AGAMES 討論區

標題: [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打? [打印本頁]

作者: azuresky    時間: 2015-1-17 00:48:57     標題: [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?

是咁的
姐係咁,本身我都無乜野
但係呢排個世王時間愈來愈過份,我覺得真係要出一出聲
幾時開始打個世王都要成40幾分鐘?
姐係你爛線 你機廢 想打得哂 可以理解
但憑咩拎住呢點就係度話唔配合既人係狗係垃圾?

我都唔係話咩 我只係覺得宜家呢個時間表長得滯之餘 所謂"造時間"果堆人實在太大口氣
抱住果D所謂恩主心態,一句"我只是想大部分人都打得到",就將果D唔配合造時間既人講到係狗係垃圾咁
幾時世王開始變做咁?
宜家世王成半個幾鐘
我拎我開PO之前呢場黎講 2015/1/16 夜晚11:45分場[attach]14499[/attach]
世王耗時28左右,共2隻,分別係S1同S4
無錯 雖然係極端例子,但就算宜家做左時間,最後可以用28分剩係出左2隻,仲要2隻差距20秒,都仲係有D人打唔到
打得到仲要唔係因為造左時間,係因為世王俾官方改到硬左,加上宜家俾羊打都有箱
咁究竟俾你排個咁Q整齊又耐到痴左線既表究竟有咩意義?

我地拎台服既表繼續黎討論
[attach]14500[/attach]
呢個係巴德爾SER比較近期既時間

[attach]14501[/attach]
呢個係芯希雅SER比較近期既時間

小學3年級都計得出 人地一場世王時間約為25分鐘(芯SER仲要16分鐘),同我地港SER時間差唔多
但人地有成16隻世王要追,多我地足足4隻
更加唔再講既就係台SER比我地多人,當然會比我地LAG,世王亦會死得更快
但對面海足足幾個月都係咁,莫講話個表仲要係公開上巴哈個個都有打

於是我想問 究竟將個世王時間排到成半個幾鐘頭究竟係咪真係有其需要?
再加上,我跟住個時間表黎順序打王唔配合你造時間係咪就係狗係垃圾?
其實以前作業06神造時間,都係造到平均30秒左右一隻世王,有時仲要GS互飛,隻世王仲要無宜家咁硬06想做時間,白頻問一問肯唔肯合作,唔肯合作就算數有得佢,從來唔強迫從來唔鬧人
但得罪講句,我覺得作業06帶領下既世王時間絕對比宜家1隻等成5分鐘,唔配合仲要係狗係垃圾好得多

講左咁耐,你,點睇? 係咪做得香港人耐左習慣於"被代表"? 你其實需唔需要一個唔知邊到連過黎之後無神神"幫你造時間",造到個表鬼Q咁長,之後你唔合作仲要鬧你係狗係垃圾既世王組?

請表態.

追記:
其實邊個造時間真係唔緊要亦唔重要
老老實實無神神有個人幫我整到個時間表好好地地我真係十分感謝
但當個時間表已經愈來愈浪費時間而且效率低既時候
我希望果班人會聽一下其他人的意見 唔係咁獨裁
甚至當我唔配合,或者提出反對意見就要俾你黑單,你俾鬧.
或者,失去左先知重要,已經消失左既06以前實在太縱我地,造到個時間有效率得黎大部分人都打到,唔中意合作又肯自己深夜慢慢調返個時間.
但對我黎講,我寧願個世王係GSGSGSGSGSGS咁打,我都唔想無神神走個人出黎,同全世界講:"個時間表是我弄的,所以每個人都要聽我的,不能有異議"

作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-17 01:25:12

人地覺得整左個表比你就要遵守 因為佢係整表個個勞苦功高
12隻世王都係佢地既固有資產 所以你唔跟佢次序打就係偷跑/偷摸
你既生物等級就自然降左做狗 係好合理既事
本住"要不是我地比個表你跟你連屎都無得食"既大原則"我地應該要感恩
--------------------------------------------------------------------------------------
以上為強國玩家主流思想
懷念以前作業06砌時間砌到15分鐘打完12隻世王既美好時光
係就係趕 係就係有陣時會打漏一兩隻 但係d時間起碼用得有意義
咁得閒係度等等等 我釣多兩條魚唔好?
作者: tingyi    時間: 2015-1-17 02:02:53

以前打15分鐘 係好CHUR 但好快樂好有意義 打得齊好開心 打唔齊唔會躁底
而家等30分鐘 真係打緊既時間1/20都唔知有冇 等到好Q躁底 覺得好無聊

岩岩果場真係好諷刺好抵死
造左咁耐時間 最後果兩個SER咪又係咁趕...?!?!?!?
轉到去都係得返半血 係唔係真係要做到5分鐘1隻 打夠一個鐘先開心?!

作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-17 02:15:17

tingyi 發表於 2015-1-17 02:02
以前打15分鐘 係好CHUR 但好快樂好有意義 打得齊好開心 打唔齊唔會躁底
而家等30分鐘 真係打緊既時間1/20都 ...

強國陣線成功爭取遊玩幻想神域每四秒就有一秒係罰緊企
作者: sunnytam    時間: 2015-1-17 04:47:19

緊係以前好啦~ 家陣真係打太長~
佢地可能覺得自己放個順序出黎..就大曬~
老實講佢地口氣真係好大~
要人合作呢d應該係請求黎~家陣佢變左命令
但係佢自己又係乜野料子呢~要人聽佢支笛~
仲有...世王就係公家野黎~話咩野人偷世王~
隻世王出得黎就預左俾人打嫁啦~
你要打都要有本事短時間殺到先得~
就好似~我企起你隔離呼吸~你都無理由話我搶你d空氣掛~
雖然我都唔係好鐘意06果陣放時間出黎~
因為益左班懶鬼~但係家陣呢~已經變到惡勢力~邊個聲大就邊個話事~
作者: nightmare15951    時間: 2015-1-17 08:16:50

玩得不開心就不要玩就得啦...台服看起來也是2分鐘左右一隻
也跟港服差不多吧

作者: nightmare15951    時間: 2015-1-17 10:24:37

sunnytam 發表於 2015-1-17 04:47

看來樓主就是想要順序要時間又不想做事....只想快點打 放時間出來真的不太好 很容易就跳線亂打了 對所有人都不好 我同意你這一點

作者: tingyi    時間: 2015-1-17 11:12:17

nightmare15951 發表於 2015-1-17 08:16
玩得不開心就不要玩就得啦...台服看起來也是2分鐘左右一隻
也跟港服差不多吧
...

其實而家已經有好幾個間距係起碼等5分鐘
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻..
作者: nightmare15951    時間: 2015-1-17 11:17:18

tingyi 發表於 2015-1-17 11:12
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻.. ...

基本上是系統的問題 不是牌順序的人的問題...系統不出 說真的 怪誰呢...
作者: tingyi    時間: 2015-1-17 11:17:24

sunnytam 發表於 2015-1-17 04:47

絕對係大口氣啦
世王呢D本身就係公家野
邊有話屬於邊個嫁?

恃住自己有義務造左時間就認為世王係屬於自己?
太天真啦掛?
作者: 逝弦    時間: 2015-1-17 11:31:16

拿台服說事?怎麼不拿這個?[attach]14504[/attach]台服把時間PO出來,同時也把要求做的順序也PO了出來,台服1、200人的世王,個個都能遵守收源神下武器,用源神牽制,港服幾十個人,每場都有人喊著讓收源神為己為人,起碼有一半的人不肯收源神,就這素質,你拿台服來說事?
喜歡以前作業的時間?那這個[attach]14505[/attach]我還是有存檔的,10分鐘完事,前3條線1分鐘內,我只知道以前經常漏打,我自認網不算差,電腦也不算差,但是還是經常會見屍體,有些人甚至4/8,這什麼意思打世王的都知道,現在時間間隔大點,基本上只要不發呆,都能保證打到,我就想問問,每週三重置的時候,做時間順序的時候,你們都在哪?等做好了時間順序,找人來一句求表,一看時間稍微長一點就開始BB,等世王要刷了,趕過去打完拍拍屁股走人,是不是時間間隔大了,有些人打得太安逸,就開始挑刺了,人心不古蛇吞象,對現狀不滿的話,請自己上,別慫了!下週三重置,期待你們來做時間順序,千萬別慫!
最後說個,對我個人脾氣有意見的,直接說,別拿世王說事,以前作業做時間的時候,我有印象像是雙開打世王的巴奧,還有RedWings之類的人,我怎麼沒印象有你Yaya、瓜粒湯飯?就作業以前的時間,你能打多少,我就呵呵了,敢情是最近時間間隔大,都能打到,剛好對我個人有意見,就開始沒事找事了,以為我搞特權什麼的?我敢在這說,如果有人站出來說我要過他們甚至是1銀的東西或者我有求人帶過我副本什麼的,我立馬刪號!

作者: 逝弦    時間: 2015-1-17 11:32:06

tingyi 發表於 2015-1-17 11:12
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻.. ...

除了開局,後面出不出王都是系統的事,這也能賴到我身上?
作者: azuresky    時間: 2015-1-17 14:56:27

我就回覆幾個重點
先說好 你要造時間我是有感謝的,但從來沒人要求過你 你隨時可以放棄 世王就算GSGSGSGSGSGS五分鐘內完場也就我的事,請問有多小個你所謂電腦差換線慢的出來要求你造時間了?
好了 第一個問題 當然就是那個造得超級長的表,你說可以讓爛線爛電腦的玩家打得到 那你有沒有考慮過就沒那麼多上線時間的玩家?
OK 你說出不出王是系統的事, 那我不拿世王時間來嘴 反正你有你理由我有我理由吵到世界末日都沒勝負
那究竟我跟著順序來打,不配合你造時間就要被說成狗說成垃圾?
我本來對你是沒意見,但這2星期口氣大到我真的受不了
你自己沒到別人幫你喊留力 你沒到王死了全線玩家就要被說成垃圾
我自己記時間跟順序打每隻還差個2分鐘,但因為沒配合你造時間就被說成狗?

我真的是對你脾氣有意見 你要開炮你自己公會頻將打世王玩家說成屎我也沒關係
但你白頻交頻怎至世頻你都用了教我不能對你態度有意見?

你自己造時間可以開炮因此我沒造時間我就不能對你有意見是嗎?世王什麼時候變成你的東西?

最後備註一下,這帖就我發 YAYA連看都沒看過 別想開炮就地圖炮把有意見的人都拉出來問弔了 我對你有意見你就炮我有點品好不?
作者: 逝弦    時間: 2015-1-17 15:57:42

對,沒人要求我來做時間順序,這是我自己的事,我樂意,我爽!同樣的,我想做多長的時間表也是我自己的事,關你什麼事,你憑什麼來炮我?不爽你也可以來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!
我考慮的是大多數玩家的情況,你時間少關我什麼事,時間少還打什麼世王玩什麼遊戲,我願意做長時間表,這樣我可以悠悠哉哉的換線,大部分人都能保證有出世王就能打到,你沒時間跟我有毛線的關係!
還有,傾國在喊讓人打慢點等我的時候,我已經在世王出現的點等著了,我也沒要求過他喊那個,他以為我剛切圖過來還在飛的路上,如果我知道他會喊我絕對會阻止他,我可不想讓人以為我做時間表是為了要特權
嘴長在我身上,我想怎麼說是我的事,對我有意見,看我不爽,歡迎拉黑,4個角色,墨如,逝弦,Evy,蘇陌,言盡於此!
作者: azuresky    時間: 2015-1-17 21:10:16

你就當是我自己跳出來背黑鍋的
老實說 認為世王時間太長的不只一個兩個 但就是沒有人敢說 因為一說 就被說成狗說成垃圾
對 你想做多長的時間是你的事 但世王是你專屬的嗎?
你說你考慮的是大多數玩家的情況 那我這個"大多數玩家"的其中一個來求你了 我爛線 我爛電腦 我還是爛人一個打不起太長時間的世王 40分鐘我真心打不起 你就不能合併考慮一下這一部分的玩家將世王時間嘗試縮短那怕至少的五分鐘?
你說你不想讓人認為你做時間表是為了要特權,但很抱歉,你去問一問現在常打世王的玩家 看看多少個怕得有意見都不敢提?

最後 嘴的確是長在你身上, 我開帖很大部分也是因為你那一張不合你意見就被說成狗的嘴,  你的回應居然是"我想怎麼說是我的事"
那我想也不用再跟你的口德說什麼意見,反正回應也就"歡迎拉黑"4個字而已 那就隨你喜歡
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-17 21:13:19

我覺得時間長短應該睇番實際情況,有幾多人打黎決定
不嬲世王都會因為系統出D唔出D而越打越長 你做時間出黎個陣有冇預見過之後打一轉世王需要幾耐時間?
你話可以悠悠閒閒咁轉線打世王.我不敢苟同 依家既情況係轉一條線等到就訓著/發呆五分鐘去等一隻唔知出定唔出既世王
雖然係可以確保到好多人打到世王 但係會唔會費時失事左少少?
更甚既係 世王係公家財產 邊個打到邊個拎神點拎箱 成件事都好簡單
但係點解唔跟你個次序就變左狗先?話咩"雪2變狗糧了"?
如果你整個時間出黎係為左滿足虛榮感既話 恭喜哂你做到 但係唔代表全世界都要跟你個套做野其實由一開始要講既都係講你既態度問題 唔好抱住一種"要不是我比表你跟 你連屎都冇得食"既心態同語氣
不過咁
嘴長在我身上,我想怎麼說是我的事,
你都講到呢句我都無咩好拗落去,反正狗口長不出象牙.我都明要你講人類既語言係有d困難

作者: tingyi    時間: 2015-1-17 21:22:39

逝弦 發表於 2015-1-17 15:57
對,沒人要求我來做時間順序,這是我自己的事,我樂意,我爽!同樣的,我想做多長的時間表也是我自己的事, ...

"最後說個,對我個人脾氣有意見的,直接說,別拿世王說事"
請問,你是還沒睡醒還是什麼的?就是因為你安排世王的事才反映到你個人脾氣有問題吧?怎麼說成拿世王說事?!?!

"剛好對我個人有意見,就開始沒事找事了,以為我搞特權什麼的?"
搞特權不一定是要貪什麼便宜吧?你把人家說成是狗是垃圾來制裁他們迫他們要配合不然要被侮辱,如果這不是特權的話,那好吧,我們是平等的,你將也會得到同樣的對待

"我想做多長的時間表也是我自己的事,關你什麼事,你憑什麼來炮我?不爽你也可以來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!"
那麼,我想做多短的時間表也是我自己的事,關你什麼事?然後我下星期也會來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!記得別阻止啊~~~~~

"我考慮的是大多數玩家的情況,你時間少關我什麼事,時間少還打什麼世王玩什麼遊戲,我願意做長時間表,這樣我可以悠悠哉哉的換線,大部分人都能保證有出世王就能打到,你沒時間跟我有毛線的關係!"
大多數玩家有表態過嗎?!?!?我只知道現在站出來說的兩邊陣營人數只是相若 你憑什麼代表大部分人意見呢?你是如何得出這個結論呢?我樂意聽你詳述!!然後,下星期3我來做一個短的時間表,你千萬千萬別炮啊~因為你時間多關我什麼事

作者: 想你的夜    時間: 2015-1-17 21:56:38

班垃圾大陸人死返大陸服慢慢造時間啦
作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-17 22:49:36

其實,大家做一個不會多過半個鐘ga世王表都無問題啦,又可以有大部分人打到,時間又唔會太長

時間長與否,好主觀,唔通天塔要打一個鍾,就唔去打?
作者: 逝弦    時間: 2015-1-17 23:13:55

我最後回一次,既然你說了,造表是我自己的事,請問諸位大神們,是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事???當初從我這裡求表,打個幾場記一下時間就開始反過來噴人,真是長亭外,古道邊,芳草天了,人的臉皮能厚到這地步也不簡單,還是那句話,嫌時間長,自己去做表,言盡於此,不用再回我了
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-17 23:45:51

逝弦 發表於 2015-1-17 23:13
我最後回一次,既然你說了,造表是我自己的事,請問諸位大神們,是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事??? ...
是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事???

答案正是閣下

如果唔係因為你個副自以為造左表就不可一世既嘴臉 隨意指罵意見唔同既人係狗

你覺得樓主會唔會開post?

先撩者賤 打死無怨

如果你唔噴人 人地又點會噴你?

唔好擺起一副受害者既可憐無奈樣.你係一般頻有幾大口氣幾臭串全部打世王既人都有眼見.

人的臉皮能厚到這地步也不簡單

同一句說話完封不動回贈番比你

能夠見到如此無恥 將自己所做既完全忘記調番轉頭講到好似人地砌你生豬肉咁既人 咁大個仔都係第一次見 長知識了

作者: 雨雨:d    時間: 2015-1-18 00:20:51

出2隻果晚真係勁無奈 企係到呆等…=.=  
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-18 00:57:33

雨雨:d 發表於 2015-1-18 00:20
出2隻果晚真係勁無奈 企係到呆等…=.=

成功爭取one night stand
你會發覺你有30分鐘既青春稍然流逝
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 01:12:50

果條大陸仔...當正世王係佢自己咁
要全部人聽佢講...你當自己是誰?照照鏡好嗎
唔配合佢果d就係到鬧人...個世界圍住你黎轉?要人配合晒就晒你...個腦裝屎?
同1個地圖 2隻王可以差5-8分鐘都有...笑死人咩

是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事 <~~~你個腦真係裝屎...你就最鍾意理人地...話人唔停手唔收源神
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-18 01:32:04

想你的夜 發表於 2015-1-18 01:12
果條大陸仔...當正世王係佢自己咁
要全部人聽佢講...你當自己是誰?照照鏡好嗎
唔配合佢果d ...
人的臉皮能厚到這地步也不簡單

加字加字加字
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 02:05:07

Dr.Shaco 發表於 2015-1-18 01:32
加字加字加字

真係頂佢唔順好耐
無人要佢造表造時間 比表人唔好講到自己咁偉大 你幫人時都係幫你自己 有時世王時間咁近佢唔比表人佢自己都隨時會打少
當正世王係自己...要人配合你就講野客氣d...搞清楚係你求人呀...再者都一定係要配合你...唔配合就係到鬧人
你估無你會打唔到世王咩...傻的嗎
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-18 04:25:55

想你的夜 發表於 2015-1-18 02:05
真係頂佢唔順好耐
無人要佢造表造時間 比表人唔好講到自己咁偉大 你幫人時都係幫你自己 有時世王 ...

算啦可能人地國內興呢套思想呢

作者: nightmare15951    時間: 2015-1-18 11:11:49

說句公道話 你們都說沒人要他造表 那為什麼還要再他造的時間跑到現場去求順序呢? 乾脆自己造 就不用依賴她啦 就不需要聽他指揮了
作者: 我是來拿幣    時間: 2015-1-18 11:34:48

nightmare15951 發表於 2015-1-18 11:11
說句公道話 你們都說沒人要他造表 那為什麼還要再他造的時間跑到現場去求順序呢? 乾脆自己造 就不用依賴她 ...

收皮啦傻仔傾國 你肯定要表果d係我地黎?果然係傻仔...造條毛咩唔跟你地打果d就比你地係咁鬧啦...造乜春有Q人要依賴你幾條廢柴咩 當正世王係自己 世王係你地生命 24小時係到打
作者: 可儿喵喵-3-    時間: 2015-1-18 12:25:50

說真的.
我由公測到依家,都係打過唔係好多既世王.
次次都係公會D人提我先知原來依個時間有世王打,
跟住第一次睇公會D人比我既世王時間表睇,
心諗,咁亂既,打完G,又要去S,跟住又要轉SER同返去G到打,好趕
有幾隻係一定趕唔切.
但係依排見到個次序係打晒G先到S,我覺得係好好既,
但係我唔知幾多時間隔一隻世王,因為前提我係唔知邊到有得睇到D詳細時間呀.個類....
依家我都幾乎有去打每次既世王,雖然係話每一隻都打得到,但係真係企左好耐先有可能有一隻..
加上我都係睇到依個post先知原來係有班(D)人係到造個時間比我地,
我睇返上面D comments,
有人造時間冇問題,但都係個句,造到咁Q長,等既時間仲長過打既時間,咁我不如去打副好過啦...(仲要唔係香港人自己整
作者: tingyi    時間: 2015-1-18 15:08:51

nightmare15951 發表於 2015-1-18 11:11
說句公道話 你們都說沒人要他造表 那為什麼還要再他造的時間跑到現場去求順序呢? 乾脆自己造 就不用依賴她 ...

真心話
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA我地幾時有到現場求順序???!?!?
我從來有表就打
冇表想打我自己幾開睇兵嫁=)

你好叻叻 竟然講得出我地有跑到現場求順序?
又一個未訓醒既人

仲有~係邊個星期3要求SX既世王要幾多分先開打
有人正正想自己造時間先提早1-2分鐘打
結果點?比你地開頻鬧到狗血淋頭啊
"乾脆自己造"<--結果有人行動就比人鬧 講一套做一套喎你地
係邊D人自己霸住黎做然後鬧唔配合既人先????

而家又叫我地自己造 我地唔跟你地就係現場開頻鬧 嘩 你地講晒啦

做咩你地成日自打咀巴嫁姐?

記住啊 世王係公家嫁OK?任何人有能力都可以取之OK?

作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 16:26:10

tingyi 發表於 2015-1-18 15:08
真心話
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA我地幾時有到現場求順序???!?!?
我從來有表就打

都唔知造乜9時間  真係好笑   d世王時間好多時咪一樣2-3個ser好近 跟住又無啦啦等5分鐘以上??? 係同1個地圖喎 最誇張有次同1地圖 2個ser差距8分鐘 都唔知拉咁長做乜
作者: ccpiggg    時間: 2015-1-18 16:28:44

覺得曬時間既人咪唔好打囉...
人地咁好心整個時間出黎仲係度話人E+係等耐D..但係多左人打到..唔會好似以前咁.部電腦差轉慢小小都打唔到

作者: tingyi    時間: 2015-1-18 16:29:12

最新一場世王..大家岩岩打完相信都知咩事啦
真諷刺~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: sunnytam    時間: 2015-1-18 16:30:29

造表是我自己的事,請問諸位大神們,是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事???
我都想請問一下~我地打世王唔跟你個順序~唔收原神~ 想打快d~禁都係我地自己既事姐~
你地又有乜資格話人偷左你地隻世王?我都想問返你地一句是誰給了你們的權利來隨便噴別人的事???

作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 16:37:07

ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:28
人地咁好心整個時間出黎仲係度話人E+係等耐D..但係多左人打到..唔會 ...

拖到咁長時間有咩意思??  2-3個ser(同1地圖)好近既時間 然後又on 99企係到等5-7分鐘
以前不嬲都係咁打...機廢既咪跳1個黎轉
打得快摸唔到咪摸唔到 打少d 打少隻會死? 傻的嗎
拖咁長肯定d王會出???家陣成日要人陪佢企半粒鐘
作者: tingyi    時間: 2015-1-18 16:39:36

想你的夜 發表於 2015-1-18 16:37
拖到咁長時間有咩意思??  2-3個ser(同1地圖)好近既時間 然後又on 99企係到等5-7分鐘
以前不嬲都係咁打.. ...

最諷刺係咩? 造左半個鐘既時間表
幾個SER趕住出既情況依然係度 最後都係有部分人係打唔齊
作者: ccpiggg    時間: 2015-1-18 16:42:56

我覺得人地整表都係出於好意囉..
我地等既時侯整表D人都要等架啦...
一日打副本咁忙..咪當抖下囉~~
唔好下下一開始就話人啦..
大家要諗埋佢地整都係為左大部份既人好
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 16:43:51

tingyi 發表於 2015-1-18 16:39
最諷刺係咩? 造左半個鐘既時間表
幾個SER趕住出既情況依然係度 最後都係有部分人係打唔齊 ...

咪係...拉到咁長有咩意思
呢d無必要等既時間...你要拉就拉 2個地圖之間既時間 唔洗2邊跑
依加d時間一樣2-3個ser趕 之後大家一齊on 99企係到等  機慢既咪一樣打唔到
拉半個鐘黎把鬼?
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-18 16:44:43

依家有啲香港人真係好恐怖
覺得人地整左樣野出黎俾自己就覺得要感恩唔應該咁多要求
但係永遠唔諗下個樣野適唔適合自己同符唔符合現實 對啲有異見既人就話不爽不要打

咁同689話唔鐘意假普選就應該去外國發展有咩分別?
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 16:45:51

ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:42

你搞清楚邊個話人先啦
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-18 16:56:25

Dr.Shaco 發表於 2015-1-18 16:44
依家有啲香港人真係好恐怖
覺得人地整左樣野出黎俾自己就覺得要感恩唔應該咁多要求
但係永遠唔諗下個樣野 ...

你話每隻等1-2分鐘...我都叫企得有意義
趕2-3ser然後又企5分鐘以上跟住又趕2-3個ser咁上下  咁既時間表 搞笑呀 好多機慢咪一樣趕唔到 有乜分別
中場休息??去廁所時間咩?? 上次企成半粒鐘得2隻 笑死人
作者: 雨雨:d    時間: 2015-1-18 17:04:31

之前s轉g g轉s系1-2分鐘內既事 個陣打世王既人依然好多

打場世王有需要造時間嗎 您造夠半粒鐘以上就可以確保全部人打哂全部世王?就算偷打係錯 有必要話偷打既人係狗 而個隻世王係狗糧咩?個句我好記得邊個講出黎=.=
竟然有啲人仲覺得佢造表好偉大 當佢神甘拜 佢造表都係其他玩家配合喳  

作者: tingyi    時間: 2015-1-18 17:21:09

ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:42

你睇黎仲未搞清個事實

我地從來冇話佢地造表唔係出於好意
當時佢地願意負上呢個義務我地都會感激

我地幾時有下下一開始就話人?
而家邊個話人先你搞清楚未?

係邊個鬧一D唔跟既人係狗?

請記住 世王係公家嫁 有人擔起左個造時間既義務唔等於隻世王屬於佢嫁
所以有咩資格鬧人係狗啊?
講到尾 係義務咋!!!!唔好揸住雞毛當令箭啦
作者: tingyi    時間: 2015-1-18 17:27:10

仲有 其實而家已經有種種聲音話世王拖住太長
佢地原意係打算每隻隔耐D大家盡可能打到晒
但係好多實例都證明左都一樣係趕住咁打
因為世王本身就係隨機出 大家都控制同預料唔到

我地只係覺得 既然係咁 何必要浪費過多時間係呢度?
咁樣打法有效率嗎?

以前15-20分鐘內完場 其實都唔係12隻都好趕好趕 中間總會有D抖氣既位
如果覺得太短 稍稍調多幾分鐘都夠皮啦?
而家30分鐘起跳會唔會過長?

但班人指住呢D反對既人,想打快D既人鬧佢地係狗 憑咩?
作者: tingyi    時間: 2015-1-18 17:33:40

ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:28
人地咁好心整個時間出黎仲係度話人E+係等耐D..但係多左人打到..唔會 ...

我而家就用岩岩場世王黎答你
我就3開一路睇兵一路開住隻人黎打

等左接近半個鐘 打到S2開始你知唔知發生咩事?
就係上一隻都未打完已經出下一隻
3分鐘內連出4個SER
呢D例子唔係一場半場先有
基本上日日都見
都係好多人係白頻度話打唔晒
咁請問造半個鐘意義何在?
真係唔會好似以前咁?

我地只係想講 半個鐘太耐啦 縮短返D啦
佢地唔聽堅決要造夠半個鐘
於是有人唔理啦打左先算
就比人鬧係狗係度偷打

都係果句 係唔係恃住自己做緊好心就可以有資格咁鬧人?
係唔係恃住自己造時間就功德無量可以亂鬧人
作者: 雨雨:d    時間: 2015-1-18 19:28:11

Dr.Shaco 發表於 2015-1-18 00:57
成功爭取one night stand
你會發覺你有30分鐘既青春稍然流逝

30分鐘入面有大半時間都係等同企。。。

除左等同企我真係吾知有咩做:&  

作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-18 20:40:04

隻世王出左黎都冇10秒就死左,就算出晒12隻都唔知有冇分半鍾,企ga時間遠遠多過打ga時間

偷打係唔岩,話人係狗都係唔岩

其實有人做一個唔會過30分鐘,極其量都係大約半個鍾ga世王時間表咪ok囉,又唔會太長,又唔會太趕
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-19 02:07:58

叛逆小方 發表於 2015-1-18 20:40
隻世王出左黎都冇10秒就死左,就算出晒12隻都唔知有冇分半鍾,企ga時間遠遠多過打ga時間

偷打係唔岩,話人係 ...

恭喜哂你成功用三句野概括哂我想講既野
作者: sunnytam    時間: 2015-1-19 09:44:30

我仲記得幾個星期前既星期4凌晨~  禁佢既好鐘意整到s最後果個ser要同g第一個ser一樣~禁呢個ser明明係第2隻出先既~佢都要放到最後
之後打完g~再打埋s第1隻~之後跟佢個順序要打左第3隻先~果度隔左6-7分鐘~有人講乜唔係打左第2隻先嫁咩
之後造表果個就講~我唔太記得佢全句講乜啦~大約就係你鐘意咪可以去打囉~我就會跟返自己順序~點知...大力果班全部去左打...秒左隻王~
作者: mi5842013    時間: 2015-1-19 10:11:19

以前作業果時係好趕...多數都打唔晒...依家就好多時間數手指...但係就有出既基本上都打到...兩者有好有唔好...好難話邊樣好D既...即係好似大家喜好唔同...有人愛吃快餐...有人鍾意飲茶咁...不過無論如何...罵人都係唔岩架啦...

另外唔好種族歧視啦...大家都係地球人...只係文化唔同....(如有外星人如都manager..請打包發掛號俾我...我幫你地解決佢...)
作者: 我是來拿幣    時間: 2015-1-19 13:08:11

sunnytam 發表於 2015-1-19 09:44
我仲記得幾個星期前既星期4凌晨~  禁佢既好鐘意整到s最後果個ser要同g第一個ser一樣~禁呢個ser明明係第2隻 ...

條友都弱智架啦 好耐之前都試過一次係咁 明明G6出先 佢就要人G1先  話G1開始S1完 唔洗轉SER ON 99
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-23 23:38:27

本身見到今個星期三番三個字完場既世王覺得倍感安慰 諗住由得個帖沉就算
點知岩岩打個陣又有人係度嘴炮話咩"有些人就是喜歡趕啊哈哈 害得有人都打不到 真自私"云云
我想講

逝弦
就算你排到個時間表要打成個鐘都好 都會無可避免咁有幾個SER係痴住出,上個禮拜高去雪個幾個ser就係好例子

第二 的確打得快既代價係會有一小部份人打唔到隻王 但係依家世王改強 要殺佢就要有高火力/多人先做得到
咁如果隻王係係短時間內比人殺左 姐係有好多人有份出力打隻王啦
打到既人仍佔大多數 而時間又比之前慳左接近一半 咁係咪有效率左先?
你話我地淨係顧自己唔理其他人打唔打到係自私所為

老實講呀 依家平均1.5分鐘1隻 如果90秒都轉唔到ser既上網同電腦 做咩要去打世王?打個副都會lag機啦

第三 唔該你 有野想講就光明正大開炮 唔好扮同朋友用白頻吹水單單打打 好啦到我回應你喇你又講埋d咩"言盡於此 拉黑罷了 不作多言"呢類浪費網絡資源既退場廢話 真理越辯越明 唔好次次都玩封鎖咁小學雞好唔好?

作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-23 23:42:33

Dr.Shaco 發表於 2015-1-23 23:38
本身見到今個星期三番三個字完場既世王覺得倍感安慰 諗住由得個帖沉就算
點知岩岩打個陣又有人係度嘴炮話咩 ...

如果逝弦既朋友見到呢段野唔該幫我轉達比佢睇

不爽就封鎖呢套處事手法係虛擬世界就話通行姐

真實世界就唔可行架喇.唔通你唔鐘意個同學就封鎖買起佢咩

關心朋友 由ffo做起 勸佢及早悔改啦

作者: tingyi    時間: 2015-1-24 00:09:22

拿 岩岩打完頭先場世王 坦白講我就打唔晒既 我有自己MARK時間BUT機的確唔係勁 所以打少左一隻
但係我覺得一D問題都冇
因為我知道自己廢機我唔會賴人地唔等我 唔會賴人地自私 因為我部機的確係廢 呢個係我問題 呢個係我責任OK?????

我唔係叫大家自掃門前雪咁冷漠
但係唔好本末倒置 轉SER慢打唔到永遠都係自己既問題 唔好賴落人身上

唔好唔記得一點
你話人地打得快打得趕搞到你打唔到 係人地自私
係人地角度 你要人地等咁耐 咁你又何嘗唔係"自私"呢?
冇得拗嫁喎

大家玩左自己部機咁耐 應該好清楚自己轉SER大概要幾耐
真係好奉勸大家一句 自己學下去睇兵學下自己記世王時間啦?
知道自己真係冇可能轉得切就去再下一個SER等定先 其實都係改善問題既方法之一
你永遠只係度怨 打唔到 只見屍 改變到D咩?
下下靠人比D所謂次序你永遠都係轉最慢果個
問下心有冇確確實實咁樣做呢D

係打唔晒嫁啦 自己問題有乜計? 換機又換唔起既唯有自己默默忍受而唔係將責任轉嫁人地身上呢個道理學識未?

再奉勸D"好好心"既人 你地係咁話人自私
如果你地係咁慷慨大方 點解唔公開時間 等其他人可以自行判斷自己下一個地方應該去邊而唔係要見人轉自己先轉
呢度大大話話都晒左可能十秒啦
講到尾 你地係唔係怕比人"偷"? 你地又真係唔"自私"嗎??

作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-24 00:09:43

時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左,咁叫有效率?
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-24 00:36:23

叛逆小方 發表於 2015-1-24 00:09
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左 ...
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左,咁叫有效率?

首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分鐘 60分鐘亦然

另外何謂轉慢少少

90秒 10秒坐低轉ser 10秒轉到另一個ser(比盡你 20秒好未) 再比多10秒你轉完ser會lag機 都仲有50秒
咁我想問 到底要轉幾慢先可以轉到比人摸唔到?
呢個計法係一般機計法 below average就唔講啦 都係個句 你機比大眾差 無得怨

只係時間短左

講得好 你番學番少半晝你會唔會覺得無分別?點解你可以講到好似完全一樣咁.

作者: tingyi    時間: 2015-1-24 00:54:01

叛逆小方 發表於 2015-1-24 00:09
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左 ...

時間用少左成倍 打唔到世王既人相信唔會少左成倍..
當然打唔齊既人係多左

但打唔齊都有分完全打唔到定打少1-2隻

因為逝X提出既容錯問題 先會提起效率呢個問題

世王的確隨機出 如果係講概率既話 就算10分鐘打一隻亦有機會有重疊既問題

但為左所謂既容錯(=完全唔重疊我估係) 而放棄效率的話
你回想下上星期等到發呆都未出 呆等半個鐘 到最後出2隻

仲要中間相隔5-6分鐘去等D出既機會都係一半半既野
但係又唔敢行開做其他野 因為怕MISS左既話等黎就冇意義
於是呆滯咁等等等 可以做既野少之又少 係咁望個鐘 幾時夠鐘?
一場有幾多個咁既間距 於是乎你一場浪費左幾多時間
然後你一星期計埋浪費左幾多時間
咁..你又會好好受嗎?

作者: 想你的夜    時間: 2015-1-24 01:06:36

個逝弦成個弱智仔咁
係到哈哈哈 呵呵呵
傻的嗎
咩叫又要威又要戴頭盔  睇下逝弦成個人版   你唔明點解去查下Google
要係個頻出字 到人地出字 又話要拉黑 你心虛唔敢同人對質?
作者: tingyi    時間: 2015-1-24 01:12:01

想你的夜 發表於 2015-1-24 01:06
個逝弦成個弱智仔咁
係到哈哈哈 呵呵呵
傻的嗎

係囉 冇心對話就唔好主動單單打打 挑釁人
挑起左話題又話拉黑唔講 真係唔明咩心態
作者: 齊齊黎R金    時間: 2015-1-24 01:13:09

-.-''''
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-24 01:20:18

tingyi 發表於 2015-1-24 00:09
拿 岩岩打完頭先場世王 坦白講我就打唔晒既 我有自己MARK時間BUT機的確唔係勁 所以打少左一隻
但係我覺得一 ...

無錯 講得岩
我有時都打少1-2隻 無咩問題 打唔到咪打唔到打少1-2隻會死咩?世王係你生命呀傻傻地
以前06果時  我都好多時都懶得2邊跑  打少D 跳1-2個SER黎轉 廢機時間太近既咪跳1個黎轉SER 做人唔識變通下咩?
人地打得快 開源神=自私
要人陪你企半粒鐘 收源神 你唔自私 真好笑
果時06個表都係擺交易頻比人睇 佢地又唔公開個表同時間 有D人去錯左 點知?見到隻王唔通唔打咩ON 99 跟住係到話人偷王
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-24 01:24:15

Dr.Shaco 發表於 2015-1-24 00:36
首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分 ...

以前拉到半粒鐘 咪一樣有2-3個SER時間非常近  機慢咪一樣打唔到
有時仲要企成半得鐘得果幾隻打
作者: 想你的夜    時間: 2015-1-24 01:31:05

tingyi 發表於 2015-1-24 01:12
係囉 冇心對話就唔好主動單單打打 挑釁人
挑起左話題又話拉黑唔講 真係唔明咩心態 ...

佢成隻烏龜咁 得閒申下頭出黎挑釁下人 到你行埋去又申返個頭入龜殼
作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-24 01:42:14

Dr.Shaco 發表於 2015-1-24 00:36
首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分 ...

其實我今次打到4/5,只係s2轉s3慢左少少就少左隻

依家平均1.5分鐘1隻

你都識講啦,平均ma,咁係人都夠轉ch啦,但老實講s2s3有90秒咩?

攞頭先果次黎講,打左14分鍾,14*60/12=平均70秒

平均70秒都係夠轉ch,但頭先世王有一半以上都係轉左ch都冇40秒就要轉

只係頭尾出ga時間長d先有14分鐘,某d ch都唔知有冇20秒,隻世王味死下個ch就開始出

重有,隻世王改多左少少血就想冇咁易死,你諗得太簡單

面對頭先8成人果d 3星~5星+20武,隻世咪又係一樣咁豆腐,出黎都唔知有冇10秒

只係時間短左
講得好 你番學番少半晝你會唔會覺得無分別?點解你可以講到好似完全一樣咁.

兩樣野黎唔可能一齊講,返學有好多野做,包括上不同ga堂,小休,集會等
返學係用好長時間做好多野,而世王唔同,只係做一件事
世王時間係短左,但係出現ga機率都係一樣,咁時間長短有咩分別?都係打咁多
返學時間短左,但學到ga野都係一樣,咁時間長短有咩分別?都係一樣

我果隊4個人,冇人打齊5隻,最多都係摸得切4隻,重有2個打得2隻,重點係"咁叫有效率"?
作者: 叛逆小方    時間: 2015-1-24 01:47:06

叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:42

計平均都晒氣,如果有一兩個極端值,就會完全影響平均水平,不能反映大多數真實數值
作者: tingyi    時間: 2015-1-24 02:02:57

叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:47
計平均都晒氣,如果有一兩個極端值,就會完全影響平均水平,不能反映大多數真實數值 ...

數字上既野 自問冇咁既專業分析得咁詳盡
同埋根本冇咁既資料搜集得到
只能夠咁講 兩種打法 正常情況下 可預見既係效率上時間短係高D

但有一樣好重要既野想問你就係 你地係唔係靠睇人地轉你先轉?
於是乎又開又閂人搞到LAG晒?

就算你未LOAD完條BAR 未入到遊戲畫面 其實你到LOADING後期已經係上左線 如果你企係世王腳下 好大機會已經係食到技同吸到箱

同埋而家世王比以前強左好多 理論上可以摸到箱既時間已經係長左好多好多

但如果你都係靠人地提供既次序 跟住D人轉SER先再禁轉SER 咁我可以講你一定係轉得好慢果批 你部機幾快都好 你起步已經比人遲 係唔係打得到都唔可以下定論

以我打左咁耐世王同MARK左咁耐時間既經驗 甩咁多好大機會都係睇人先轉
咁的話 已經唔止係唔係機慢既問題
你仲想要用人地幾多時間成本去彌補自己想做FREE RIDER

如果你係有晒時間都打得好少的 咁你當冇睇過我呢段野

當然 你可能話好忙要返工返學冇可能場場追 唔知時間/甩左時間都好正常
如果你有公會,世王團,好友,大可能一班人幫忙記時間 就算中間甩一場都好易追得返

我自知道有得睇兵記世王時間之後 我就係咁打既 我係咁打足大半年既
就算以前幾趕世王幾少血 D人點樣亂轉SER撞運氣去打 我都追得到唔少
更何況而家D人比以前更一致 大部分都去晒同一個SER等?
更何況而家世王比以前硬幾多?

想打世王 係有代價嫁啦 下下靠人地 自己做FREE RIDER仲期望打得晒??
不如我開你AC幫你打埋你果份? 你OFF廿分鐘比我打再坐享其成啦?

作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-24 02:03:07

叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:42

我想問下你本身有冇做開時間表既習慣
有既話 其實一般機要場場打足哂都唔係問題
如果無既話 你打少隻都無可奈何 以free rider黎講成績唔錯

你都識講啦,平均ma,咁係人都夠轉ch啦,但老實講s2s3有90秒咩?

攞頭先果次黎講,打左14分鍾,14*60/12=平均70秒

平均70秒都係夠轉ch,但頭先世王有一半以上都係轉左ch都冇40秒就要轉

只係頭尾出ga時間長d先有14分鐘,某d ch都唔知有冇20秒,隻世王味死下個ch就開始出

重有,隻世王改多左少少血就想冇咁易死,你諗得太簡單

面對頭先8成人果d 3星~5星+20武,隻世咪又係一樣咁豆腐,出黎都唔知有冇10秒

上文提到 就算你成個流程幾長幾短 server重疊都係有機會出現而且無可避免
以前作業出時間個陣要高雪來回跑 咪又係要選擇 賭博 估邊隻出邊隻唔出
點解依家有人比時間之後就搞到腦退化咁連本身有做既野都唔記得/唔識?

特別講下依句
8成 姐係大部份人啦 如果佢地係agree慢慢打既話 佢地會除武普攻收源神 咁就算我地一小撮人話要快都快唔起
咁依你所講 其實大部份人都想快d打完快d做自己野啦可?

兩樣野黎唔可能一齊講,返學有好多野做,包括上不同ga堂,小休,集會等
返學係用好長時間做好多野,而世王唔同,只係做一件事

非常多謝你咁認真剖釋番學同打世王既分別

跟番佢地個套 其實打世王都可以用好多時間做好多事
可以打世王啦.可以發呆啦.可以吹水啦,可以訓覺啦,仲可以打丁添

咁時間長短有咩分別?都係打咁多

引用大師弦名言:一句到尾 就係打得快同打得慢既分別

你個隊既人假設佢地係有表有部唔錯既機
打得咁少應該都係因為佢地打得唔專心掛?

如果你話佢地上網廢機廢打得又hea 簡稱三低

你覺得majority應唔應該為左呢班三低浪費數之不盡既時間?

你不如去問下梁振英可唔可以推出一d向窮人傾斜既政策
佢直頭答你無月入萬4連票都無得投呀

效率 係以大眾為標準

點解要多數服從少數?_? 唔通你地既地位同人大班無能官員一樣高所以要我地市民大眾聽你地支笛?
作者: QWERTYBB    時間: 2015-1-24 02:06:05

你可以唔聽支那人講無限拖長
但都唔一定要下下秒王

即係打完1個ser轉左第2個ser
又已經出左既時候
又未係咁多人既時候
想你收一收手/普攻A都唔會好過份姐咁?

純粹係出自同理心 大家都係想打世王ja嘛

其實點都有d人起勢咁打
收唔收手都係死得咁快
但少個人打可能已經可以多個人hi到

除左機慢 都有其他d小原因既
1. 高原成日唔小心就取消登出
2. 唔係全部職業都有唔洗對目標出既技

世王都改厚左 點解佢生存時間要同以前差唔多
作者: 齊齊黎R金    時間: 2015-1-24 02:43:05

QWERTYBB 發表於 2015-1-24 02:06
你可以唔聽支那人講無限拖長
但都唔一定要下下秒王

agger
作者: Dr.Shaco    時間: 2015-1-24 03:06:48

齊齊黎R金 發表於 2015-1-24 02:43

agger

me agger 2

咁係因為齊狙既人越黎越多-.-
作者: winballnam    時間: 2015-2-1 11:14:02

制造良好和諧氣氛
減少玩家強烈矛盾
防止遊戲環境撕裂
建議世王收歸國有
作者: CARRYTOY    時間: 2015-4-7 17:22:24

我比較喜歡現在不用跑到氣咳不用睇住世王屍體  打得到摸得到既人多左  我要番工冇可能打足咁多場
有時打得1場 所以唔可以計時間 公會冇人打本人沒朋友 所以只可以睇人轉 慢最小都可以摸到王

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2