AGAMES 討論區

標題: 港服 [打印本頁]

作者: op8000    時間: 2014-12-9 19:45:33     標題: 港服

作者: ekixon    時間: 2014-12-9 19:52:18

琴日我拉左個港戰入黎玩@@
作者: 549524560    時間: 2014-12-9 19:54:21

问题之一在于玩家的想法,我不知道大家怎么想,但我还是希望能继续下去一段时间……
作者: op8000    時間: 2014-12-9 19:57:12

549524560 發表於 2014-12-9 19:54
问题之一在于玩家的想法,我不知道大家怎么想,但我还是希望能继续下去一段时间…… ...

我認為確實有難度繼續,頂多半年應該game over.....
作者: 549524560    時間: 2014-12-9 20:32:20

op8000 發表於 2014-12-9 19:57
我認為確實有難度繼續,頂多半年應該game over.....

不管多长时间,就让喜欢这游戏的人在这期间愉快的玩游戏吧~
作者: Asaki    時間: 2014-12-9 22:37:03

究竟發生咩事而有呢個投票?
作者: 小細細    時間: 2014-12-9 23:05:00

其實隻GAME 只要不斷有更新,
伺服器穩定,
小外掛,
幣值穩定,
有新血流入,
玩家持續買點消費,
隻GAME係冇可能執,
所以我覺得幻想仲有排玩!

作者: 小夜斗    時間: 2014-12-9 23:16:54

Asaki 發表於 2014-12-9 22:37
究竟發生咩事而有呢個投票?

好明顯有人想祈求港服快d死 我吾希望會咁
作者: 臉帝降臨    時間: 2014-12-9 23:18:11

執左的話.某批港戰喊都冇眼淚
作者: k190853    時間: 2014-12-10 01:13:17

臉帝降臨 發表於 2014-12-9 23:18
執左的話.某批港戰喊都冇眼淚

其實上次聖靈樂章(現:聖境傳說)執果時我大堆guild members都呻話打咗隻game 3年幾5年,執完又開開完又執,最後又乜Q賠贘都冇~~正一陰公豬~~
作者: alanazaz    時間: 2014-12-10 02:56:13

我覺得遊戲汁粒唔關遊戲本身問題~而係現代人玩一段時間就轉新game~所以就算你玩第2D新game過一年後一樣汁粒~但幻想神域都算唔差~1年半載仲有咁多人支持~應該仲有排玩落去~所以我都支持到底~樓主你開哩個題~唔通你好想隻遊戲汁粒?
作者: IamAzYui    時間: 2014-12-10 10:00:59

alanazaz 發表於 2014-12-10 02:56
我覺得遊戲汁粒唔關遊戲本身問題~而係現代人玩一段時間就轉新game~所以就算你玩第2D新game過一年後一樣汁粒 ...

( 所以就算你玩第2D新game過一年後一樣汁粒 )

你話?

我玩2D視角既 吞食天地2 有五年之後我退役, 以家佢運營有7年多仲未汁粒,

幻想神域係唔差, 但就外掛極多, 影響晒成個Server可能好多玩家出現LAG/卡問題, 最多謝晒就係有某D土豪玩家將物價係咁拉高, 搞到市價唔隱定, 同埋人數方面比以前少好多...

所以我一直考慮左一年時間買唔買點好, 以家都無買過一張

作者: 小細細    時間: 2014-12-10 13:29:08

ekixon 發表於 2014-12-9 19:52
琴日我拉左個港戰入黎玩@@

可能寫得唔係幾好,我意思係如果符合上述條件, 咁港服就有排玩,
平心而論最近係少左外掛
但每逢星期6日就有輕微回升跡象,
希望官方可以持之以恆咁捉外掛就好了
作者: 天生購物狂    時間: 2014-12-10 14:43:35

官方解決好外掛問題,同埋如果將蜘蛛公會d人全部DEL左就更好
作者: op8000    時間: 2014-12-10 16:46:51

我開E個帖都係想睇你地D反應姐.....5使甘陰謀論小夜斗,alanazaz ....
作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2014-12-10 17:07:01

我認為港服跟得住台服更新同埋少D外掛就應該冇咁易死..
作者: CARRYTOY    時間: 2014-12-11 17:35:36

對於番工既我黎講太辛苦了 星期4-日都有塔打 唔打塔既話要30W神點有難度  打副又冇野出又冇咁多時間打  想做個普通玩家 但係D75裝同70圖都好貴  買唔起  加埋制作費 真係要我命  普坦裝打副冇力又冇人組
著60裝又易死吸唔到王又係咩都冇   半放棄中  
作者: IamAzYui    時間: 2014-12-11 17:58:06

CARRYTOY 發表於 2014-12-11 17:35
對於番工既我黎邁太辛苦了 星期4-日都有塔打 唔打塔既話要30W神點有難度  打副又冇野出又冇咁多時間打  想 ...

你說出了我們上班族的心聲,

半年來到現在我打到天空塔只有第二層, 靠~

作者: Excalibur    時間: 2014-12-11 19:05:18

CARRYTOY 發表於 2014-12-11 17:35
對於番工既我黎邁太辛苦了 星期4-日都有塔打 唔打塔既話要30W神點有難度  打副又冇野出又冇咁多時間打  想 ...

超認同裝備太貴
老實講唔買點/G的話跟本做唔起狙裝同70武
想話等75先換裝節省成本(雖然唔係節得好多) 又唔夠輸出
依家得下身狙裝仲要冇星 防低到會比巴哈小紅圈秒 SO SAD....
作者: maybeareyou    時間: 2014-12-12 10:24:29

只要仲有一定數目的玩家資助就無咁快
作者: james12793    時間: 2014-12-14 20:58:29

佢係合約制所以要執應該係佢開games既月份執,即係話每年過到尼個月份就可以堅持多一年
作者: bb9977    時間: 2014-12-21 01:23:48

快了快了吧......
作者: 林宮依人    時間: 2015-1-15 10:32:18

之前半放棄 自從CSO出了全(生化 僵尸 鎚子銀刀)道具 永久免費 就完全放棄幻想了>_>
FPS玩家果然玩不習慣RPG的打怪升級
(FPS花少少錢玩一世 RPG花多多錢都吾夠用)
作者: 549524560    時間: 2015-1-17 23:18:40

CS,反恐精英,現在都打僵尸打怪物部隊了,感覺……當然,我沒玩好久……國服哦,我說的是,這麼說吧,時間限制我壓力好大
作者: aaron107    時間: 2015-1-18 23:52:19

好小game有幻神咁多元化
作者: op8000    時間: 2015-4-6 00:14:04

hihihi
作者: kknd1231    時間: 2015-4-15 12:56:43

12月的時候還可以拉  不過最近幾個月 ……
作者: yauwanhang    時間: 2015-4-23 00:47:11

不計遊戲內工作室的爪牙,真正在玩的玩家其實很小,玩家已流失了很多。
看聖城,以往城內熱熱鬧鬧,四處是人,很多人打架和聊天,現在就冷冷清清,再沒以前那種境象。
聖城內擺地攤的區域,更慘不忍睹。,以往想找個地方,擺地攤賣東西,幾乎是「插針都插唔入」,找個空位也甚艱難!
現在擺地攤的區域,一般祇有約十個人左右仍在擺地攤,想賣東西嗎?大把位你用,不用爭!
現在收東西很艱難,玩家稀小,放賣的東西的也小,貨源短缺。
以往聖城內的拍賣家,很多東西賣,看也有排看。玩家小了,寄賣的東西也小了,很多時間,急需某樣東西,有錢也收不到,因為根本沒人去打,也沒人放出來。

其實線上遊戲人數稀小,產生很多連鎖問題,對玩家很不利,樣樣事情都不方便,玩也很難玩。
而且人數不斷流失,遊戲XX是遲早的事....

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2