AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
87003 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

已接任務數去到5
去接聲望任即使過左任務上限但都會入到任務場景
出左場景del完任發現已經冇左戈個聲望任
係bug定正常設定?
聲望任為神偷戈個
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
58 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
打副本全透明還有不時當機藍屏能解嗎?
在一般村莊一點也不lag喔

神域使者  建議閣下先嘗試更新顯卡驅動程式。  發表於 2014-3-31 23:46:52

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5031 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

wai-v- 發表於 2014-3-31 21:19
已接任務數去到5
去接聲望任即使過左任務上限但都會入到任務場景
出左場景del完任發現已經冇左戈個 ...

1、        三月主打星:

「旅程七、源神超進化!二重加倍大躍進」活動開始,於 2014/3/26 (三)維護後~ 4/2 (三)維護前,源神連結獲得源神碎片的機率大幅提高、聲望副本可承接次數 5 次提高為 10 次。

http://ff.alta.hk/gamenews/3961?time=1396280678

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5031 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

sk4 發表於 2014-3-29 19:26
天塔重置樓層時應該要一併踢除全部攻略組入面既人吧...
因為部份人睇人數入攻略組...好容易入到中伏組

原廠曾經有表示過,天空塔將會新的機制。

天空塔─全新團隊機制

天空塔將開放新的報名機制,在原本的報名機制與開放時間下,公會的會長可以開啟獨立的攻略組,並且可以徵選公會成員或是其他啟源使者共同攻略天空塔。啟源使者在天空塔攻略時間時,只能從原本的攻略組與公會攻略組中選擇一組進行。

EXP
952 點
建議異界日輪同異界漁港增加掉落徽記箱, 而家徽記太難得, 而用量又大, 基本每隻源神都要食上千個徽記先有加成

神域使者  就徽記的需求,我們已反映有關問題,再一次謝謝你的意見。  發表於 2014-4-1 15:25:46

EXP
4536 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

何時才能修正<咒之印>會比高LV的<再生真言>鎖住發動的BUG?
建議:1.不論LV,都會覆蓋舊有BUFF.
2.先判斷主手是否法書,發動<咒之印>後再發動<再生真言>
3.一次分開判定兩招技能判定...
4.改作法書主手冒路,只要一發動<再生真言>,就自動發動<咒之印>.

請盡快修正!
<夢魘圖騰>無限瞓,你們都說是BUG,都已經修正了...
法書兩個,就有一個出不到<咒之印>,副書有個高LV,都會出不到<咒之印>
不停解負面太"屈機"的話,就要在負面種類,數量,時間下工夫...
組隊多半都有主琴副書,主書反而最多2個,(除非職頻組出5書團),也不一定解負面太頻密
====================================

請在"控場技能"方面下多少少工夫.
目前只有:緩速,定身,暈眩,睡眠(己廢).
其中大部份招式都是"冰凍",而"冰凍"又被認定為"定身"
而"被定身",還可以出招....
書技<縳影箭>又要是"冰凍"一樣的"定身"呢?

假設"冰凍"是因為物理上的"冷卻",而"定住了"身體/身體部份.
<寒霜陷阱>和<冰榴彈>的動畫,是"全身冷卻",為何敵人還可以"動手"?
如果只是"冷卻"了"腳踝"而"移動不能",那狀態應該是"移動不能/狙足免疫"吧?

另外<縳影箭>作為控場技能,又不是"冰屬性",說明又寫"禁錮"
卻是單體(/蝶書小範圍),還要和數量眾多的"定身免疫"較量...
所以希望能改變<縳影箭>的控場形態.
例如:
"禁錮"令對象"攻擊中斷"/"攻擊不能"X~1秒,免疫時間6~X秒
但對象可以移動.

如此一來,
"冰凍"作為"移動不能"的狀態.
"禁錮"作為"攻擊不能"的狀態.
附合技能說明,又可以增加控場技能,而且可以區分"定身",豐富技能.

EXP
4536 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

<夢魘圖騰>
為何小怪有免疫?
其他群冰,群暈都沒有免疫.
圖騰既DOT呢?又因為有免疫而沒有作用....
免疫還要6秒多..

"幻想神域"是一個幻想世界,不應用固有常識來看待...
"睡完又睡,為何有這樣的道理?"
我都可以說
"魔法強制你要睡就睡...要不,醫學用的麻醉藥,鎮靜劑,都可以狂放吧?(放到你死為止)"
我都可以問
"為何打人不能無限暈敵方?但小怪又可以?我打暈你,照正常來說,你醒番都可以給人打暈多次吧?物理衝擊,怎會有免疫的?"

老老實實,現在<夢魘圖騰>廢技如此....
為何不向雙槍的<黑炎陷阱>取材,放在地面作DOT輸出?
即:
<夢魘圖騰。改>
"夢魘"
作用範圍內,每0.8~1秒判定一次是否中睡眠,效果會延長睡眠時間,其間會被打醒,免疫時間3秒.(小怪無免疫)
"圖騰"
範圍內持續受到DOT傷害,不論有否睡眠.

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
天啟問答進行時
不能觀看其他玩家裝備
否則即彈

神域使者  我們測試後,重現不到有關問題,請問玩家目前還有此問題嗎?  發表於 2014-4-3 15:05:20
神域使者  謝謝回報,我們會進行測試。  發表於 2014-4-3 11:31:11
默而不語,亦非等閒

EXP
835 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

Suggestion !!

有關VIP

1. VIP 7天 改至30天
2. 另外追加BOSS 掉寶+1的效果
3. 能力值X %加成

提升玩家戰力,提高玩家買入VIP藉意慾

cskm2005  仲有神域點+XX%  發表於 2014-4-9 10:27:51
E

主打遊戲
幻想神域
EXP
72 點
官方  我發現你地新弄的注冊方法---啟動碼都被外掛佬領取曬囉  本來諗住開多個號  
頭先見到唔少新開的紫紅髮砲手先覺得應該又係工作室搶曬D號啟動碼- -

司馬信  用 Facebook 拎~  發表於 2014-4-4 11:38:55

主打遊戲
幻想神域
EXP
23 點
我想問一下為什麼看其他角色就會斷線呢?

尖東忌廉哥  跟我問題一樣  發表於 2014-4-4 11:23:08
神域使者  剛剛我們已深入了解過,暫時的確有此問題,我們會回報原廠,並盡快處理問題。  發表於 2014-4-4 10:11:00

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
現在不只是天啟

就連在非副本的地方

看裝 即彈
默而不語,亦非等閒

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

牛牛﹏ 發表於 2014-4-3 23:44
我想問一下為什麼看其他角色就會斷線呢?

4/9 維護時會修正咯~

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

公會副本

公會得4個人ON...尋晚組左隊想入5人入唔到..<--其他5人副本唔夠5人一樣入到..唔明點解公會副本唔得..

跟住各自各刷單人(組隊情況下)...好似扣多左體力...

主打遊戲
幻想神域
EXP
5095 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

你地有冇覺得斧頭改得太過 過份?!
話就話台灣官方有個人員玩斧
甘就改到斧甘_強
望下雙刀?! 火炮?!
其他職不斷變強, 呢D職就變到越黎越弱
火炮打副唔夠範圍又唔係太大力
雙刀梗加唔在講, 淨係閃同疊毒就無
人地斧頭又硬又打得
斧頭神域?! 不如你開一隻職業算9數啦

EXP
4536 點

鐮刀...

合灣亦有人話.
一開始55LV多咗好多高LV底能.
估計港版62/32,都唔會組60LV既鐮刀去打(除非熟人)

台灣都提議.
可以比人1LV/55LV擇.
主AC有60/55LV既角色,之後就可以創建55LV既新角色.

官方是次新職,吸引咗一班新人,但就配套不足.
造成新玩家(鐮刀)被拒組.

你估個個人都睇你段文字咩...

主打遊戲
幻想神域
EXP
17116 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

-4月23日開的新服會有[鐮刀]這職嗎..
-有的話是否同樣是新角色55等.然後做個任務就60等呢.
-如果是的話,選其他職業的新角色是不是也和選[鐮刀]
的做法一樣呢..
-如果不一樣的話似乎不太公平吧.
-你們現在有就這方面有個決定了嗎...

神域使者  鐮刀為主武器的角色為特殊的角色,起始點為55級。  發表於 2014-4-17 15:38:34

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

比d意見:
我覺得天塔15.17.20層應該改弱小小
15層:招大技個buff疊得太快 改做疊50層先放一次會比較理想 隻王出技o既次序根本玩野 放完大蛛就食 食完就開地圖技 地圖技完又放蛛 咁樣無限循環唔洗玩= =應該顧及下平民玩家清蜘蛛速度

17層:有時候隻王1次過放2粒回血水晶 回得太快 應該改做唔會同時出相同水晶咁會好d 都係果句顧及平民玩家打水晶速度 一清唔切 2粒回血水晶係咁幫隻王回血 咁點打落去?

20層:小弟上到20層經驗唔多 但係以我所知 隻王放回血技果陣會無敵同埋會放幾隻小怪+隻分身 但係平民玩家+低lv玩家組成o既天塔團未必打得切 如果可以 應該改下隻王o既回血量同d小怪o既強度

其實我講o既呢3層隻王都識回血 但係好多由平民玩家+岩岩60lv玩家組成o既天塔團往往因為打唔切蜘蛛/水晶/小怪 而卡關 所以希望可以針對以上果幾層作出修改 以顧及平民玩家同低lv玩家

mi5842013  贊成...15層D蜘蛛太變態...一邊清蜘蛛仲要一邊閃全紅地...根本好多時都閃唔切...死多幾次又無次數要企門口...跟住入邊愈來愈少人...更加打唔切...  發表於 2014-4-15 10:54:11

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
你好...GM 最近我喜歡釣魚了
但是發現我的AC 沒 釣魚的每日任務..NPC 和 箱子的每日任務都沒有喔..
但是另一個AC 就有..
沒有的那個..我查看了2個星期了..每個人物 身上都是沒有接過這些任務..
是我的AC 中 Bug 了 還是未做曬D前置任務?

還有..橘色魚誘很難釣到橘魚 大概1/11...和.橘魚很難開到魚王誘..
成日都開其他野~多到不想要的東西出來..就算有太公裝..
要弄10個魚王誘..運氣不好也要半個小時~
..對於業餘的玩家來說 這..很耗時間...
能不能調高一點橘色魚開出魚王誘的機率?

神域使者  請玩家把問題回報至客服的電郵,同時提供有關情況的圖片,以及角色名稱,我們會進行跟進的。  發表於 2014-4-17 15:28:37

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

神域使者  有關問題我們已經反映至原廠,有關職業的平衡,原廠會進行考量及調整的。  發表於 2014-4-17 15:30:11
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿