AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6013|回復: 70
打印 上一主題 下一主題

反傷真係咁惡咩? [複製鏈接]

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

樓主
個個武尊衝埋黎連三下已經死左啦:)
有幾多人係堅驚陰陽反傷丫講真:&
霸星血多, 反傷又多, 攻又多, 都算..畢竟那是錢
一個60武尊普通+5,+6裝+3+4武, 都可以秒七,八千血啦
陰陽呢? 上齊裝上足符文, 套裝加埋血, 頂多咪8千左右(唔計手染)
3連, 秒下果下唔計, 真正反返去既, 得6千左右, 當一個陰陽反傷最高119%
6千x1.19, 7140
一個60武尊普通裝開埋buff, 都起底9千血
係, 陰陽有得冰人, 仲要定足4.8秒(上限)
你搵十幾個普通裝既人, 去試下有幾多個可以定人先
唔好淨係比果幾個例子我, 要比就比個比例我
點解係陰陽唯一可以反擊既位置, 都要整個減30%反彈?
唔好話係因為我少血我無錢整係我既事
我大大話話都八千血, 全身+10果d都接近1萬啦下話?
個陰陽+10得黎對方唔識+10既?
6千攻都秒到8千血, 萬四攻既點算?
活血暈左又出唔到, 3連秒左連再生都無用處了:)
個個之前都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈
又唔見你地諗下自己個職有咩好:)
武尊副裝同金裝差距過千血
御靈副裝比金裝更多血
血既差距又拉開左一千:)
稍為有心少少打下裝既武尊都可以簡單上萬一血
御靈上埋hp神器都未必到9千
反傷由119減30, 變左89
當佢3連計埋普攻同暈人打8千, 反左7190
你叫一個普通裝既陰陽如何打4千?
講真有無機會打都成問題:)
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

A_A 咁你有冇諗過陰陽係戰場 冰腳消火盾
暴風雪掃人?
武者有咩技?  全身+10 5LV波動係戰場都打唔郁人啦
靠最高輸出既3連擊逐個打?
你要拎單P黎講  點解唔講絕影 疾風?
不滅絕影1閃埋黎殺人   疾風武鬥無影裝消變身火盾   仲有驚魂呢招
1P1   唔係你死就佢死嫁啦     唔通你想改到隻隻職暈完你 1係自己反死 1係打你唔死 跟住比你冰腳屈4.8秒?  

EXP
67 點
反傷好勁架!!!!
可惜...我好廢....次次都比人打死...
因為冇技能點去+火盾...又唔想用99點...
假如你係陰陽的話...記住...+火盾!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

孤單心事 發表於 2012-1-25 18:14
暴風雪掃人?

吾好嚇親人啦A_A
佢捍衛陰陽之嘛

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

孤單心事 發表於 2012-1-25 18:14
暴風雪掃人?

以普通裝既要刺而言,佢地實在少血,而且站於你地兩方都係可以衝埋去暈人而言,你們先手既取得率比較平均。
講真團p, 陰陽係後面打,近攻上前,實在好合理。
你比人殺既同時,你果邊既陰陽咪又係打緊我果邊既近攻。
講真,pvp唔係你死就我死架啦,你打唔死我,唔通我唔定你?
但而家,係武尊普通裝都都秒8千血,一個普通裝既陰陽,唔好話定人拉開距離(一般而言呢段時間夠武尊打多兩三下),係隨時連補一下血既機會都無。
普通一套金裝+5,開埋buff,1萬1血左右
當對方+5,7千攻左右,淨係爆1,2下的話,都有機會還擊
但陰陽才沒機會,真係比多少少血都好,起碼有個還擊機會,你地班+10點會明:)

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

iamahtung 發表於 2012-1-26 20:20
以普通裝既要刺而言,佢地實在少血,而且站於你地兩方都係可以衝埋去暈人而言,你們先手既取得率比較平均。
...

有邊隻GAME既布衣系   係多血既?  

以單P 黎講 的確唔夠武者黎
群P呢? 戰場公會戰  成為主力既永遠係遠攻  陰陽 射手

如果陰陽連單P都設定為強勢  無得輸  
咁我都唔玩武者啦 我開隻陰陽升仲好

EXP
758 點

孤單心事 發表於 2012-1-26 23:41
有邊隻GAME既布衣系   係多血既?  

以單P 黎講 的確唔夠武者黎

其實你地班+10可以係大量遠攻中無啦啦衝入遠攻羣中一個打幾個我見唔少,再者唔係你地開路係前面死的話,結果咪又係遠攻打遠攻。
會戰呢啲野,係職業合作既姐,唔通人地全公會都係遠攻,個個都係戰場主力,就會贏到你地皇族?唔會丫?
再者武鬥,範圍真係好有限,定得一個黎,都比第二個暈左,行得埋去定得黎,唔好彩對面有個霸星的話,真係等比人圍
當你抗暈抗定身,個武尊更加可以毫無顧慮咁衝埋黎,又係一個3連秒7~8千血就得
所以認真除左單p好脆之外,我真係唔覺陰陽有咩地方係特別強勢
武尊暈,普攻,三連,加埋1秒左右已經打到五下,真係再生都回唔到啦
唔好話要陰陽pvp強勢,只係起碼留少少機會比陰陽反擊
根本好多時候,無機會出手,反傷反得果六七千就死左
六七千,對一個普通裝既武尊而言,一半多啲ja

EXP
100 點
咁岩路過..宜家好少玩唔知改左D咩
不過好奇怪我竟然見到<留少少機會比陰陽反擊>
晴空個pk系統唔係不嬲都係玩先手攻擊同暈既咩..你比人暈先味死先..sosad
我係絕影 我都想有反擊機會haha  

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

iamahtung 發表於 2012-1-27 03:27
其實你地班+10可以係大量遠攻中無啦啦衝入遠攻羣中一個打幾個我見唔少,再者唔係你地開路係前面死的話,結 ...

A"A   我打戰場公會戰根本唔洗出手   SOR
到E+未出過全力打公會戰
我掛機居多:(  打條柱  其他交比我D團友做
另外  我武鬥場用2點武鬥幣買抗定抗暈   我唔受束縛殺人  好唔應該??
我識買抗暈你唔識買?  
暈普攻3連加埋1秒左右<---   突襲都要時間啦  技能CD最少都1秒啦  
比陰陽有機會反擊?  我相信更加多人放棄隻GAME
你玩唔出陰陽既強勢之處   唔該你唔好話陰陽弱勢
講到尾  只係你發揮唔出   你要用+5裝打1個全+10裝 乜都輸啦
+10裝打+10裝   我比陰陽反死過 SOR  

我未開BUFF  呢個狀態ONLY   開左聚精 未齊裝 -上衣  換埋可以再+1000血
同反傷寵+物盾符文陰陽打 我秒佢都反到得返少少血
陰陽弱勢?   SOR  只係你弱 唔係陰陽弱

EXP
758 點

ming123123 發表於 2012-1-27 04:01
咁岩路過..宜家好少玩唔知改左D咩
不過好奇怪我竟然見到
晴空個pk系統唔係不嬲都係玩先手攻擊同暈既咩..你 ...

都話你地先手機會比較平均,相對陰陽先手既機會比較細,唔好比個例子我…你比十幾個普通通裝既人既比例我

EXP
758 點

孤單心事 發表於 2012-1-27 12:46
A"A   我打戰場公會戰根本唔洗出手   SOR
到E+未出過全力打公會戰
我掛機居多:(  打條柱  其他交比我D團友 ...

你會戰點打唔關我事,你根本無答我野
講真有幾多普通裝既人會去買抗暈抗定?
一粒未必頂到三局,隨時要買兩粒,輸左就蝕
都話你唔會明普通人既做法:&
再者我一直話+5打+5,無話+5打+10
你搞清楚個pt先覆我:&

EXP
83 點
iamahtung 發表於 2012-1-27 19:35
你會戰點打唔關我事,你根本無答我野
講真有幾多普通裝既人會去買抗暈抗定?
一粒未必頂到三局,隨時要買兩 ...

反傷唔惡就唔會減啦,打星光想win但係唔肯晒錢買野輸係正常

EXP
366 點
自己血少比人反死就系到嘈

EXP
758 點

tomtom35 發表於 2012-1-29 00:02
自己血少比人反死就系到嘈

你話邊個阿, 講緊陰陽血少..邊個比人反死係到嘈

EXP
758 點

冇名好改 發表於 2012-1-28 17:07
反傷唔惡就唔會減啦,打星光想win但係唔肯晒錢買野輸係正常

反傷惡反傷惡..唔見有人話武尊個三連惡?
一個三連都秒左個陰陽啦:&普通裝打普通裝的話

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

:(  咁不如將全部職改哂佢啦
全部1樣技
1樣無暈 無連擊 無反傷 無追擊 無補血 無復活 無定身

EXP
2036 點
反傷唔係由119減30, 變左89,係119X(1-30%)=119X70%=83.3,如果就咁減咁D反王咪變咗15%反0傷害,咁點解我揾隻47副有反buff嘅王我有減反可以2下流星秒番我自己??仲有你普通裝嘅定義係咩?如果你係都要攞自己+5同+10人比咁就係你不自量力啦,仲要係度嘈減反傷,又唔見有人嘈話呢個game一開始有反傷已經係唔公平?仲叫人比10幾個普通裝例你,又唔見你比10幾個平民裝武尊我睇?我都想睇下平民裝可以秒7,8千血果D'平民裝'係咩裝,我雲狩,低血低防果果都知+6紫武,+5武場裝,同我個公會FD御靈+5橙武,+5武場裝,反傷得8,90如果佢唔開補血企係度我先打得羸佢,係險勝217HP,我有減30%都反到我得番217血,如果我冇減反佢又係反119比我,我諗我第一下已經講88,佢變身2,3下冰可以KO我,點解人地可以平民裝得咁勁你唔得?仲話10個例子,1個都收到你聲啦,自己又唔利用環境D雜物,傷心頂層棵樹已經係一樣可以好好利用嘅野,可以用嚟屈近戰,圍住棵樹打,佢根本過唔到嚟暈我,點秒我?我7千幾血真係未試過比平民裝武尊秒,麻煩你比1個例子我,1個夠,唔洗10個咁多,OK?你唔識利用場地=輸,你唔識走位=輸,你冇技術=輸,你輸咗賴人=輸,自己未試過嘅野就發表仲同我講119%-30%你一開始已經輸了,冇認真做過試驗嘅人點樣都會輸

EXP
758 點

kevinCCK 發表於 2012-1-30 10:58
反傷唔係由119減30, 變左89,係119X(1-30%)=119X70%=83.3,如果就咁減咁D反王咪變咗15%反0傷害,咁點解我揾隻4 ...

呢位人兄, 講真要pvp, 你100%死我手
我一直話搵普通裝既人黎試裝, 我一直都係指+5打+5
我回心事果陣都講到明我一直係講+5打+5
我識唔識走位?
講真要贏我贏大把人啦:&
目前過萬血陰陽有幾多位? 你又識幾多位阿阿生?
+5爆左, 3連秒7千認真唔難, 係你識既人無技術, 唔識走位
同埋我從來無輸左賴人, 因為果位普通裝人士根本唔夠我打
我成個post邊忽話我比人秒:&?
1萬血比普通裝秒就慘囉
咩q野叫無認真做過試驗?
你同d無技術既人打叫做做過試驗?
我一直都係講緊普通裝既人
吹到你地話我講緊我+5打+10
邊個+10阿而家?
字你又睇唔明, 裝你又唔夠人黎, 技術你又唔掂, 有技術既你又未見過
雲狩招技唔係要發動1.5秒的話可以做低好多人
40-50武鬥d+3都秒到人
以上post個範圍係pvp到pvm
你淨係識講pvp?
你既視野咁細既?
又唔見你知道pvm果陣雲狩係後面可以好勁?
你到底識唔識玩雲狩?

EXP
2036 點
問題係PVP會有人企定定比我用流星秒?我真係未見過.星空同戰場就大把.發動1.5你知唔知有幾耐?你用過未?你知唔知有時個特效打中咗都未必係打中,講真個系統真係有D爛,又唔係miss,又唔係block,特效打但係條友又咩事都冇,你貼近D個牆都失效.仲有你又唔係唔夠人打,何必係度話D人投訴陰陽有咩屈有咩屈,佢地話完晴空都唔會改架啦,你比人訴下苦有咩問題?你+10梗係唔知+5嘅慘況,你+得10打2下都應該KO我啦,你+得10都唔洗用反啦, 人地都傷唔到你,+5個D真係靠反先保命,你係度開得post你都預咗人地有野講,你1開始話+5可以秒+5,跟住又話你自己+10人地唔夠你打,咁你一開始何必訴苦呢,定係你一開始就係想show你自己+10,+5有佢地嘅苦況但係你都識講'個個之前'都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈,已經係之前好耐嘅事,自從出咗2轉,到改咗流星同風神之絆 ,你見到有幾多個人投訴反傷屈?你而家舊事重提咪即係激起D以前對反傷仇視D人嚟你度講野,根本好少人話反傷屈,+5都有人可以好勁,有點火刃變身埋嚟3.4下都打得死人啦,反只係綿上添花,遊戲個角色設定一開始係咁都冇得改,只係有1堆人成日都反死,所以咪出個減反等D人以為有得打囉,其實減得幾多?你又唔係唔用技淨用火盾反死人,減反對你冇影響,點解你又要係度嘈呢?

EXP
758 點

kevinCCK 發表於 2012-1-31 10:29
問題係PVP會有人企定定比我用流星秒?我真係未見過.星空同戰場就大把.發動1.5你知唔知有幾耐?你用過未?你知 ...

你個重點出左黎!
「但係你都識講'個個之前'都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈,已經係之前好耐嘅事,自從出咗2轉,到改咗流星同風神之絆 ,你見到有幾多個人投訴反傷屈?」
問題係, 因為之前既投訴
導致今時今日, 反傷要比人降
點解今時今日無人投訴先走黎改?
點解到個個職都勁返哂平均返先走黎改?
點解官方要「舊事重提」走黎改我地反傷?
以上呢個點你唔答我你真係唔洗回, 成個post重點係到

講真我真係淨係用技反死人, 畢竟我係補c
邊個話反只係綿上添花?
反傷對我而言係武鬥有保命作用
的確目前我係+10, 我只係曾經+5
但以我身為補c有得解暈有得補, 都係贏過幾百血
我仲要係以血為主, +5果陣8千幾血既陰陽補黎計
得七千血既好明顯已經秒左
個post我明顯為+5而講
再者, 武鬥pvp, 就算係, 真係未必打得中
老實講就算係51-60武鬥我都見大把人一下秒
pvp, 老實講我認同弓手弱雞, 血又少(對我而言)
不過學你咁話...
唔識走位架你? 技術呢?
我而家千辛萬苦整左個19跑速出黎, 為左定人
你地雲狩呢? 開個buff都夠啦唔好玩啦
有暈技唔用? 唔好同我講因為你唔係為pvp
唔係為pvp就唔好講啦
變身60%攻擊時令對方無法移動4秒
技攻48%暈4.3秒
如果我19跑速都定到人既
你實得啦
4秒同4.3秒, 夠你發動流星啦掛?

+5可以勁, 武尊都可以囉, 問題係比人秒左的話, 仲有咩火刃出?
講真, 佢要改就一開始改, 之後就全部一齊改勁佢
老實講我的確唔係淨用火盾反死人
因為淨用火盾反人我死硬
30%影響唔大?
當你一下2千5, 三連7千5
本身119%反傷, 反8925
好了, 再說一下, 7千5, 已經係1個普通陰陽多數既血量, 而8925, 仲未達普通武尊既9千底
減左30%, 而家89%反傷, 7千5會反6675
2千3血左右既差距, 你話無影響?
30%, 真係唔多?
係你唔係反傷你唔明喳