AGAMES 討論區

標題: 回憶,夏天的味道 - LAM之相集9 [打印本頁]

作者: lamxdxd    時間: 2010-7-30 00:00:40     標題: 回憶,夏天的味道 - LAM之相集9

生日了...第一次將自己生日既時間奉獻係相集入面
回憶舊年既夏天,我同朋友一齊玩曙光,生日更收左幾份禮物
今年生日,雖然冇咁熱鬧,但我仍然覺得好開心~繼續睇..你會明白當中既原因

我好愛夏天,愛佢既藍天白雲,愛佢既活力,更愛佢比左我好多回憶
即使各散東西,但回憶仍然存在

自我介紹篇

朋友篇

無聊新搞作

生日,當然唔小得

9個工作人員,各有各風格
  我的心聲
  依張同相集9其中一個區既內容有關係~
當然,亦有人失蹤......

小雲,好耐冇見你了,真心話,亦照你相7時既意願將寫比你既真心話放係依區

獨照篇

曙光最新裝,不過太光了

凌空...好似樹靈都有個地方可以咁

你睇我唔到~你睇我唔到~

鳳爪,不過冇排骨

注意,星末有傻人出沒~

好鍾意依個pose~

唔知點解睇到覺得好好笑

真係衰,我企既地方竟然冇水

寵物篇

到底隻蝶想做咩呢?

燐火蝶,你累唔累?

雪轉北極光,同寵物睇最好不過

好耐以前~

唔該我想要雞蛋

金髮美女既樣究竟係點?

依個唔係kiss,係咬......可惜唔係雀仔,如果唔係真係名副其實既「飛禽大咬」

朋友篇

已經再搵唔返依個人,消失了...

蛋蛋係相7同相9既自我介紹banner都要求我幫佢影,最終影左一大堆,有用既就只有幾張

偷拍..唔知馬生仲有冇玩呢?

尖尖佔~知倚意而艷~尖尖佔~知倚意而艷......條刺真係好尖,睇黎馬生想將佢磨平

話說,我fd玩左曙光咁耐,我第一次見佢隻人仔

衰仔你頂唔頂腳?同你交換坐呀!

千其唔好誤會,唔係我整喊佢架!!

犬女..近排好嗎?冇見你好耐了......

場景+怪物篇

好平靜,但只不過係表面上

初期既無風谷就真係好平靜,怪出得好慢,好小怪

閃閃發光,唔知係咩黎?

排隊......

雪女,到底你係太興奮面紅定係好嬲先面紅呢?

原來奔土都要箍牙

官方活動放既煙花,好耐冇睇過了

1隻腳長1隻腳短,唯有飄過去啦!

曙光人,不過唔係曙光事!

相集9了,或者你會覺得奇怪,點解相集8要令佢低調?其實我都唔太清楚,我只知道,當時我所有心機都放係相9,唔想提相8
甚至有諗過跳左相8,直接出相9,但記得當初出相1時係想令自己既回憶更完整,只好求奇出相8了
雖然曙光已經風光不在,大部份好友已經離開曙光了,但冇因此中斷我地既感情
反而依然樂意繼續係相集幫忙,繼續寫自我介紹......嗯,雖然相集9可能真係冇想像中咁好,但仍然有人樂意幫忙,已經好足夠

回憶08年,09年既夏天......曙光好熱鬧,我經常同好友一齊吹水,打怪,影相
但今年好多人都離開了,我地依然keep住聯絡,友情...從來未變
我地依然無所不談,依然會上曙光一齊影相,依然交換意見............
出依個相集既同時,亦令我反思左好多野: 多美化=靚?,真心朋友?,真正既朋友有分性別?,乜都肯=好人;唔肯=衰人?
我發覺,其實自自然然,比起加左好多美化更加完美,
真心朋友...可以好口密,可以同佢分享一切而唔會妒忌自己,可以係自己心情唔好時開解自己,可以安慰自己..而唔係8掛咁問,可以真正比我感受到咩係關心,可以有福同享有難同當..而唔係冇事夏迎春,有事鍾無艷...........更令我明白,真心朋友並冇性別之分!
即使依位真心朋友口才唔好,但簡簡單單,已經可以令我感動
我學識左關心別人,學識左遷就,學識左知足常樂.....更學識左放鬆,只因一個人---衰仔
原來...只要出自真心,係唔會要求有任何報答............我會記得,依個大道理

這世界,不論發生甚麼事情,再多的變化...我們都是朋友
世界在變,我們之間卻沒有變
朋友,永遠是你!

送上兩首歌
[youtube]cXhMmKFpFeQ[/youtube]
[youtube]RDuiXFQO2u8[/youtube]
最後,祝我生日快樂

作者: lamxdxd    時間: 2010-7-30 00:11:03     標題: 真心話篇~

其他人寫既

我寫既

壓軸!!!!!最sweet之作!

最後當然唔小得生日篇~

曲奇..後話

衰仔,我回返你架

作者: 吹水仔    時間: 2010-7-30 00:25:06

搶一先
LAM~生日快樂呀!
諗唔到講咩好
希望一句足夠啦
友誼萬歲!
作者: 【夜牡丹】    時間: 2010-7-30 00:48:55

LAM生日快樂呀~
你次次既相薄都好鬼有驚喜~哈哈哈
哈~我果篇野變左壓軸KAKAKA

PS~生日快樂呀!
作者: C.H.U.N    時間: 2010-7-30 04:44:40

生日快樂啊~
你吾識我架la,,,,
作者: 笑女乂    時間: 2010-7-30 16:16:01

lamlam~祝你生日快樂丫~~
今次相9做得好好丫>< 睇完我都記番起好多之前既回憶
睇e個相集 我真係被你感動左 XDD
lamlam 相10繼續加油!我永遠支持你的
作者: ~神秘人~    時間: 2010-7-30 17:56:30     標題: 回覆 6樓 笑女乂 的帖子

愛笑...你玩番曙光呀=口=? 好耐冇見你呀....
作者: 雪之晞    時間: 2010-7-30 18:01:30

commen+= =
作者: 吹水仔    時間: 2010-7-30 18:11:42

回番你D問題先
維他奶..你想飲姐~實有機會,慢慢等下啦:D

曲奇..你想我食多D我冇所謂..但真係太多了= =
失唔失手對我黎講冇乜所謂..只要有心就夠
冬甩唔係唔鍾意食..只係我冇咁既心機特登走去買番黎食姐...

回我果篇..我相信你班同學既心態係[有得食仲唔食左先咩,講咁多野做乜]
用打蛋機啦..慳水慳力..
睇落細D..多D..搞到我都好快咁就飽D..XD
當時食緊果陣..我只係覺得好食..冇諗到太多野

大家朋友~唔洗咁客氣啦
作者: ilovexd    時間: 2010-7-30 18:37:14

cm=]
相9整得好好牙=]
邊個話你D綠茶蛋糕唔好食?我幫你打佢xD
不知幾好食,E家仲想食多舊添...XP
另外祝你生日快樂

作者: 出雲~    時間: 2010-7-30 19:56:30

lamlam生日快樂 啜啜~
最近屋企既電腦 因為家姐既關係 可以用到msn既果部都比佢佔據晒
搞到我只可以用冇得on msn既果部 所以少左開msn
多謝你既真心話
相9的確比相8好 睇得出你既用心
雖然相9比唔到太多意見 但你放出黎既第一張就係我唯一比到你既意見
見到你寫既野 真係令我回憶到08年既夏天…
一班朋友…一班依然係曙光齊齊升lv 打裝 打技書 吹水既朋友
而家都各散東西 令我感慨時光飛逝…但又令人念念不忘那一年既夏天
唯一慶幸既係…除左曙光 我地依然可以係其他地方維繫支誼
不過我仍然期待他日有一隻新game可以令我地大家都滿意
然後又再一齊升lv 打裝 打技書 吹水 kaka
作者: 【夜牡丹】    時間: 2010-7-30 20:34:02

小雲,如果你搵到新GAME記得話我知!!我要再同你一齊升LV!!
作者: 大月    時間: 2010-7-30 21:56:52

LAMLAM生日快好樂,下午你sd俾我,我立左眼就知你ps勁.唔經唔覺都冇玩成年.ac都仲要放埋. 你d相都係好好既回憶,佢地有你咁美化佢地真係幸福了
作者: 〝龍﹏龍〞    時間: 2010-7-31 07:40:19

話不多說,一個感動已足夠。
曙光...謝謝您!有緣再見了!
作者: 心霜乂碎    時間: 2010-8-1 18:36:23

=.=......借問聲用了多少時間弄這個post...?
放了很多心機喔
略嫌字體小了一點 是否因為圖片規限??
最後祝生日快樂-3-
作者: 跑之傻yan    時間: 2010-8-2 00:23:18

太多野啦-,-我無咩心情睇哂佢sor-.-
"衰"然我有時對你加分同減分制度不太贊成 但既然咁多曙光2既朋友們講生日快樂
咁我又講聲 生日快樂~O~得閒搵我影下相xDD=,=不過我好低LV><:Q :L
作者: 疾乂風    時間: 2010-8-2 20:26:22

lam 生日快樂:)
sor呀 遲左同你講生日快樂
次次你出相個陣我都唔係hk= =
搞到次次都遲晒大到留cm... sorry...
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 00:58:42

原帖由 吹水仔 於 2010-7-30 00:25 發表
搶一先
LAM~生日快樂呀!
諗唔到講咩好
希望一句足夠啦
友誼萬歲!

thx@@
你咪話諗唔到既,睇多幾次,心水清果陣自然諗到
原帖由 【夜牡丹】 於 2010-7-30 00:48 發表
LAM生日快樂呀~
你次次既相薄都好鬼有驚喜~哈哈哈
哈~我果篇野變左壓軸KAKAKA

PS~生日快樂呀!

THX丹丹...
不過今次主要字多,同埋好趕準備唔係好夠,希望相10果陣會好D..
嗯...其實仲有篇未出@@...不過都快架啦
原帖由 C.H.U.N 於 2010-7-30 04:44 發表
生日快樂啊~
你吾識我架la,,,,

報上名來睇下我識唔識你吧
原帖由 笑女乂 於 2010-7-30 16:16 發表
lamlam~祝你生日快樂丫~~
今次相9做得好好丫>< 睇完我都記番起好多之前既回憶
睇e個相集 我真係被你感動左 XDD
lamlam 相10繼續加油!我永遠支持你的

THX..今年生日都OK呀....
相9今次唔太好><
好多野都好趕...搞到人都癲....
我同你差唔多啦,都諗起左D野
相10我會超級努力架啦~希望唔會變左第2個相9..準備唔夠
原帖由 雪之晞 於 2010-7-30 18:01 發表
commen+= =

THX~
原帖由 吹水仔 於 2010-7-30 18:11 發表
回番你D問題先
維他奶..你想飲姐~實有機會,慢慢等下啦:D

曲奇..你想我食多D我冇所謂..但真係太多了= =
失唔失手對我黎講冇乜所謂..只要有心就夠
冬甩唔係唔鍾意食..只係我冇咁既心機特登走去買番黎食姐...

回我果篇..我相信你班同學既心態係[有得食仲唔食左先咩,講咁多野做乜]
用打蛋機啦..慳水慳力..
睇落細D..多D..搞到我都好快咁就飽D..XD
當時食緊果陣..我只係覺得好食..冇諗到太多野

大家朋友~唔洗咁客氣啦

你有錢果陣先請啦..衰仔@@我仲有70包係度呀...未影相=0=
@0@原來你都鍾意食冬甩...我都冇太多心機走去買冬甩黎食-口-要走到市中心先有..好麻煩
不過曲奇失手機會應該好細,係蛋糕失手機會先大...下次如果整要焗既跟返本身份量,應該唔會點失手啦

都好wo,不過應該點都比人手快....
係-口-下次整返大粒d啦..唔咁細粒啦,係呀....唔知點解細粒左真係易飽好多-0-
話時話,你果陣曲奇當飯食=口=?
好食咁食多d啦,至多有料既話再整,不過唔會成日整呀,好累......
某d問題私人再講啦,唔方便回@@
原帖由 出雲~ 於 2010-7-30 19:56 發表

lamlam生日快樂 啜啜~
最近屋企既電腦 因為家姐既關係 可以用到msn既果部都比佢佔據晒
搞到我只可以用冇得on msn既果部 所以少左開msn
多謝你既真心話
相9的確比相8好 睇得出你既用心
雖然相9比唔到太多意見 但你放出黎既第一張就係我唯一比到你既意見
見到你寫既野 真係令我回憶到08年既夏天…
一班朋友…一班依然係曙光齊齊升lv 打裝 打技書 吹水既朋友
而家都各散東西 令我感慨時光飛逝…但又令人念念不忘那一年既夏天
唯一慶幸既係…除左曙光 我地依然可以係其他地方維繫支誼
不過我仍然期待他日有一隻新game可以令我地大家都滿意
然後又再一齊升lv 打裝 打技書 吹水 kaka

thx小雲><
嗯..相9同相8好大分別...基本上都係因為相8冇心出
唔緊要啦.......相10等緊你
我都係...08年果陣真係好正...好開心又好熱鬧..
時間過得好快...07年.....話咁快又10年...
希望啦..如果真係有就好,一定玩...
原帖由 大月 於 2010-7-30 21:56 發表
LAMLAM生日快好樂,下午你sd俾我,我立左眼就知你ps勁.唔經唔覺都冇玩成年.ac都仲要放埋. 你d相都係好好既回憶,佢地有你咁美化佢地真係幸福了

thx大月><
其實都唔係好勁架啦-0-去其他壇既閃字區睇會發覺更加多神人...
我都冇玩接近半年了...不過脫晒節,唔知你放左ac...
嗯..不過07年影果d好多都冇左....但係得閒拎黎睇下都好
原帖由 〝龍﹏龍〞 於 2010-7-31 07:40 發表
話不多說,一個感動已足夠。
曙光...謝謝您!有緣再見了!

其實感覺上相7比相9感動...
不過仲有一個感想未出架,出左叫你..
原帖由 心霜乂碎 於 2010-8-1 18:36 發表
=.=......借問聲用了多少時間弄這個post...?
放了很多心機喔
略嫌字體小了一點 是否因為圖片規限??
最後祝生日快樂-3- ...

如果話最初諗到出post,大約3-4個月
如果只計做既,2個月到吧...
我都覺得今次d字細左d,但係再諗,其實如果字大d,感覺上會更加多字,令個post更加長,
不過相10會改下..到時應該會好d
thx~
原帖由 跑之傻yan 於 2010-8-2 00:23 發表
太多野啦-,-我無咩心情睇哂佢sor-.-
"衰"然我有時對你加分同減分制度不太贊成 但既然咁多曙光2既朋友們講生日快樂
咁我又講聲 生日快樂~O~得閒搵我影下相xDD=,=不過我好低LV> ...

又真係長左d既.....................不過可能睇晒先至明相9意思何在......
thx~下次on曙光果陣睇下你有冇on啦,低lv唔緊要既..
原帖由 疾乂風 於 2010-8-2 20:26 發表
lam 生日快樂:)
sor呀 遲左同你講生日快樂
次次你出相個陣我都唔係hk= =
搞到次次都遲晒大到留cm... sorry...

thx...遲左都唔緊要啦,有心唔怕遲~
=口=又會咁邪?相6-9都係咁=口=?
不過你幾時返-0-?返左到時慢慢回..哈哈哈
作者: 〝龍﹏龍〞    時間: 2010-8-5 07:33:24

因為沒了一份集體回憶...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 14:13:47

原帖由 ~神秘人~ 於 2010-7-30 17:56 發表
愛笑...你玩番曙光呀=口=? 好耐冇見你呀....

=3=冇玩番曙光丫 想玩番都玩唔到啦XD
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 16:42:46

原帖由 〝龍﹏龍〞 於 2010-8-5 07:33 發表
因為沒了一份集體回憶...

感覺上都應該係啦...又或者準備唔夠
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 16:58:46

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 16:42 發表

感覺上都應該係啦...又或者準備唔夠

lamlam相10繼續加油XD 話時話你近日做緊咩野a_a?
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 16:59:48

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 16:58 發表

lamlam相10繼續加油XD 話時話你近日做緊咩野a_a?

仲係諗緊最後果個感想.........近排有d唔知想點...諗起d野就覺得好sad........
吹水又返左大陸仲未落黎,搵唔到佢講
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 17:02:33

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 16:59 發表

仲係諗緊最後果個感想.........近排有d唔知想點...諗起d野就覺得好sad........
吹水又返左大陸仲未落黎,搵唔到佢講

o..有時我諗唔到有咩感想想講時 我都將佢放埋一邊 隔一排再諗番就一大堆感想XD
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 17:03:40

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 17:02 發表

o..有時我諗唔到有咩感想想講時 我都將佢放埋一邊 隔一排再諗番就一大堆感想XD

-口-應承左佢要係佢返黎之前post到..所以都時間無多........
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 17:06:11

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 17:03 發表

-口-應承左佢要係佢返黎之前post到..所以都時間無多........

哦 不過你都唔好太辛苦啦~有想話唔多發完個夢有感想0.0
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 17:07:00

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 17:06 發表

哦 不過你都唔好太辛苦啦~有想話唔多發完個夢有感想0.0

希望啦....都過左好多日.............佢最遲聽日就返-口-
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 17:08:53

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 17:07 發表

希望啦....都過左好多日.............佢最遲聽日就返-口-

咁快既=口=   話唔定我地傾第2d野就會有靈感黎~
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 17:10:18

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 17:08 發表

咁快既=口=   話唔定我地傾第2d野就會有靈感黎~

其實本身諗到小小想講咩,不過好亂=0=
而且我好怕出左果個感想後引起有個人既誤會...
係=0=....所以要更加快諗

我依加都唔知點,其實好想出果篇...但係怕出左後真係會引起有個人誤會...你話點好?

作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 17:21:18

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 17:10 發表

其實本身諗到小小想講咩,不過好亂=0=
而且我好怕出左果個感想後引起有個人既誤會...
係=0=....所以要更加快諗

我依加都唔知點,其實好想出果篇...但係怕出左後真係會引起有個人誤會...你話點好? ...

真係令人少誤會真係好難 唯有少了敏感既字眼呱...同埋試下問多D人D意見@@"
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 17:22:57

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 17:21 發表

真係令人少誤會真係好難 唯有少了敏感既字眼呱...同埋試下問多D人D意見@@"

敏感字眼其實應該甚少有,只係內容問題,局內人會get到晒..唔會誤會,
但係局外人就好難講,而且我仲怕一d問題,msn講係乜....煩到我都唔緊要,唔好煩埋果個人...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:02:14

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 17:22 發表

敏感字眼其實應該甚少有,只係內容問題,局內人會get到晒..唔會誤會,
但係局外人就好難講,而且我仲怕一d問題,msn講係乜....煩到我都唔緊要,唔好煩埋果個人... ...

=3="咁又係 唯有引用多d野去講..
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:04:15

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:02 發表

=3="咁又係 唯有引用多d野去講..

希望得啦...其實呀,真正朋友點解要有性別之分姐,講真,有分既話就唔係真正朋友啦
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:06:48

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:04 發表

希望得啦...其實呀,真正朋友點解要有性別之分姐,講真,有分既話就唔係真正朋友啦

咁又係 真正朋友係用真心用待人xd
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:08:37

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:06 發表

咁又係 真正朋友係用真心用待人xd

其實如果再睇某個post我諗會更加明相9講咩
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=31415&page=1
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:11:14

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:08 發表

其實如果再睇某個post我諗會更加明相9講咩
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=31415&page=1

嗯0.0 我明白了
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:13:39

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:11 發表

嗯0.0 我明白了

不過果個感想仲唔係可以完完全全放心出..仲有好多野驚..
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:14:27

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:13 發表

不過果個感想仲唔係可以完完全全放心出..仲有好多野驚..

嗯= =有時怕人乘機串你一句
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:17:07

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:14 發表

嗯= =有時怕人乘機串你一句

串都唔緊要....假如係唔係都覺得有路...明明事實上唔係有路果陣又繼續話係,咁到時真係唔知點搞...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:19:11

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:17 發表

串都唔緊要....假如係唔係都覺得有路...明明事實上唔係有路果陣又繼續話係,咁到時真係唔知點搞...

係...通常咁樣我都會中人地一拳發洩
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:22:00

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:19 發表

係...通常咁樣我都會中人地一拳發洩

...........但係搵咩中一拳都係一個問題....不過屋企好多野可以發洩,
以前個mouse比我一拳打落去....入面粒波飛埋出黎...

不過如果識到異性fd都好鍾意話有路...咁其實都應該幾難識得多人...講真=0=
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:25:47

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:22 發表

...........但係搵咩中一拳都係一個問題....不過屋企好多野可以發洩,
以前個mouse比我一拳打落去....入面粒波飛埋出黎...

不過如果識到異性fd都好鍾意話有路...咁其實都應該幾難識得多人...講真=0= ...

=0=咁屈機

嗯......所以要同男仔保持距離:lol
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:26:42

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:25 發表

=0=咁屈機

嗯......所以要同男仔保持距離:lol

最好識左乜人都唔好講添=0=一來唔洗煩,二來唔洗成日驚咁多野
係= ="不過果陣係07年尾,08年頭既事...當時上網太慢...忍唔住.......
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-5 18:29:40

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:26 發表

最好識左乜人都唔好講添=0=一來唔洗煩,二來唔洗成日驚咁多野
係= ="不過果陣係07年尾,08年頭既事...當時上網太慢...忍唔住.......

哈哈 我之前用e部電腦玩曙光真係lag到我嘔血  有時真係忍唔住打拳打落個螢幕度xd
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 18:31:08

原帖由 笑女乂 於 2010-8-5 18:29 發表

哈哈 我之前用e部電腦玩曙光真係lag到我嘔血  有時真係忍唔住打拳打落個螢幕度xd

我就係上網慢-0-07年到換左新機,但當時上網仲係有線...好慢,又成日斷線
後來轉左hkbn,先快好多

不過你依加打機仲lag唔lag?
作者: 跑之傻yan    時間: 2010-8-5 19:14:53

"衰"然我無睇哂 但我都明白既xD題目xD當然睇哂會深入D=[但個日我無咩心情呀 LAM SORry><:em800_27:
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-5 19:19:18

原帖由 跑之傻yan 於 2010-8-5 19:14 發表
"衰"然我無睇哂 但我都明白既xD題目xD當然睇哂會深入D=[但個日我無咩心情呀 LAM SORry>

其實或者睇多幾次會好小小,不過個個睇都唔同既
果日冇心情睇都唔緊要,依加有咪得:)
作者: 出雲~    時間: 2010-8-6 10:27:38

原帖由 【夜牡丹】 於 2010-7-30 20:34 發表
小雲,如果你搵到新GAME記得話我知!!我要再同你一齊升LV!!
好啊 真係好懷念
學lamlam話齋 好熱鬧------ 如果大家再玩埋同一隻game既話
我細佬同我講遲d會有一隻好大型既online game 不過快極都要1年後既事=.=希望到時大家都岩玩就好
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 17:19:47

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-5 18:31 發表

我就係上網慢-0-07年到換左新機,但當時上網仲係有線...好慢,又成日斷線
後來轉左hkbn,先快好多

不過你依加打機仲lag唔lag?

我e家打機仲係好lag 玩緊隻唔得全3Dgame 單開都lag -_-開堆歌聽很lag
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 17:23:45

原帖由 出雲~ 於 2010-8-6 10:27 發表
好啊 真係好懷念
學lamlam話齋 好熱鬧------ 如果大家再玩埋同一隻game既話
我細佬同我講遲d會有一隻好大型既online game 不過快極都要1年後既事=.=希望到時大家都岩玩就好 ...

係...不過都唔知要幾時先再有同樣既game可以一齊玩..
另外我更新左2樓感想啦..小雲@@
原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 17:19 發表

我e家打機仲係好lag 玩緊隻唔得全3Dgame 單開都lag -_-開堆歌聽很lag

=口="
咁你之前玩曙光咪.........lag死
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 17:26:20

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 17:23 發表

係...不過都唔知要幾時先再有同樣既game可以一齊玩..
另外我更新左2樓感想啦..小雲@@

=口="
咁你之前玩曙光咪.........lag死

係=0=之前我用緊e部電腦玩曙光果陣 真係lag到嘔 又成日斷線 而且人物 都睇唔到佢個樣 全完係黑色一片既囉=口=
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 17:27:50

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 17:26 發表

係=0=之前我用緊e部電腦玩曙光果陣 真係lag到嘔 又成日斷線 而且人物 都睇唔到佢個樣 全完係黑色一片既囉=口=

=口=咁你影相既話.......點影=0=?定係話主要用第2部機玩曙光
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 17:41:33

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 17:27 發表

=口=咁你影相既話.......點影=0=?定係話主要用第2部機玩曙光

=0=係 後尾我用呀爸果部電腦先睇得番清楚個樣
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 17:42:06

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 17:41 發表

=0=係 後尾我用呀爸果部電腦先睇得番清楚個樣

唔怪得之你之前話比自介既相我,要用e-mail sd...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 17:43:12

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 17:42 發表

唔怪得之你之前話比自介既相我,要用e-mail sd...

係...而且我果時仲未有msn 本來想down嫁  點知呀哥又唔比我down
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 17:43:59

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 17:43 發表

係...而且我果時仲未有msn 本來想down嫁  點知呀哥又唔比我down

-口-咁都得....不過出相10果陣既自介.....如果你sd到既就sd,sd唔到既照樣用e-mail啦..反正我冇乜所謂
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 17:45:27

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 17:43 發表

-口-咁都得....不過出相10果陣既自介.....如果你sd到既就sd,sd唔到既照樣用e-mail啦..反正我冇乜所謂

嘻嘻 一定用到msn sd  (ps 果陣時比呀哥fake左 佢話down msn好易中毒-_-搞到我唔敢down)
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 17:47:58

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 17:45 發表

嘻嘻 一定用到msn sd  (ps 果陣時比呀哥fake左 佢話down msn好易中毒-_-搞到我唔敢down)

咁就好...
-口-佢咁衰既,話唔定佢自己一早dl左.......不過又令我諗起msn7.0到7.5...去到8.0果陣....我最先用7.0,
後來有人叫我dl新版本..之後我死都唔dl...因為覺得新既唔好用.....點知原來冇乜分別..最後用到依加既8.5........
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 17:53:38

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 17:47 發表

咁就好...
-口-佢咁衰既,話唔定佢自己一早dl左.......不過又令我諗起msn7.0到7.5...去到8.0果陣....我最先用7.0,
後來有人叫我dl新版本..之後我死都唔dl...因為覺得新既唔好用.....點知原來冇乜分別..最後用到依加 ...

=0=果時我本來想down嫁 ....但係又衰在自己唔識點down
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 17:58:10

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 17:53 發表

=0=果時我本來想down嫁 ....但係又衰在自己唔識點down

上msn官網,不過有時上yhaoo搵都有得dl.....依加我仲係用8.5,9.0遲下先dl....
話時話,成日見你即時通有on.msn又on埋既=0=定係msn lag到熄唔到?
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:05:25

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 17:58 發表

上msn官網,不過有時上yhaoo搵都有得dl.....依加我仲係用8.5,9.0遲下先dl....
話時話,成日見你即時通有on.msn又on埋既=0=定係msn lag到熄唔到?

e家msn 冇咩問題@w@所以即時通同msn一齊on
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:06:50

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:05 發表

e家msn 冇咩問題@w@所以即時通同msn一齊on

o...我仲以為你lag得滯熄唔到-口-"
咁即係之後再sd相比你都可以用msn sd..唔洗用imagehost upload再比link你...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:07:37

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:06 發表

o...我仲以為你lag得滯熄唔到-口-"
咁即係之後再sd相比你都可以用msn sd..唔洗用imagehost upload再比link你...

係...以後方便得多xd
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:12:29

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:07 發表

係...以後方便得多xd

嗯...直接sd相好過upload左先,之前我sd影個天既相比你..都up左好耐先得...
不過相9banner果d就冇乜所謂,反正都唔算太慢
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:16:52

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:12 發表

嗯...直接sd相好過upload左先,之前我sd影個天既相比你..都up左好耐先得...
不過相9banner果d就冇乜所謂,反正都唔算太慢

@@O  
係.......有時我收到你比我D相都要UP好耐
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:19:13

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:16 發表

@@O  
係.......有時我收到你比我D相都要UP好耐

係用相機影既先耐,曙光相,手機影,整出黎果d..都算快,不過左簡右簡,好麻煩..唔夠直接copy,再貼上快
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:22:32

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:19 發表

係用相機影既先耐,曙光相,手機影,整出黎果d..都算快,不過左簡右簡,好麻煩..唔夠直接copy,再貼上快

@@哦哦   之前我朋友SD過D 第2D ONLINE既相黎 都UP好耐
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:23:48

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:22 發表

@@哦哦   之前我朋友SD過D 第2D ONLINE既相黎 都UP好耐

-口-可能d相大張,不過有d風景相直接放上fb好似好d...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:31:25

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:23 發表

-口-可能d相大張,不過有d風景相直接放上fb好似好d...

可能係咁 +上佢有整過張相
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:34:21

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:31 發表

可能係咁 +上佢有整過張相

o....
不過相9 d banner,其實一次過拼埋晒一大張,再比你應該仲快-0-
只係拼果下慢...........
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:36:53

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:34 發表

o....
不過相9 d banner,其實一次過拼埋晒一大張,再比你應該仲快-0-
只係拼果下慢...........

@@o   ((其實我都唔知係咪我電腦問題
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:39:03

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:36 發表

@@o   ((其實我都唔知係咪我電腦問題

有時有可能係上網慢掛=0=好似我dl野咁,有時無論用咩機,都係超級慢
不過如果用有線一定慢.......仲超易斷線
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:39:51

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:39 發表

有時有可能係上網慢掛=0=好似我dl野咁,有時無論用咩機,都係超級慢
不過如果用有線一定慢.......仲超易斷線

<<<完全電腦白痴       我用分路器
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:42:18

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:39 發表
<<<完全電腦白痴       我用分路器

其實.......我都係,最癲係3部同時開黎上網-口-
好似話如果直接插入主機,上網會快d...經過個分路器會慢左,
但我又覺得好似冇乜分別(唔知係咪依加只係1部機既關係)
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:43:38

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:42 發表

其實.......我都係,最癲係3部同時開黎上網-口-
好似話如果直接插入主機,上網會快d...經過個分路器會慢左,
但我又覺得好似冇乜分別(唔知係咪依加只係1部機既關係) ...

@0@開3部機咁屈機
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:45:35

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:43 發表

@0@開3部機咁屈機

係-0-不過其餘2部都唔係我用開......屋企人用開,但又唔會成日開先夠無奈
1個月都唔開一次都有
但一開,一係表妹+屋企人同時開,搞到3部一齊.......
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:46:56

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:45 發表

係-0-不過其餘2部都唔係我用開......屋企人用開,但又唔會成日開先夠無奈
1個月都唔開一次都有
但一開,一係表妹+屋企人同時開,搞到3部一齊.......

我屋企都係2部電腦-_-仲要2部都係廢的
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 18:53:52

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:46 發表

我屋企都係2部電腦-_-仲要2部都係廢的

-口-換過部,執套返黎仲平過套機@@
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 18:59:09

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 18:53 發表

-口-換過部,執套返黎仲平過套機@@

xd我都想 不過我諗呀爸一定唔會
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:01:38

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 18:59 發表

xd我都想 不過我諗呀爸一定唔會

慢慢儲慢慢換@@
再唔係壞左果陣叫佢唔好整...換過部..哈哈哈
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 19:02:37

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 19:01 發表

慢慢儲慢慢換@@
再唔係壞左果陣叫佢唔好整...換過部..哈哈哈

哈哈 如果壞左真係唔洗整XD 因為E部用左差唔多7年
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:04:09

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 19:02 發表

哈哈 如果壞左真係唔洗整XD 因為E部用左差唔多7年

=口="又真係好耐下,我對上果部先大約4-5年到.....不過會唔會真係買都係一個問題-0-
但係用左咁耐...整左又係有可能再壞過...即係整黎都晒$$
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 19:05:21

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 19:04 發表

=口="又真係好耐下,我對上果部先大約4-5年到.....不過會唔會真係買都係一個問題-0-
但係用左咁耐...整左又係有可能再壞過...即係整黎都晒$$

係=0= 部機就黎比我整殘
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:07:10

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 19:05 發表

係=0= 部機就黎比我整殘

點解既=0=?成日開通頂?
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 19:12:39

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 19:07 發表

點解既=0=?成日開通頂?

=0=唔係   因為e部機 mb數好少 而且我又成日down歌
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:13:51

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 19:12 發表

=0=唔係   因為e部機 mb數好少 而且我又成日down歌

=口="""咁多歌唔怕終有一日硬碟容量會爆晒-0-?
再唔係用usb手指放歌...........不過唔知會唔會壞...好似好唔穩定咁
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 19:15:00

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 19:13 發表

=口="""咁多歌唔怕終有一日硬碟容量會爆晒-0-?
再唔係用usb手指放歌...........不過唔知會唔會壞...好似好唔穩定咁

xd因為我玩online果時成日聽歌 如果唔係好悶.....壞左等買部新......
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:16:55

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 19:15 發表

xd因為我玩online果時成日聽歌 如果唔係好悶.....壞左等買部新......

咁又係,game d背景音樂聽得多好悶...熄左聲又仲悶,聽歌先好-0-
但唔知點解曙光d背景音樂好易聽到訓著.........

話說我之前有隻usb手指....用左冇耐就壞左,之後冇再用usb手指啦...寧願用記憶卡...
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 19:21:24

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 19:16 發表

咁又係,game d背景音樂聽得多好悶...熄左聲又仲悶,聽歌先好-0-
但唔知點解曙光d背景音樂好易聽到訓著.........

話說我之前有隻usb手指....用左冇耐就壞左,之後冇再用usb手指啦...寧願用記憶卡... ...

=0=我用usb 都係sd相同sd歌
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:25:15

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 19:21 發表

=0=我用usb 都係sd相同sd歌

o...不過唔會唔見左d相同歌就好,如果唔係......有排搵........
作者: 笑女乂    時間: 2010-8-11 19:27:10

原帖由 lamxdxd 於 2010-8-11 19:25 發表

o...不過唔會唔見左d相同歌就好,如果唔係......有排搵........

嗯=0=我全部儲左係桌面
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-11 19:34:32

原帖由 笑女乂 於 2010-8-11 19:27 發表

嗯=0=我全部儲左係桌面

=口=咁好多野.....我會開個file,分好晒.放返d野落去.....
作者: egg123    時間: 2010-8-13 20:39:16

hello lam~
見你張張圖都美化左,
你9竟正左相集幾耐= =...
有無3個月哩?
哈....我遲d 影一炸相....
唔使你幫我影哈....等我得閒裝返曙光果陣@@////
ps: 男友系一定要,,,話說 我最近鍾意左個人(細細聲的說...
想知系邊個...反白黎睇
答案:我自己...@@哈

作者: 〝龍﹏龍〞    時間: 2010-8-14 19:14:40

呵呵,感同身受,說出了很多我們「那個年代」的心聲^^

無論如何

「玩不了一輩子的遊戲,但可做一輩子的朋友!」

祝福各位曾經醉心於曙光世界的您!:)
作者: 無暇    時間: 2010-8-15 18:03:27

Lam生日快樂:P
作者: lamxdxd    時間: 2010-8-29 19:47:37

原帖由 egg123 於 2010-8-13 20:39 發表
hello lam~
見你張張圖都美化左,
你9竟正左相集幾耐= =...
有無3個月哩?
哈....我遲d 影一炸相....
唔使你幫我影哈....等我得閒裝返曙光果陣@@////
ps: 男友系一定要,,,話說 我最近鍾意左個人(細細聲的說...
想知系 ...

實際做個幾2個月到...不過計埋諗都應該唔只
好@@我等你d新相

不過男友就順其自然啦.......有果陣自然有....不過有果陣就唔希望太高調
原帖由 〝龍﹏龍〞 於 2010-8-14 19:14 發表
呵呵,感同身受,說出了很多我們「那個年代」的心聲^^

無論如何

「玩不了一輩子的遊戲,但可做一輩子的朋友!」

祝福各位曾經醉心於曙光世界的您!:) ...

我一直都係度諗你指既「那個年代」係講緊一齊玩曙光果陣定係大家都仲係十幾歲果陣時
但我睇返d內容又覺得2個都有可能...唔知事實係咪咁呢-0-"?
嗯...真正既朋友係唔會有咁多限制既
原帖由 無暇 於 2010-8-15 18:03 發表
Lam生日快樂:P

thx..
作者: 日系乂虎妹    時間: 2010-8-29 20:40:25

lam生日快樂

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2