AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: iamahtung
打印 上一主題 下一主題

反傷真係咁惡咩? [複製鏈接]

EXP
2036 點
雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後面就得,佢打晒都得,係佢比人圍我先幫下佢(其實係反少2677先啱,8925X0.3=2677.5,佢唔係就咁減)同埋我可以定人4秒,但係我平時開重砲都係得番幾%跑,比人緩+定+中間有雜物果D好黑人憎嘅野係,行得過去人地都定/暈完啦,pvp1打1真係好難先出到流星,人地一見到我要用流星仲唔即刻爆發打死我咩,唔好睇平時我地戰場流星秒人咁威,係因為LAG到D人走又走唔到打又打唔到企咗係度比我地打,何況有近戰開路,自己又落招旋風先打得咁舒服,1下打到幾個+10御靈都試過反死,講真,絕影同術武咪仲屈,個game設定係抗性唔會跟lv升,但係防會,仲有裝會+防,跟本要人攏錢去開洞/買抗裝,比8000術攻打到仲慘過比10000物攻打中,又唔知佢咩屬性,唔怪得知咁多人做術雲狩啦,如果佢減到119得番8X反,咁你有一個比較樂觀嘅想法就係當反傷符文冇出過
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

kevinCCK 發表於 2012-1-31 14:38
雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後 ...

第一, 都話個post係為+5而設:( 你講+10武尊做乜:(?
第二, 你無答我問題, 再唔答你真係無覆我既必要:&
第三, 你見唔見心事一直係到主張戰場遠攻先係主力A_A?
    佢話佢平時唔多打企定定睇你地遠攻做野架wo? 你可以同佢傾完個pt先再入黎
第四, 認真+10武尊...我而家+10都仲夠頂1個+10武既武尊既:(
    不過要靠19跑速極快定身先得囉堅係:(
    你句2千6係幫我定幫你自己? 2千6, 哇, 距離又大左:( 30%影響好大wow
第五, 無人叫你開重炮:( 我平時唔係真係淨係靠19%, 係靠變身+25跑速, 個個都加25架啦
    「比人緩+定+中間有雜物果D好黑人憎嘅野」你想講乜? 係都你定人同暈人啦?
    「行得過去人地都定/暈完啦」好明顯你技術問題, 點解我19跑速定到人?
    就算你比人定, 有咩問題? 你遠攻黎:(佢定得你姐係十之八九有距離, 夠你定人同暈人啦掛?
第六, 「個game設定係抗性唔會跟lv升,但係防會,仲有裝會+防,跟本要人攏錢去開洞/買抗裝,比8000術攻打到仲慘過比10000物攻打中,又唔知佢咩屬性」
講真丫, 防會跟lv升, 但係攻都會, 就算你係坦, 頂多都係減物傷50%左右
術攻你可以上75抗
比8千術攻打到係慘, 但係我pvp都會上抗
咩叫唔知咩屬性? 唔識睇裝架?
我長期幾套抗係身:(
唔好同我講邊有人pvp帶幾套係身, 咁好明顯你唔係玩pvp既人
就算係pvm
術雲狩, 主要都係風同暗抗
因為60主要係風, 唔記得50定55主要係暗
武尊用太刀的話主要都係風同火抗
如果有火的話, 就靠火盾算
係唯獨御靈冰抗難搵d
係我就會叫d近攻去「開路」
「雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.」
你講架a_a
如果要我當反傷符文無出過...不如整走所有符文算啦:(?
上乜鬼野符文姐, 你地就好地地多4%hp, 我地符文無左當算數?
你地好地地又好左緊係叫我地樂觀d架:&

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

kevinCCK 發表於 2012-1-31 14:38
雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後 ...

拿  就即係咁
我暫時13000血 13000攻    300爆傷 50爆率   物爆武尊  我個數值有得再推高既
戰場 你覺得近戰既作用  除左開路  仲有咩?
全身無抗   只包被動技 公會戰BUFF  戰場BUFF  全抗20 火抗30
你確定挨到3秒不死?    SOR 我都挨唔到3秒
雲狩戰場星空有幾強勢你知唔知?  仲要比佢單P勁?    洗唔洗比埋100%暈4秒比你?
我公會有術雲狩  我開齊BUFF  14000血 40風幽抗
佢秒我 :)      有物爆雲狩 我變身 14000血 75%減傷     4400防(未變,變左唔記得)
近乎秒我 剩返1000血唔夠
戰場主力係雲狩同陰陽   
無佢地  你搵100隻武尊都無用 :)  埋到身?

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

孤單心事 發表於 2012-1-31 15:31
拿  就即係咁
我暫時13000血 13000攻    300爆傷 50爆率   物爆武尊  我個數值有得再推高既
戰場 你覺得 ...

「雖然係比人減反,但係撞到D+10武尊就算佢冇減反都冇用啦,咁屈.我公會個全+10紫太紫裝武尊平時打戰場我跟佢後面就得,佢打晒都得」
果位人兄話+10武尊打得哂A_A人地紫ja點算:O

EXP
248 點
所謂職業優勢..唉
再生術效益在副本用處遠於PK
不論什麼遊戲...懂得利用自身優勢去換取最大利益才是強~
何必鑽牛角尖....
所謂職業..不在其位..不謀其政...明明打手..何必把自己弄成全能形...到最後只會樣樣不精...
絕對建議你到巴哈多點看台灣的陰陽文章......

EXP
758 點

多此一愛 發表於 2012-1-31 23:10
所謂職業優勢..唉
再生術效益在副本用處遠於PK
不論什麼遊戲...懂得利用自身優勢去換取最大利益才是強~

「明明打手..何必把自己弄成全能形...」
我邊忽弄到自己全能型:(?
我要全能我就點滿攻技啦, 洗乜點滿復活
半補半打咪算:(
我澄清一下我係「全補」
自問補得好過好多靈仙:(

EXP
958 點
iamahtung 發表於 2012-2-1 01:07
「明明打手..何必把自己弄成全能形...」
我邊忽弄到自己全能型:(?
我要全能我就點滿攻技啦, 洗乜點滿復活 ...

其實最近少左人話反傷屈機~

我自己本身都係陰陽~ 雖然我唔勁 (9xxx 血 11xxx攻 )~

+ 10 武尊一樣輕鬆秒殺我 ~ 陰陽的確係 皮薄 ~ 攻擊夠高~ 秒殺就唔怕對方反傷~

不過~ 對應方法係 冰腳~ 遠遠的 冰佢~燒佢~ 埋到身佢都無左大半血~ 落多下火刃 / 火盾 ~佢都死得~

除非佢偷襲~ 否則面對面冲埋來~ 我 80% 可以截擊冰腳殺佢 ~

星空 5 打 5 ~ 混戰 亂戰時 ~ + 10 武尊 真係有機會 1隻隻 秒殺~ 呢個的確係事實 ~

反傷強大~ 我認~ 紫寵可以減反傷亦合理 (30% ~ 可以接受 )

平衡是好是~ 如果唔係 pvp 就唔好玩了  

EXP
758 點

badbear 發表於 2012-2-2 14:41
其實最近少左人話反傷屈機~

我自己本身都係陰陽~ 雖然我唔勁 (9xxx 血 11xxx攻 )~

SHOW ME十個陰陽入面有幾多個拎先手權?
真係隨時3個都無:) 19跑速我要跑夠定到人:(
但有幾多個陰陽會無啦啦走去整個19跑速?_?
我都要靠對鞋5跑速+符文4跑速:( 技4寵6

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

老老實實我唔係好明白點解你會話陰陽搶先手會輸俾武者
講番正題,當然,你可以話武尊三連好惡,但我好同意25樓大大講既職業優勢
我覺得武者坦輸俾力士,打手又輸俾射手刺客
好,我就當官方會廢左武者既三連,咁武者仲有D咩優勢?
講真,我本身有隻60武尊,而家都半放棄佢走去升緊兩隻陰陽
如果陰陽單P又要最勁,團隊又要能補能高輸出,咁做乜要設其他職?個個升哂陰陽算啦

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

術攻武尊~
路過到些一遊~  

EXP
958 點
iamahtung 發表於 2012-2-3 22:26
SHOW ME十個陰陽入面有幾多個拎先手權?
真係隨時3個都無:) 19跑速我要跑夠定到人:(
但有幾多個陰陽會無啦 ...

企定定等佢行過來冰佢啦~ 洗咩跑速架 =___=
你唔好同我講~ 係城 1 p 1 ....
城 1 p 1 ~ 你咪坐騎跑開先囉 ~

EXP
235 點
iamahtung 發表於 2012-1-31 13:03
你個重點出左黎!
「但係你都識講'個個之前'都係咁投訴陰陽有咩屈有咩屈,已經係之前好耐嘅事,自從出咗2轉, ...

就算係咁,咪當比近戰玩返一會-.-

EXP
758 點

badbear 發表於 2012-2-4 09:09
企定定等佢行過來冰佢啦~ 洗咩跑速架 =___=
你唔好同我講~ 係城 1 p 1 ....
城 1 p 1 ~ 你咪坐騎跑開先囉 ...

企定定等佢行埋黎?你隔三萬七千里黎邀人pvp?坐騎你識開人地唔識開?

EXP
758 點

propropro1 發表於 2012-2-5 02:15
就算係咁,咪當比近戰玩返一會-.-

如果你一句咁既野全部職可以當公平返的話點解唔見呢句野以前有人講?

EXP
758 點

呀FunG 發表於 2012-2-4 00:09
老老實實我唔係好明白點解你會話陰陽搶先手會輸俾武者
講番正題,當然,你可以話武尊三連好惡,但我好同意25樓 ...

我邊忽話陰陽搶到先手會輸?我一直係話陰陽向來難拎先手
我從來無話陰陽能補能打,全補同全打點的技差很遠你知道嗎???你要貪心你要兩樣一齊有我只能說一句「祝你好運」
術爆值,術傷,冰傷+6%,作為補師我無點
因果輪迴,復活、活血點爆,唔通打手又會咁做?
陰陽你玩熟了沒有???再者正題,唔係三連,係反傷囉,字你又看清了沒有???
你「覺得」武士坦輸比力士,打又輸比刺客射手?
你見唔見樓上上幾層某射手先話完距離未拉已被暈?
近攻打近攻幾乎都係睇搶先手點解又會輸比刺客?
坦輸比力士理由又何在?

EXP
235 點
iamahtung 發表於 2012-2-6 03:46
如果你一句咁既野全部職可以當公平返的話點解唔見呢句野以前有人講?

咁我想問下你你之前火盾屈左一時,比返近戰屈返唔得?
我見到陰陽怕音速好奇怪lol
你做補就右怕比人秒啦,誰叫你不當打手?
沒音速打你仲有咩打到你?

EXP
235 點
iamahtung 發表於 2012-2-6 04:00
我邊忽話陰陽搶到先手會輸?我一直係話陰陽向來難拎先手
我從來無話陰陽能補能打,全補同全打點的技差很遠你 ...

第1,你前後有問題
你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?
你70%拿到同30% 拿到
30%都輸了
你知道機率是咩?
音速唔係下下連
75%
佢連唔到,佢就死了
你要咁搞全補
是你自己問題
你想全補不怕音速
我想問你,比你50000血好味?
你睇下靈仙,盾都沒啦
唔好同我講咩+5,你估戰場只有+5?
你打仗用刀跟拿槍打
一開波理念有問題
+5本來只係打副本
全補,要補到,右要音速打唔死......
我打唔死你,你用補血技
我唔覺得有咩問題
平衡啦^.^
想下一招打你唔死
你補一補就血回來了
慢慢同你反傷啊@@

EXP
235 點
iamahtung 發表於 2012-2-6 03:46

屈得一時屈唔到一世啊
你屈過你就知足啦
比人屈返一會不可以?
仲有,唔好問點解
人地唔講可能因為人家想不到

EXP
758 點

propropro1 發表於 2012-2-6 20:01
咁我想問下你你之前火盾屈左一時,比返近戰屈返唔得?
我見到陰陽怕音速好奇怪lol
你做補就右怕比人秒啦,誰 ...

點解係打手? 正常而言陰陽補比陰陽打多血的你知道嗎?
陰陽升高了沒有? 齊裝了沒有? 懂點技了沒有?
做打手會唔怕比人秒?_? 唔好意思我未見過打手陰高血過我:(
你快d搵個唔怕比人秒既打手比我:( 仲要高過我10140血:(

EXP
758 點

propropro1 發表於 2012-2-6 20:07
第1,你前後有問題
你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?

「你講到10個只有3個不到拿到先手
咁仲唔係輸?
你70%拿到同30% 拿到
30%都輸了」
你到底明唔明10個只有3個不到拿到先手同30%拎到先手係差幾遠?
其一, 3個不到, 姐係頂盡1,2個, 何來30%?
其二, 我當餘下有8個, 佢地有幾個可能係果d100%完全拎唔到先手既人黎
點解陰陽先手難拎?
1, 距離
2, 冰錐要飛出去, 飛一段距離, 沒錯看來很快, 但完全唔夠近戰衝埋黎快
要拎先手靠乜? 距離. 無返十幾跑速你估5秒可以拉得出呢個距離?
講真如果唔拉距離都比人定到的話, 隻近都幾廢下
「你知道機率是咩?
音速唔係下下連
75%
佢連唔到,佢就死了」
咁你知唔知隻game既機率係乜?
40%爆擊率唔知點解3場可以爆2場}
5%暈唔知點解可以5,6下暈1下
25%+15%既60紫武成功率唔知點解我可以合3次中3次
打王果攻擊時3-5%暈人唔知點解又可以係咁暈
呢隻game既機率你了解未?
「你要咁搞全補
是你自己問題
你想全補不怕音速
我想問你,比你50000血好味?」
5萬血我又唔敢諗, 1萬係陰陽而言都算夠
全補怕音速唔通打手會唔怕?
你搵個可以過萬血既陰陽打先講啦
「唔好同我講咩+5,你估戰場只有+5?
你打仗用刀跟拿槍打
一開波理念有問題
+5本來只係打副本
全補,要補到,右要音速打唔死......
我打唔死你,你用補血技
我唔覺得有咩問題」
戰場當然唔止+5, 有+10阿, 仲有雜裝添
咁不如你例哂+0至+10, 例埋各種雜裝組合我再答你好無?
「一開波理念有問題
+5本來只係打副本」
咁呢隻game大把人好有問題, 唔知點解我係武鬥見到好多雜裝人
普通+5既又有, 全身+4既都有, +8至+10佔全場一半都無
做咩唔去打副本既佢地?
做咩黎pvp:(?
我見到d打手仲低攻過我呢個補c我都好辛苦
希望你唔會係其中一個啦
「全補,要補到,右要音速打唔死......
我打唔死你,你用補血技
我唔覺得有咩問題
平衡啦^.^」
我全補, 要補到好正常, 我無話要音速打唔死, 我係話, 反正音速打得死, 何以又要再減反傷?
你打唔死我, 我用補血技, 正常, 正常
你無暈到我我咪用補血技囉
用完音速, 我起碼仲要暈多1.5秒
我用咩補血? 食水呀?
pvp你有幾可見人食水? 武鬥食水, 對面唔識食? 對面無補c?
再生呀? 我有幾多秒可以補? 比盡2秒, 800血左右
但係30%減反傷, 果到減左2千6血反傷喎, 幫補到幾多?
「想下一招打你唔死
你補一補就血回來了
慢慢同你反傷啊@@」
本po係反傷, 唔係主要指陰陽補
講真陰陽補已算很有利
但打手點算??
打又打唔到回又回唔到, 暈又解唔到
針對陰陽補無用架:)本po講到明陰陽:)係包括打手