AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4174|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

[疑難] GM , 我真的想放棄了   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
122 點
樓主

本人儲G儲左好耐, 終於成功買到<高級面飾附魔。堅硬>, 因為過於興奮, 沒把身上的綠卡<旋風斬技能5級>一齊附落個橙面度,

斧無左旋風斬真係好慘好慘, 依家根本想放棄幻想神域, 我死儲爛儲D金終於買到個高級面飾附魔, 因為一次無心之失,失去曬所有野.  今次事態嚴重,

我自問由上年8月14號公測開服玩到依家, 一直規規矩矩, 從無買過金, 所有錢都係一手一腳慢慢打番黎..

本人真心希望GM可以幫幫忙回一次數據, 只求僅此這次,

令我可以繼續玩落去....  灰到世界盡頭....

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
參天律
EXP
8455 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
好慘: (

主打遊戲
幻想神域
EXP
53 點
GM是不能因為一次個別案件用權利的吧。。。節哀

主打遊戲
幻想神域
EXP
28 點

遊戲狂熱勳章

別在意了,機會以後有,放平心態吧

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5039 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

cskm2005 發表於 2014-5-24 13:08
我有問題想問...

1.

裝備只能存在一張片為目前的正常設定,綠卡及橙片先後使用,目前為判定使用2張卡片,故不能進行,若繼續進行,第一張的效果將會被覆蓋掉。
↑只有這一個規則,如玩家計劃了要同一件裝備上使用綠卡+橙片的能力,必須要在裝備上使用前先進行綠卡+橙片的融合

而卡片目前沒有拔出的機制,日後會否加入,營運團隊會作出考量。

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
挽尊=。=

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

神域使者 發表於 2014-5-23 11:06
這個我解說一下,上述的情況是正常的設定...
首先,裝備只能存在一張片為目前的正常設定,綠卡及橙片先後使 ...

我有問題想問...

1.
假設我附咗緑,再附橙.
係咪即係有綠有橙既效果?

2.
承上題,
如果我之後,再附綠.
咁會唔會無咗之前既橙色呢?
定係只係換咗綠?
(如果只係換綠就好...)

3.
如果我先附橙,再附綠
會唔會無咗橙?

其實最好好似秘石咁,有得入咁出....
橙色既,就固定係件時到...
綠色既,可以隨意換...
1來,官方依然有橙色既收入.
2來,玩家又唔洗擔心入錯,會更樂意消費...
3來,啲綠卡易有,你拎唔拎出黎都無乜大分別...

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

失手時時有

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

節哀順變

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
937 點
我上次都好爽掉左張70狙擊鞋圖啦 唔通我又唔玩?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

mi5842013 發表於 2014-5-23 11:41
官方快D出番個附魔轉移道具啦..咁一時失手既玩家都無咁傷心....

好了解你的心情XD  因為有時我都會有失手的時候0.0有呢個道具的確會方便好多

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

官方快D出番個附魔轉移道具啦..咁一時失手既玩家都無咁傷心....

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

樓主的確不幸,下次小心點吧....

EXP
952 點
這個只係樓主自己唔小心, 好難叫官方回返數據比你喎....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5039 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

這個我解說一下,上述的情況是正常的設定...
首先,裝備只能存在一張片為目前的正常設定,綠卡及橙片先後使用,目前為判定使用2張卡片,故不能進行,若繼續進行,第一張的效果將會被覆蓋掉。
之後,遊戲上也存在一些機制避免玩家出錯...
1.

物品的說明上,會提示可以直接在服飾上使用,或在同系列的卡片上使用。

2.

使用卡片時,也不是直接就使用的,也有訊息提示,包括玩家正使用什麼的卡片。

我明白樓主的心情,也感到玩家出於一時的大意才出了事情,但官方為了遊戲公平性,如不是系統的異常設定導致問題,是不能額外的處理,希望玩家諒解。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實未附綠既話..
係咪唔可以再附橙?

或者附咗橙同綠.
可唔可以附其他綠?

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

高附魔真係好貴....如果正常無收金既玩家...點品又抽唔中....真係要儲好耐金先買到....
而且因為要防工作室...好多平時打到既裝備賣NPC都降晒價...D黃金魚直接唔出...根本無一個俾普通玩家賺金既途徑....但係製裝費卻愈來愈貴....
明白樓主心態...千辛萬苦換來一場空....只不過呢D個別"意外"...又真係叫官方好難做野...

建議 官方吸取樓主既教訓
用高附魔時如果未附綠卡...可以彈多個視窗提示玩家/直接唔用唔到...
增加獲得橙卡既途徑....例如高LV副本最尾既寶箱有機率出/可以用神域點換...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1287 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

好肯定...冇可能

主打遊戲
幻想神域
EXP
122 點
應該都唔會再有下次喇 好難玩落去 真心心淡  好灰

主打遊戲
幻想神域
EXP
17116 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

這是個別事件吧.
因此要回你個人的數據,
可以說是不可能吧.
下次小心D啦...
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿