AGAMES 討論區

標題: 助人為快樂之本? [打印本頁]

作者: y74j44    時間: 2014-9-7 01:06:13     標題: 助人為快樂之本?

各路老手(65 Lv<),小弟(6x Lv)見有時招募打副都唔要62LV以下,只求大力水手幫手打。所以想問下大家其實會唔會有時幫新手打副?

作者: cskm2005    時間: 2014-9-7 02:00:41

依家老手唔係睇LV,係睇板色(紅>黃>藍>黑).
1個??LV既黑板,可以係為都唔識,只係照板煮碗.
只係知狙擊一套係最勁,個LV係比人"帶住黎"升.
1隻法書唔識再生.
1隻補師唔識群補.
1隻劍盾係到亂叫.
1隻打手唔識走位同跳打.

組1個低LV紅板,雖然唔一定勁,但起碼知咩事,個裝起碼都+9見得人.(多數)

當然依家都有啲紅板係買番黎.
唔識配裝學人亂配...

=====================
話題講遠咗.
你話帶人...
其實睇個隊人既自信心.
70LV都要組65,即係果個70無自信單打到.

1個65LV,其實正常係帶唔到打(因為啲人個個諗住70用狙擊先衝裝)
以前62,邊有咁好有70LV既人帶打?

你組個高LV既斧,杖,佢地單刷,你連王都摸唔到.
琴書盾=低傷,書仲會死.

作者: 長洲彬    時間: 2014-9-7 07:58:45

只要我刷完所有62以上5人副本又賺夠咯,我會幫下手既,SO,我揀2.
作者: 叛逆小方    時間: 2014-9-7 10:29:41

我係獨行俠,但我會幫新手打

作者: 小細細    時間: 2014-9-7 13:09:43

冇野做果陣都會帶下
作者: snowxdd    時間: 2014-9-7 13:57:09

間唔中幫下

作者: 立花    時間: 2014-9-7 16:29:54

有時見叫左好耐既都會幫下
但係有d標明咩求幫手要70以上 限職 限最低自己lv以上果d就唔想幫
作者: yauwanhang    時間: 2014-9-7 17:09:02

呢D咪拜傳奇以為自己好有腦,想出「高等新人」呢招,害死鐮刀果條友所賜o羅!

D人招募,標明唔要lv62以下,並唔一定係討厭新手,好多時係要避開創人物已經60等,可能完全無搞裝和武器就上陣o既「搏懵鐮刀」!果D「高等新人」鐮刀,又麻煩又騎呢,又鍾意著草,組到怕晒佢地!

作者: 羽夜    時間: 2014-9-7 20:52:49

琴師路過 表示缺少第6項選擇:無能為力

作者: Tran-sam    時間: 2014-9-7 22:29:26

呢個世界唔係好心就大哂
你可能好心,但會換來一篤X
個人唔算勁,但都試帶過新手
6XLV個時帶過5地,因為裝真係唔勁,所以一直逐隻小怪咁打
但係D新手(藍章/金章?)覺得有個高LV就可以王前,有冇諗過打手既感受,好彩就有個補跟住,唔洗滅團,如果滅左就係最高LV,即係你既錯。
OK,我係廢,但逐隻逐隻打,用LV差都可以過到,但係真係唔知點解明明清緊小怪都可以比人插,事先已經講好左清小怪先好打,你自己王前勸你唔聽會係我錯?
高LV唔代表勁嫁.本人懶開,好少會打副升經,見有時人叫左好耐組都冇人組諗住幫下手姐,唔該都冇聲都算,得淡氣為咩?我自己呢埋掛潛能唔好?
可能我黑仔,撞到都係小學雞,有時唔係話好心就得,對得住自己就得,共勉之~
作者: CARRYTOY    時間: 2014-9-8 01:58:28

我都想帶 但唔係一次過囉   試過打3虫組左1個70LV佢話留位  如果組左2隻6X   結果只係打左雷同風打左2粒鍾 己經唔係高LV 仲要唔聽人講 雷副死衝  風龍唔夠力係都要落去直殺  我話拉上去打 唔聽 成團人係咁死 我係一隻冇力補C   真係打到好累 終於打完風龍 仲問我打唔打埋水 跟住我話唔打喇已經想死 跟住比隻70斧 同我講{咁你去死} 就走左  好無奈囉 1團有1個6X可以接受
都要睇成隊既火力  免強只會浪費大家的時間
作者: 孤單心事    時間: 2014-9-8 09:07:23

好少帶打62戈D A"A
不過熔岩 42  3龍  66 70   1開組就好少拒組
岩岩70LV戈D    我都照組既 當帶過
只係有D人  自己岩岩升70 走去跟我團打熔岩 NEVER MIND
但係自己走位唔掂  不停食紅地死  仲要話返我唔等佢就殺王戈D
以後都唔洗再組佢    1場熔岩4隻王死4足4隻   
作者: 千宏    時間: 2014-9-8 12:50:45

老手們幫幫樓主吧
作者: 羽瞳    時間: 2014-9-8 17:58:57

作為一個新手
真係好感激帶我62 D戈人....
我只要有經...HI唔HI到王都冇所謂...
死左自己就會重行OR等60秒
作者: hkna0000    時間: 2014-9-9 00:19:55

本人68 自知不夠打所以只會組強打  ..很正常
我也想有人帶呀..可是沒有

作者: Charlotte    時間: 2014-9-9 02:02:12

有d人你想幫佢都唔領情   死都要搵高lv斧帶,好似成隻game得斧帶到佢咁

呢d真係抵佢徵半日都出唔到團,見到都心涼
作者: ballkiller    時間: 2014-9-9 10:27:01

何止唔幫新手,好多時一打競技戰場時一見你係新手,有半數老手會企係度掛機。。。之後又係度不停打d負面表情,擺明俾你睇。
作者: Terryand    時間: 2014-9-9 12:28:17

以前見62搵強打帶去申,結果比人拒
我自己單刷1場其實都係3~5分鍾左右

作者: maio05122    時間: 2014-9-9 14:24:21

無能為力
作者: maybeareyou    時間: 2014-9-10 07:51:12

基本上大部份人都得閒先帶吧  其實如果找不到大神帶或者怕打不過的話  可以招只打五人模式囉  咁樣就唔怕阻時間
作者: Chiv33v    時間: 2014-9-10 09:05:46

我成日都會帶下D新人打副
我都會就佢地能力而打慢少少
就好似王咁 我打幾下就算 其他比佢地打

其實我新手果陣都係咁樣比人帶過
幫下人係好事黎O既
作者: 白雪限定    時間: 2014-9-10 10:27:36

有時想帶都有心無力  玩玩下LAG幾下
作者: honoo723    時間: 2014-9-10 11:55:21

其實有時5係5想同新手打62
作為一個老手, 我都有升下D分身, 2+升隻弓簡直就係對2+D62團冇哂信心
成日講明62, 入到黎都話比我听5人未RE,
1係就打緊第1場就同我講要打世王, 打快D, 自己就打得細細力
1係D人見你係金牌就當你神坦咁, 王前就變撞王, 我只係一隻打手, 一隻玩半閃既弓
再5係就要求多多話冇斧清得好慢, 大前提, 佢自己打怪一D力都冇, 1M都5知打5打到, 然後轉個頭自己死Q左
斧清怪係5講得話好快, 2+一堆著全坦裝既斧講真你係打怪定係磨緊豆漿?

我成日覺得LV, 5係一個問題,
人品同技術先係最大問題
70LV玩書玩杖都可以係62拉一堆怪死左, 圖騰又5用瞬雷又5用, 咁你玩黎做咩?
琴就有D仲有趣, 3F小情永冇上得齊, 同你上1個已經感動到喊, 最過癮佢又5係玩打手琴
你係新手5識玩5緊要, 5好自把自為咁, 又多多要求
作者: maybeareyou    時間: 2014-9-11 16:28:35

以上講得對!!  對現在的62團真心無信心  好多人裝備未搞好 或者直頭亂咁配裝 就希望找1~2個大神帶過去
作者: HARIKI    時間: 2014-9-13 10:47:19

其實60lv的確未必有錢整好60lv裝的
正如70lv都唔係個個有狙裝的道理一樣
所以搵人帶係正常的,不過搵路人高手真係有的難
所以新手都係入公會搵公會的高手仲快仲方便
不過講到尾帶新手唔係老馮的-w-
作者: 叛逆小方    時間: 2014-9-13 11:26:37

有好多人都用綠色60裝叫人帶打62,仲要有D味沖過,裝+9都冇

大家唔好唔沖衝裝就去打62啦,62唔係比60LV玩家打,以前冇65LV都唔入敢去,仲要有+10 60橙裝都唔夠王打,你唔好用綠裝去打62啦,雷死人嫁
作者: 時空裂縫    時間: 2014-9-13 18:24:11

cskm2005 發表於 2014-9-7 02:00
只係知狙擊一套係 ...

點買紅版
作者: HARIKI    時間: 2014-9-14 14:10:03

雖然有的離題...
不過紅板點解一定勁?
根本1100分好易就有,你話紅板1800先難
而且分數果的同打副ge關係在於哪?
應該不是打了100場666與704就會變op吧=.=;;
作者: manio    時間: 2014-9-14 14:24:29

各種招募無禮貌 入都廢事入
作者: 樹精靈柃玥    時間: 2014-9-15 00:48:09

我多數用密叫人+,
佢見我唔申就冇組了~ ~
想幫都被拒@_@...
作者: 米閣下    時間: 2014-9-15 10:50:54

我最近見D招募好多係到幫新手0.0
我唔係打手,助人,我得閒都助低LV副, 62個D無能為力,廢事浪費大家時間
作者: 千宏    時間: 2014-10-17 18:18:55

cskm2005 發表於 2014-9-7 02:00
只係知狙擊一套係 ...

分析得好仔細
作者: 羽夜    時間: 2014-10-21 09:08:52

小弟最近升左隻斧 都帶到666,62 要升既 加我
aRah 全狙傷卡 5星斧+20
作者: gonzalo    時間: 2014-10-24 08:12:50

RC群: 27063295
升分身/新手/有時間可以帶打副62,668的請入
小弟本來是玩斧的都有時間時候見到有人需要帶打62~668都會入
而在我角度看帶打副新手不停死我都冇計
只會做好帶打副本分拖怪到王前請
而現在因為近戰問題轉玩戰弓

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2