AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: sesesese
打印 上一主題 下一主題

[疑難] gm請進 一直以來既問題   [複製鏈接]

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

天道作為打手都有得補血,我覺得都幾強大ga
大家點睇
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
531 點
ChiWing 發表於 2013-5-8 16:00
基本上都好認同你既意見

除左霸星個PART, 老實講, 霸星係戰場冇左3轉大技已經差唔多係廢物

我都明冇左大技霸星廢左好多
驚就係驚一陣成個會都係0cd拉既霸星
之後同戰場全部鳳j冇分別大家係到拉黎拉去
唔係玩戰場 變左射擊同埋禁制遊戲
不過霸星比較係minor d既位 最重要係鳳狙同埋塔王d技

本身呢個post係set左權限200上先睇到 唔係驚大家圍插我
係因為大家都唔會想自己個職俾人改
之後又會同其他職係到嘈=_=之後變左罵戰
我都知大家都唔想自己個職變得冇咁勁=_=但係
果陣改jj果陣 鳳j又係到話唔好 但其實大家都覺得重炮好sm

btw 重炮果到我覺得幾同意 2轉果陣草氣幾次先有咁高傷我就覺得差唔多

EXP
531 點
軍師 發表於 2013-5-8 16:15
神泉招無敵..唔係話開左入車就入車..
無敵左亦會中效果...比人暈..驚魂.訓等等
試問開左無敵而中效有咩用? ...

主要係 如果可以沖到入去 咁個弩車就冇左佢存在既意思 唔一定係改招技 係想改個情況

EXP
531 點
乂ChIng晴乂 發表於 2013-5-8 17:40
GM唔係諗好晒D職D技先出架咩?D職出完勁既就話要改?咁出黎做咩?改到隻game亂晒!遲下出新職啦  又睇下點 ...

.........
果陣改鳳狙重炮-mp 唔係鳳狙職果d人都幾開心下
果陣大家都唔會咁講
本身天樂招狂想就係唔識郁
如果照你咁講 招技係唔郁先正常
個人意見 不喜勿插
btw 我唔係話成招技廢左去 只不過係想解決依家個局面
認真近職打天樂就係慘過踩屎
我重點係 當你有暈眩免疫同驚魂免疫
招技會自動搵個冇免疫既俾你中
果幾個debuff係試到其中1個冇免疫為止之後俾你食

EXP
531 點
kenwong831 發表於 2013-5-8 17:32
玩得GAME就無公平架啦...如果邊隻職勁就要改邊隻既話你玩埋佢啦,你不如話"靈仙有得補血,有D職無得補血,一係 ...

依家唔係話公平
eg 雙直線 點解會變左連擊
塔王吸個距離異常
風熱殺氣物技俾靈盾反
重炮100命
呢d根本係設計師設計果陣出錯
依家個game既設定同初初設定果陣既原意違背
甚至根本就係1個bug

而重炮個傷太高就真係佢太強大z_z
但台灣果邊做左好多野去想平衡番
先想同佢地講下 依家仲有d咁既情況
eg 台灣果邊投訴塔王係咁吸
新職就有免疫
大家上齊70抗 d術職話物職勁好多 佢就出左d無視抗既技
但新職無視100%又太強~_~但香港未出未親身試過
呢到唔敢亂提

主打遊戲
星界神話
EXP
798 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

ChiWing 發表於 2013-5-8 17:31
你咩都話自己玩下A_A
不如調返轉, 你玩近戰職俾人屈下?
既然回得咁求其 好心你就唔好回啦

近戰未玩過?俺玩開狂衛ga 點解要轉天樂?大家都心知啦 要改。應該係D J改都未到天樂啦

EXP
80 點

麻雀勳章 試帖勳章 用戶勳章

@"@ UM....我只是有感而發....
天樂是傻輔助職業...人地就係玩狂想曲玩加BUFF的
我只想說,如果天樂不是打人是打怪的話,我諗你唔會話想改廢佢吧!
比你改癈左,咁天樂姐是廢上加廢,攻又低
如果你話係佢既狂想曲搞到又定身又點既話..
其實舞月既糖果雨都係定身架啦,你唔好話改埋佢?!
我夠話D鳳狙好屈啦..改到咁都1炮死,就算唔死都比第2隻射死添..
你要講平衡不如提議埋每次戰場職業分報平均點好不?

EXP
531 點
44mmm 發表於 2013-5-8 19:23
@"@ UM....我只是有感而發....
天樂是傻輔助職業...人地就係玩狂想曲玩加BUFF的
我只想說,如果天樂不是打人 ...

鳳狙問題我都有提
狂想同糖果雨差好遠下嘛
糖雨係淨暈 天樂係隨機中狀態 持續時間都差好遠
1個防暈就ko 1個你有防暈防驚魂 防定身 佢都實會幫你中個封技
打水色就知咩事~_~

EXP
271 點
黑糖布甸 發表於 2013-5-8 19:19
近戰未玩過?俺玩開狂衛ga 點解要轉天樂?大家都心知啦 要改。應該係D J改都未到天樂啦 ...

WO, 所以你意思係因為你轉玩天樂
所以就要改鳳狙先而唔係天樂?
我真係笑左囉

主打遊戲
星界神話
EXP
798 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

ChiWing 發表於 2013-5-8 19:53
WO, 所以你意思係因為你轉玩天樂
所以就要改鳳狙先而唔係天樂?
我真係笑左囉 ...

冇話一定要改 要改就一齊改囉。一齊改 冇所謂

EXP
147 點

好同意樓主既講法

好有心機打既文章~~支持!!

同時都同意會戰弩車同仙酒問題,提議仙洒既效果直接降低就OK了~(現在個個都愈來愈高攻擊力,仙洒既輔助應因應改低~不然會造成失衡問題

另天樂同鳳狙都各自有令隻GAME失衡既主要因素存在...

雖然冇可能話CUT左2個職去-3-(但老實講,,,CUT左真係唔洗煩XD

鳳狙都可以話再改低D攻/CD時間(J炮&凝神)...

但天樂真係唔知點改 再改變廢J~唔改又有D失衡...如果將佢D技既某D令人中BUFF既發動率改低唔知可唔可行?

再講,新職最可能令隻GAME失衡到崩潰 XD (好多技根本就離哂罩,睇下幾時比人小到改技~

EXP
38 點
PAKI 發表於 2013-5-8 20:34
好同意樓主既講法

好有心機打既文章~~支持!!

tum曬班智障全身+10先去改廢是常識吧~

EXP
420 點
會戰加弩車呢個提議OK, 至少唔洗比人封門一出就死, 咁根本無得打

如果秒殺都有精靈守護,咁想問對鳳狙公平咩?
佢招技鳳炮爆到就秒,你唔會要求一隻狙用雷眠牙一技走天涯掛?
行出去玩雷眠牙然後等死?

鳳嗚重炮本來就只係改左扣mp..威力唔覺有改過
你要改, 都已經改過一次, 當初係原廠決定改成秒唔到就扣90%mp,
原廠明明有機會改低攻佢架, 咁點解唔改? 咪又係唔想流失玩家,
要再改埋攻你不如刪左隻職佢啦, 錢就識叫人比, 人地投資完高左攻你走去改低佢? 要改都唔該回左水先!!

邊個話塔王一定要做坦? 人地做打手你就唔likey, 你成日企最前比人吸到再雙拳嗎??
敢問用風神行最前掛技又點計?  比你招技hi到就秒殺 (死得最慘係布袍), 仲要係範圍技, 日日掛一掛, 殺數都好可觀下喎

鳳嗚重炮100%命中應該只限術狙吧??改完唔知物狙又可以點玩呢??
唔通改術j唔改物j喇喎? 咁不如又刪左隻職佢啦~

霸王呼喚 吸得遠就小事啦, 改距離咪搞掂囉, 塔王都可以0cd架, 唔通又改埋?
人地唔知花左幾多心機落去先做到

天樂方面, 如果將狂想曲改做發動時唔可以郁同出技能,
招技完左之後天樂咪變左捱打果個..........

個個都愈來愈高攻擊力, 仙酒既影響效果應該大家差唔多先岩,
點會相差好遠? 攻擊力太高同太低先會失衡吧?
世上無免費午餐, 話人高攻時 , 人地用幾多心機幾多錢玩?而你又用幾多呢???

EXP
147 點
屮一屮 發表於 2013-5-8 21:27
tum曬班智障全身+10先去改廢是常識吧~

買定花生等睇戲吧:X

出新職冇勁野汲引人去重升佢點搵錢

等班有錢仔+10哂先改反廢佢係高招

窮人係冇SAY架喇,哈哈,想公平?比人SM一大輪先啦

EXP
38 點
chong0722 發表於 2013-5-8 21:31
會戰加弩車呢個提議OK, 至少唔洗比人封門一出就死, 咁根本無得打

如果秒殺都有精靈守護,咁想問對鳳狙公平 ...

疾風風神不嬲最強 人多果陣重識進化做無影風
最初唔識玩以為殺數多=勁
sor 我錯了

EXP
38 點
gm~問你一個問題丫
如果你入到戰場(10柱),見到門口有10個疾風掛緊風神,5個靈仙掛補血,10隻塔王準備吸你,6-7隻100%命中既術jj,送多隻神泉準備炸你弩車安全區
咁你會點做?

答得好我即刻入點

EXP
595 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章

改改改-.-成日都話要改技
又無人要求你指定玩果隻職...真係無人迫你架wo
咁多隻職都無1個岩你?
又要高閃又要高血又要殺到人...不如你自己開發隻game算啦
呢樣又話屈...果樣又話屈
我就唔信會成個戰場都狙/塔呢d囉
邊有隻game係咁改技架...呢頭改完...轉頭又話要改
改到點先滿意呢??
咁唔服氣咪唔好玩囉
隻隻職都有利有弊架啦
邊有完美架

EXP
531 點
chong0722 發表於 2013-5-8 21:31

如果秒殺都有精靈守護,咁想問對鳳狙公平 ...

講多次 本身就冇話要改技或者要改廢個職
係想叫台灣個設計師如果你要出新職 要改野 加新既戰場圖 會戰圖果陣要考慮埋以上既問題
雙拳同埋重炮既問題 根本係連個技能說明都出問題
雙拳明明寫2連擊點解會變左4連擊? ok你話2條直線都中哂
咁有d變身杖係難d中哂2條用騎同變身反而易
咁不如叫台灣果邊講清楚你係寫呢隻game果陣出錯定你根本就係咁set
俾番個標準黎
btw 雙直線既中間應該係打唔中 但點解雙拳連中間都中埋
唔一定企最前先俾人雙拳既 塔王有吸
重炮 招技有冇寫明過係100命~_~
其實除左重炮呢招攻擊技之外有咩
技係100%命
如果台灣果邊點都話100%命ok既 希望佢講明 大家可以認真諗下玩唔玩閃
招技100%命係bug 程式員寫錯定真係咁set都仲係未知
btw 物格係傷害果到寫閃避係因為格左 唔係真係閃左
霸星果招真係比較minor我打呢個post果陣
我唔係話佢0cd屈~_~

另外 我覺得你要谷死1樣野就可能要犧牲1d野或者更多
好似塔王要0cd吸 就唔可以75減傷一樣
霸星0cd吸都要犧牲好多野
但塔王可以拎住2個盾+10就75減傷 入埋抗石用埋3抗項戒
但招雙拳係1轉技咁多職最高傷果個?仲要暈埋 姐係中1野同中3 4野冇分別
老老實實再講多次~_~唔係真係要佢改左招技
或者改左個職 係希望以後既發展 既改善係可以改善埋依家既情況
天樂唔係一定要改番去唔俾郁 唔俾出技
但出新野既 改野既
幫近攻諗一諗 我對住佢我可以點 除左走佬之後z_z
改唔改同埋點改係原廠自己諗既野
呢份係佢地既工作 只不過順手話俾佢知上次鳳狙改 其實你只係改左佢地打副本
刷王既實力
戰場 其實都唔知有咩分別
物j可能有既 俾人格左冇哂mp
其實唔改個重炮個威力 淨係改個距離都夠好z_z

仙酒果方面 除左個位置 個效都應該諗諗佢
老實 如果仙酒仲係加咁多 加個背水陣 咪又係封門一出即死z_z
只不過係d天樂 鳳狙唔可以放幾個mp陷係你門口位咁解

其實點解要改番平衡
因為係alta同傳奇眼中 你唔平衡
佢地做少好多生意 就當玩家唔流失
大家一齊玩某幾個職
1佢俾人話咁出其他職做咩不如淨係開呢幾個職 之後俾其他公司同game係咁攻擊佢
2只有局部既點品有好既銷量

最緊要係佢梗係想個個玩家都黎買午餐 而唔係某d職買佢d午餐
好極端咁講 打個比喻 唔好狂插我z_z真係打個比喻
全個game得番鳳j 都唔會有人沖裝 +5裝都秒人z_z
紫寵又夠做z_z
佢地都唔知冇左幾多收入
所以佢先不斷改 硬既職再硬d
咁攻職先買膠 沖裝 玩轉生水
攻職既高攻 血職先去沖裝 沖時裝

EXP
531 點
上面已經答埋37樓z_z
btw高血高閃又殺到人 (仲有高格2個盾)塔王幫到你

EXP
420 點
其實你話雙拳個問題係咪已經證實左唔變身唔用騎唔用杖企係中間都會中??(呢個真係唔知先問),
我諗至少要知兩條直線中間距離係幾多, 先知係原廠本意set到咁定還事出錯......
如果話用騎同變身會易中, 佢係就係雙直線咁出, 但兩隻線中間個距離好少,
係咪可以當佢個所謂"雙直線"係廢....? 根本就一樣一野打過黎, 只不過直線出技個範圍大d咁解咋嘛..
等原廠自己答佢個所謂"雙直線"係咩意思~~

重炮100%命中呢個等台灣果邊解釋~佢地試先知有d咁ge事

塔王做到0cd係沖果套橙裝+10姐.. 但個盾係塔王自己招技,
本來套橙裝就無問題,  
但係無可能著果套橙裝+10, 唔比開盾架嘛=  =
你想佢點犧牲果75減傷? block左套裝唔比著?

講真我自己都見天樂好似見鬼咁, 得個走字,
但佢真係無咩打技..多數見就一係螺旋牙一係雷眠牙
要佢開狂想唔可以行唔可以出技真係唔洗玩架喇..
不如問做咩出個唔上唔落ge職比人玩好過..

鳳狙上次改,, 連玩狙ge都話搞到打王好麻煩啦..
佢又唔係只set入戰場會戰水色武道王怪雪廊等等時間先扣mp
一改就任何時間都係咁..結果咪用mp杖幫拖打王打副囉...
如果話重炮改距離, 塔個吸技都要跟住改架喇, 狙好多時都比隊友叫話打布袍/補c,
佢地又多數呢係塔後面, 重炮距離短左, 行前d又比塔吸埋去打死,
咁除左保留重炮ge威力, 但遠攻得黎又要行得前, 秒唔到又要扣哂mp,
改到咁真係唔知玩黎做乜

仙酒我覺得只需改位置, 兩方平衡分配到就得,
我見用狙黎做例話食2支就有成4萬攻..
仲要加埋個背水陣添= = 比人秒都抵啦...
咁其他職食仙酒,個效果幫助好大~
一陣個效改低左,搞到仙酒無乜用又有人嘈第2樣野

關於鳳狙,我之前講ge係原廠有機會改而唔改, 反而改其他野,
原廠為咩要咁改你知我知, 一係你一開始就改低攻擊力,
唔好改完其他野又走黎話唔係喎, 仲係太勁要再改,
呢幾個月佢改完仲繼續賺緊人錢架, 因為改到咁d狙都仲玩到下丫嘛
咁咪又洗錢落去玩囉, 再改落去, 錢又比左喇,到頭來得到d乜?

有d職可以走兩邊, 塔,御靈,靈仙等等都有坦/補同打手,
但鳳狙得個打字, 佢無得2邊走架, 係咪都秒貨一件,
改低左攻, 唔通加返d防比佢, 改完點解我唔玩其他職甚至唔玩晴空??=  ="

佢要玩家唔流失, 之前直頭唔應該合ser添啦,
合ser d人走得勁 定因為鳳狙太屈而d人走哂?
講真丫,鳳狙黎黎去去都係果幾個, 要點名實數得出
隻game以前直頭比人話凰狙online, 呢家都無啦
而家已經唔係得某幾種職玩架喇

想賺多d錢,要人人買點洗錢玩,唔係唔得,
除左你話一直爭議ge職業能力不平衝, 搞到唔係個個玩家買點之外,
隻game d活動又點? 佢出ge點品又值唔值得人買黎用?
成日出ge時裝又設計成點, 值唔值玩家去抽去收藏?
寵方面又賣d轉生水比人洗寵技, 你估合寵果時有無改低左合靚技ge機率丫拿?
呢d都係買點品先有, 搵錢方法原廠要諗實諗到
但無用錢玩又要玩得勁係無可能ge事,因為原廠係唔會比你做到的