AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: pgchicken
打印 上一主題 下一主題

[官方] 正金箱子系統   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
400 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

有冇詳細機率數據提供
eg出箱機率、另外就你所說下次再抽機率大幅提升的機率? @﹏@
官方一直用好簡單文字而吾係數據,好難讓玩家進一步了解.強化裝都有個%係度喇 >3<
就以好處其中兩個例子@@
「1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到
一定數量(?)係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短(?)
2. 如果有親友團既玩家,組到固定團,集中一個人開盒先,儲到一套金裝既時間更加縮短(?)
所指嘅一定數量即係幾多?之前短、更加縮短即係短幾多? 
深信有數可計 @﹏@ 同埋會吾會受職業一直多、機率一直降問題影響呢?
定還是與商城扭蛋40個必中無異呢?
同埋#1會吾會其實已經有少許偏側引導性質呢?
同埋連官方都有D吾客觀,覺得單刷拙起係都好事,會吾會有點先入為主?
”影響”呢2粒字係中性詞,可以包括好處同壞處.就所見又指出又失望,又冇謂,官方下方所提出的,都係”壞處”
會吾會用錯詞語,有機會令人誤解呢?
同埋你所分折嘅係官方立場分析定玩家立場分折?代吾代表官方立場呢?

一口氣問得太多添 =3=’’

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
新晴空物語
EXP
54 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章

不如考慮出3個箱以上 唔駛一定必出 同埋增加開到自己職業正金既機會

主打遊戲
幻想神域
EXP
1747 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

A(玩家) : 夜瀧沒大範圍技, 帶炎裂不方便, 而且現在少了人要帶炎裂, 難賺金, 請想想辦法吧.
B(GM) : 容易極了, 我把金裝入箱, 你去帶金裝去吧.

pgchicken  呢個對答好暴風雪  發表於 2013-7-10 10:31:52

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

~  即係朋友多就自然打得快d   
無人搶箱實會比以前快嫁
有人搶箱既唔見得會快過以前   甚至慢幾倍

同埋~  點解唔可以係npc到接領每日任務   完成英雄副本既獲得副本點數
收集x個副本點數可以換取金裝合成圖???     當然唔係100%成功     但係至少有得搏下  又唔會通街都係金裝
始終都會合成失敗     成功率設係40%左右   咁咪幾好  
至少好過你每日打哂d副本 1件收獲都無   好0sad嫁

EXP
381 點

趣圖分享勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 麻雀勳章

要求公開累積次數的實際數量。
空口講白話實在沒有說服力

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

投錯左添
諗深一層出好D
同同會(齊左正金幫人打)打可以吾使汁箱留番無金裝既人
如果吾好彩既好似GM你所以累積次數出正金都OK GA

EXP
411 點
我最想知你話出箱開到吾岩職既裝會累積次數..甘姐係要累積到咩程度先出..晴空甘多職甘多件金係咪先.會吾會開到2046都未中到..個個累積係點計先
認真講我覺得直接出金我會開心d .出箱係就俾左希望我 但係我覺得只係一場歡喜一場空

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

benny65421331 發表於 2013-7-9 21:08
台灣巴哈 玩家的 良好建議

新增額外任務(金副),完成一場英雄副本(完全通關)

呢個 ok喎~

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

升返隻夜龍先:)
自己幫自己刷:)

主打遊戲
晴空物語
EXP
820 點
1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短
E句野姐系點?
姐系個機率提高幾多先 又冇確實數字
每開一次提高1%甘樣咪仲家難打:O
甘如果以你甘講係咪打曬26個箱其中一定中自己件裝先

EXP
891 點
pg,上次我都發表過一次完美既建議
整多個npc出黎for入金副打新制mode
原有果個照行舊制

呢個絕對係最完美方案,大家亦冇爭議
係咪技術上做唔到?

pgchicken  不能達成  發表於 2013-7-10 10:29:42

主打遊戲
幻想神域
EXP
1747 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

1. 當開金裝寶箱開到唔屬於你既職業時,會累積次數,去到一定數量係必中自己職業既金裝,亦即係話,儲齊一套金裝既時間比之前短

回覆埋你第1點.
打金裝=靠運氣
擲點數=靠運氣
舊制出了金裝=符合職的必然拿到 (誰運氣好出誰的)
新制出了盒子=比點數 (我運氣不錯, 但有7/8的人有機會運氣好過我, 最終盒子也不是我的)

儲齊一套時間比以前短? 點解我覺得係難拿左......

pgchicken  算法係以同一人拿箱子來算  發表於 2013-7-10 10:29:24

主打遊戲
幻想神域
EXP
1747 點

GM,
請考慮玩晴空的人數,
參天/幻想神域開了都會走一堆人,至少在晴空實玩時間會少左, 掛球時間多左.
人數少了, 組固定團就難了, 野團預左個個搶盒.

請考慮玩家的心態,
舊制固團好,野團好,都基本一隊不會重覆職業,出了金裝就實拿到, 玩家心態平衡, 埋怨的只能怨運氣不佳(不出)
新制, 不單單要運氣, 要擲到盒子, 還要看EQ. 打了一個多月都擲唔到盒子的, 大多數會一怒之下不玩. 尤其在其他玩家開到你金裝的情況下, 那種憤怒想像得到, 到底是被game玩, 還是玩game?
遊戲講求樂趣, 也講求和氣, 誰喜歡閒來上遊戲來受氣呢?
而且為了裝備, 也有少部份人也難免和朋友反面.....

請考慮玩家的職業,
新制下, 都想組強攻職, 打得快省時間. 弱勢職業會顯得更弱.

一切一切最終的結果只會引致人數越來越少, 提早結業.
舊金裝雖然不好, 但新唧真係覺得還差過舊唧.

其實體諒玩家的, 真係出個金裝兌換吧.
每打一場金副, 可以要求大副本, 送一個金裝副本證明書, 100個換一個金裝.
如此都要個多月了,
覺得太少唧, 200個, 300個, 400個..... 我估大家都會舉腳贊成.....

給一個希望玩家, 讓大家知道可以通過努力就一定可以達標, 總好過一切靠運.....仲要靠爭唧.....咁就算吧啦.....

主打遊戲
新晴空物語
EXP
399 點
一定要改成用箱開裝的嗎?
其實重新分配王出的裝也是可以的吧?

EXP
630 點
如果係必出箱就話姐 同金裝1樣機率有咩用

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

其實要諗下GM要揾錢!要你去買d明揾笨但係你都會去買既1星2星符!
如果佢提高機率佢重邊揾到錢呢~3~"

主打遊戲
新晴空物語
EXP
723 點
台灣巴哈 玩家的 良好建議

新增額外任務(金副),完成一場英雄副本(完全通關)
完成任務 , 給予一樣物品(就好像訓練場幣那種) ,
而收集夠100顆 , 可兌換該職業任何部位正金

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

靈仙戈啲會好慘:(

主打遊戲
新晴空物語
EXP
723 點
CRonaldo 發表於 2013-7-9 20:10
既然打左咁耐都未齊裝。點解唔試下新制?一成不變好事?

當出新系統   已經確實左 係難出
到時就會 好多人因唔想搶盒而升 新職(瀧)
到時 官方就會因太多人升新職 , 而去大幅度改費瀧
咁樣又令放人放棄晴空有多一個原因
到時流失玩家 , 係電玩節果時 就會 冷場:(  
真係想做到咁?   前提: 請官方提高掉寶機率

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
566 點
既然打左咁耐都未齊裝。點解唔試下新制?一成不變好事?