AGAMES 討論區

標題: 開唔到game玩=_= [打印本頁]

作者: danielko1216    時間: 2011-8-31 08:56:02     標題: 開唔到game玩=_=

我係臭b豬仔-_- 今日我一開幾佢唔比我玩 寫咩:server name or address could not be resolved
咁點好=_= 幫一幫我:'(
作者: danielko1216    時間: 2011-8-31 09:05:50

重down都唔得=_=
作者: 冰乂影    時間: 2011-8-31 09:48:05

我都係 好多人都係
作者: 冰乂影    時間: 2011-8-31 09:48:33

基本上係全部人都係:L
作者: 浪風    時間: 2011-8-31 10:12:03

我都入唔到~所以玩住CS1.6先~
作者: 夜乂星芒    時間: 2011-8-31 10:13:31

我都玩唔到-3-好想打BOSS:'( :'( :'(
作者: 雨o天    時間: 2011-8-31 10:18:29

:bigcry: ~~好難得我早起想打boss的~沒想到~入不到:bigcry:
作者: dingdong    時間: 2011-8-31 10:36:33

呢個問題官方人員已經發現並正在處理中,請大家稍候一會 :)
作者: 冰乂影    時間: 2011-8-31 10:39:08

原帖由 dingdong 於 2011-8-31 10:36 發表 呢個問題官方人員已經發現並正在處理中,請大家稍候一會 :)
叮噹GM 好耐冇見:lol
作者: dingdong    時間: 2011-8-31 10:55:34

hi~
目前不能登入的原因, 是由於DNS需要時間把IP資料更新, 請大家稍等一會, 或可先用以下方法入game:

1. 用notepad 打開 C:/windows/system32/drivers/etc/hosts 檔案
2. 在文件最下面, 加入這句:
    61.238.157.188 tyupdate.feather.alta.hk
3. 儲存檔案, 關閉檔案

以上加入這句, 是教遊戲程式直接去61.238.157.188更新遊戲,而不需透過DNS把tyupdate.feather.alta.hk轉換成61.238.157.188.

日後DNS更新好資料後, 可以不需要這句, 把它刪除就可以了.
作者: tomtom09663    時間: 2011-8-31 11:06:56

上樓gm講得好復習,都係等下算:(

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://061244113049.ctinets.com/) Powered by Discuz! X2