AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: cskm2005
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 70圖紙遲早會跌價,大家唔好買金咁傻豬   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
HARIKI 發表於 2014-8-24 18:44
吓,要公開game ga?
點解唔見有其他人甘做ge?

咁呀,私密我.PLS.
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
HARIKI 發表於 2014-8-24 18:42
我哪有支持?請找重點=.=
不然你就只是隨便說說而已
誤導別人而已=x=

sorry lol ,我誤解左你這段意思

"其實買金都係支持,有錢整狙裝冇理由冇錢整時裝
用錢整時裝可能仲貴過70狙,當然只game有招代
甘我講ge前題係願意花錢的人,買金,買點
難道在意招代?而且係呢個時世有錢冇貨先會炒得高
1個月前60圖噬魂大概60g一套上下身齊,而加1件都20g以上了
圖係有產量,不過遠遠追吾上人地的金ge產量
你好彩ge1日1張,工作室地吾好彩都可能上萬金1日呀"

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實我有出幾過幾次圖.
都係拎去賣.

因為當時幣商賣1000HKD=1M G
我認為跌價係必然,所以打算等,反正我65金都打到天下.
但因為回溯事件,工作室激增.

有人話唔買金=存貨多.
其實唔一定.因為果陣官方係好少量咁比人開AC.
少出,少入,存量只會慢慢加,但依家有人會買.
當時係1000HKD變成1050HKD.
我想問,何來變平??????

然而.
果次事件,跌到依家600=1M G
搞到圖紙又貴咗好多.
我深信短期都唔會跌價.
依家真係睇自己人品自學算.

===================

當人人手頭上有1M G人人諗住用錢收點品.
咁賣品既得1位,咁件貨就值1M.
而無買金果啲,反而比人話死蠢,日日ON居居咁打100G.

但當人人只係會打副賺G.
咁啲點品就自然會平.

其實有好多例子.
當時有段日子幣商賣550HKD.
同依家情況差唔多.
1:3;1:,4賣點.
而官方實行限額帳號之後.
就變成1050HKD.
果陣係1:2賣點.

咁我想問.
1:3同1:4同1:2.
邊個容易啲比平民玩家買到想要既點品呢????

EXP
4537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

HARIKI 發表於 2014-8-24 16:55
世界都被你看透了,只有那個傻傻的打那麼多也不如你看得那麼清
而且你能看透官方的步伐麼?
外掛像徵性捉捉 ...
一邊要金的就找幣商,一邊要點物的就找alta
點品的最大供應商係ALTA

我覺得你係合體化買金行為.
而且我覺得你講到好似唔應該比官方利用點品去賺錢咁.

如果金幣係官方賣既.
我好樂意去買啊!!!
但都要依然發一篇"70圖紙遲早會跌價,大家唔好買金咁傻豬"
因為70圖係一定有產量,唔洗課金都有.(遲下都會有得用神點換)亦唔似天塔咁咁少.

而買金去買點品,係好聰明既行為.
但當人人都打算買金去換.
就生產會少.

買金係好聰明既行為,如果係官方賣金既話!

但依家係外賣金囉,我上到遊戲,成版紅燈,打機又LAG.
真係多謝晒

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
長洲彬 發表於 2014-8-24 19:15
sorry lol ,我誤解左你這段意思

"其實買金都係支持,有錢整狙裝冇理由冇錢整時裝

支持alta?你少左alta??
你真係copy的唔copy的=w=

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
cskm2005 發表於 2014-8-24 19:25
其實我有出幾過幾次圖.
都係拎去賣.

我認同你講的
當人人有金,但賣品ge得1位,甘件貨就值1m
但其實你係未真係要同玩家買?你當alta死左?
alta甘大個供應商比你買點,你唔買?
係要同1個玩家買?
所以最後係未的金變相得npc有用呀?
而最後又係回歸到要以物易物或者買點呀?
alta仲唔係最後受益人?
玩家最多罷玩而已,甘佢未最多執左佢
而你講甘多都只係叫的玩家唔好玩金,的點物就會回落
其實你有冇諗過咩叫點物?
點物係邊度黎?
未又係商城副本?唔用錢可以攻略?
唔用錢可以刷到商城副本?
用招代ok
不過未又係冇交易lol
不如取消個交易係統好未一了百了lol
金你唔買,佢地一樣可以掛到出
你分到邊的係買金邊的唔係?
你分到邊個係掛釣魚,邊個唔係?
佢地的金始終係流通的
我地唔買,佢大可以用金收點物
唔係得普通玩家可以用金買點物而已
佢都可以用金收點物再賣玩家
甘到底你係未要所有玩家唔好交易?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
其實我有出幾過幾次圖.
都係拎去賣.

「嗱!!!!!
你依家有圖放出去
好有可能放左比的外掛ga
喔,你有可能助長左的外掛ga
如果唔係佢地屯晒的圖就唔使甘貴la
如果的點物唔係比人用金收左,用左
就唔會甘貴la
最哀都係有交易過的玩家la」
要講ge咩都可以講,要怪ge都可以怪到有交易過ge玩家
所以我唔該你唔好講的唯恐天下不亂的言詞la
根本官方沒心去打壓甚至造出一個適合幣商存在的環境
當然可以回到第一個回覆
70裝佢係比你用66~79lv的時間去整的
所以驚的玩家冇野做先要搞到個製作費甘高,可以比你慢慢儲錢
圖甘難出都係為左比玩家可以刷多的副賺多的錢而已
所以alta仲唔係有良心經營
所以我從來都支持alta的良心經營,非常樂意去玩佢代理的game ga

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
cskm2005 發表於 2014-8-24 19:42
我覺得你係合體化買金行為.
而且我覺得你講到好似唔應該比官方利用點品去賺錢咁.

所以人地未話會升級個ser lol
alta絕對係用心經營的=w=

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
其實我有出幾過幾次圖.
都係拎去賣.

而且你都講左
「有人話唔買金=存貨多.
其實唔一定.因為果陣官方係好少量咁比人開AC.
少出,少入,存量只會慢慢加,但依家有人會買.
當時係1000HKD變成1050HKD.
我想問,何來變平??????」
但與你所見到的實況有何不同?
「喔!!!!
你又想屈alta,因為依家有人買金
所以先大量開放比人開ac,掛釣魚,掛fb,搞到開晒紅燈甘
有陰謀,有陰謀呀」
但依家暑假多左的唔使返學ge學生玩都應該正常ge
甘又未必怪得官方大量批號ge
而且我都深信你冇能力去分到入面
邊的係用幣商ge金,邊的係自己賺返黎ge金
當所有人唔同幣商買金
甘幣商未用金同玩家買點品再放出都一樣ok掛?
甘仲加助長左的外掛添la
點物平,金不斷,大掃貨,爽死了!!!!
你得閒去睇下交易版
有人用現金收點物的=]
好吧,我認,我就是其一用現金收點物的人=x=
要除惡疾必要重典呀
要求取消交易係統la,不然擺玩仲好la

唔係wo,甘取消左,你/我地班正常玩家未少左樣交流
甘未下下都要自己動手動腳賺
要點物ge就要同alta攞/抽
抽多的野掉左好似好蝕/晒,自用又用唔晒
點好呢?
話時話多左的圖/裝想幫下的新手都唔得
好似好無良wo
所以都係唔好取消好的

所以你地話到底點樣好呢/口\

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
你就爽死啦,有錢到用現金收點物,難為一眾不課金或少課金(實在負擔不起嘛)玩家要捱貴貨,我諗,幻想神域只適合有錢人玩,我諗係時候要作決定去或留。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
BTW你密左你GAME名比我未?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
長洲彬 發表於 2014-8-24 22:07
你就爽死啦,有錢到用現金收點物,難為一眾不課金或少課金(實在負擔不起嘛)玩家要捱貴貨,我諗,幻想神域 ...

難為不難為就真係很難說了,你看樓主75以上依家可以用65lv自得其樂
而且也有一眾玩家用招代也很開心=]
你去或留對我對呢只game影響機乎=0
所以不需要太在意跟我說的

而我只係post出自己的愚見而已,為什麼要密你比game名你?
這是你個人的習慣?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
HARIKI 發表於 2014-8-24 22:36
難為不難為就真係很難說了,你看樓主75以上依家可以用65lv自得其樂
而且也有一眾玩家用招代也很開心=]
你 ...

等你件70配方吖嘛,咁快唔記得,我知你game名的話,咁我見到你係交易頻sell70配方圖,即係你有貨,so,我是咪有優先權同你交換?

主打遊戲
幻想神域
EXP
266 點
好認同樓主既講法——圖紙遲早會跌價

但係早買早享受,遲真係可能要遲到佢開用神點換個時先跌囉

到時真係唔知仲有幾多人會玩緊

如果話1500G一張圖,都叫見到希望啦

大佬你4000G一張圖真係痴能左線

一個正常人打副會唔會賺到萬幾金去收齊一套狙擊仲未計制作費啊

打機就緊係人人都想勁

日日都著住套65金打副,你估唔悶咩

次次都要D神裝佬carry,望住人地一箭扣隻王一半血,真係灰到喊出黎

單靠打副本真係下世先整齊一套狙擊120UP,除非你人品好啦,不過我8月開ser玩到而家,值錢既野只係跌過2次

連把70橘武都係痴左線咁打副/採集/做D買賣,加上1張狙擊身整左2X把,先整到一把123%

遇到呢D時候,就緊係要買點救濟一下

但係買過3800點去鍊金/抽野,綠色都唔比一件我

ALTA你叫人點敢買你D點數啊

比在我都買金唔買你D點啦,3800點,都有成950HKD,毛都冇條

咩合理化自己買金既行為,某程度上都係隻GAME自己造成
雖然我冇買過金,但麻煩官方自己諗下啦

做咩事D金價會搞到咁,點解D人買金都唔買你D點,點解會少左人玩

可能話抽唔中野係我黑仔啦,但係比我既感覺真係要課金都唔會去買點囉

題外話:

我好想知點解我個AC個黑仔到咁

cskm2005  尋日幫朋友30抽中一橙  發表於 2014-8-25 11:36:29

主打遊戲
幻想神域
EXP
266 點
樓樓上個HARIKI講野真係1999,請善用排版

個ser點解會紅曬橙,其實大家都心知肚明啦。

暑假係多左時間玩,都會多左部份玩家玩,但係會唔會多到令6個ser都紅燈先?

一堆60LV鐮刀冇公會係到刷小怪,你話佢地係學生暑假黎玩真係搵鬼信。

其實你講咁多野都係想講買金冇咩問題姐,我都覺得冇咩問題。

講到底,唔係因為GM做錯野、監管不力,邊個有咁多幣商。

你買你事,唔好累人累物就得嫁啦。

但係而家D圖4000G張你仲助長佢威風去收金買圖,我就緊係要鬧你啦。

搞到D幣商賺到爽,開多D外掛到時我仲洗整裝既?

而家講緊唔好買金,係想隻GAME既物價正常番少少

你就講到話唔想幣商有錢賺,如果有D咁既方法,世界上仲有幣商既

而且幣商呢家野點都算係外掛,上得山多終遇虎,有一日ALTA突然發神經封AC,你就GG啦

P.S:係你話同人交換,咁你就唔好走數啦。比個GAME名人,有個保障嘛

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
長洲彬 發表於 2014-8-25 04:24
等你件70配方吖嘛,咁快唔記得,我知你game名的話,咁我見到你係交易頻sell70配方圖,即係你有貨,so,我 ...

我係話可以同你交換,但冇話比優先權你wo你係未諗多左?
正如你刷副一樣可以出圖係吾知幾時出渣嘛
就係你呢的玩家
答左話可以交換,依家又要埋優先權
得1想2,貪得無厭
奉勸你一句「貪字得個貧」
而且要貪都要睇下自己咩能力

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
wt_wai 發表於 2014-8-25 05:21
樓樓上個HARIKI講野真係1999,請善用排版

個ser點解會紅曬橙,其實大家都心知肚明啦。

在此,我首先向你道歉好了我排版不善讓你眼傷了
縱然排得不好,也請你用心的去看裡面的每一字每一文吧

而我是否鼓吹買金,買點,道絕普通玩家?
那你也要看看我有多大的能力
如果這篇文真的能助長玩家願意花錢去玩的
那alta實在應該多謝我了

這game根本就一潭濁水,何來清泉
外掛多,捉不完
金不斷,源不盡
到處流通的黑金,玩家們不買金
難道金價會上升?物價會下降?
你既然說出了最近滿紅燈,大家都心知肚明
甘點解吾再諗多的
幣商就只會賣金?不會賣道具?
不會由依家所獲取的金幣換取物品
再放出去?
所以只能說物競天擇,適者生存
alta要造就出一個這樣的環境
玩家們能如何應對就得靠自己的方法了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點

而且由第一個回覆開始
我早說明了alta就是樂意見到幣商泛濫
金價下跌,而且也說明了alta為什麼會這樣樂意
所以買不買金,對alta影響根本=0
因為alta玩的不是遊戲幣,而是hkd
就算你拿1億金比alta,佢都吾會比1件點物你
但你只要拿50hkd買點數就有資格攻略商城副本了
是否很平宜呢??

呢個世界有需求就有供應金幣只係方便我們的一種道具,而非必要的
因為我們都只是想要自己想的東西而已

你可有見過40,50,60圖上萬金一張麽?
就連70圖也很少見到上萬的,現在也不過才4000金
如果日後好似巨商呢類上10年歷史的遊戲玩家
豈不是根本無法生存,人地都係2蚊1億了
我玩果陣先1000hkd=1億
就算無幣商,金價都會隨時間而下降
有幣商就只是加快了過程而已
玩家們大可如樓主一樣自得其樂才是生存之道
玩過遊戲求過快樂 花不花金就自行斟酌

主打遊戲
幻想神域
EXP
455 點

儲蓄勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章

希望真係掉價

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4752 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

如果我65lv.用噬魂下身/ 成套65金先好d?65金實在太平
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿