圖示 (觀看對方狀態的圖示大小)
4,增可觀看對方狀態的數量 (目前最多10個)
5,防止沉迷設定,玩家登入至一定時間(每日累積8小時)後,無法從怪物獲得到經驗,物品,副本不會再重置,但任務經驗及物品不受影響
6,新增第4行熱鍵,方便玩家切換裝備及使用道具
7,使第1行熱鍵可以垂直放置
8,於公會領地新增工匠,鍊金術NPC
9,卡片商人NPC,秘石商人助手NPC兌換分類改為[雙手杖,小豎琴,法書]、[雙刀、雙手斧、劍盾]、[雙槍、火炮、拳刃]的3個類別分類
10,調整PVP時每秒持續回復至PVP每秒持續傷害的水平
11,玩家可選擇使用12小時制及24小時制的時鐘

二:角色能力設定
1,爆擊率、防禦、閃躲、爆擊傷害、命中可顯示超過能力上限的數值,超過上限能力的數值以另一種顏色顯示,但實際能力只會以能力上限為最大效益 (需加入角色能力資訊上的說明)
計算方法如下:
例子1:A閃避90%,B命中20%,B對A進行攻擊:90%-20%=70,A70%機率閃躲
期後,A發動技能飄忽形影,閃躲率+30%,70%+30%>95%,A最終以95%機率閃躲
例子2:A爆擊傷害270%,B的冒險之路有30%爆擊傷害減少,A對B造成的爆擊傷害:270%-30%=240%,A使用技能散華雪,爆擊傷害+75%,240%+75%>300%,A最終對B造成300%爆擊傷害
2,可顯示對角色等級±2的傷害、爆擊率、防禦、閃躲、爆擊傷害、命中,方便玩家對各方面能力的分配和計算
3,新增角色能力對技能作用間隔的資訊,顯示角色目前發動的技能作用間隔的時間以及上限數值
4,DOT傷害無法由精煉裝備來提升傷害,建議DOT傷害追加1%的傷害值(主手武器DOT為追加主手武器傷害,副手武器DOT為追加副手武器傷害) (不顯示於技能資訊),
若DOT可疊放數層則追加傷害至疊放層數的比值
例子:A的十字斬持續傷害1層為2000,烈破斬切的持續傷害為1700,雙刀傷害值為30000,1層十字斬傷害為2000+30000*1%=2300,5層為2000*5+30000*5%=11500
5層十字斬和烈破斬切的持續害為2000*5+30000*5%+1700+30000*1%=11500+2000

三:職業及技能設定不平衡
各職業的延誤、動作延誤、技能效果設定不平衡使某類型職業人數過多或過少,使不少玩家失望而回,其中最明顯是副職業失平衡 (超過70%玩家副職業為琴)
對應建議方法如下:
1,加強主副武器的技能效果差異,而各副職業效果亦出現差異,依次排列如下:
主武器技能 (最大)
與主武器相關副武器*技能
與主武器沒有相闗副武器技能 (最低)

註*:
與主武器相關類副武器:

劍盾配雙刀、雙手斧

雙手斧配雙刀、劍盾、拳刃

雙刀配雙手斧、劍盾、雙槍、火炮

火炮配雙槍、雙刀

雙槍配火炮、雙刀、拳刃

雙手杖配法書、小豎琴

法書配小豎琴、雙手杖

小豎琴配法書、雙手杖

拳刃配雙手斧、雙槍

有關技能效果差異平衡設定如下:

a,加強主武優勢,由原來主武器技能由等級+3增加至+5

(藍色品質的項鍊、戒指及披風均有把技能等級最多增加3等的效果,附魔卡片則直接增加3等,閃亮卡為為直接增加5等,引致主手武器的優勢不明顯)

b,主手技能武器由只有1~2種技能有對應附加效果增加至所有主手武器技能均有對應附加效果
(不過附加依各技能定位而設定效果,傳奇[遊戲製作商]需要花時間去決定效果,所以短期內未能推出可以理解)
c,一般技能奧義、進階技能奧義、雙修武器技能及奧義附加主手武器技能效果
(不過附加依各技能定位而設定效果,傳奇[遊戲製作商]需要花時間去決定效果,所以短期內未能推出可以理解)
d,新增副武器技能附加效果,但只對應與主武器相關類副武器以及效果只有主武器附加效果的一半
例子:
盾牆:主手武器為劍盾附加30%減傷,主手武器為雙刀、雙手斧附加減傷15%
e:爆擊率及爆擊傷害支援持續傷害(DOT)和持續治癒(HOT)改為只支援主手武器及雙修武器技能
f,調整副手武器技能延誤(CD)
與主武器相關類副武器CD3倍,與主武器不相關類副武器CD6倍 (建議數值)
g,重設共通延誤(GCD,動作時間)系統
主手武器及雙修武器技能GCD=技能固定GCD*1+攻擊相隔時間*技能延誤系數
與主武器相關類副武器技能GCD=技能固定GCD*2+攻擊相隔時間*技能延誤系數
與主武器不相關類副武器技能GCD=技能固定GCD*3+攻擊相隔時間*技能延誤系數
(技能固定GCD倍率為建議數值,同時各技能GCD亦需要調整)

技能延誤系數依次排列如下:
單體BUFF技能     (0.2)
團體BUFF技能     (0.25)
單體輸出技能      (0.3)
小範圍輸出技能   (0.35)
中範圍輸出技能   (0.4)
大範圍輸出技能   (0.45)

(該系數為建議數值,實際上可再作調整)

例子:主手武器:雙手杖,副手武器:法書
火隕石GCD:0.5(固定GCD)*1(主手武器)+2.2(雙手杖攻擊相隔時間)*(0.7)[假設角色能力為攻擊相隔時間30%]*0.45(大範圍輸出技能)=1.193秒
再生真言GCD:0.5*2(與主武器不相關類副武器)+2.0(法書攻擊相隔時間)*(0.7)[假設角色能力為攻擊相隔時間30%]*0.25(團體BUFF技能)=1.35秒

以上設定可使玩家不會嚴重傾向某職業(包括副職業)同時再進一步深化各職業的定位
此設定目標為選副武器與主武器相關的玩家為主流,選副武器與主武器不相關的玩家為小眾,但戰力不比主流玩者差

(待續...)

作者: tino1990    時間: 2013-10-16 18:30:01

嘩~樓上好長 仲要有待續
作者: SwOrD    時間: 2013-10-16 19:28:02

小弟依家個職係坦..
但有時坦王 出招 [盾擊] 幫手放仇
但當放依招技戈陣 成日會出現 [[目標距離過遠]]
有時仲搞到唔夠仇 甩王~_~
我又好肯定咁話 當時個距離根本就出到技
可唔可以睇睇佢= =
作者: ministar    時間: 2013-10-16 21:11:09

希望可以推出更豐富的付費功能,例如:
1. 角色轉移服務, 由一個帳戶轉至另一個帳戶
2. 角色職業重置
3. 角色更名,但原有ID可以立即使用(其他online game見過可以做到,估計技術上可行, e.g. 天堂II)
4. 推出更多的髮型, 臉孔 (女的最好多些長髮但不要捲起, 男的最好多些酷朗,粗獷的配搭)
5. 針對自問沒抽獎運的玩家, 提供可以直接購買的坐騎,髮飾等物品, 而為確保仍有人會抽東西, 推出的時間會遲1-2期及金額須上調

其他遊戲內容希望可以改善的地方:
1. 拍賣所的手續費太高了, 希望可以調節為 "成功賣出才會收費", 但須先繳納作為按金, 賣不出去就退回
2. 向GM舉報外掛的密頻專線,提供檢舉平台輸入坐標,外掛ID,channel等資料,以防專線沒有提供正確資料,你問一句,我答一句
3. 寄給朋友的東西可以多留幾天,朋友幾天才上一次,東西很快又退回來

作者: raineo    時間: 2013-10-17 05:52:53

極限級鬥技賽係咪bug左?
d 對手可以極遠出技 用防禦又會回血
作者: tonybanlan    時間: 2013-10-18 02:48:00

人地台服D人玩天空之塔第二層就彈左
大佬你斷/彈唔緊要呀 最少起碼彈完斷完比我入番副呀
仲要一入副就扣人次數 之前一入水洞就彈鬼左搞到我入番GAME只可以打單人
封測已經有依個問題 出聲又冇用 我唔會隻GAME出左咁耐冇人同你反應下囉
我相信好多人已經同你講過 但我唔知點解你可以乜都唔知咁囉 到依家都唔改 明明大BUG
打完一王先扣次數 斷左入番副本咁都做唔到??
作者: mizukiyuri    時間: 2013-10-18 16:09:30

隻game外掛同bug已經夠多嫁啦
仲要成日斷線彈game 想點呀
次次都話捉外掛 個幾件捉極都仲係到 買過點就唔捉佢?
我玩私服game都無你個爛服斷得咁勁揪呀 淨係識出新時裝呃錢 系統又唔加強
作者: cskm2005    時間: 2013-10-18 17:23:11

法書問題及意見

每次組團或者單刷時總會出現
「已經有更強大的效果作用」
很納悶....

魔之印 X 血之印
感覺有時打群怪的範圍內的範圍很小,
(就是明明眼看到一群的總打不到全體)
傷害和吸血量又不高...

夢魘圖騰
放了打一下怪又醒了,然後免疫...
等30秒....
睡的6秒...用來逃跑啊?

法系的只能和法系有共同技能.
物系的又只能和物系的有共同技能..
雙刀的副武共同技能太白搭.

很不公平.
作者: 若霧    時間: 2013-10-19 16:57:39

好多假幣商 利用招募頻道呃人+洗頻

超煩...點解死過人官方都仲容忍到呢D呃人既_ _ 繼續呃人
作者: Tos鬼    時間: 2013-10-19 17:51:14

打完50LV任 (城入邊個個極限級個D
開個箱, 無野出= =.....

作者: 茄子II    時間: 2013-10-19 19:54:37

遊戲建議,公會會階可否設定為可更改離線人士?= =...唔係既話降/升人職有時幾煩,同埋如果同帳號同會,會長都無方法升到自己隻分身做位階二-.-...(無法更改離線人士會階既話)
作者: cskm2005    時間: 2013-10-19 21:28:14

官方可唔可以改番穩定啲?
每次一到源神時間,就成日彈game,入唔到,等源神一過咗,先入得番....
入去源神已經死咗....

作者: 豪得起    時間: 2013-10-20 11:58:30

成就問題
雙手杖精鑄專家:完成全部雙手杖精鑄
我整左 40 50 60杖各一支
但系冇成就話我完成
系我未完成成就,定系有BUG?

如果系我未完成
完成全部雙手杖精鑄???要做曬D咩杖
作者: sl12    時間: 2013-10-20 12:29:23

我提議取消遊戲內轉換分流功能,斬腳指避沙蟲,直接減少玩家斷線頻率
GM你話好唔好呀?咁你地做少D時又畀人鬧少D囉,反正損害既只係玩家福利橫掂你地都冇心FIX嫁啦
作者: asd888    時間: 2013-10-20 12:52:17

希望頻道字體重可以較大D

自己1920x1080 130%字體都重覺得佢細
作者: 小桔乂    時間: 2013-10-20 20:49:11

60lv的戰利異常難掉...打了百多場 稱號都拿了 開符 開幸運證也沒掉...
作者: 13251325    時間: 2013-10-20 21:27:20

加百列用左啟示字頭既源神裝備
但係佢招啟示福音都仲係+20%爆傷
仲有外掛問題解決先可以肯去正面處理呢??
p.s我唔洗你加分, 我想要正式既回應
作者: wai-v-    時間: 2013-10-20 21:41:29

有時候放完技能要跳一下先可以再放/行
同埋有時候轉地圖會閃退game(冇任何野出現,直接彈去桌面)
仲有黑loading經常出現....米娜也間唔中出現.......望能盡快修正...
作者: sindycindy    時間: 2013-10-21 23:40:27

有時候會突然斷線,
同埋會係轉場時,出現「發生問題」既字眼
作者: cskm2005    時間: 2013-10-23 12:15:47

希望官方可以強化主副武器既差別.
市面上太多副琴副書.

特別係副琴既人.
呢類人,首先50LV開始,已經可以單挑地獄副本.
咁玩黎無乜義思.
其次,組隊又唔洗點組主琴,最多係打得快同慢既分別.
最後,PVP時又係一個王道選擇...

而副書,多數人都係要佢"圖騰","縛影","吸魂"
但對於有閃躲免疫既人,圖騰又係用黎逃跑.
縛影唔中又係無用.(對閃躲流黎講)
而且,同場雙法書,就會有一個高LV既法書壓制低LV法書....

琴成為主流.
而書就無論主副,都係次要(主既就最少).

為保公平性.
我認為,副琴理應弱化佢效果.
主書既人理應強化佢效果.
或者,對主武為法書提出多方面既"特效"

例如:
法書武器,可以雙核心..
法書效果可以係原有"更強大作用中",延長該效果時間/增強效益.
主武器為法書時.....
"圖騰"降低被打醒機率及30秒免疫.
"縛影","吸魂"使用速度加快/提高少量命中.
魔/血之印範圍加大等....

作者: cskm2005    時間: 2013-10-23 12:36:03

關於外掛問題

遊戲中經常出現"雙槍"/"火炮",源神為燭龍既玩家.
佢地經常唔洗轉視覺就瞄準另一怪物
我相信官方一定比我地更清楚外掛造成既問題.....

我希望官方能夠派人巡查外掛,
圖片測試根本無用,而且有時連續彈出更妨礙正當玩家玩樂....
圖片測試可以改為如二次密碼的校驗方法,要用滑鼠點擊文字.(中英數符號等)
並且針對"雙槍"/"火炮"玩家,且上線時間長,而又停留同一區既玩家.
官方派人問候或者到場問候,用權力封鎖外掛行為亦是方法.

==================================================

公會問題

1.公會留言無得跟POST留言,且由舊至新.
2.公會領地大而廣,但作用少之又少,希望增設更多功能/特色.(鍛造,卡商,鍊金/小動物互動等)
3.星期三公會源神12點....維護時間又係星期三,但10:00至14:00....請問有咩人打到?
作者: 若霧    時間: 2013-10-23 12:38:15

13251325 發表於 2013-10-20 21:27
加百列用左啟示字頭既源神裝備
但係佢招啟示福音都仲係+20%爆傷
仲有外掛問題解決先可以肯去正面處理呢??

果招本身係攻擊技

姐係打怪果陣如果爆擊就多20%爆傷
作者: to19940302    時間: 2013-10-24 16:45:53

to19940302 發表於 2013-10-7 20:04
我想問肯幫我整番好未呢?
納維亞ser 名:韜韜

我見到更新話有修正......但我個稱號仲系未有..我打晒4隻都系冇反應...
已經BUG左既吾會改番?
作者: cocoleung520    時間: 2013-10-24 18:55:33

強化輔助的幸運之符之類,真正的作用究竟有何作用之處??
講真的一句打怪「掉寶率」,希望官方考慮該輔助品/箱的效用到底成什麼用途。同84樓一樣,全開符都係打完得個吉!! (PS:我開了符同組打地獄冇開符的人有戰利品/key碎而開符的人沒有!!)
作者: 星群雲    時間: 2013-10-24 19:42:33

我想問<奧蘭薩的龍吼號角>個2%加成係唔係bug左  我有4m攻應該加800  但轉左裝完全冇加過  技能1%傷加防都加左3%但個裝冇變過
pls快D搞搞佢
作者: 豆仔    時間: 2013-10-24 19:56:34

......
作者: wong65037    時間: 2013-10-25 13:27:38

我發現有時打開人物睇會變左咁

商城早兩日做完每日成就就變成咁
係咪即係唔洗我買點買野?
重登都一樣

作者: ministar    時間: 2013-10-26 02:24:31

經常打怪時源神會跑出來訓話!
又肥又大個啲就好惡頂, 檔著哂!
可否在系統設定加返個拒絕源神訓話功能呢?
作者: 方希    時間: 2013-10-26 23:39:55

天空塔問題

我係今日天空塔
第33攻略組其中一員

我地星期三打到既進度係第5層

但今日發現左個問題

我地入左場大約2分鐘左右
同會會員就大叫(即係同攻略組)
我地係咪33組???我係咪入錯組?
乜我地唔係打到第5層咩?
點解會直入左第6層
大約有5-7人左右直入左第6層..好啦..咁打算照打
之後有幾個彈左機..
想入返黎
之後問題又出黎了
我地33攻略組突然進度跳左上第7層
但我地本身係入面第5層既人仲未打完

咁就變左前後入天空塔既同一組攻略組員

分別去左第5,6,7層

仲要係好離奇地突然上左第7層..

如果呢個係bug麻煩修正下~~
因為太奇怪了....
之後我地都有搵人出去,結果再入就已經係第7層
5層王好肯定未打完,因為打到一半發現左問題停左手

麻煩修正了~~

作者: 落寞小豐    時間: 2013-10-26 23:44:45

今日咁岩計下爆傷去到幾多
點知發覺本60橙書裝上之後加既唔係增傷
反而係加爆傷[attach]10568[/attach][attach]10568[/attach]
作者: 若霧    時間: 2013-10-27 19:04:39

打副本王果d金色材料會唔會太難跌

我升左2隻6xlv人 打左過300場5人/地獄副本

仲係1粒都打唔到 又唔可以交易

希望可以改做可交易,,好似野外怪跌果d咁
同埋
掉落率可唔可以唔好咁離譜, 已經不可交易架啦,,,

作者: best023    時間: 2013-10-27 19:09:24

1。希望招待券可以堆疊~唔係會好佔位置
2。希望礦石料材料,可以透過商人出賣。 e.g 大部40材料玩家都唔要,但每次打到都要自己丟棄。
3。主武重置券(雖然無咩可能出~但都想提出下)
4。拍賣有競拍系統,唔係就唔叫拍賣了…
5。減低拍賣費用,由10%減至5%,(2%上架時支付,另3%成功賣出才會收取。%可調整)
    p.s 好耐無拍賣野唔知仲係唔係10%, 錯左請原諒。
6。比比斯可以放入個人倉,或者類似哈維的武器方式處理,相信好多玩家都唔需要比比斯放到包包佔一個位置。
7。第一個源神~相信大部分玩家已經唔會用,但無辦法換其他源神,建議50lv後玩家可以更換第一個源神。如果有任務需要,官方可以提醒玩家更換。如果怕4個角色重複源神,可以提供重置第一個源神。
8。xx等的武器箱,如果堆疊可以10 最好,另外,如果武器箱賣給商人npc的價格等於裏面隨機武器的價格會更加方便玩家賣出,不用開箱再賣哩個步驟,如果有30個箱,就會變到好煩。
9。有了武器箱,點解唔出埋防具箱? 怪怪的

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2