AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

叛逆小方 發表於 2014-12-22 12:57
愈來愈人棄坑,更新唔夠快,外掛問題仲味解決,G幣一直高漲1:8,土豪神域棄坑的人自然愈來愈多,請重視問題 ...

關於幣值問題,
我講返句公道說話.
呢排官方係有捉外掛,
而整體上少左(雖然尋日晚上又多返)
但官方係有做野, 只係未解決...
而外掛問題已經唔係一朝一夕,
由7月份到而家已經歷時近半年之久,
流入市場金額是相當驚人.
普遍來講如果有買開點, 賣下橙時點品ga玩家手入邊都已經過10萬金,
所以市場上流通金量其實係好充裕.
而大部份人都已經沖好晒裝, 係貨幣缺少回收情況下, 金又持續流入,
1:6.5至8 呢個水位係好難改變,
就我來講, 而家隻game 都冇新野出, 我都近2個月冇去收過野同大型沖裝,
但係我賣下點品就已經幾萬金...
而歸根究底, 外掛係一個問題, 遊戲更新速度太慢都係一個問題
希望官方可以同台服反映下開放等級上限及新裝備, 以便幫助回收金幣。

神域使者  有關更新問題,我們會反映至原廠,外掛的問題亦正在了解及處理中,謝謝玩家的反映。  發表於 2015-1-2 11:16:31
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
ChLiu 發表於 2014-12-23 01:43
最近玩既人愈黎愈少.
棄坑,退場.
開始悶.

的確幻想最近更新速度真係太慢,
就算係更新都係橫向更新, 欠缺深度
等級上限卡左半年以上, 有心升ga人已經3隻80lv...
70裝, 75武已經開左好耐,
封左頂打副, 又冇新裝出, 打副已經唔知為咩
副本開放左加20飾品之後 王都係秒殺(雖然部分玩家未開放飾品20之前都係秒王)
多得官方推出1點世頻, pvp 成日演變成世頻戰, 睇到煩好多我都黑名單晒.
3星元神未開放新成員,
小屋系統又遲遲未見開放,
我公會成員好多都係上線唔知搞咩好就下線....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1877 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

最近玩得無感了  毒又毒完 6階10階 曬 冇曬動力 同埋秘石係裝備唔可以放公用倉 換石真係浪費好多時間 (又唔係秒拆粒石) LLC3星又味出

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

時常卡機後連不上阿

神域使者  請問你出現有關問題的時間是什麼時候?以及用什麼的ISP,在遊戲中於什麼地圖感到LAG呢?  發表於 2015-1-2 11:17:49

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

聖劍都改左唔洗爆發都有彈跳啦,點解係都唔改雙刀唔洗紫電出瞬影有毒

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

新戰場有BUG,入到去,無人,
可以自己出出生點,睇下風景= =
一夠10分鐘,系統自動退人,但會卡屏.

神域使者  請問目前是否仍有此問題呢?  發表於 2015-1-2 11:18:50
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

EXP
8990 點
好多人講LAG  

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

PVP根本未改聖劍招聖雷,仍然可以彈多次

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

已經系CH6打足1日野怪
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  外掛的問題正在了解及處理中,謝謝玩家的反映。  發表於 2015-1-2 11:20:06

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

外掛

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

管管啦,神域使者,最近外掛多到成日掉線

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

官方唔該清下D外掛啦,
野外同副本都有啊...

神域使者  外掛的問題亦正在了解及處理中,謝謝玩家的反映。  發表於 2015-1-2 11:20:37

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

真心希望官方可以取消左 60LV 可以 直接開鐮刀60LV
如果D人用外掛, 掛1個60火炮,
佢就已經即時成個帳號都係60LV鐮刀,
掛1個火炮60等於多7隻60鐮刀人物
掛完1隻鐮刀就換第2隻入....

神域使者  官方凍結的程序是會直接連帳號一併凍結的。  發表於 2015-1-2 11:21:49

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

官方可以禁止幣商在討論區賣金嗎?

神域使者  如果發現本討論區出現賣金POST已未版官方處理,可以在此舉報,謝謝!  發表於 2015-1-2 11:22:59

EXP
8990 點

每次遊戲多人玩  很多人都有lag的情況

遊戲系統是不是不支援很多人?

合服後很lag能否盡快處理?

神域使者  請問你出現有關問題的時間是什麼時候?以及用什麼的ISP,在遊戲中於什麼地圖感到LAG呢?  發表於 2015-1-2 11:23:36

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

下方隊伍頻的對話和上方的有出入

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

副聖劍係PVP都可以秒殺,打條毛呀
主聖劍禁斷秒人先唔講,副聖劍都秒到人,係咪太大力呀
同副琴一樣,副琴係PVP都可以一下回滿,
其實係果招儲力禁斷係好痛好大力,下修下啦
果招禁斷...
唔儲扣你一下,儲左扣你7下,重要7下都咁大力
計埋D狂熱三連擊,副聖劍一下都死人都唔係難事
拳刃招武蓮華(大地)都係追打3下
有冇搞錯呀,打追打6下,可以降低追打傷害嗎?
其實唔計EX咖哩棒,禁斷就係第一傷害
但係PVP內EX咖哩棒係唔夠禁斷高傷囉
係PVP只有禁斷秒殺人,唔會有EX咖哩棒秒殺人
係50PVP內,禁斷扣你8千,儲力就扣4萬2,
一招4萬2傷,加D狂熱三連追打,多多血都唔夠頂啦
50PVP D聖劍好冇品,見到禁斷高傷可秒殺,個個都係等滿禁斷之後行後等滿再出...(重複
3招雙武,一招雙武時間已經儲滿聖能...
聖劍武器偏向坦,而冒險之路偏向打,依個萬能職出得太過份啦
PVP/PVE輾副殺人,又打得又坦得,喂,好唔公平呀
上次更新改左唔洗儲就有彈跳,又唔改雙刀瞬影毒唔洗紫電

同原廠講下問題啦,有過份呀

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

實測文

鐮刀被人實測到全能力-10%都計入50%上限果到.

意思即是當我用"破防核心-10%","技能破防-12%",飾品"海拉破防-30%"
一個人都做到減防50%這個上限,而全能力減值都會計入上限到....
請問我還要帶一個"50% 機率對目標附加降低全能力值 2% 的效果,可堆疊 5 次"既鐮刀在隊做甚麼?

官方話:要玩家自行研究.

但這篇實測文一出,一定有很多羊群玩家相信.結果令羊群玩家更加強烈地拒組鐮刀,
不會花錢練鐮刀角色,
結果鐮刀永遠定性為"無用","外掛標籤","倉庫"職業.

希望官方公布上述實測文是否正確.
因為既然有玩家測試到,官方亦應該見誠公布是否正確.
免得有人誤導,令鐮刀玩家被拒組.
我相信官方亦不希望花費大量時間製作的職業,
變成玩家之間的倉庫職.

另外,假若減全能力亦計算在50%上限內.
希望官方修改.
例如:"將減全能力為分開計算"或者鐮刀減能力"改為實數"等

神域使者  閣下的意見官方會先消化並研究的,亦會進行考量,謝謝你的反映。  發表於 2015-1-2 11:27:03
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

感覺維護後非常難連得上.....

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

每日招待都拎唔到, GM 幫忙解決
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿