AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: quiet
打印 上一主題 下一主題

戰場問題~~~GM請入來參考下   [複製鏈接]

EXP
1160 點
又係你地既人叫,有問題咪去回報~

而家有人開貼講下呢個問題~

點知就成隊人衝出黎,我就真係唔明,既然你地認定無問題,又叫人去回報...咁仲乜要係度洗貼~?

改唔改,會唔會改,唔係人開貼就實改,亦唔會不停同一段野洗下貼就唔改~

決定權始終唔係玩家度~
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
531 點
請提出邊度抹黑過政府

EXP
376 點
jacky01260326 發表於 2013-11-18 17:41
@@泥巴係bug黎架傻系 -___-咁不如del曬全部任佢 2轉任3轉任係bug

好1句傻_....
幾時都話Peja P哥 c朗哥最型嫁啦

不過呢 有時有d野 張開你隻a眼 b眼 & c眼 3隻眼開齊先回覆得唔得?
你針著既係點叫隻泥巴小布出黎
冇錯 叫泥巴小布出黎唔係bug 係任務 >>趣事任務
但係我地針著既重點係 叫完隻泥巴小布出黎之後
1.佢係任務物品 唔係寵物 點解可以帶係身邊用黎打人
2.就當佢唔係任品 係寵物 點解1隻寵物係人死左之後仲可以追住人地黎打?
3.泥巴小布好明顯影響左遊戲公平性 絕影3轉技能隱身既優勢冇左 因為就算隻人死左 泥巴小布依然係會追住個隻人黎打

語文能力有問題既話 唔該晒p哥去check 1 check字典
中文都有問題既真係幫你唔到 不如你由小學開始學起(只屬提議)
另外, 如果p哥自問中文既解讀能力有問題 覺得自己英文比較好 我亦唔介意係到同你用英文溝通 你講一聲就ok

我諗都唔洗多解釋 根本你提出既 2轉任 3轉任完全冇關係

EXP
527 點
jacky01260326 發表於 2013-11-18 18:46
泥巴系做任解 2轉3轉都係任@@ 任係bug不如del曬佢

你阿媽係人 你老豆都係人
所以你阿媽係男人
係唔係咁?_?

四級霸王會員

陳信宏♥MAYDAY

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
996 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

eternalized 發表於 2013-11-18 22:40
你阿媽係人 你老豆都係人
所以你阿媽係男人
係唔係咁?_?

笑話黎

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

jeff3131 發表於 2013-11-18 22:26
好1句傻_....
幾時都話Peja P哥 c朗哥最型嫁啦

隱身可以無視臭泥巴

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

我對政府個會就無任何意見
但對某條變態佬曾徑(電話)性騷擾我會內某女會員仲要未搞清楚當時對方解情既情況下句句出頻"性交"我,
然後道歉都無就同友人講覺得自已鬧錯人樣衰左所以唔玩送左當時個霸星ac比友人然後不了了之,希望"政府"觀察住某會員行為以免影響會聲同d女會員。
主角同當事人既角色名我就避免打出黎以防萬一點錯相同埋因為位女會員未成年避免嚇致退GAME,如有問題可短消息查詢。
如果係當事人歡迎道歉,非本人的話都歡迎解釋係第幾手如些事無關。了解後如非果位變態佬所謂我會更改cm

利申:非s團會員  (本人"紅戾"第1手)無意參與罵戰

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

其實你地可唔可以唔好吵架

EXP
449 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章

個p0st完全無聊p0st
同小朋友 爭輸左發難渣有咩分別?

埋屍  <為win戰場諗出泥既方法/計策
何來bug? 難道只有 "政府" 一方可以做到?

埋屍嬴戰場 你就話要改
咁你有金裝 又沖到+10 我又打唔到 又沖唔上+10 w0
我輸左 係咪要投訢?
我係咪都要同GM 要求取消金裝同沖裝系統?_?

EXP
1160 點
戰埸唔郁10分鐘就會自動彈出~

死左超過10分鐘都唔起身,咁都無彈出戰埸~唔通係正常系統~?

若然係正常既話,咁點解較早前就改左做唔郁10分鐘就自己彈出戰埸呢~?

若然唔係正常系統,咪會係叫做BUG囉~  明未~?

EXP
135 點
65樓        改名做兵馬俑公會
66樓        僵屍公會
67樓        人不要面,真係天下無敵~
102樓        政府講公平真係笑死人
131樓        政府E個公會名果然改得好好....唔係浪得虛名
132樓        同香港政府一樣管理得個香港好好
151樓        政府面皮何其厚
        人不要面 天下無敵
157樓        一日得志 就語無論次
        人地水色20個 有10個人掛機係到 仲話自己有品公會
        你地反對既人你地咩心態
        你咩心態:)

EXP
135 點
站於公會立場,剪刀不與AGAMES 會員sesesese 編號278794 爭執

但如果意圖討論或者嘴炮未曾合ser的事情
即是公會孤獨神域 與 邪惡v客棧
歡迎主動與本剪刀聯絡

虛擬遊戲角色:剪刀十字拳

EXP
1160 點
自己做過D乜野,做緊D乜野...就預左比人講~

反而你地可以講成係,其他人都可以做既野,只係其他人唔去做喳喎~呢個就係支持你地做緊既野個論點黎~?

犯法野夠係人都做得~又唔見你地去做下~?  唔比人捉到咪得囉~

回正題~較早前更改既戰埸10分鐘唔郁就會自動彈出戰埸,咁點解死左超過10分鐘,都唔會自動彈出架呢~?

除左係系統漏洞(即係BUG),咁會係D咩~?

唔通係戰埸特色~?

主打遊戲
新晴空物語
EXP
211 點
拗唔返喇?隻泥巴小布
呀唔係...係泥巴小布先真

EXP
376 點
ckycky 發表於 2013-11-19 02:13
拗唔返喇?隻泥巴小布
呀唔係...係堆泥巴小布先真

踢爆人地咁衰...明明我都已經唔出聲T^T

主打遊戲
新晴空物語
EXP
421 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

新ser人 無意參與鬧戰 只係表達自己既經驗同感想
關於戰場 我試過係戰場死左掛機 一番生就比系統踢左出黎 我冇留意過掛左幾耐
加上 你地話唔郁十分鐘 先會踢出去  咁其實仲有9分鐘先去堆屍冇分別 所以 始終都係改一改御靈招技有限定時間內番生好d
關於小布 其實第一次大量出現會戰個陣 我地已經同gm回報左 但佢地冇任何回應
我地都同敵對公會嘈過 但冇用 最後 用左以牙還牙手法處理
回報過左幾個月都冇改 咁姐係代表小布係拎得入去會戰 而小布本身存唔存在bug我唔知 但 呢個趣事 去到珊珊海既人 都可以做到 拎到既小布個個人都一樣 冇存在唔公平
情況就好似 2個人打交 2個人側邊放左把武器
而規矩係比用既 但一方用一方唔用咁解姐
而覺得頭布極有問題既人 係呢度嘈冇用.. 反而一齊去投訴好過 多人回報 gm先正視問題-_-|||

EXP
531 點
剪刀 發表於 2013-11-19 01:32
65樓        改名做兵馬俑公會
66樓        僵屍公會
67樓        人不要面,真係天下無敵~

做得出 就唔怕認
就應該預左俾人講
事實又何來抹黑???
仲有 131 132樓 我睇字面上點都係讚緊你地
點解你又覺得人地係話你地??
中性詞句又話係鬧你地
褒義又係鬧你地??
你地到底做過d咩黎 搞到咁敏感??
如果你覺得做得岩
戰術冇錯 食腦既
會唔會咁敏感??

157樓係我既回覆
1日得志 我冇指名話邊個
水色果邊係的確話你地公會
經常都有一大堆周周xx係到掛機拎分
呢個唔通係我作出黎抹黑你地?

的確有d政府既玩家係真係郁真係認真打水色既
但的確 有一堆周周xx係到掛機

當然你地可以繼續話個制度係咁
你咬我?既:)
但做得出就預左俾人閒言閒語囉:)

唔通最近香港政府 HKSAR<<唔好又話我話你地
D官做得唔好俾人鬧 就話人地抹黑佢?
唔通TVB又人嘈話人地抹黑佢?
你地做完俾人話就變左抹黑你?
係唔係事實大家有眼見啦

EXP
531 點
leekyo 發表於 2013-11-18 23:57

哈哈哈真係笑死我
又係沖唔沖裝呢樣野:)
用番之前人地講過既野回你
又係你地話冇問題 行得正企得正 人地回報又唔怕 人地拎出黎傾又唔怕
依家又話人地無聊POST 又話人地發難渣:)
係你地唔想俾人講 定係驚俾人講?

一方面又話果d 所謂好食腦既策略 計謀 幾岩幾岩 唔怕你地回報 真金不怕紅爐火
另1方面 又要係咁踩反對條計策既人 話佢地葡萄 果個計策有幾成功

姐係你打工搵錢又得
洗黑錢搵錢又得 而且仲快
之後有人話舉報洗黑錢啦
就話 你地都可以洗黑錢架??
都冇人理
洗黑錢唔通係我既專利?
唔通 你地有工番 我又冇人請 我又要舉報你地?

搞笑
唔係冇人理 冇人管 就代表你係岩既

EXP
531 點
leekyo 發表於 2013-11-18 23:57
睇黎都好難講到大家明, 等我舉些少例子。
以前,鳳狙過於強大,所以被改弱。
以前,夜龍過於強大,亦都被改弱。

問題不在於有沒有BUG,而是遊戲的公平性
而公平性,唔係你地一個公會既幾10人話係就係,唔係就唔係,而係成個晴空既人一齊去決定
你地覺得岩既野,人地未必咁認為,
同時,就算你地真係岩,只要影響到遊戲公平性, 一樣會好似鳳狙,夜龍咁 比GM改弱( 班鳳狙同夜龍夠無做錯野)
所以,唔該靠'智取'既你地 用你地既智慧諗一諗吧。

麻煩睇一睇 顯講d咩啦
可能你會更加明白我地或者人地講緊d咩:)
就算係法律
根據唔同既case都經常要睇番立法既原意去作判決
如果某個會真係覺得人地沖+10裝好影響遊戲既公平性
你地可以去回報架:) 非常歡迎
我地可以提出呢樣野可能影響遊戲公平性
你都可以架:)why not

就好似最近有人提出 大家唔好用晴空某d點品 遊戲物品 去沖裝
個原因係佢沖唔到
你都可以提出黎架:)

EXP
531 點
Ailiao 發表於 2013-11-19 09:53
新ser人 無意參與鬧戰 只係表達自己既經驗同感想
關於戰場 我試過係戰場死左掛機 一番生就比系統踢左出黎  ...

可能只係灰色地帶姐:)
回報緊:)
可能人少唔夠力 一齊去叫gm諗諗佢:)