AGAMES 討論區

標題: 《天羽Online》遊戲建議收集處 [打印本頁]

作者: dingdong    時間: 2009-7-31 11:50:10     標題: 《天羽Online》遊戲建議收集處

各位天羽的新手、中手、老手,喜歡係天羽入面吹水、掛機、升呢、PK的玩家你地好!

你對天羽有甚麼積極的期望呢?

你係每日不斷接觸天羽入面每個細節的過程中,覺得有甚麼地方不順眼、不稱心、不喜歡的地方?

你有甚麼好提議,例如新功能或新道具,或者改良舊功能或舊道具,可以令遊戲玩家與開發商可以齊齊雙贏,即係——玩家玩得勁過癮之餘,開發商也可以有所得益?

你玩過咁多網上遊戲、單機遊戲、電視遊戲、手提遊戲,你覺得有什麼你喜愛的好元素,可以借來或抄來放入遊戲入面?

如果有的話,那麼你就是非一般的超神玩家!

歡迎你把對遊戲的精闢建議或想法發表,讓全世界都知道!原創的好建議將會加分,有超神的原創建議,更會反映給官方參考呢!
作者: bk2234    時間: 2009-8-1 08:44:33

比武要分等級 最好係1至30 31至60 61或以上 好多時侯比武場會出現大蝦細情況 唔該反映下 thxz
作者: bk2234    時間: 2009-8-1 08:46:40

星之裝備唔好合到爆  合到爆的話咁會對玩家做成心靈創傷 我就是一個好例子嗚~
作者: bk2234    時間: 2009-8-1 08:49:21

部落任要多d經
作者: bk2234    時間: 2009-8-1 08:56:37

希望25LV以上D怪唔好隻隻都係主動怪 咁會對路過的玩家及解其他任務的玩家做成不必要的傷害=.=
作者: abg4b10    時間: 2009-8-1 12:35:25

PK模式:
1.向對方要求,對方批準才開始
2.有和平方式,PK模式切換,PK模式下可任意攻擊其它也開了PK模式的玩家,但不可攻擊和平方式的玩家

得5得-0-?
作者: -Tony-    時間: 2009-8-1 17:57:00

搞個單挑系統
入比武好2比其他人打
pk地都一樣= =
可以以有個制比人禁
人地接受就可以打:victory:

作者: Benson60664    時間: 2009-8-1 23:39:17

太少人玩隻game
做多d推廣 多人玩物價就會好D
作者: 牛奶妺v3v    時間: 2009-8-1 23:45:25

我就覺得出多d藥啦,,
吾系個個都買到vip買藥咖-3-
甘個d冇買點既人米冇得買藥`
最多都系加得個350hp500mp`
((當我4000血`甘米要食12粒藥先得?甘就720蚊!mp都抵番少少,,))
仲有-3-
個d袋又阻住哂,,
用哂自己消失就最好@_@!
有時買番6格個D又用吾到,,
甘官任俾銀元我地買黎做咩=.=?
官任出多d新野啦..
做黎做去都系 打山野妖怪 捉寵 送人 打山賊`
冇笫5樣-.-!

作者: 路西亞    時間: 2009-8-2 05:55:52

我想反影..果個防掛系統..
點日都會無啦啦4個圖都重疊左..
咁樣咪即係叫人地 選是但一個都會彈GAME?同埋無得回體力..
我覺得呢樣野 好值得你地 改良一下..
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2009-8-2 09:49:20

有個好重要的問題!
就系懺悔符的價格實在太低!
作者: 冰乂影    時間: 2009-8-2 12:24:29

以下係我對天羽的建議:
(1)行的時候唔好只係用mouse屎,用埋方向製
(2)星次製作升級的銀唔好咁多
(3)商店販賣高級寶石
(4)部落可以自行增加職位
(5)友好值唔好只係組隊去升(例如:交易.....)
(6)教導d新手入部落營地(好多人都唔識入部營地)
(7)定期將商品打折等活動優惠
(8)新手大禮當中有得送銀(好多新手冇銀而接觸唔到勁裝)
(9)増加轉職功能
(10)増加PK戰場地
:victory: 希望可接納我的建議:victory:
作者: bk2234    時間: 2009-8-4 14:18:03

有重要節日 就整個節日活動
作者: kaming3158    時間: 2009-8-5 15:00:18

開多個可以整藥的npc啦 藥店d藥回得太小啦
作者: Carol=]    時間: 2009-8-5 23:40:25

我覺得寶石換經驗係天羽吸引我地既地方[比較容易升LV"],希望官方會回復返之前寶石專員戈個'寶石換經驗',希望天羽會接納我既建議:em800_111:
作者: 心霜乂碎    時間: 2009-8-8 01:54:00

升lv方面= =(掛機)
相信好多人都用天羽內設的套餐黎升lv...
但係天羽既然整得內掛==就米整防掛啦....我地有比hkd買點換元寶 元寶換小時架!
曬我地d hkd!!
同埋升升下lv==有人一行過 拉住一大堆怪物= =感個個升緊lv的人一定死啦==
  我玩過一隻game 按tab鍵 可以自動尋找最近自身的怪物 感樣方便好多

希望可以行得快d/推出加快行走速度既物品<~唔好太貴 負擔唔起/.\"

元寶商店 d野太貴啦 解綁定28元==真的太貴了=.=
(同埋唔好不斷推出冇用的物品= =寵物解綁= =...懺悔符.....等 ed用途唔大既物品= =!)

天羽設置3d轉角度<-晝質好d架
作者: blue_blue    時間: 2009-8-8 17:06:57

可吾可以出好友卡牙??
好似我之前玩個隻game咁~
只要有好友卡,就可以飛去好友名單中既人身邊~
不過吾夠lv到既地方就送吾到嫁~好嗎?

作者: tsy142002    時間: 2009-8-13 16:30:09

我有以下建議:
1.增設拍賣頻道~  玩家可以在任何地方任何時間  
                                     上拍自己要賣東西
好處:玩家可以有多一個路徑賣野  唔使係城度掛賣
          既省時又方便
          到時城度攤檔少左  自然畫面冇咁lag
2.廢除 擺銀攤 的抽稅系統  /降低%抽稅
       ~現時是 10%  per交易   
           但銀攤以掛次一級貨物為主  10%  實在有點過分
           不如 5%以下 /廢除
           銀攤畢竟是新手的收入來源....
       給新手一個生存的機會 la
3.打怪有銀撿
    天羽賺錢的機會實在不多
    新手更是苦不堪言
    如果每一只怪  有小許銀兩撿下就好了
    比起撿道具來得直接
作者: Lkis    時間: 2009-8-15 01:11:54     標題: 把套b收費由元寶制改為銀幣制

天羽內掛的套a不完善,大部份較富裕的玩家都選擇花錢掛套b..但官方有冇考慮到低等或比較窮的玩家的難處呢?唔係人人都有多餘元寶拎出黎掛機..先不講經常出圖而阻礙長掛的問題,因為套a的不足,使用套a的玩家大部份都要看著天羽來ctrl+s..手動按卷及定時補血等等..久而久之,玩家每天做的都是同一個動作..就是看著視示屏,按著卷軸或藥水來升等,真係好難令人唔悶...咁講唔係想整個天羽變成一隻死城game..而係希望內掛能變得比較完善或比較大眾化,畢竟唔係每位玩家都捨得拿元寶出來掛機的..因此我建議可以把套b的收費由元寶改為銀幣,一方面可以令內掛更平民化及容易,適當地使用內掛,使可大大增加銀幣的用途,得以改善元寶及銀幣價值不平衡的問題,實在是對天羽的長遠及玩家的好處!

作者: winnie18    時間: 2009-8-16 11:09:41

1.如沒有開螢幕..但有開緊天羽玩個時...都可以按空白鍵執野+用上下左右掣行:hug: :hug:
2.唔一定用mouse 行..可用上下左右掣行
3.俾多D任....好似60級咁...做完2個任務...就要等到65級先可做任..(好辛苦..沒任務做...燒卷燒到好悶)
一級一個任
4.唔好開放部落打部落功能:hug: :hug: :hug:
部落之間   唔好咩  部落打部落,,,,因為好辛苦開部落..但俾D有高級的人的部落打自己的部落(超唔公平):@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@
自己辛苦開個部落同人 一起升..一起談天..一起打副...(好幸福)..但如果部落打部落功能..就沒得咁做
5.升級唔好咁難升,,,,5一定燒卷....有沒其他野可做!!!!!

我希望可有可以做到:victory: :time: :time: :time: :victory: :victory: :victory:
作者: winnie18    時間: 2009-8-16 11:21:10

仲有
6.B餐唔好用元寶  沒錢買元,,,,可唔可以轉變用銀,,,:em800_16: :em800_16: :em800_16: :em800_16: :em800_16: :em800_111:
7.好朋友無限加幾多人   因為現在加好朋友係有限:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

8.結婚唔一定用元寶,,沒元=結婚唔到:em800_101: :em800_101: :em800_101::em800_89: :em800_89:  
轉變用銀(只限結婚用):em800_111: :em800_111: :em800_111: :em800_05: :em800_05: :em800_05: :em800_05:

希望可做到:em800_38: :em800_38: :em800_38: :em800_38: :em800_38:
作者: winnie18    時間: 2009-8-16 11:23:35

10.公會唔一定要有100個人先可到:em800_05: :em800_05: :em800_05:
作者: 千里    時間: 2009-8-17 09:30:29

希望軍事技可以同強化技一樣,一按昇一LV,吾使按到手抽筋
作者: 炎炎夏日    時間: 2009-8-18 10:31:00

1.  +多D技
2.  5好成日斷線
3.  用點可買坐騎
4. 冒險寶箱平D
作者: paul.yy    時間: 2009-8-18 18:07:11

原帖由 千里 於 2009-8-17 09:30 發表
希望軍事技可以同強化技一樣,一按昇一LV,吾使按到手抽筋

非常同意 我禁1個鐘都冇20

火都黎:em800_31:
作者: joensr250    時間: 2009-8-19 02:29:54     標題: 回覆 25樓 千里 的帖子

係真禁到抽根~~:em800_113: :em800_113:
作者: wilsonyung98@am    時間: 2009-8-19 13:41:25

1.可以用點買坐騎
2.取消p場,改用單挑制
3.取消自助餐,D人掛曬冇野好玩
作者: sam27201    時間: 2009-8-25 18:08:47

開放用銀換元寶/做一些任有績分,去到一定的數量可以換元寶
作者: sam27201    時間: 2009-8-25 18:12:27

唔好開放p埸,用邀請打架
作者: m1314208    時間: 2009-8-27 15:25:53     標題: 劍客!!!

劍客應該多一個技能 和 20副BOSS太強
作者: 貴族乂然    時間: 2009-8-28 09:33:56     標題: 回覆 32樓 m1314208 的帖子

你廢先覺得20副boss強咋嘛
同埋劍客夠技啦
作者: paul.yy    時間: 2009-8-30 17:34:46

強化技改為1禁就升la:em800_31: :em800_105: :em800_101: :em800_124:

手禁到廢:em800_27:
作者: 紫成    時間: 2009-9-7 20:55:44

:em800_34: 我依家先睇到個貼 唔好意思呀 dingdong:em800_111:

:em800_111:  我有1個建議 出現(金)依個價錢:em800_66:

:em800_66: 姐係呢 100m銀=1金 1金可以換10元(系統有得換) 但係10元唔可以換番金

:em800_66: 金依d野 只可以用銀收 or 做任務拎到 職任果d 打怪都有機會跌

:em800_66: 仲有呀 商城d野都可以用金黎買
作者: yoky6865    時間: 2009-9-12 11:42:58

掛B餐嘅時候唔好出防外掛
作者: calpa99    時間: 2009-9-30 18:51:45

1)改防外掛
將四張圖轉做驗証碼,會好好多,
因為四張圖經常會全部重,
四張都一樣...
2)多做活動
D人話台灣的server的活動還多過香港
3)元寶機制
元寶如果可以用銀或者做任務去換
4)寶石合成
好多遊戲都可以用寶石來合寶石,
合高級寶石
5)寶石換經驗或銀
可以避免寶石過度充足...
6)好友限制
如果可以用銀或者做任務去解限制
7)內掛
AB套餐都會有防外掛的東東,
會令玩家不開心,
然後不玩。

希望官方參考參考一下吧!
作者: 賣貝殼的魚    時間: 2009-9-30 19:43:04

5品裝要打5品裝,D5品裝屈機的,同要同1個等級要打同1個等級,同要可以搶人老婆
作者: tvb969817    時間: 2009-10-1 09:08:33

1.出多D技,好小
2.出多D Boss
作者: primany9312@ams    時間: 2009-10-4 16:09:18

作者: MRHK    時間: 2009-10-6 12:33:18

增加每天出席獎
(每星期/每月都全出席就有獎)
作者: 口喪卍龍卍    時間: 2009-10-21 22:29:49

加多d普通任同劇任果 d啦 一日到黑做黎做去都係呢d... 悶到死:'(
職既技能應該要加多d先岩  40幾lv都可以學哂技-.-(我,術)
官任同職任最好加多d類別既任.........
作者: billyida    時間: 2009-10-22 15:11:54

活動打王 改做野外 防止高級玩曬的情況!!!
作者: 千里    時間: 2009-10-23 11:26:39

建議100王取消動畫,因為次次因為動畫,眼定定睇隻王比人搶左,勁灰LO.
作者: andrew    時間: 2009-10-24 18:40:24     標題: 有冇人玩(綿花)

有冇人玩(綿花)
作者: Kiss乂生仔    時間: 2009-10-24 23:17:05

如果寵物莊園咩都可以整咁就好啦..例如火精呀等等
整既方法就捉10~100隻火屬怪等等囉
作者: kennyg    時間: 2009-10-30 23:06:07

隻GAME係好玩但一合伺服就LAG到PK:@做唔到應付就開多個服啦...我諗D人唔介意再升過 ...人又多...BOSS又小...50-60條友搶一隻BOSS膠唔膠D呀:( ....一係你好像其他GAME咁出BOSS唔出公告...等玩家去搵啦..
作者: tony23207094    時間: 2009-11-2 13:20:28     標題: 《天羽Online》遊戲建議收集處(有好建議會加分!) 1 2 3 4 5 dingdong

《天羽Online》遊戲建議收集處(有好建議會加分!)   1 2 3 4 5   dingdong
2009-7-31  47 / 1519 2009-10-30 23:06
by kennyg
作者: tony23207094    時間: 2009-11-2 13:25:45     標題: 瘁主尢尖非為.蚪圳

瘁瘁占光戎豈寒凶
作者: tony23207094    時間: 2009-11-2 13:28:52     標題: 龜碼~!@#$%^&*()_+

充七出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出豈井井井井井井井井井井井充七出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出井弁穿戎圭料尬罕坏戎壬穿在升叨衁芽立穿垘史峙,3且孚6地冬啖6七疼凶教6凶瘁夭文施地壬5卓莉 苾甐1 冬燀穿寒艾靡凶峙疼耑州之帆丨井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井不罕朽受刀峭七冉穿埂名崖穿伋室戍什咩愜卉夾悍升穿肘付丈仕╒瘁匡升札壬壬炭帛豈啤毛弁壬豈守千芍夭芽守埂千坏疹丑穿在穿弁穿戎圭料尬罕坏戎壬穿在升叨衁芽立穿垘史峙,3且孚6地冬啖6七疼凶教6凶瘁夭文施地壬5卓莉 苾甐1 冬燀穿寒艾靡凶峙疼耑州之帆丨出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出豈井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井不罕朽受刀峭七冉穿埂名崖穿伋室戍什咩愜卉夾悍升穿肘付丈仕╒瘁匡升札壬壬炭帛豈啤毛弁壬豈守千芍夭芽守埂千坏疹丑穿在穿弁穿戎圭料尬罕坏戎壬穿在升叨衁芽立穿垘史峙,3且孚6地冬啖6七疼凶教6凶瘁夭文施地壬5卓莉 苾甐1 冬燀穿寒艾靡凶峙疼耑州之帆丨井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井不罕朽受刀峭七冉穿埂名崖穿伋室戍什咩愜卉夾悍升穿肘付丈仕╒瘁匡升札壬壬炭帛豈啤毛弁壬豈守千芍夭芽守埂千坏疹丑穿在穿弁穿戎圭料尬罕坏戎壬穿在升叨衁芽立穿垘史峙,3且孚6地冬啖6七疼凶教6凶瘁夭文施地壬5卓莉 苾甐1 冬燀穿寒艾靡凶峙疼耑州之帆丨充七出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出豈井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井不罕朽受刀峭七冉穿埂名崖穿伋室戍什咩愜卉夾悍升穿肘付丈仕╒瘁匡升札壬壬炭帛豈啤毛弁壬豈守千芍夭芽守埂千坏疹丑穿在穿弁穿戎圭料尬罕坏戎壬穿在升叨衁芽立穿垘史峙,3且孚6地冬啖6七疼凶教6凶瘁夭文施地壬5卓莉 苾甐1 冬燀穿寒艾靡凶峙疼耑州之帆丨充七出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出出豈井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井井不罕朽受刀峭七冉穿埂名崖穿伋室戍什咩愜卉夾悍升穿肘付丈仕╒瘁匡升札壬壬炭帛豈啤毛弁壬豈守千芍夭芽守埂千坏疹丑穿在穿弁穿戎圭料尬罕坏戎壬穿在升叨衁芽立穿垘史峙,3且孚6地冬啖6七疼凶教6凶瘁夭文施地壬5卓莉 苾甐1 冬燀穿寒艾靡凶峙疼耑州之帆丨
作者: 心霜乂碎    時間: 2009-11-18 18:51:23

希望可以令商品價格向下微調...
太貴了吧
e家搞到d元升值 升到好誇張囉...
本黎幾萬一元 e家20萬都未必換到1元=.=...
gm搞搞佢吧
作者: a7795520    時間: 2009-11-18 20:24:19

遊戲意見:提出世界BOSS等級攻擊保護、、希望支持下。。
遊戲意見:提出世界BOSS等級攻擊保護、凡高過BOSS20LV的玩家,對BOSS攻擊無效。甘樣可以比我地D新仔多D打到世界BOSS的機會。。希望支持下。。
作者: paul.yy    時間: 2009-11-18 22:02:31     標題: 星星之力/boss

可以把星星之力升到20*
出隻幾大boss:em800_27:
作者: yd031067    時間: 2009-11-22 12:59:19

我覺得是像夢想世界加房屋系统和子女系统
作者: s0510482009@ams    時間: 2009-11-24 08:49:59

作者: 冰乂影    時間: 2009-11-26 20:50:19

近幾個月我發現天羽的玩家人數減少以我個人見解有幾個原因
1取消寶石換經驗(令新手冇一個好既途徑升呢)
2加設世界boss加經(令高呢既玩家都去搶一d低呢既世界boss)
3加設防外掛系統(令出街番工既玩家可能少一部份經驗)
4抽稅系統(令人使用多一些元)
.........................................................................
個人建議:
1廢除抽稅系統
2pk場地分為新手,中級,高級,自由4種
3加番寶石換經驗
4加強宣傳
5新手任務加銀
6推出新的「有用」商品(e.g加修為,加快行速......)
7出一些某特別日子先有既商品(e.g揮春飾物,聖誕樹寵物......)
8加設轉職
9加新地圖,專比掛賣人放野既(令天羽城冇咁lag)
10取消防外掛系統(係令遊戲安全高一些,但令好多人帶黎不方便)
11加設寵物養成(令玩家有成功感)
12定期減價
13加設公園地圖,令人可以係果度影弄相,玩下系統小遊戲
14加強宣傳天羽論壇(可以令新手更認識呢個遊戲,對呢個遊戲有歸屬感)
:) 打咁多野都係希望可以加強改善:)
:victory: 都希望你接納啦:victory:
作者: 火焰龍王    時間: 2009-11-30 21:47:21     標題: 打boss出多幾隻,唔好比人打哂

打boss出多幾隻,唔好比人打哂,打boss比d高lv人打哂,比人搶哂d靚嘢!應該比d新手打吓,本人73lv 火焰龍王
作者: Kapriciouz    時間: 2009-12-1 20:52:31

可唔可以開個新ser丫?
而家所有人玩晒同一個ser,,太多人打王..根本就係lag機到..:em800_101: :em800_89:
就算冇咩點郁..行過倉個度..都係lag下lag下咁
作者: whoisgamki    時間: 2009-12-5 16:06:04     標題: 把套b收費由元寶制改為銀幣制

同意:time:  a餐根本沒用,太部份人也用b餐或着不燒卷,使天羽城外的城change成死城,有what用:o
又做de圖片認證,擾人長燒,假設你有2個ac,1同燒卷,1日就48元,4日就用了50元, g m想迫人用掛???:@
作者: whoisgamki    時間: 2009-12-5 16:08:25

月月= =而家所有人玩晒同一個ser,高lv蝦低lv就5好say la,比武場可以130LV同55LV打,不如分組別La
作者: murphykong    時間: 2009-12-10 20:16:23

好好好好好~~~~~~
作者: murphykong    時間: 2009-12-10 20:20:19

wowow.............
作者: 水靈子    時間: 2009-12-10 21:50:58

我認為,開A/B套餐果陣,唔會彈防外掛系統

作者: murphykong    時間: 2009-12-10 23:22:59

部落任要多d經
作者: murphykong    時間: 2009-12-10 23:48:45

我認為呢,開A/B套餐果陣,唔會彈防外掛系統
咁樣人地本人去左訓教,掛住個人係到燒卷(開b/壓鍵)
升左少少就彈防外掛,結果果個人番黎見到升左少少
會好失望
作者: 水靈子    時間: 2009-12-11 01:34:02

原帖由 murphykong 於 2009-12-10 23:48 發表
我認為呢,開A/B套餐果陣,唔會彈防外掛系統
咁樣人地本人去左訓教,掛住個人係到燒卷(開b/壓鍵)
升左少少就彈防外掛,結果果個人番黎見到升左少少
會好失望 ...
:em800_31: 抄野牙,唔該dingdong同我刪左佢講d野:em800_02:
作者: 水靈子    時間: 2009-12-11 01:43:04

1。新增4級偵測術(可以見到區王)

2。豬頭活動多d

3。區王掉寶機率提高

4。搶世界BOSS掉多d五品,配方

5。30分鍾出一隻區王

6。活動{boss大本營}出d 重生的世界boss(如黑暗大佛等等。。。。。。)

7。比武場大boss活動時間,不可以打玩家(最好開個新地圖無得打人既小島)

作者: hkorz1996    時間: 2009-12-11 19:19:30

最好一日有兩次問題
作者: 水靈子    時間: 2009-12-12 21:15:27

3個鍾出一隻烈,豬           2個鍾1隻佛

兩烈一邪                        兩佛一黑佛
作者: junmisugi    時間: 2009-12-17 01:21:36

快d開個新ser 啦
作者: 323230    時間: 2009-12-20 12:15:10

:@ :@ del左ay個ac
作者: Lucciola    時間: 2009-12-21 00:26:54

樓上果位好幽默xD
作者: siU妍    時間: 2009-12-21 14:55:51

好似唔多有用
作者: Lucciola    時間: 2009-12-24 15:48:27

活動送既經驗書變返綁定比較好=D
作者: 唯愛乂星    時間: 2009-12-29 14:04:49     標題: 反影~~~

我明明星期5叛左師~~@@e+仲未拜到師:handshake
作者: 50羊    時間: 2010-1-1 21:48:26

落日城戰的經書唔該永綁
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-1-20 21:45:47

原帖由 50羊 於 2010-1-1 21:48 發表
落日城戰的經書唔該永綁

借問聲點解有感既要求 你自己都有能力打到城戰啦 對嗎?
無謂呃殺其他玩家既需要~~
天羽Online 主板 水靈子個post 奇蹟個個post呢 你自己都搶到!!!!
作者: 唯愛乂星    時間: 2010-1-30 20:27:12

白網問題:)
疊影重重
令我比人時:@ 就白

可否處理此問題:@ :@ :@ :@
作者: 千里    時間: 2010-2-10 17:34:57

點解新部落副本要首領同副首先做到?如果佢地2位沒玩,咪全部吾使打?,希望取消此要求
作者: 勤勞的企鵝    時間: 2010-2-17 11:09:41

建議世界BOSS只會在每個部落裏出現,
不會在地圖出現,
因為這樣做可以使得部落由於BOSS問題而分裂,
然後達到部落實力平衡化的效果。
作者: 蛋散井戀次    時間: 2010-2-25 21:38:34

希望可以好好調整下開店功能,因為完寶開店既出現令到game錢既價值下降咗好多,係倉附近既人平均開完寶店比開game錢店人既比例大約係10:1都唔知有冇:( 試過係一日之內都冇人開game錢店,希望gm可以改善下:em800_27:
作者: 50羊    時間: 2010-2-26 11:55:58

我想建議世界BOSS只會在地圖上王同地方出現。例如大佛.黑佛.邪烈.烈.
好處1.防止王出的一刻過分lag機..
     2.防止頭刀完王的機率減小..
     3.增加個人/團體技術及挑戰..

希望大家支持支持;P
作者: 水靈子    時間: 2010-3-1 21:31:45

我對天羽有一統天下的期望

我在每日不斷接觸天羽入面每個細節的過程中,覺得有不順眼、不稱心、不喜歡的地方,那就是115級世界BOSS(魔姬) 那個地圖(藏仙洞二層)應該禁止PK

我有好提議,就是金蛋跟銀蛋,在角色死後不會掉落。

我玩過咁多網上遊戲、單機遊戲、電視遊戲、手提遊戲,我覺得沒什麼我喜愛的好元素

我沒什麼說,我就是一個,跟廢人沒分別的超神玩家!
作者: 影乂月    時間: 2010-3-2 17:08:36

整個手動更新 自動更新更到死死下= =:(
作者: barnaby1    時間: 2010-3-3 18:47:21

比人p要答應先p得!!!!!!!!!
作者: 貴族乂然    時間: 2010-3-11 23:10:00     標題: 天羽2010最新改版-復活蛋,崩崩跳!~

天羽最新改版-復活蛋,崩崩跳!~
1.突破級別界限,沖上200級!~但只能依靠食王,副本,地下城,官職,經書,溶裝等等既方法黎升級

2.夫妻擕手,打爆世界Boss!~夫妻2人組隊(不能有其他人)食到世界boss,經驗值額外加成15%

3.復活節特別活動:天羽城內有很多復活蛋喔。大家快快尋找,到幸運使者兌換點數吧!:em800_05:

4.全新活動-天使惡魔大對決!
玩家將按級別分成低級組(1-50級)中級組(51-80級)高級組(81級-120級)達人組(121級-150或以上級別)
報名方法:天使請到天羽城天界尊者報名,惡魔請到天羽城魔界尊者報名  

活動方法,於場地按級別按天使魔鬼分組亂p(低級組天使VS低級組惡魔,中級組天使VS中級組惡魔,如此類推) p死後不得再進入場地 特別提示:如果開始時,雙方其中一方參加人數小於10人,該場比賽將不會開始

活動時間:每天上午9時至12時,下午6時至9時,每15分鐘1場 報名時間:上午場-每天上午7時半時至8時59分 下午場-每天4時半至5時59分 (最後3分鐘和最後1分鐘將有公告提示,活動開始時,系統會自動傳送玩家至場地)      
獎勵:如果15分鐘前只剩下1玩家,該玩家可得到經驗150萬,15戰績,銀70萬(初級組),經驗300萬,20戰績,銀100萬(中級組),經驗600萬,30戰績,銀200萬(高級組),經1000萬,50戰績,銀500萬(達人組)

每殺1人可以獲得經15萬,1戰績,銀5萬(初級組),經30萬,3戰績,銀25萬(中級組),經70萬,5戰績,銀40萬(高級組),經170萬,8戰績,銀80萬(達人組)

15分鐘內其中一方完全冇人,另外一方提早獲勝,還生存的人每人可獲經80萬,10戰績,銀50萬(初級組),經200萬,15戰績,銀80萬(中級組),經450萬,25戰績,銀150萬(高級組),經800萬,40戰績,銀400萬(達人組)

15分鐘內,雙方都不能獲勝的話,每人可獲得經60萬,8戰績,銀35萬(初級組),經150萬,12戰績,銀65萬(中級組),經300萬,20戰績,銀120萬(高級組),經700萬,35戰績,銀300萬(達人組)

5.職業轉職(50級為1轉,85級為2轉,130級為3轉)(每轉1級多1技)(到天羽城主轉職)

武士->快刀手(技:快刀亂麻)->武術家(技:刀法如神-刀所加成的物理功擊增加10%)->?

劍客->劍俠(技:刀劍無眼-物理功擊增加10%,向目前所見範圍的隨機一個敵人
使出連續3下攻擊[無敵狀態])->劍豪(技:十八方飛劍-困住敵人,然後從十八個方向使出飛劍拮落敵人)
->?

天師->咒術師(技:咒語亂舞-向所見範圍的所有敵人發射4道咒語,每道咒語的傷害是法術功擊力的110%)->巫師(技:法符護身-放出12道法符圍繞自身,保護自身,攻擊自身者會受到自身法術功擊力的120%傷害)->?

術士->法師(技:火龍亂舞-放出一條火龍,攻向敵人,傷害是法術功擊力的110%)->魔法師(技:冰天雪地-向16個方向放出冰塊攻擊敵人,傷害是法術功擊力的125%)->?

祭師->牧師(技:天雷發怒-從天降下3道雷電,攻擊敵人,傷害是法術功擊力的110%)->神醫(技:上天制裁-從天降下5道雷電(每人),攻擊眼前所有敵人,同時暈2秒,傷害是法術功擊力的125%)->?

作者: theend    時間: 2010-4-16 19:43:29

整個結拜系統玩下拉.:em800_111:
男同男/女同女結唔到婚
起碼有個頭銜
比人知到我地有良好既關係

而家好多game都有拉
作者: tom1998191    時間: 2010-4-28 17:27:15

有節日送exp,元寶2=1點,希望可以
作者: 小低    時間: 2010-5-2 18:50:28

係唔係時候要更新一下個主程式下載呢? 仲係遊戲版本1.0.4.7.0. 我噚晚從新安裝隻GAME,今朝開此更新. 更新左成日, 都依家先至更新到1.2.1.2.0. :em800_101: 都唔知幾時先更新完.
作者: paco261999    時間: 2010-5-3 20:58:22     標題: jhjk

星之裝備唔好合到爆  合到爆的話咁會對玩家做成心靈創傷 我就是一個好例子嗚~:em800_111:
作者: king1612    時間: 2010-5-4 20:12:05

首先..搞番個手動更新拉..次次要更新就有排等:bigcry:
之後..搞多d活動拉.而家d活動個個星期1樣
再搞番個a/b餐防彈
gm都唔該諗下辦法.令元寶價格調低
而家通脹好勁..唔少玩家因為咁離開天羽:em800_11:
睇下盡量整d俾新手打既boss..你話最廢果隻大f先40lv(記憶中好似係)
整d低lv d既..但係某個lv上既玩家唔比拉
保障呢d低lv新手既權益
強烈要求整番寶石換經既系統.它令新手失去1個升lv既依靠:em800_27:
80圖果d要對方願意先好比武
防止有d賤人哈新手唔識野.俾他昆左去80圖打甩哂d裝
打甩裝既後果.離開天羽(50lv下果d少d)(100lv上就多數會走)
同希望gm可以俾我搵有方法搵番早幾日既交易紀錄
俾果d想搵番爆人ac既衰人既玩家有個參考.大約知邊個拎左他d野
有d人唔想搞大件事..純粹想知
gm你就成全他拉
我都試過..但係我冇理由咁就去報警.我家人都唔想搞大.咁點算姐
我打去你地淨係識講報警.報警姐係要搞大拉:eeeee:
希望你地可以認真考慮下拉..
我d fd都係為左上面呢d原因先放棄天羽
你地唔理既.我冇咩損失.只係天羽d人逐漸減少:em800_35:
多謝支持:em800_111:
作者: paul.yy    時間: 2010-5-30 22:55:53

取消聚魂
出20星:em800_34:
作者: 焱風    時間: 2010-6-16 20:17:22

隻game好玩咩?:em800_08:
作者: hiuhiu626    時間: 2010-7-1 17:00:40     標題: 有咩?

原帖由 路西亞 於 2009-8-2 05:55 發表
我想反影..果個防掛系統..
點日都會無啦啦4個圖都重疊左..
咁樣咪即係叫人地 選是但一個都會彈GAME?同埋無得回體力..
我覺得呢樣野 好值得你地 改良一下.. ...

呵呵:em800_18:
作者: hiuhiu626    時間: 2010-7-1 17:03:16     標題: 咦....

原帖由 king1612 於 2010-5-4 20:12 發表
首先..搞番個手動更新拉..次次要更新就有排等:bigcry:
之後..搞多d活動拉.而家d活動個個星期1樣
再搞番個a/b餐防彈
gm都唔該諗下辦法.令元寶價格調低
而家通脹好勁..唔少玩家因為咁離開天羽:em800_11:
睇下盡量整d ...

知知d諗法都几好:em800_18:
作者: ivan19971219    時間: 2010-7-2 20:17:31

係天羽城可以同人地單打一場,
簡單泥講,姐係有玩家a同b,a想同b打場,但唔想比人打擾,咁可以有個好似玩冇林的feel,唔+pk值,唔會掉野,咁就可以解決pk場比人打擾的問題;P ;P
作者: hiuhiu626    時間: 2010-7-4 15:42:41

:em800_82: 希望d野平d
作者: Lucciola    時間: 2010-7-6 23:53:41

原帖由 ivan19971219 於 2010-7-2 20:17 發表
係天羽城可以同人地單打一場,
簡單泥講,姐係有玩家a同b,a想同b打場,但唔想比人打擾,咁可以有個好似玩冇林的feel,唔+pk值,唔會掉野,咁就可以解決pk場比人打擾的問題;P ;P ...

唔錯:]
講起武林,,建議新增觀戰系統
作者: 雪兒oo    時間: 2010-7-8 15:33:01

經驗換部落資金的都几好的
優石、特石、頂石可以重疊
:lol :lol
作者: king1612    時間: 2010-8-11 19:05:10     標題: 回覆 100樓 hiuhiu626 的帖子

多謝支持:lol
希望天羽真係會做少少更改
可憐下我地d班窮到冇錢都要買點
幫襯alta既可憐蟲
當報答我地既支持
做到最好:victory:
作者: fiona6129    時間: 2010-8-15 15:07:49

應該80-149圖要轉自由模式先p得.開多個比武場.一死全部野掉哂.冇s m
作者: as23526400    時間: 2010-9-16 07:42:18

優石、特石、頂石可以重疊:D

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2