AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4455|回復: 57
打印 上一主題 下一主題

《童話》“我們的回憶”故事分享得獎結果 [複製鏈接]

EXP
87 點
樓主
超感謝玩家的熱烈支持,“我們的回憶”故事分享活動反應超出預期,參加者都為一眾遊戲迷寫了不少好文章,也讓我們勾起不少美好的回憶,誠意度滿分,感動度爆燈!以下為是次活動得獎結果:

活動詳盡內容
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36474&extra=page%3D1

活動作品發布區
http://www.agames.com.hk/forumdisplay.php?fid=402

最佳作品:一名,獲得 分子穩定劑x1
得獎玩家:鋼鍊大豆王道 (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36559&extra=page%3D1)

上佳作品:兩名,各得 宇宙奧秘x1
得獎玩家:戀心 (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36577&extra=page%3D1)
得獎玩家:星詠雪儿 (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36651&extra=page%3D1)

優異作品:五名,各得 寵物降級香檳x1
得獎玩家:戀色天空 (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36703&extra=page%3D1)
得獎玩家:明天會更好1$ (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=37713&extra=page%3D1)
得獎玩家:NATSu (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36702&extra=page%3D2)
得獎玩家:o殘影o (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36518&extra=page%3D1)
得獎玩家:逝遇 (http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=36561&extra=page%3D1)

另外,由於參加者『戀心』的文章人氣度爆燈,點擊率高得連評審人員也驚訝
定額外頒發“人氣王”獎勵以示鼓勵! (獎品為『特製火燒摳拉』)
(可點擊得獎玩家名字觀看得獎作品)

最後,為答謝各位童話fans參加是次活動
現所有提交符合活動規定的文章格式的玩家
均可獲得玻璃種子x1,以示謝意!
所有獎品將透過agames短訊息系統發放給得獎玩家
預定下週維護(5/8)期間派發,敬請留意!
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1674 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

回覆 54樓 小豆 的帖子

就係見咁熱鬧先走入黎嘛:lol

EXP
426 點
-/\-打錯字姐  童話樂園kk- -?

EXP
939 點

回覆 55樓 尐癲怡 的帖子

童夢係咩黎-.-?
我只是個"十靚歲"的"小朋友"

EXP
426 點
- -唷y0`呢度甘多人吹水`童夢就n甘少人

EXP
939 點

回覆 53樓 歐陽小王 的帖子

我都想知:D :D
咁你又走黎:lol :lol

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1674 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

點解係個得獎結果到都咁多人傾計:D

EXP
939 點

回覆 51樓 尐癲怡 的帖子

唔多覺lor好不好- -

EXP
426 點
:)
原帖由 小豆 於 2009-8-7 17:52 發表
:lol :lol :lol 你終於現身

不嬲系度好不好- -

EXP
939 點
原帖由 兔兔 於 2009-8-7 14:33 發表

咁又串左d wor, 如果小雲帽都等於cosplay既話= =
咁咪好亂七八糟囉=口=

反而成個動漫節最吸引我既係果枝可口可樂, 因為實在太搞笑, 化學野我唔識, 但覺得好過癮:)

cosplay我年年都冇乜點睇, 係上年定前年撐我個f ...

我意思係老翻小雲帽事件:lol :lol :lol
帶住黎賣果個話自己cos緊唔係賣野

粒粒兔要睇多d新聞:D :D

EXP
939 點

回覆 48樓 尐癲怡 的帖子

:lol :lol :lol 你終於現身

EXP
426 點
-33-公喜第1名入面既文章入面有我~__~

七級帝王會員

``留學兔

EXP
4904 點
原帖由 小豆 於 2009-8-7 02:23 發表
今年動漫節~_~不知所謂
o靚模唔再講,係人都知
今年連可口可樂都有 唔知發生咩事

而且有n間野賣d野一樣
最多就係刀刀劍劍同cos服
搞到勁多人偽cos
仲要偽cos都放入會埸(cosplay免費果到)

又有d mk妹玩lolita(有冇串 ...

咁又串左d wor, 如果小雲帽都等於cosplay既話= =
咁咪好亂七八糟囉=口=

反而成個動漫節最吸引我既係果枝可口可樂, 因為實在太搞笑, 化學野我唔識, 但覺得好過癮:)

cosplay我年年都冇乜點睇, 係上年定前年撐我個friend, 佢真係cos得好靚仔= =+
神出鬼沒 x 偶爾潛水 =P

EXP
939 點

回覆 45樓 兔兔 的帖子

今年動漫節~_~不知所謂
o靚模唔再講,係人都知
今年連可口可樂都有 唔知發生咩事

而且有n間野賣d野一樣
最多就係刀刀劍劍同cos服
搞到勁多人偽cos
仲要偽cos都放入會埸(cosplay免費果到)

又有d mk妹玩lolita(有冇串錯-.-)當cosplay
咁又放入場wor

仲有帶小雲帽=cosplay事件:lol :lol :lol

大會真係好多野要改善;P

七級帝王會員

``留學兔

EXP
4904 點
原帖由 小豆 於 2009-8-7 00:16 發表

cos唔洗排隊:lol :lol
我day1冇cos去都唔洗點排a_a幾min入左

我自己都冇乜留相XDD
影得幾張
有張係我精煉個post到
d人叫我同佢影就多-_-"

咦我見到喇喎, 好可愛啊xDDDDD

好多年前我試過day1去, 淨排隊都3個鐘先。

上年有某間代理比左vip飛我, 我day1一早就望住人排隊咁入:)

今年冇, 索性唔去, 反正都冇乜特別野想買= =

七級帝王會員

``留學兔

EXP
4904 點
原帖由 pudding927 於 2009-8-6 23:45 發表

都係ive既fd 日校讀1年 夜晚讀2年 好似係因為上課時間吾同既問題
睇young post- -我以前都試過 係就係真係睇得多會認到d字
旦係格1排又吾記得左啦~_~用又吾識用返

練oral...同佢地 1陣佢地講晒英文粗口;P ...

係我面前講... 我怕我扒左佢地層皮a"a

d英文字同佢地相處得愈耐就會愈記得, 都係浸番黎。 a___a

反正都冇得背~___~

EXP
939 點
原帖由 兔兔 於 2009-8-6 22:42 發表

我比您更老, 所以我留番精力做其他野:)

趕cos... 今年我冇vip飛我就唔去嚕, 唔想排隊= =...
好唔好玩? 有冇影相啊@@?

cos唔洗排隊:lol :lol
我day1冇cos去都唔洗點排a_a幾min入左

我自己都冇乜留相XDD
影得幾張
有張係我精煉個post到
d人叫我同佢影就多-_-"

EXP
993 點
原帖由 兔兔 於 2009-8-6 22:44 發表

唔考英文可以考慮下考ielts既...

其實唔係好難架咋英文, 如果您肯用1年時間, 每日去睇SCMP入面份young post,
唔識就查, 睇到明, 其實已經ok架喇... @@ 仲有聽多d英文歌 @@

之前我有同凸講過成班出黎練oral我教,. ...

都係ive既fd 日校讀1年 夜晚讀2年 好似係因為上課時間吾同既問題
睇young post- -我以前都試過 係就係真係睇得多會認到d字
旦係格1排又吾記得左啦~_~用又吾識用返

練oral...同佢地 1陣佢地講晒英文粗口;P

七級帝王會員

``留學兔

EXP
4904 點
原帖由 pudding927 於 2009-8-6 19:32 發表

無話考試幾多分會考就合格到= =
好睇你林場表現同埋你個屆既會考生表現
我有個親戚往年成績好差 會考考到16分-.- (今年alv死左)
亦有fd今年係好努力 內校成績都係ok 旦出到黎都係得幾分吾理想
所以 都系盡左力就ok ...

同意, 我校內成績好爆出去都中左招...
其實考試都仲講埋考運氣既:)

最重要係, 您肯讀, 盡力考就okay呢:)

七級帝王會員

``留學兔

EXP
4904 點
原帖由 小豆 於 2009-8-6 19:24 發表
我想問下呢
平時係學校考試幾多分先可以係會考合格=.=
離題了XDDD
下年到我見到d新聞其實都有d驚:Q

每間學校老師評卷方式都唔一樣, 學校level都唔同。
所以冇話既, 係學校合格又唔等於出面合格,
係學校拎80分都唔等於出去拎80分, 不過我會建議出去補下習, 因為學生黎自5湖4海嘛,
叫老師改作文都有番個standard先呢:)

唔使驚, 會考唔難; 仲有唔使驚離題既, 當大家認識多d傾下計囉:)