AGAMES 討論區

標題: 遊戲改善意見 [打印本頁]

作者: victorskli    時間: 2015-7-6 23:15:56     標題: 遊戲改善意見

大家覺得下面嘅意見點睇?
1. 頻道加入訊息時間
2. 頻道次頁收到訊息時閃爍
3. 交易頻道設等級及時間限制
4. 角色頭頂標籤各種符號功能
5. 鎖定目標功能
6. 在當前目標上顯示箭咀之類易看的標籤
7. PVP裝備不能強化 (公平競技)
8. 所有橙裝不能交易
9. 拍賣場可隨處開啟10. 拍賣場添加貨品買賣記錄
11. 添加木人, 練習DPS用
12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴)

作者: yutingken3    時間: 2015-7-7 00:24:43

1. 頻道加入訊息時間->可自行設定
2. 頻道次頁收到訊息時閃爍->呢個會閃到好煩
3. 交易頻道設等級及時間限制->已經有官方投票做緊
4. 角色頭頂標籤各種符號功能->為乜..?
5. 鎖定目標功能->個人認為唔需要..
6. 在當前目標上顯示箭咀之類易看的標籤->有得諗
7. PVP裝備不能強化 (公平競技)->咁咪個個都唔著PVP裝
8. 所有橙裝不能交易->而家唔係咩...?合左出黎係不能交易架wor
9. 拍賣場可隨處開啟->愈黎愈單機化...咁搞無人用交易頻架啦
10. 拍賣場添加貨品買賣記錄->唔錯,但係太麻煩估計唔會實行
11. 添加木人, 練習DPS用->呢個好多GAME都有,有得諗
12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴)->唔課金,不予置評
作者: joelok051205    時間: 2015-7-7 08:03:22

7. PVP裝備不能強化 (公平競技)->唔比強化 咁ALTA邊有錢搵
12. 商城中,除福袋外, 添加實價直接購買福袋內之貨品 (價錢較貴)->咁就冇人抽野 ALTA冇錢搵
其他同上
作者: 00852340    時間: 2015-7-7 10:00:37

5:不嬲禁TAB都會LOCK
6:不嬲LOCK到邊隻怪邊隻怪就會多一層紅光
9:入小屋開都嫌麻煩?

其實你有無諗過當2,4,6都如你所願既時候成個畫面會有幾亂?
作者: victorskli    時間: 2015-7-7 10:20:30

我寫個啲嘢大部份嘅大型MMORPG都會有, 仲要係最基本
作者: victorskli    時間: 2015-7-7 10:39:51

補充: 比較hardcore少少嘅玩家都需要上面所講嘅items
作者: a1020212    時間: 2015-7-8 14:01:36

9 : 呢樣應該會係VIP功能入面
PS: VIP 功能應該就快出
作者: mememe    時間: 2015-7-9 10:59:16

2. 頻道次頁收到訊息時閃爍 閃到pk4. 角色頭頂標籤各種符號功能 小學雞定多舊魚?

5. 鎖定目標功能 米鎖定game囉仲想點?吾識玩?

作者: victorskli    時間: 2015-7-10 23:43:45

mememe 發表於 2015-7-9 10:59
2. 頻道次頁收到訊息時閃爍 閃到pk4. 角色頭頂標籤各種符號功能 小學雞定多舊魚?

5. 鎖定目標功能 米鎖定 ...

2.  訊息時閃爍都會PK, 咁打怪都不停閃, 你咪大部份game都玩唔到? w
5. 鎖定目標功能 係Focus Target, 即鎖定後會有一個標籤顯示目標HP同buff等資訊, 就算我target緊另外一隻怪嘅時候
6. 顯示箭咀係清楚知道目標同自己個佢距離, 對補師特別重要
7. 廢嘅應該係你唔係隻game
8. 我玩邊隻game關你9事咩
9. 有事啲嘢可以簡單啲, 有啲傻仔係鐘意麻煩做都冇計, 你中學計數係咪唔用計數機, 心算慢慢計?
10. 証明你條傻仔唔識賺錢
11. 能頭就一個, 你呀 w
12. 買樣嘢有幾多個%出都唔知, 我唔會買
我MMO就玩得唔多, FF11, FF14, 魔獸, 激戰, 十隻手數得晒, 不過我諗你就應該玩埋啲【詞語過濾】 game多, 唔係點會咁多point睇唔明, 仲有我大陸頁遊冇玩過
作者: mememe    時間: 2015-7-11 00:23:22

補師係米眼障分辦吾到自己同目標ge距離? 笑左
我無話game廢係pvp模式廢,7頭叻吾切

btw你up咁多都係廢話so隻game是吾會理你個傻仔的
作者: victorskli    時間: 2015-7-11 00:34:31

mememe 發表於 2015-7-11 00:23
補師係米眼障分辦吾到自己同目標ge距離? 笑左
我無話game廢係pvp模式廢,7頭叻吾切

回埋你呢次啦白痴仔, 同你罵戰都浪費我時間, 上討論區同喺社會都一樣, 專重下人, 你唔識專重人, 人哋唔會專重你
作者: 凱蒂洛    時間: 2015-7-13 15:50:18

添加木人, 練習DPS用 <<只能贊同這個....
作者: tongdenon    時間: 2015-7-13 18:01:21

有題意是好事.
有改變才會有進步
開版的玩家都是熱愛這遊戲才會這樣說
大家都在這遊戲生活跟體驗
環境變好  對(你) 有壞處嗎???
如果你不想這遊戲有進步的話
你可以不再進入這遊戲不再說這遊戲什麼
做人做事要有 尊重.責任
小朋友 你是有返學有讀過書 你有文化嫁
唔好笑死人啦

作者: 墮落的救世主    時間: 2015-7-13 18:33:39

11. 添加木人, 練習DPS用<------這個我同意
其他的.......
嗯.......
作者: 00852340    時間: 2015-7-14 09:42:44

其實跟本無可能加木人....個個掛木人搵鬼買職業經驗沙漏?
作者: 艾薩爾    時間: 2015-7-19 06:21:37

我想佢新增一樣野...因為一個人可以無限玩無限職 而且路線又多,,,

可唔可以係裝備上SET做 1 / 2 模式, 即係 我選1 可能一套48藍裝 主要+防,  而2呢 就可能係50橙裝 主要+血

俾我地玩家減少幾個背包 又方便番轉換裝備..
作者: victorskli    時間: 2015-7-19 10:29:08

艾薩爾 發表於 2015-7-19 06:21
我想佢新增一樣野...因為一個人可以無限玩無限職 而且路線又多,,,

可唔可以係裝備上SET做 1 / 2 模式, 即 ...

係喎, 呢個都應該有, 都係基本嘢
作者: 艾薩爾    時間: 2015-7-19 13:30:51

victorskli 發表於 2015-7-19 10:29
係喎, 呢個都應該有, 都係基本嘢

依家望住PK裝又一套 打手裝又一套 坦裝又一套....雖然都只係+20 但都真心無位,,

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2