AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2668|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[報導] 天師打王屈機,隻game遲早收比=] [複製鏈接]

EXP
1 點
樓主
我係遊戲當中的老鳶,對於天師的技能超級不滿。就以下的問題。

就有關12秒內沒有向世界王攻擊而更換姓名一問:
武士,劍客,祭師,術士的技能都沒有一招可以係12秒內不攻擊也不轉名。唯獨天師的一招噬魂就可以係20秒內對敵人失去生命值,甚至對世界boss做成傷害.就算天師王攻擊,只是用噬魂就可以解決了12秒不攻擊的問題。為向武士,劍客,祭師,術士的技能對王無效,天師就有效呢?   懇請有關部門跟進及調查。

另外都係天師的噬魂。 如果有關部門唔更改,對其他職業相當唔公平。 因為當武士,劍客,祭師,術士係12秒內不攻擊,世界boss就會轉名, 這時 天師的噬魂和攻擊 便會大大增加世界boss叫名的機會.嚴重影響職與職打王之間的公平性。 最後 我相信 有關部門 是知道公平係遊戲間的重要性對玩家的支持係有莫大的影響。                                    希望當局能夠跟進及修改天師技能中的噬魂

唔知大家點9樣睇天師呢。?:lol :lol :lol :lol
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

其實我都覺得吾公平咖-_-
雖然我系受惠者,
不過如果G M聽你講噶話,
可唔可以順便改埋天師幻身唔可以用葉解除呀?

EXP
1746 點
借問聲能否找一位術士試一試那焚燒技能?能使敵人有燃燒狀態
會唔會好似天師感尼?
人就係感- -對自己有壞既 就會希望唔好發生
對自己好既 就唔理人地=_=
oh....天羽各種職根本一早就唔平衡 亦唔係E家岩岩提出
所以我早已放棄天羽XDDDD

EXP
2032 點

在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

原帖由 心霜乂碎 於 2010-3-26 20:26 發表
借問聲能否找一位術士試一試那焚燒技能?能使敵人有燃燒狀態
會唔會好似天師感尼?
人就係感- -對自己有壞既 就會希望唔好發生
對自己好既 就唔理人地=_=
oh....天羽各種職根本一早就唔平衡 亦唔係E家岩岩提出
所以我 ...
豬豬講得好@@。
職業按照打BOSS的情況來說是不平衡的。
劍客可以無敵,
術士可以瞬移,
武士可以封技,
祭師可以快速回血,
天師可以噬魂(幻身比葉破=沒用)。
每個職業的長處都不同,
但是天師的最突出。
不過這也沒辦法,職業是平衡也是不平衡,
因為一開始的職業是自己選的-.-(平衡的例子)

EXP
332 點
原帖由 勤勞的企鵝 於 2010-3-26 21:39 發表
祭師可以快速回血

依家暴怒山野果幾隻藥
最勁既可以補到2M血 (好似
祭師都唔知仲有咩用-口-

EXP
2032 點

原帖由 Lucciola 於 2010-3-27 09:53 發表

依家暴怒山野果幾隻藥
最勁既可以補到2M血 (好似
祭師都唔知仲有咩用-口-
個只藥噶出現率好低咖-_-

EXP
100 點
首先回應
這不是屈機呢  跟據樓主 所說話需如此
但再看回4樓的說話 這其實是每個角色的特性
有些王有技能封技
天師是法術攻擊,給封了然後不能作出攻擊 時間好像是大過12秒那所有法術攻擊也不是被屈機?
當然有4樓所說的
"劍客可以無敵,
術士可以瞬移,
武士可以封技,
祭師可以快速回血,"

這是正常的唷

EXP
102 點
武士最慘<--成日走

EXP
400 點
我之前一個人打小花,一個天師(唔講名)飛左過黎<=我第1下攻 用左招噬魂就轉左名
伺服器:軟雪糕(波板糖)
部落:Spring

EXP
2032 點

原帖由 冰乂影 於 2010-3-27 17:34 發表
我之前一個人打小花,一個天師(唔講名)飛左過黎
個個系之前的BUG,
宜家沒啦

EXP
173 點
原帖由 南北杏 於 2010-3-27 10:51 發表
首先回應
這不是屈機呢  跟據樓主 所說話需如此
但再看回4樓的說話 這其實是每個角色的特性
有些王有技能封技
天師是法術攻擊,給封了然後不能作出攻擊 時間好像是大過12秒那所有法術攻擊也不是被屈機?
當然有4樓所說 ...

可以沒時間限制隨時出寵已經係天師既最大特色, 係冇一個功能可以取代到佢

至於封左技不公平既唔只係天師, 法攻職業都係咁, 而武士亦都冇遠距離攻擊技, 平時打王都沒受惠

但係天師可以出技令到世界boss保名成幾十秒, 佢既"特點"似乎太大, 一被天師搶頭刀其他職業可以搶到王既機會已經好微..對搶王既影響唔細, 不見得這是一個公平的方式

EXP
100 點
原帖由 bRown' 於 2010-3-27 20:49 發表

可以沒時間限制隨時出寵已經係天師既最大特色, 係冇一個功能可以取代到佢

至於封左技不公平既唔只係天師, 法攻職業都係咁, 而武士亦都冇遠距離攻擊技, 平時打王都沒受惠

但係天師可以出技令到世界boss保名成幾十 ...

那封技直接便令到法師(即係術士)跟天師 便會轉名, 那不是不公平?武士有大吸呢 那招好像很遠 但名也能keep住 當然武士用刀是近攻是正常的
你可以說天師不用限時用寵出來 就算封技也能出附妖術留著名, 但其他人也可以弄一隻很強的寵物 不會死 然後也學上附妖術呢
其實所有技能都是每個的特色,如果不滿意可以創新號玩 或不玩天羽 我們不會阻住 這是天羽設定
如果每個也是一樣 那為何還要分職業
而打王計受益多少真的不能計吧
術士有瞬間移動 連飛行移動符也節省 不要說30秒留名字 一秒便飛到 去留著名字呢
武士也有技能 能令飛行喔 移而中了封技 也能照出
而天師有樓主所說的技能留著名 但沒有飛行 但中了封技 跟術士 不能出招 只有一個看字
所以我覺得各有特色沒有甚麼公平與否
可能吧 不公平這東西是一定存在的 這世界應該是沒有甚麼是公平呢

EXP
173 點
原帖由 南北杏 於 2010-3-27 21:39 發表

那封技直接便令到法師(即係術士)跟天師 便會轉名, 那不是不公平?武士有大吸呢 那招好像很遠 但名也能keep住 當然武士用刀是近攻是正常的
你可以說天師不用限時用寵出來 就算封技也能出附妖術留著名, 但其他人也可以 ...

噬魂保名冇難度:lol 咁計法天師仲比其他法攻職更受惠
照你咁講, 兩隻戒沖爆哂技能禁錮都可以勁過武士既封技啦
好明顯你未見識過天師有幾恐怖, 咁低估個唔洗等既出寵mode? 個個擺哂4隻暈寵係身我包你比武唔洗玩
如果連對遊戲既意見都唔能夠提出的話開個論壇來幹什麼!?
術士個招會有冷卻時間, 但噬魂卻接近無間斷的
如上啦封左技問題唔大,而且用左噬魂就算你死左都十秒都唔會轉名
你對天師認識太淺

EXP
2032 點

幻身給人用葉破好慘咖:'(

EXP
173 點
@___@"暈寵無敵

EXP
100 點
原帖由 bRown' 於 2010-3-27 23:09 發表

噬魂保名冇難度:lol 咁計法天師仲比其他法攻職更受惠
照你咁講, 兩隻戒沖爆哂技能禁錮都可以勁過武士既封技啦
好明顯你未見識過天師有幾恐怖, 咁低估個唔洗等既出寵mode? 個個擺哂4隻暈寵係身我包你比武唔洗玩
如果 ...

戎指的技能禁錮關打王有甚麼關係?
你現在 在說pvp??
你說到甚麼都有..那不如說做武士有一只 過6千資質 然後甚麼招也學齊吧- -
封一次沒影響 連封那點算喔
雖然術士個招會有冷卻時間,但10秒而且遠攻 不會影響到 可能100場王會有一場:lol :lol
說回pvp 寵物也會死 連出大技 不就是可以吧?
你說到這麼利害 那現在比武場你應該是無敵??

EXP
100 點
原帖由 bRown' 於 2010-3-27 23:28 發表
@___@"暈寵無敵

現在有你是無敵的喔??
為何你不養一只 ?

EXP
173 點
原帖由 南北杏 於 2010-3-28 11:29 發表

戎指的技能禁錮關打王有甚麼關係?
你現在 在說pvp??
你說到甚麼都有..那不如說做武士有一只 過6千資質 然後甚麼招也學齊吧- -
封一次沒影響 連封那點算喔
雖然術士個招會有冷卻時間,但10秒而且遠攻 不會影響到 可能 ...

你完全誤解哂我講既野, 因為你話其他職業都可以用一隻好強既寵等佢打王唔洗死, 即係你話天師黎個特點冇用!? 我想同你講, 要有一隻能夠媲美天師無限再生既寵係冇可能既, 有邊隻寵頂到115丫? 我之所以話沖爆哂技能禁錮技就係想講你知, 每個職業都有佢既特點, 點解你要講到天師只有搶王保名勁, 噬魂搶王係理所當然既呢?? 難道天師真係一無事處?照你所說只要是hkd戰士, 任何職業也沒有分別了吧..的確是可以但首要問題係你做唔做到囉 有隻唔會死既寵就真係唔需要天師啦, 問題係你有冇
你真係講到天師好委屈, 仲要假設佢被連中兩次封技, 咁其他法攻職何嘗唔係呢
術士有遠攻, 天師冇咩? 你仲話天師唔係屈機
我提埋pvp係想講佢唔洗等既出寵方式係好強..唔係你所講咁可有可無
你都可以整到隻唔會死既寵啦~照你咁講所有天師對住你的確係廢既:)
我並唔係天師..btw由你講既野, 我諗你係從來未同過一個天師pk

EXP
173 點
原帖由 南北杏 於 2010-3-28 11:29 發表

現在有你是無敵的喔??
為何你不養一只 ?

個句只係想回應番樓上個句..忘了引用
重申多次我唔係天師, 但我知道有一個天師會放3隻暈寵係身輪流用
而且我可以好肯定你係極少入比武場

EXP
100 點
原帖由 bRown' 於 2010-3-28 12:01 發表

個句只係想回應番樓上個句..忘了引用
重申多次我唔係天師, 但我知道有一個天師會放3隻暈寵係身輪流用
而且我可以好肯定你係極少入比武場

嗯 我未入過比武場
但比武方面 那不正是所有天師便是無敵?
可以提及遊戲內 的"無敵天師" 玩家名字嗎?
我想看看他/她 有多強喔
你在控制其他時 又要放寵出來 要行多動作做喔
當然我相信是沒有無敵是這事 要不然就拿出一個例子吧
而且我認為沒有無敵 pvp都是講技術 裝備吧?
而且寵物不是很易死?