AGAMES 討論區

標題: 彈GAME、斷線處理及回報集中帖 [打印本頁]

作者: pgchicken    時間: 2015-6-24 21:04:56     標題: 彈GAME、斷線處理及回報集中帖

各位玩家好,營運團隊有收到玩家回報遊戲時會出現「彈GAME」及與伺服器連經中斷問題。由於上述為技術問題,霎時間無法立即為玩家解決,原廠需要掌握更多問題的原因及情況,所以請各位遇到問題的玩家依照以下處理方法回報:

1. 彈game後,出現錯誤視窗問題

請玩家按"Send"後即可

2. 彈game時,遊戲直接關閉,沒有出現錯誤視窗
請玩家於此帖回報彈game時的情況,例如在過地圖、放哪個影片、與npc對話等等

3. 與伺服器連線中斷
請玩家於此帖回報斷線時的情況,例如在過地圖、放影片或與NPC對話等,另外,如連線中斷後出現錯誤視窗亦請按"Send"

作者: justinsinho    時間: 2015-6-24 21:08:00

look
入game後2秒入片之後出事
入game後飛完片之後出事
作者: jackelwong3    時間: 2015-6-24 21:18:29

入game後飛完片之後出事
然後彈GAME
作者: anson787    時間: 2015-6-24 21:24:41

剛創建角色進入遊戲,看完第一個動畫後載入地圖,然後,,,,,,就彈(與伺服器中斷連線1).....  同樓上第二張圖的情況一樣,
作者: justinsinho    時間: 2015-6-24 21:39:07

升到LV5  out左GAME又入5到左
作者: 春風得意    時間: 2015-6-25 11:30:21

今朝玩1個鐘彈左4次,有2次係打打下怪彈,1次係過地圖彈,1次係企係度乜都冇做就彈……
作者: kong789    時間: 2015-6-25 11:48:55

我一部電腦玩到。一部電腦玩吾到。。兩部電腦都玩到其他online game。唯獨有一部就玩5到呢隻。。。係輸入完帳號。。飛過動畫/睇完動畫後。。一行一步。。畫面就停左係度。。點禁都冇反應。。要直接關閉程控。。。試左6~7次都係甘。。而另一部玩到既電腦。。過場時就會有"send"个个野彈出來。。之後就彈game。。吾記得邊个場景―,.―
作者: jackelwong3    時間: 2015-6-25 11:56:37

今次係比系統剔除
作者: sarkel123    時間: 2015-6-25 13:51:13

我部電腦一較細緻就會見到畫面一pat顏色咁乜都睇唔到
所以我係未入去之前係個系統選項到較哂做普通但係一入到去之後佢又會變返做細緻.姐係變返一pat顏色咁乜都睇唔到.如下圖
[attach]15051[/attach][attach]15050[/attach]

作者: pgchicken    時間: 2015-6-25 14:44:55

sarkel123 發表於 2015-6-25 13:51
我部電腦一較細緻就會見到畫面一pat顏色咁乜都睇唔到
所以我係未入去之前係個系統選項到較哂做普通但係一入 ...

顯示卡驅動程式先更新一下,再唔得就入到game較普通,可能出面較save唔到
作者: sarkel123    時間: 2015-6-25 15:03:18

pgchicken 發表於 2015-6-25 14:44
顯示卡驅動程式先更新一下,再唔得就入到game較普通,可能出面較save唔到

我而家係連入pw果到都變成咁- -除左左下公告就乜都睇唔到
作者: pgchicken    時間: 2015-6-25 15:45:06

sarkel123 發表於 2015-6-25 15:03
我而家係連入pw果到都變成咁- -除左左下公告就乜都睇唔到

你係game外面較完畫質,試下再禁多次設定睇下佢有無save低,定係重設左

試下禁回復預設設定之後再較

作者: pgchicken    時間: 2015-6-25 15:45:34

jackelwong3 發表於 2015-6-25 11:56
今次係比系統剔除

請問係咩環壞下出現呢個信息?另外請提供角色名稱

再登入有再出現嗎?

作者: qingchuan    時間: 2015-6-25 16:03:00

请问下有没有人跟我一样 在更新PATCH那边完全不会跑 关掉从开还是一样可能到某地方就卡着了Uninstall ,在Install也还是不行
DNS 8 8 8 8
       8  8 4 4
也不行
直接用手动更新包 也不行

请问有没有解决方案?
作者: nelliewong1219    時間: 2015-6-25 17:07:11

登入遊戲時[與伺服器連線中斷2]
作者: sarkel123    時間: 2015-6-25 17:21:38

pgchicken 發表於 2015-6-25 15:45
你係game外面較完畫質,試下再禁多次設定睇下佢有無save低,定係重設左

試下禁回復預設設定之後再較 ...

都係唔得...好想玩...激死...
作者: nbhnbh2    時間: 2015-6-25 19:21:37

GAME既系統設定 每次重入GAME/轉地圖會RESET (BUG?)
作者: 紫漹    時間: 2015-6-25 19:36:08

一打怪就會變成咁...........
作者: jackelwong3    時間: 2015-6-26 00:31:54

pgchicken 發表於 2015-6-25 15:45
請問係咩環壞下出現呢個信息?另外請提供角色名稱

再登入有再出現嗎?

再登入又去返伺服器中斷連線
都係飛完片出事
角色名稱:雙子卍星座
作者: nbhnbh2    時間: 2015-6-26 16:53:19

系統設定--->角色---->戰鬥設定 有BUG

每次轉地圖/REON都會重罝!!
作者: wwedx    時間: 2015-6-26 19:02:07

[attach]15062[/attach]
我都係咁, 禁開始遊戲後, 就呢個畫面

作者: woody5232009    時間: 2015-6-26 21:24:26

38lv副本打小王老虎個度 我成日打打下就彈 跟住彈左個send既視窗

入個人小屋 load唔到而沒有回應 被逼關左佢
作者: monmona0a    時間: 2015-6-28 02:16:44

套用/確定窗口時彈機
作者: woody5232009    時間: 2015-6-28 03:18:31

作者: woody5232009    時間: 2015-6-29 02:36:53

其實呢可唔可以打副本唔突然間彈機??
作者: a306453767    時間: 2015-6-29 11:46:02

好唔好比我解凍啊,封左三日啦。好好打副突然比封AC
作者: nbhnbh2    時間: 2015-6-30 01:38:05

發帖上載圖個時次次都上傳失敗
作者: chibcat    時間: 2015-6-30 03:05:23

企係到咩都無做,沖完涼出來己經斷左線
作者: nbhnbh2    時間: 2015-7-3 01:16:29

遊俠BUG 極限連射有時會唔出現技能施放時間倒數個舊野
作者: nbhnbh2    時間: 2015-7-3 01:20:08

玩左6日試過2次 轉完地圖之後成個畫面唔計[技能欄 地圖 下面(角色,背包,任務,職業.....) 個D圖示]遊戲玩家,NPC,場境全部濛哂 要REON先好番
作者: nbhnbh2    時間: 2015-7-3 01:21:05

另外想問 小星的粽子香包有咩用.....
作者: Edmondshan    時間: 2015-7-3 06:24:14

一飛畫面 就彈 行行下又彈
作者: maybeareyou    時間: 2015-7-3 09:26:14

樓上關於彈Game、斷線

其實可能同你網速不穩定、系統不檼定、系統內置的程式以及你安裝過的一些防毒、防火牆、其它軟件等等與"星界神話"有不兼容或沖突所造成的

仲有一點要記住官方比的遊戲配置睇落好低配置  但系遊戲版本會不斷升級  玩家必須要定期更新顯卡驅動、主板驅動等等  因為配置低都好易lag、彈出、斷線等等情況

有時可能系你的配置不夠力,例如記憶體不足、顯卡太舊、電源或供電不穩定都會導致系統不穩定亦可能出現遊戲問題等等。

建議CPU要I5 內存要6~8G或以上 顯卡GTX700系列或以上 咁你地玩咩遊戲都唔會出太多問題
作者: nbhnbh2    時間: 2015-7-3 14:15:20

有冇方法唔自動追蹤未接任務
作者: as27578723    時間: 2015-7-4 16:45:11

釣緊魚無啦啦咁
作者: nbhnbh2    時間: 2015-7-12 09:02:20

開唔到GAME求救 我部機成日玩玩下黑MON重ON 之前重ON完都玩到星界 今次就唔得係開唔到GAME個隻 禁洛個程式到 佢問我是否充允許下列程式變更這部電腦 之前禁是就會彈隻GAME出尼 但NOW禁是之後就冇彈隻GAME出尼 重複無限次都係咁開唔到 試過爐石個D一切正常 得星界今次REON之後開唔到...... 救命
作者: nbhnbh2    時間: 2015-7-12 16:00:36

重新down過隻game都開唔到...
作者: ke1th    時間: 2015-7-13 08:05:51

點解而家打18幻同28幻都會lag 係呢2日先發生。
有時就係lag有時就好似個網絡有問題
作者: chinhoyip188    時間: 2015-7-13 21:20:43

wwedx 發表於 2015-6-26 19:02
我都係咁, 禁開始遊戲後, 就呢個畫面

我同你一樣... HELP

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2