AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2056|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

[疑難] <補師>副本狂補血,但無經驗   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
29 點
樓主
我相信好多人同我一樣,係副本盡左補血救人既責任,
但打完竟然無咩點升過..!! 原因係...因為無咩打到怪...

有人話"你可以去打怪,係你自己唔去打,而且打怪有經驗,唔打怪無經驗,係好正常"
但問題係..就算真係唔洗點補,打怪都好慢,一隻一隻慢慢打,唔似近戰有範圍,而且炮又秒怪,
間唔中組到d人死衝爛衝,無補到佢又係到嘈...真係好難做...
而且補師係專門補血嫁麻...所以我覺得應該要改一改,經驗同物品應該要平均分俾係附近既隊友先岩,
咁樣補師就唔會比其他人少好多經驗

希望官方可以正視呢個問題,thanks
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
29 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
全程一直跟住補,間中有打下怪,但無打到既怪 完全係0經驗

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

大天使.洞爺湖 發表於 2013-9-6 15:59
咁其他人咪可以掛晒機囉0.0
之後就唔洗玩@_@

帶升就係咁帶(不過冇人咁煩用副本帶姐,怪太少)
人地掛5掛係睇人品…唔打就踢佢LO…

主打遊戲
幻想神域
EXP
6987 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 用戶勳章 在線勳章

只要你在 隊員範圍之內 都會有吸到經驗啊 ~  除非你離開太遠 還是。。。   只有你自己知道啦      

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
30 點
我都系全職補師,基本上次次打副本都無岀過攻擊技
但自從某次更新之後,只要唔好遠離隊友過份地遠,你都會有經同寶
即使,你系度發呆…

高Lv既人仔好鐘意死沖的,放生他吧

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
29 點
係附近先有經咪得

SnowBall0615  可以用跟隨掛機  發表於 2013-9-6 16:49:36

主打遊戲
幻想神域
EXP
109 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章

而家都有個喎

主打遊戲
幻想神域
EXP
84 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

hiiemmiov 發表於 2013-9-6 15:07
建議官方把隊伍的經驗共享(即一人打怪,其他人亦能獲得經驗值, 如打一隻怪 1000經,每人可得500~900) ...

咁其他人咪可以掛晒機囉0.0
之後就唔洗玩@_@

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
29 點
其實並唔係完全無經,只係就算打,都唔夠其他人打得快,
好多時都好快俾人打晒- - 打得1,2隻,
我同朋友一齊玩,佢一場經驗比較多1倍,因為佢係坦...
其實只係我個人覺得如果係範圍內既隊友都有經驗會比較好,平均d,對補c都公平d

EXP
914 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章

建議官方把隊伍的經驗共享(即一人打怪,其他人亦能獲得經驗值, 如打一隻怪 1000經,每人可得500~900)

EXP
329 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

打副本
純補血
一樣視作有打怪
同樣可獲得經驗 掉落物 及 完成任務

主打遊戲
幻想神域
EXP
281 點

友誼之星勳章

通常補c副職都會係法師or法書,如果係法書既話,你只要引怪(高lv d先做),之後一直放小情歌,引了一堆後(一向我是引到王前,打不到王),之後就放睡眠那一招技,最後全都吸到,法杖就等盾引,之後放招群火,就又全吸到,如果上邊所講既2隻職都唔係你既副職既話,咁你就放疊3小情歌,之後佢引完一堆後,你就打,唔洗再幫佢地補,如果佢地咁都死,咁一係就係佢地唔走位(咁就抵死),如果佢地走位都死,咁佢打王都一定死,咁你叫佢地自己走人,唔好係度累=]

主打遊戲
聖境傳說
EXP
294 點

藍寶石勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章

我補血都有升呀
因為我一直都係坦引怪我黎頂怪-.-
5會冇經@@
會5會真係連0.001%都5升掛