AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

飾品箱子都得打開才能賣到錢 不然只有100銀 很花時間 希望能夠修改跟防具箱一樣 有固定比例的金錢
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

四級霸王會員

S級神帥.

主打遊戲
幻想神域
EXP
679 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
Eva 發表於 2017-5-12 08:41
想知官方點睇呢個髮型建議 好想佢出!!
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=24451&sn=343934

支持下豬~

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

此外,目前為「雙重鍊金」活動期間,「彩虹鍊金」亦同步開放中!

http://ff.alta.hk/gamenews/9259?time=1496339162

神域使者  已反映,那句是錯誤,不應該存在的,THANKS!  發表於 2017-6-2 17:42:43

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

四級霸王會員

啊啊啊啊啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
968 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 儲蓄勳章

這是上次活動送的變身道具,理應可以放入「特殊銀行」一欄,實際上卻是不可以……煩請跟進,謝謝
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
228 點
我見哩個POST已經成半年前,唔肯定官方係咪真係有MON PO

開咗個獨立POST
http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1

EXP
856 點
搞乜鬼啊 最近伺服器係咁lag

基乎都係接近10點開始lag

最近回鍋 本來打算玩都玩唔到

EXP
856 點
關於今日25號更新後的活動,建議官方比個明確的出王時間,

至少比玩家可以提前到達地點,唔怕被某D人獨食。

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

maybeareyou 發表於 2018-4-25 19:58
關於今日25號更新後的活動,建議官方比個明確的出王時間,

至少比玩家可以提前到達地點,唔怕被某D人獨食 ...

下 活動王不嬲自己記時間…同自己去蹲

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
39 點
台服曾經在20181212的彩虹鍊金復刻上架:「背飾‧天使羽翼」、「背飾‧永夜天使羽翼」、「背飾‧永晝天使羽翼」,不過在港服就更改成太刀時武H ttp://ff.alta.hk/gamenews/10277?time=1552818647, 既然港服抽起這個背飾那還會不會復刻上架?

主打遊戲
幻想神域
EXP
7556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

• 「命中機率上限」顯示錯誤 (附圖)

• 勾選鎖定武器後,武器特效顯示消失的情況 (附圖)

未勾選鎖定 已勾選鎖定

已有 1 人評分EXP 收起 理由
小晴儿 + 100

總評分: EXP + 100   查看全部評分

EXP
3025 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 在線勳章

sk4 發表於 2022-11-28 14:35
  • 「命中機率上限」顯示錯誤 (附圖)

• 武器特效個個問題,我想問番你係用咩武器同時裝?
    因為我重現唔到你個情況

主打遊戲
    幻想神域
    EXP
    7556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小晴儿 發表於 2022-11-28 16:11
    武器特效個個問題,我想問番你係用咩武器同時裝?
    因為我重現唔到你個情況 ...

上述(#1850)圖片為:

武器 時裝(武器外觀) *無勾選顯示
    伊弗利特的天隕之擊 +20 神域火炮

我試過其他武器都有該情況,我覺得時裝應該無影響。 (附圖)

已有 1 人評分EXP 收起 理由
    小晴儿 + 10 收到

總評分: EXP + 10   查看全部評分

主打遊戲
    幻想神域
    EXP
    9 點
    原本火炮已經夠難玩,啲特效改到咁,真係好難有意欲再玩落去
    機槍塔原本係定點式,唔明官方改版要改到機槍塔要跳下跳下,維持之前個版本就好
    加多個吸引仇恨值既類重裝毀滅者技能,係前面幫玩家擋傷害吸引仇恨會好好多
    水晶原本係定點式,依家跟住玩家郁都幾好
    重裝毀滅者條血少咗好多,條血衣家根本支差唔到去下一次召喚,e.g
    開103lv嘅重裝毀滅者
    打炎獄深淵第七層已經會爆
    打啟源聖域同樣捱唔住好快爆

相轉移雷射維持之前個版本就好
    電漿同相轉移雷射依家變得差唔多,官方改版做咩比兩招差唔多嘅技

釣魚原本掉落既武器箱,真係唔建議改成魚王釣先到,會大幅度降低其他人繼續玩落去,魚王原本已經難釣到,武器箱掉落機率改到同釣到魚王機率一樣,真係好難繼續玩落去