AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 8568|回復: 49
打印 上一主題 下一主題

月費SER - 謎裝,次元   [複製鏈接]

EXP
214 點
樓主

官方最新公告:
還有一個禮拜(1/16),《童話》十年回憶版(月費版)的不刪檔公測就要展開了!
小記和各位《童話》粉絲一樣,都是十分興奮,期望下週三快點來臨!

自從上次向大家預告了月費版將會關閉商城機制、幻獸娃娃機與魔幣系統後,
很多玩家都很心急想知道更多資料。好了,小記今次會向大家透露多一點的。
首先,就是月費版會關閉賭場及轉生系統,這些大家之前都有向官方反映過了。

而大家關心的謎之裝備,經過與原廠商討後,最後的決定是保留,但修正了謎之裝備不正常降級的問題,所以在月費版中,謎之裝備是不能降級,以維持遊戲的公平性。

另外,月費版中的大老闆職業,在攻城戰中將回復不能打出高於1的設定,而攻城戰的名額上限,亦會增加到80位呢。

睇到話出謎裝同次元真係【詞語過濾】左聲:em012:
我知呢度得好少人,但都想統計下大家對謎裝同次元保留係月費SER有咩睇法

我講本人既睇法先
我係反對保留謎裝同次元系統
先講謎裝,呢樣根本係破壞遊戲性既野黎:em012:
1件精裝+3X力/體/敏,著哂8件上身1LV既數值同50LV既已經差唔多
其次,1LV上精裝(體)同無上精裝升上去 HP既分別係好大
無左轉生,姐係舊個批玩家(GAME角色)註定唔夠遲開既角色咁有優勢啦 (呢番言論並唔係反對關轉生系統,我絕對支持無轉生系統)
咁我等D人整好哂精裝,然後好似而家免費SER咁玩啦:em012:
咁好似免費SER咁玩,我仲駛乜黎月費SER玩呢:em012:
出謎裝唔係一個問題,但係一定要改
並唔係好似而家官方所講唔降得就解決到問題
例如好似第二個POST有人提出設定幾多LV以上先有謎裝
咁至少令舊既角色同新開上體裝升既角色差距無咁大先
高LV既謎裝唔係一件壞事,當係一件勁少少既裝/媲美夢裝既一件裝
但係1LV就用得+唔知幾多體既話就真係唔多好啦

至於次元,
前期都唔會對玩家有咩影響,畢竟都要71LV以上先入得
但我相信大家見到次元就會有咁既念頭,「姐係又要升隻魔C啦 :em012:」
我相信後期童話玩魔C既人除左係因為獸神既關係之外
最大原因吸引佢地玩魔C既,就係次元
次元SET死左D怪同王極高物抗,就好似以前雞年獸,聖誕老公公等等,打佢地扣1(正常黎講)
咁點解要揀魔C呢, 因為合體同獸神就算MISS都會扣1(我唔知幻獸軍團係唔係,求高手解答),係次元入面黎講,係必中
其實可唔可以將次元入面D怪同王SET番多D血唔駛下下扣1咁打呢
例如將D怪 SET做 2萬血,王30萬血咁呢,
咁改法平衡番各職業係次元入面既定位,唔駛好似而家咁全部靠魔C清場
其次要講既係關於次元既獎勵
會唔會做成市面太多可因
仲有就係好似令到奧秘無咁罕有(不過暫時仲未知月費SER有無分子,奧秘,呢方面唔討論住)

我知官方有聆聽到玩家既訴求,亦都知道呢篇野我寫到1999
我亦明白官方並無必要乜都遷就哂我地呢班玩家
不過以上既都係我一D小小既建議
唔知官方會唔會睇到,亦唔知官方睇到會唔會再決定謎裝同次元係保留定唔保留

無論點都好,我當時第一次聽到童話開月費SER個陣真係得啖笑,
咩搵番之前既回憶,心諗人大左心態都唔同左,點搵得番,
就算玩,會唔會好似而家免費SER咁唔係掛就單機?
其後我搵番幾位童話識既又無聯絡好耐既朋友,
問佢地一句:「玩唔玩童話月費SER?」
原來佢地同我都差唔多,都諗緊玩唔玩
想玩番,想好似以前咁玩到天翻地覆
唔想玩,好似而家免費SER咁,有乜好玩
我曾經好白痴咁諗過,童話重新黎過
40LV封頂->更新愛麗絲資料片->人魚傳說->天方夜譚->...
更新既同時官方會做D平衡遊戲既修改,亦會聆聽部分玩家既建議
我相信咁既童話一定唔會話幾個月就收皮
唔會好似彩虹汽泡咁開1年就摺埋
呢個就係我心目中既 《童話》十年回憶版

單選投票, 共有 74 人參與投票
0.00% (0)
1.35% (1)
14.86% (11)
83.78% (62)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
80 點
核心比人HOLD住曬
幻營又打唔出...

EXP
72 點
迷裝太屈機啦= =

EXP
103 點
唔應該保留lor...

EXP
7 點
[咩搵番之前既回憶,心諗人大左心態都唔同左,點搵得番]
我就真係搵得番, 仲同之前既朋友一齊玩,

EXP
330 點
謎裝同次元都唔X應該保留!

EXP
54 點

EXP
57 點
謎裝同次元都唔X應該保留 但支持轉生

EXP
26 點

4.  謎裝同次元都唔X應該保留

EXP
323 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 麻雀勳章

4.  謎裝同次元都唔X應該保留

主打遊戲
童話
EXP
5290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

hkoo0625 發表於 2013-1-11 00:07
個傻仔幻魂學雞講o既野都好【詞語過濾】串下喎
佢想重升,想稱霸之嘛. 肯定係學校比人打多得,所以想係虛擬世 ...

大家的年齡層不同,

思想諗法都不一樣,

別人想在虛幻世界成為海賊王, 我們阻止唔到

我估佢應該識得用霸氣

EXP
165 點
幻乂魂 發表於 2013-1-10 21:12
咁你要回憶
咪唔好入攻咪一樣可以回憶架姐
都可以同d要回憶既玩家玩

依家係官方自己都改叫十年回憶版

EXP
73 點
如果迷裝60LVOR更高之後先有得用 會唔會改善到個問題??
定係根本係個本質既問題?

EXP
66 點
aesopn42259 發表於 2013-1-10 23:12
我就覺得如果廠商公開保留呢兩樣野既原因係乜可能會更好

班塞9官方人員囉!9 9下咁,無Q【詞語過濾】用 :)ben屎逼lag

EXP
66 點
個傻仔幻魂學雞講o既野都好【詞語過濾】串下喎
佢想重升,想稱霸之嘛. 肯定係學校比人打多得,所以想係虛擬世界打人

小學雞吾識解讀"回憶十年" 吾緊要o既

philip271186  水已潛 佢夠鐘訓教聽日仲要返學比人打  發表於 2013-1-11 00:33:12

主打遊戲
童話
EXP
1334 點
我就覺得如果廠商公開保留呢兩樣野既原因係乜可能會更好

戀魂乂KIT  +1  發表於 2013-1-11 01:29:36
OceanOne  +1  發表於 2013-1-10 23:20:59

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

Divinaluck 發表於 2013-1-10 22:44
算擺啦, 你和一個小學生講道理是不可能

係啦佢咁鍾意謎裝咪由佢謎飽佢.....
佢唔會講明白架

主打遊戲
童話
EXP
5290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

天目一個 發表於 2013-1-10 21:24
如果你再睇唔明 我都無辦法

算擺啦, 你和一個小學生講道理是不可能

philip271186  +1  發表於 2013-1-11 00:32:31

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

官方話十年回憶其實係開月費新SER但冇變野,呃人買定點

EXP
63 點
幻乂魂 發表於 2013-1-10 21:17
你話為回憶
驚d人多血過你
扣得多過你
咁你咪唔用裝 同人地組隊升去回憶都回憶到
呢頭話要回憶
果頭驚人地點勁點hkd戰士玩哂,影響到你?
你都只為回憶姐嗎

天目一個 發表於 2013-1-10 21:04
首先 我無話介意人地勁過我 而重點係遊戲平衡既問題
第二 我地既"十年回憶"並沒有迷裝及次元

我地只希望隻game可以變番真真正正十年前既童話如果官方一開始就無打算咁做
咁個標題就唔應該叫做"十年回憶版"
比我地d玩家一個假希望

如果你再睇唔明 我都無辦法

戀魂乂KIT  佢已經張"佢個人覺得你既諗法" 變成了"你既諗法" 囧  發表於 2013-1-11 01:28:53
aesopn42259  佢冇留意你立場,sad  發表於 2013-1-10 23:08:53