AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3905|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 不能連線問題   [複製鏈接]

EXP
952 點
樓主
2014年2月28日 17時25分~~
我本身開緊晴空,但OFF左再開就開唔返
卡左係出面~ftp can't connect .waiting to retry download:version.txt...
本身我以為係我一個人既問題,么再下載更新檔再安裝都係連唔到
之後問下人先知,好多人都入唔到

麻煩GM解決一下
找出問題
THX

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1474 點

試帖勳章 藍寶石勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

諗住快d反歸打武道都打唔到~~賠都無用啦~~

主打遊戲
晴空物語
EXP
17 點
幾時先入倒架....ZZZZzzzZZzzzz....

EXP
1181 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

想問GM做過D咩黎??

主打遊戲
晴空物語
EXP
1700 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章

Connect_Mode = 2 <~此數字為預設值,可自行修改。
數字代碼功能說明:
0 = 使用FTP下載更新
1 = 使用HTTP下載更新 請改成這個
2 = FTP+HTTP(預設為FTP,重試10次後還無法下載更新就會切換成HTTP)
3 = HTTP+FTP(預設為HTTP,重試10次後還無法下載更新就會切換成FTP)
4 = HTTP+FTP(不能下載更新時就會自動切換) 數字修改完成後存檔,再次點選桌面GDOnline捷徑試試看。

我改左做3 都成功左=)

主打遊戲
晴空物語
EXP
32 點
我搞掂左啦,成功入game.

EXP
622 點

用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

一樣係唔得
好弱雞

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
673 點
得就得...但要重新更新...更新左15分鐘都無一半= ="

EXP
952 點
我都係唔得~
重開又試過~
開左係到等又試過

主打遊戲
晴空物語
EXP
32 點
岩岩重新DOWN過嚟,

個"正在重組資料包"個STEP次次都好耐

EXP
589 點

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

有無人用左上面個方法後入到架

EXP
589 點
我得左入到!

主打遊戲
晴空物語
EXP
32 點
pgchicken 發表於 2014-2-28 18:21
大家可以試下蚊lan 線再插睇下得唔得

另外試下呢篇文講既:http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=19778&s ...

我唔係幾睇得明,應該改邊個??

#Specifically switch on or off the FTP engine's use of the EPSV command. By
#default, that one will always be attempted before the more traditional
#PASV command
#OPT_FTP_USE_EPSV (default number 1
OPT_FTP_USE_EPSV = 1

#Instruct libcurl to not use any signal/alarm handlers, even when using
#timeouts. This option is useful for multi-threaded applications.
#See libcurl-the-guide for more background information
#OPT_NOSIGNAL (default number 1
OPT_NOSIGNAL = 1

#set 1 to throw the header
#OPT_HEADER (default number 0
OPT_HEADER = 0

#Time-out connect operations after this amount of seconds, if connects
#are OK within this time, then fine... This only aborts the connect
#phase. [Only works on unix-style/SIGALRM operating systems]
#OPT_CONNECTTIMEOUT (default number 5
OPT_CONNECTTIMEOUT = 30

#Time-out the read operation after this amount of seconds
#OPT_TIMEOUT (default number 0
OPT_TIMEOUT = 300

#Set to explicitly forbid the upcoming transfer's connection to be re-used
#when done. Do not use this unless you're absolutely sure of this, as it
#makes the operation slower and is less friendly for the network.
#OPT_FORBID_REUSE (default number 0
OPT_FORBID_REUSE = 0

補充內容 (2014-2-28 18:32):
冇野啦,原來我眼大睇過龍,依家睇下更唔更新到

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
673 點
跟個個方法搞到@@

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1567 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

哈哈,呢排咁多問題

考慮下免費洗技都好似幾好啵

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

大家可以試下蚊lan 線再插睇下得唔得

另外試下呢篇文講既:http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=19778&sn=37544

主打遊戲
晴空物語
EXP
32 點
入唔到game呀,

我之前新年試過連續3日都係咁話連唔到線,down唔到ptf,入唔到game

依家又黎過...

補充內容 (2014-2-28 18:20):
係"Ftp"先岩 同埋DOWN唔到個LIST

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

技術人員正處理中大家等等

EXP
193 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

都係入唔到game 同埋25號都收唔到防爆