AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

請留意下,日輪 出現超多外掛bb 成長中…係一堆…  我打冒險10隻小王   轉晒分流 王影都未見過

神域使者  有關外掛的問題,我們已掌握到重點線索,最近也很大力度進行掃蕩,但是,外掛的生成速度也不甘示弱,而官方絕不會鬆懈,會拼命對抗!  發表於 2013-11-19 09:36:35
講咁多都係想隻game好姐,我要長線game,唔要炒短線!
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
1。源神經驗結晶可以鍊金, 小鍊中  中鍊大  大鍊完美
2。xx兌換券可以10張10張  一次性換, e.g 卡片和秘石

神域使者  有關上述兌換劵的建議的確不錯,會交到開發考量。  發表於 2013-11-19 09:33:55
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 5 寫得不錯

總評分: 金幣 + 5   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

寄信有BUG?
當我使用角色A寄物品俾同AC既角色B,角色B 收到信,但因包包冇位所以2日都冇收到信中附件,正常應該會彈回封信俾角色A,但角色A一封回頭信都收唔到.....

已回報客服..希望盡快做野....

同埋呢game自更新後好似食能源食得好勁....以前我電腦風線都唔嘈,但而家玩左冇幾個鐘就開行左風線,熜左game就冇事....
希望改善下,幫隻game優化下- -"
尤其打企鵝拉全場我會彈game,但係小量小量打就冇事,兔仔同企鵝都係咁,但60副拉全場我都唔會彈~~唔知點解只係兔仔同企鵝.....
應該唔關我電腦事- -....

神域使者  有關彈GAME及電腦食資源的問題,請玩家先嘗試關閉不必要的程式及降低遊戲品質,再觀察有否改善問題。  發表於 2013-11-19 09:32:49
神域使者  請求是否為"付費取件"的郵件? 只有"付費取件"的郵件才會有退回機制。  發表於 2013-11-19 09:32:19
加恩河地 上班族公會 歡迎各界人士加入

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我想問,點解雙槍新冒路,
攻擊1次就加3%傷害,最多疊5次,
合計最高傷害:15%,持績10秒.

而法書舊冒路,
攻擊1次破防1%,最多疊15次,
合最高破防:15%,持績6秒.

===============================
以上顯示有差別待還之嫌

例如法書打怪時陷入"昏迷狀態"持續6秒.
咁佢一直疊加既15%破防,就化為烏有.

反觀雙槍新冒路,即使陷入"昏迷狀態"持續6秒.
一醒番,都仲有4秒比你多15%攻擊力打怪維持....

===============================
明明官方話法書係輔助3星.
但要破防就要1%1%咁加上去,仲要不停維持住.
先唔講法書血,魔,死,印既效益有幾追唔上時代............
"弱點識破"呢招15層破防,聽落幾型...

但人地打5次就加自己15%攻擊力,
法書要打足15次先有果15%......
更重要係...雙槍出招快過法書多多聲...
15層破防,講出黎,好似一個笑話....

另一方面,
"破防核心"20%機率,破防10%,持續8秒
藍色"防禦突破"奧義25%機率,破防10%,持續8秒
雙槍奧義"精準砲轟"100%機率,破防10%,持續10秒(可於奧義NPC購買,有別於其他同類職業破防技能需要打怪)

法書15層破防要打足15次,但持續得6秒.

人地一粒核心,或者一個新手防禦突破奧義,就己經有8秒.(如果唔講機率,或者同類相沖)
雙槍去NPC買本奧義"精準砲轟",就即時10秒破防10%,其他職業反而要去打怪掉奧義,而本奧義就好難掉出黎.(仿間最多雙武賣,但單一奧義少之又少)

在此,我想問官方係咪對某啲職業有不公平,不合理既待遇?
法書既輔助3星在那一方面?
另一方面,雙槍呢個職業,有大部份都係外掛開黎用既,是次更新又係咪助長外掛快速殺怪?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  而有關意見,我們官方會作出考量,再轉交至開發的!  發表於 2013-11-28 11:09:33
神域使者  有關技能上的問題...的確在遊戲上,有特定的職業會比較有優勢,這是什麼遊戲也會遇上,但是遊戲原廠會不時考量...作出調整,先感謝上述詳盡意見!!  發表於 2013-11-28 11:08:53

主打遊戲
幻想神域
EXP
290 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

SnowBall0615 發表於 2013-11-19 03:26
寄信有BUG?
當我使用角色A寄物品俾同AC既角色B,角色B 收到信,但因包包冇位所以2日都冇收到信中附件,正常 ...

有關彈GAME及電腦食資源的問題,請玩家先嘗試關閉不必要的程式及降低遊戲品質,再觀察有否改善問題。

回覆: 我長期都熜晒所有野玩game,除左防毒連上網都係需要先上,
          我直情是係程式管理員度搵晒暗中運行既野黎關閉,而遊戲品質長期都是最低,
          但打副本行到樓梯位會疾,打完都會疾,拉企鵝兔仔當怪湧過黎果一刻就"伺機器中斷",
          但我上網係冇斷~~所以已經打副打得好小心,唔敢去拉全場,
          但我會覺得點解我打機打到要遷就隻game既品質(包括畫面效果同打怪習慣)??
        玩tera我效果全開打副非常順囉....

請求是否為"付費取件"的郵件? 只有"付費取件"的郵件才會有退回機制。

回覆: 一般郵件....但我想講我由ccb玩到而家先第一次知如果a寄野俾b唔收件唔會自動退件囉....
        無論是否收費郵件都好.....
        尤其是我係遊戲中得不到任何的提示通知寄信者同收件者限期內唔收信封信會消失囉.....
        我係game入面冇提示,官網教學都冇寫......
        再加上,我係記得以前咁做係會自動彈回頭信,如果我知道唔會彈番俾自己,
          我就算包包都冇位都諗辦法處理佢,而唔係由佢就咁放住先,
          加上我現在是使用了系統功能而遺失了物品,我使用的過程中系統冇任何提示通知我物品
          唔收唔會彈回頭和直接消失,到我物品消失了報告是否bug時,才有人告訴我是系統正常表現??
        我去郵局寄信,就算收件人不在都有張卡通知果個人收件程序和後果,就算真係限期前
         冇收到,郵局都會通知或直接回郵俾送信人,無可能郵局會直接消毀人d地野囉.....

神域使者  有關彈game的問題,原廠正致力研究中,玩家也可以提供電腦配備的資料給我們的客服電郵,我們會嘗試找出原因。  發表於 2013-11-22 11:48:12
神域使者  一般郵件的話... 含附件信保留3天,超時將退回寄件者。 若讀取過將不會退回,一天後由系統刪除。  發表於 2013-11-22 11:46:46
加恩河地 上班族公會 歡迎各界人士加入

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

新出既深淵副本好有問題.
請問官方有無測試過?
1.上到10層之後,水龍捲多到,而且水龍捲好似有性咁,追住人打...(小問題)
2.地面既水炮紅地,你地測試員到底有無認真玩過?定還是設定自己係劍盾厚血+20防具?(大問題)
有啲小血既職血,EG雙刀,3萬血左右,中咗"全能力-15%"3層左右,佢地企係門口(復活點)等1分鐘,點知一個唔留神,就中咗左邊樓梯位打過黎既紅地死咗.
3."全能力-15%"中咗1次要等成分鐘....好奈...(小問題)

其次,中有源神,召喚物不消失BUG.

神域使者  有關副本難度的問題,開發會作出考量,而遊戲中各系統會不斷作出調整的。 而源神的不消失BUG,目前已經修正。  發表於 2013-11-22 11:57:36

主打遊戲
幻想神域
EXP
2205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 藍寶石勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章

上上次更新完就 一直行路都疾吓疾吓..搞到我有d好暈 仲有水面開咗良好/細緻 就會出現好多白色點橫紋,係咪我部電腦問題

神域使者  建議玩家先更新顯示卡驅動程式  發表於 2013-11-22 11:58:04
「これが夢だとしても、おれにとては大事な毎日だがら」

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

1。成就 獵豹高手,布卡諾 還沒開放吧?  那就不要顯示出來佔位置
2。公會倉 希望增加自動堆疊 功能

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

moonling 發表於 2013-11-20 12:30
上上次更新完就 一直行路都疾吓疾吓..搞到我有d好暈 仲有水面開咗良好/細緻 就會出現好多白色點橫 ...

*** 建議在新版 Microsoft DirectX 環境下進行遊戲。【按這裡連結至 Microsoft 官方下載中心

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

1。最近出現的~戰鬥狀態唔會消失~搞到唔可以上騎,唔可以轉分流
2。上騎入水,游水後自動上騎,一時得一時唔得…

三級英雄會員

かんてん

主打遊戲
幻想神域
EXP
358 點

試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 遊戲狂熱勳章

希望可以開設一個專門放置源神物品既倉庫。
雖然之前有玩家希望遊戲開發商新設一個"源神碎片倉庫",事實上并不只是源神碎片/源神鑰匙太佔位置,還有如炎、冰之徽記等、源神經驗結晶等等。。
自鍊金系統開放以後,推出的火焰/寒冰藥劑等等,源神徽記使用用途範圍變得更廣,倉庫已經開始變得不夠用。

源神經驗結晶如是,數量太多,位置不太夠用(特別是中源神經驗結晶),既然就連秘石一類都可以劃分為一個倉庫,為什麼不能特地為源神類用品增設一個倉庫呢?

謝謝!!

cskm2005  不如直接叫官方開放多個共用倉比玩家用啦....坐騎"瓦"位,哈維武器又一直唔比人丟...  發表於 2013-11-23 11:38:25

好萌啊>V<

EXP
10129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

希望官方下星期會出戰弓 唔好12月先出

cskm2005  台灣已經出咗啦!香港應該星期三出..  發表於 2013-11-23 11:36:07

EXP
1223 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

moonling 發表於 2013-11-20 12:30
上上次更新完就 一直行路都疾吓疾吓..搞到我有d好暈 仲有水面開咗良好/細緻 就會出現好多白色點橫 ...

可能是顯卡不夠記憶體所致

主打遊戲
參天律
EXP
8455 點
成日彈GAME

EXP
10129 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

齊齊黎R金 發表於 2013-11-22 22:20
成日彈GAME

我就無彈game 只不過係定格

主打遊戲
幻想神域
EXP
5795 點
colourp 發表於 2013-11-23 01:23
我就無彈game 只不過係定格

我都有呢個情況多數係PVP

EXP
4532 點

天空塔問題:
例如星期六有35個人係87組由第1層打到第10層.
咁星期日87組依然寫住35個人係第87組到.
雖然可以確保上次果35人可以再同一組...
但事實上,入面可能35個人都無上線....

雖然依家可能因為30分鐘未入塔會踢人.
可能有人因為"以為有35個人"而誤入空塔,因而損失1日入塔既機會.(特別係中午場)

建議:
官方係天塔到增加"再入決定"制,以確定人頭.

當,
天塔開始前,再早30分鐘內上次果38人入面,無去按"再入決定"就移出天塔.
1.方便其他人人知道實際有幾多人,再決定入定唔入.
2.當被移出後,再開放可追加人數,給新人加入.

EG:
星期日 2:05PM
87組
上次天塔人數:35 (呢35人可以有優先權選擇再進入)
現時參與人數:15 (35人入面有15人按了"再入決定")
可追加人數:5人(可以新加入5個人)

星期日 2:10PM
87組
上次天塔人數:35
現時參與人數:20
可追加人數:0人
(有5個新人加入咗87組)

星期日 2:31PM
87組
上次天塔人數:35
現時參與人數:20
可追加人數:20人
(代表之前攻略人數上,有20人因為沒有按"再入決定"而被移出,開放20空間比新人加入繼續攻略.)

曾按"再入決定"既人依然有權退出攻略組..

神域使者  有關天空塔報名的意見,原廠會聽取玩家的意見,玩家上述的也會反映,謝謝!!  發表於 2013-11-25 15:18:31

主打遊戲
幻想神域
EXP
184 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

關於打擊外掛, 我每日都在舉報, 不過發現而家D外掛係有自動回答外掛徵測既系統!!
我點了一隻外掛, 發現佢個BUFF係不停感彈出回覆正確外掛徵測個LOGO!!
感覺舉報都係廢..........
唔怪之得個GAME係永久都禁多外掛!! 不如貴公司自己開個內掛個個都掛晒機啦..............

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  外掛既問題我地會一直強力打擊,如玩家發現疑似外掛使用者,可直接向我們的客服進行舉報。  發表於 2013-11-25 15:19:56

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

冒險徽章
建議增加觀看完成條件
E.G.我個米歐拉徽章 完成條件數係38/40
仲有2個任一直唔知係邊2個
唔通真係要逐個再做一次?
咁釣魚果43個咪

神域使者  有關意見的確不錯,我們會反映至原廠,希望可改善有關條件可讓玩家清楚進度。  發表於 2013-11-25 15:21:07
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 5

總評分: 金幣 + 5   查看全部評分

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

要做高級猛擊藥水,要去採細枝鳥巢得到150個巨鳥蛋,把中級升到A級,巨鳥蛋本身就很難採,5個分流探完 只有2、3個,如果只有一個玩家採,可能要幾日,但不可能的是,其他玩家也會去採,時間就不是這樣算,做這個級猛擊藥水是個幻想?只能說升個藥水都這麼難喔。
希望可以改成鳥蛋就好。

神域使者  有關製作物品的難易度問題,我們會向原廠反映,謝謝。  發表於 2013-11-25 15:22:18
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿