AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方團隊定期瀏覽)    關閉 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

成就任務: 卧底人員
完成後相關NPC仍有復活蛋icon於頭上

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
LV37任務: 最終對決中
己方出現兩台機械人

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

部份透明場景可以站上去, 例如煙霧
造成凌空飛起的問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1704 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

古月村個個場境個塊田都係... 可唔可以set番淨係自己拎到 我種10棵9棵比人拎左 仲要差d唔小心拎左人地個棵
之後仲有... 好多地方行行下都會卡住左 太多不能盡錄 所以唔錄
某d成就名就抄d叫做比較上係出名嘅輕小說 特別係動畫化左個d版權沒問題? 雖然係個名姐...

EXP
802 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

玩完了,bug主要有 地圖按m會彈game/顯示唔到地圖
;任務 其人之道 不能完成
;有時候彩蛋任不能解
; 仲有個唔知算唔算...副本王的地板技不能閃避?? 定100%命中
; 隱藏其他玩家的時候沒包括玩家施展技能的特效
; 每次重開源神時都會重新計算源神合體技的時間,,,

意見就幾多下..背包太小,希望可以+大背包或者可以比秘石疊更多再+可以自動丟棄等功能
;食ram好多...轉幾下地圖就好lag要重on...希望可以食細d
;劍盾硬得過強,希望可以改弱一下劍盾d技
;女角既然沒有單馬尾的髮型,希望可以創立一下,這個好重要啊!!!
;一直被鎖定視角,害我無法影正面照,希望可以增設1個設定勾選,可以自由選擇要不要鎖定視角
;希望每個區域都可以有高難道地圖王...成功擊殺可以打出一些時裝/珍貴寶物
;增加只可以玩生存模式的伺服器 (讓玩家公平地挑戰一下自己)
;時裝可以只顯示裝備,而不是顯示時裝衣服,而時裝衣服希望更可以增加勾選,可以關閉顯示時裝衣服直接顯示內衣,而不是脫光才顯示內衣
;求增加時裝染色系統 (街上都是同一套色的時裝,好悶,有更多的色系就好啦)
;前期等級可以拖慢一些,,50等後開始沒多任務可以接而變得無聊,希望可以增加更多元化的系統,e.g 一些小活動(問答比賽,打地鼠等..),可以有生活技能(釣魚,扢礦石,織布等...),快些開放天空之塔,鬥技場,小屋
;商城可以增加強化能力轉移...1件裝最高不再是+10/+15啦,是+20..好吃強化卷,,,希望可以推出強化能力轉移,讓大家玩得開心之餘,商城也賺得開心

暫時沒有啦,話說一些任務真的好有趣,玩得好開心
希望製作組可以繼續努力

shana00323  .轉幾下地圖就好lag要重on (用SSD很快  發表於 2013-9-11 21:27:37
waiwai1203  食ram多+1 我有時睇下部機ram食到邊, 有次竟然100%.. p.s 我部機2gb ram  發表於 2013-8-21 11:32:52
~恆  不及男角好看... 我居然最後打錯字...  發表於 2013-8-12 00:00:28
~恆  好多建議都幾好, 視角方面有得調校, 但點都會有少少問題... 我覺得女角太普通, 尤其是表情, 感覺髮型都不及男多- -"  發表於 2013-8-11 23:58:15
第2生命  我記得轉視角影相可以用左鍵轉到視角而人唔會郁  發表於 2013-8-11 23:51:36

EXP
6704 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

40lv解任務送果把 橙武 ~
不可交易 不可丟棄 又拆解唔到
淨係可以放入倉比分身
可唔可以將佢變可以丟棄  而家咁樣浪費左我一格位置

主打遊戲
幻想神域
EXP
23 點
我想問封測果陣無得鑲嵌寶石去武器到  公測先有?

EXP
79 點
我比較想知雙槍果D陷阱整好未丫= =封測果時2招陷阱放到唔識爆= =

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

完成雙瀑森林機械人比賽後回報任務時, 對話欄出現亂碼~
(往後數頁全為亂碼, 完全看不到劇情)

主打遊戲
幻想神域
EXP
22 點
遊玩期間經常突然卡死, 但仍然聽到聲音, 被逼重開

這問題經常令我打不到副本, 非常困擾, 求解決方法

EXP
153 點
法師冒險之路的爆擊率點了之後沒有加成現在1>2>3LV都加了
還是沒加成過任何的爆擊率%

之後我個人的問題
為什麼我換分流的時候會遊戲[沒有回應]
遊戲開太久進入維城/在維城出去的時候 遊戲會變成[沒有回應]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1704 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

明明封測都無事 最終對決個任咩字都冇 亂碼

主打遊戲
幻想神域
EXP
47 點
隻GAME可以沖閃但就冇得沖命中
玩閃會否屈機?_?

主打遊戲
幻想神域
EXP
56 點
其實我就搵左個彩虹果實好耐既
但係搵完一個之後就搵唔到-__-..

主打遊戲
星界神話
EXP
798 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

以下利用琴ga單體回血黎講  玩家之間pvp個時正常係唔需要點自己只要對方個名变左紅色就可以回自己血。。經過一番嘗試之後發現 組隊個時同同一隊ga人pvp單體回血係要點到自己先回到血   但係當時點著pvp緊個個紅名玩家單體回血係冇任何反應.係遊戲設計定bug黎??

EXP
376 點
意見
1. 閃避率過低既問題 eg(1隻70%閃既雙劍 比任何1隻職業打只有佢地命中有5-10% 基本上打10下先有1下閃得到) 閃避率到底係咁設定 定係存在bug?
2. pvp時 用琴既單體回血技(小情歌&治療音符) 必須點自己先可以放技 但係pvp比人打既時間 系統會自己tap中敵人 發生回唔到血既情況!

EXP
802 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

新bug
打奇蹟副本時...爆擊率不知明地1直下降...而且完成/離開副本後都無法回到原本的值...!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
206 點
視覺問題
仲有我次次打白石單人都係彈機
仲要一日打得3次
2個鐘再比你打一次
所以卡住左升吾到
你搞下彈機既問題
仲有個視覺
好鬼死煩- -

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

涼粉 發表於 2013-8-15 18:17
完成雙瀑森林機械人比賽後回報任務時, 對話欄出現亂碼~
(往後數頁全為亂碼, 完全看不到劇情)
...

我重on都係咁樣, 依家為左睇劇情而卡住左, 唔想解任...

(CB冇問題)

EXP
329 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

darknight 發表於 2013-8-15 19:40
隻GAME可以沖閃但就冇得沖命中
玩閃會否屈機?_?

唔會
因為
你唔加防 會被人一招秒
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿