AGAMES 討論區

標題: 想問下D更新後既事 [打印本頁]

作者: nickbbbb    時間: 2015-8-27 10:29:05     標題: 想問下D更新後既事

你地有無發現隻GAME LAG左.
本身我無斷線呢方面既問題 更新完就有 同埋
開GAME之前要LOAD果2條野會話我無緊D檔案就照入到GAME既 不過等勁耐
想問下大家有無呢D問題@@

作者: strawberry829    時間: 2015-8-27 10:40:45

開遊戲 LOAD果兩條野LOAD耐左..比以前耐
作者: pgchicken    時間: 2015-8-27 10:41:03

而家仲有 "LOAD果2條野會話我無緊D檔案就照入到GAME既" 既問題嗎?昨天應該修正了呢
作者: nickbbbb    時間: 2015-8-27 10:46:40

pgchicken 發表於 2015-8-27 10:41
而家仲有 "LOAD果2條野會話我無緊D檔案就照入到GAME既" 既問題嗎?昨天應該修正了呢 ...

琴晚都仲有 今朝都LOAD好耐.

作者: pgchicken    時間: 2015-8-27 11:29:14

想問下,開post說到的問題,可以提供以下資料嗎:

1. 斷線時錯誤訊息是什麼
2. 斷線時的情況,例如在進行甚麼動作
3. lag在甚麼情況發生,例如放技能、與npc對話,還是走路
4. lag時會lag幾秒
5. patcher打開時,所指的load好耐實際是要load多長時間
6. 重新開機及重新打開patcher後,還有錯誤信息彈出嗎

請清楚地提供以上資料以便追查問題,謝謝。

作者: nickbbbb    時間: 2015-8-27 14:27:08

pgchicken 發表於 2015-8-27 11:29

你與伺服器中斷 類似既說話

打副 直情會定格

試過load 5分鐘都未得

重開機都有試過

不過今日暫時無咩問題 唔該哂先..
作者: ywlvm    時間: 2015-8-27 15:02:17

pgchicken 發表於 2015-8-27 11:29

我也發現更新後啟動遊戲所需時間有所增加。
於相同條件/情況下(Ceteris paribus),從launcher(或者你稱之為patcher的程式)畫面於屏幕上顯示起計:
於本週更新(8/26)前,約5秒內已完成檢查檔案,可以點選"開始遊戲"的按鈕。
於本週更新(8/26)後,從launcher(或者你稱之為patcher的程式)畫面於屏幕上顯示起計,約需20-25秒才完成檢查檔案。
測試所用的是ADATA SP600 256GB (支援SATA 3.0 6Gb/s,以SATA 2.0 3Gb/s連接至電腦)
作者: pgchicken    時間: 2015-8-27 15:21:26

ywlvm 發表於 2015-8-27 15:02
我也發現更新後啟動遊戲所需時間有所增加。
於相同條件/情況下(Ceteris paribus),從launcher(或者你稱之 ...

請問完成第一次更新後,其後還需要長達2x秒才可以按開始遊戲嗎?

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2