AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
19 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
7560 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
在天空之塔中 使用隱藏玩家時 並且 王怪目標不是你 的時侯 王怪出技既紅底就會睇唔到

因為台版8月28好似
修正左,所以望可以提前在9月3修正!

千宏  港版的更新是定期的,請耐心等候  發表於 2014-9-3 11:43:53

EXP
856 點

外掛問題一直都是這遊戲的重大BUG  官方你地封IP 人地可以用VPN連接過來  就算你地全面封大陸IP  仲有港澳地區的工作室  雖然我無話要全部外掛都消失  因為這根本無可能  畢竟代理同外掛本來就是間接互相利用的 你地可以靠外掛撐人流  外掛都要靠你地長期經營  但都希望ALTA你地至少都盡力少少去處理啦 定時先清理一堆外掛來封玩家把口?  做咩唔日日都清理?  外掛比玩家要多的遊戲  你地唔處理咪由得工作室壯大囉  到時越來越少人時 又搞個限制免啟動碼來吸引新玩家入坑?   E+個市場已經夠亂七八糟了  咩價都有  正常價的玩家越來越少  奸商又一大堆  有冇充值的玩家都一樣悲衰!!!

PS: 一件手染服飾可以買到上萬金 我真係好佩服工作室刷金的能力  亦都很佩服一群同工作室買金的小朋友 多得你地  幾日內就可以將遊戲幣瞬間變質  真係好耶喎!!

五級富豪會員

幸運的小男孩

主打遊戲
幻想神域
EXP
1147 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 儲蓄勳章

maybeareyou 發表於 2014-9-1 23:55
外掛問題一直都是這遊戲的重大BUG  官方你地封IP 人地可以用VPN連接過來  就算你地全面封大陸IP  仲有港澳 ...

EXP
21 點
在公會領地打用召喚器召喚的源神 沒有郵件 上周工會組織了一次 一百多個源神 我除了有神域點數 其他什麽都沒有 我聽有人說是根據傷害來計算的  那我們這些傷害低的 就不用打了 打了也沒用   希望改善

千宏  請詳細說明問題。  發表於 2014-9-3 11:44:29

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

神域點愈來愈少野好換...依家個個都LV7X...但可以換既野最高依然係得LV6X既...可唔可以出D金裝/配方/源神珠俾我地換呀?!

拆裝碎片上限可唔可以提升返D...?! 依家升一件裝要既碎片愈來愈多...但上限一樣得9999...次次升到一半就無碎...真心覺得好麻煩...

考古到後期太難升...有EXP既野機率太低...每日掘100次都升唔到幾多...佢又唔似釣魚可以選特定時間去釣魚王就一定有EXP....希望改善下考古後期既升級條件....

千宏  這些問題一直都有進行評估,如有改動會於更新內容列出,請耐心等待。  發表於 2014-9-3 11:45:42

主打遊戲
幻想神域
EXP
314 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

maybeareyou 發表於 2014-9-1 23:55
外掛問題一直都是這遊戲的重大BUG  官方你地封IP 人地可以用VPN連接過來  就算你地全面封大陸IP  仲有港澳 ...

建議官方開啟遊戲時檢查該機是否有開啟VPN 之類的軟件.

千宏  因為港澳版都主要有香港人玩但有些香港人會在外國或國內,所以如果這樣做會影響在不同地區玩的香港玩家,所以未必受理。  發表於 2014-9-3 11:47:08

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章

建議開發商可以在元氣店每週限量度推出以某個數量x比例元氣點數換取遊戲金錢,每週只限換一次。
一來可以刺激玩家入點,你地公司又可以賺錢;二來又可以打擊金幣工作室(雖然效果唔大)

one stone two brid

千宏  會將建議轉交營運團隊。  發表於 2014-9-3 11:48:05

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

以下係個人對雙刀呢個職業既少少抱怨同建議,同埋存在左好耐既BUG:

1. 技能瞬影殺跳起再施放既時候 有時會提示"你無法攻擊該目標" 姐係我明明係貼住佢黎出 都係打空氣 懇請官方作出改動

2. 雙刀技能既動畫全部都長到離晒譜 人地D打手職既技差吾多都係吾洗1秒放完 雙刀既技有D長達2-3秒 你叫我地點打?

3. 我知道官方設定左雙刀係DOT職 亦都知道上幾次既更新係有強化到DOT呢樣野 主手多10%傷但係計防 大多數雙刀打出黎既DOT既傷害大約都係每下幾萬至十幾萬不等(含爆擊), 你加果10%仲要計防 最多咪比你DOT多幾千, 而且你呢隻GAME D王依家大多數副本都高減傷 咁你咪姐係BUFF完=冇BUFF?希望官方注意一下

4.我知道最近台服出左武器專精系統 我亦都睇過雙刀既專精部份 我見到既係 BUFF左=冇BUFF既十字斬同瞬影殺既DOT增益 加埋都冇10% 而且仲要因為呢個不知所謂既BUFF令DOT係PVP既傷害再次下修 係第3點我都提過 你BUFF埋D冇用既野 咁樣對我地雙刀玩家公平咩? 我個人認為你既然吾想DOT既傷害係PVP入面霸道 就好應該好認真咁提升下DOT係PVE副本入面既傷害 你咁樣BUFF姐係算點 姐係雙刀係PVE既戰力只係由100%提升至101% 但係其他打手職就勁成倍? 我認為係十分吾公平

5. 出親D副本, 雙刀都只能夠係人地叫"任職"既情況下先可以吾比人拒組 就連打個66LV既副本 7XLV既雙刀都會比人拒組 我覺得官方要好好改善一下呢個情況 既然你SET左雙刀係打手職 就好應該比返雙刀一個係PVE入面應有既地位, 而吾係次次都求其BUFF D野之後係到改廢DOT係PVP既威力 例如出個副本係DOT先打得入 依家D副本招打手都係招斧, 可吾可以比次機會係有次 "招DOT職"?

以上係無課金雙刀玩家既建議 希望官方會認真咁改善下

叛逆小方  我都POST過幾次有關雙刀自身問題,一直都冇人理  發表於 2014-9-3 23:52:31
jim88302  普攻會快,技能嘛就...  發表於 2014-9-3 19:38:30
千宏  謝謝意見提供,每個職業都經過評估才推出,雙刀也不例外,如有改動會於更新公告釋出,請耐心等候。  發表於 2014-9-3 11:52:32

三級英雄會員

游戏开心就好,不开心还游戏做什么!!!

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
213 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

請問,爲什麽太刀那張卡牌【忘記什麽名字了】60等級的加成屬性,2%血和2%攻擊沒有加成的!!!

千宏  能否提供一下異常圖片?  發表於 2014-9-3 11:51:10

三級英雄會員

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
213 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

dannylcc 發表於 2014-9-3 10:41
請問,爲什麽太刀那張卡牌【忘記什麽名字了】60等級的加成屬性,2%血和2%攻擊沒有加成的!!! ...

不是异常啦,说明全队伍+2%生命和攻击,可是对战时都没加!!!

三級英雄會員

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
213 點

另外钓鱼偶尔也怪怪,晚上回家我再载图,事件就是当显示小鱼时,大多就是白色鱼类,大鱼就青色,大力就橘色对吗?但是我偶尔会【小鱼,钓上来是青色鱼类】所以都不懂几时是青色鱼类几时白色!!!

千宏  請詳細說明問題。  發表於 2014-9-4 12:18:50

EXP
21 點
就是我們工會每週五都會叫在線的公會玩家將元神之力交給會長  然後會長去兌換元神召喚器  叫大家在一個時間點回公會領地   大家一起打源神  但是我們上周一共開了100多個源神 只有少數人得到了郵件(就是元神的獎勵)    他們說好像是要傷害在前20的人才能得到郵件  那我們這些等級低的  傷害低的  怎麼去和那些高等級高傷害的去爭啊   我覺得靠傷害來斷定還不如像福袋那樣靠人品   最起碼我們這些傷害低  等級低的還有點希望  靠傷害來斷定  我們這些就是絕望  希望能改善一下

千宏  意見未必會受理,不過會盡量轉交營運團隊。  發表於 2014-9-4 12:19:44

主打遊戲
幻想神域
EXP
2691 點

天啟箱沒有開到抽牌禮盒的?
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

千宏  會將問題轉交營運團隊作測試。  發表於 2014-9-4 12:21:42

主打遊戲
幻想神域
EXP
314 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

jim88302 發表於 2014-9-2 19:02
建議官方開啟遊戲時檢查該機是否有開啟VPN 之類的軟件.

那麼...
我是台灣人..
我想玩回台灣的幻想..
為甚麼玩不了呀!?
(Ps: 在澳門

千宏  台灣那邊應該沒有開啟港澳IP。  發表於 2014-9-4 12:22:39

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

D工作室同奸商已經搞到隻GAME D金跌晒價,拍賣內的貨品對不課金的玩家已經係一個天價,加上70武器圖要成500g,加製作費28Xg,再加上D奸商放一些要不合理的核心,平民根本不能負擔龐大的金錢

我有幾個建意:
掛魚鐮刀全部都係在禿鷹掛魚,所我希望...(請由底開始看)
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

千宏  營運團隊已在盡力對外掛角色進行凍結,請耐心等候。  發表於 2014-9-4 12:23:36

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

叛逆小方 發表於 2014-9-4 01:06
D工作室同奸商已經搞到隻GAME D金跌晒價,拍賣內的貨品對不課金的玩家已經係一個天價,加上70武器圖要成500g, ...

關於70武器製作費用,500g一張武器圖,沖星等又要比NPC 32次28幾金
新出的"X銅鐵砧"只可減少10%製作費,280*80/100=224金,減得果少少...
我希望降低武器圖學習費和70裝備製作費

千宏  如對此有作出改動,會以公告通知大家。  發表於 2014-9-4 12:24:06

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

建議卡牌對戰技能可以用鍵盤點....例如對戰時5張卡..每張卡2個技...可以用鍵盤1,2,3~9,0替代鼠標點技能...

千宏  會將意見轉交營運團隊查詢。  發表於 2014-9-5 15:50:08

主打遊戲
幻想神域
EXP
129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

希望能用神點換 70級的圖紙及其他裝備 及製作費下調
而家工作坊橫行, 物價亂晒, D人幫工作室買金既買野/賣野都亂開價...嚴重失去平衡
無課金玩家根本玩不起...有經濟能力既都會選擇買金而唔係抽點品跟其他玩家換金...
希望改善一下, 再咁落去損失既係你地...
希望我們的意見你真係有去反映

千宏  物品價錢方面相信一直有進行評估,如未來有調整會以公告通知。  發表於 2014-9-5 15:53:15

主打遊戲
幻想神域
EXP
55 點

1.希望將所有貨幣貫通,包括神域點,角色金額等等之類。
2.希望改善現時的遊戲環境,工作室太多,市場物價亂。
3.建議將論壇的領取啟動碼取消,反正50個啟動碼起碼有一半以上被工作室拿去的,全部改由facebook拿取吧。
4.修改一下採集料理的機率,因為同一棵樹,常常為左採集一樣材料,係咁出其它唔想要的材料orz。

千宏  感謝閣下意見,會盡量向營運團隊轉交意見。  發表於 2014-9-5 15:53:49
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿