AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 204805|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章

樓主
每日我做曬全部地圖日常,打曬全部副本,清曬5個聲望,玩足12個鐘,賣曬全部打到d裝備同物品,最多先賺得個100金左右,宜家d時裝/卡片隨便都賣幾千,哈哈,尼個game系卑d外掛玩家同埋買game錢玩家玩ga。 打擊外掛??打擊賣錢商人???  每晚週圍都有外掛,舉報禁到手軟,宜家仲有幾多人信你地公司有做野,難聽d講句:GM靠得住,豬乸會上樹~
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
希望GM可以同開發商商討下,法師血量實在太低,同級法師相比起琴師血量少好多,我69級法師點滿防或者閃再加上全套60致命橙裝(全套獵蛛核心)只有4萬3血左右,入65級雷龍副本單單第一個王摸我一下馬上秒殺,連1擊都過5萬血點玩啊?
仲有要求改善法師暴風咒,招暴風咒根本就垃圾招,打王出10次中3-4次,只要只怪向左右跑/跳開就根本唔會中,應該要好像弓箭或者火砲一樣,只要出左招就應該打到只怪,會唔會miss係另外一給問題,唔好風未到只怪已經跑開

美人魚Kenny  雙刀比你更少血 你仲要係遠攻  發表於 2014-1-6 03:06:16

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

強烈要求將現有快捷鍵由1-8增加到1-0; Ctrl1-8增加到Ctrl1-0 ;Alt1-8增加到Alt1-0

原因:技能越黎越多~再加上煉金藥水更本無位放快捷鍵度,d煉金藥水得1分鐘效果,唔通每分鐘要打開背包禁黎食???

神域使者  遊戲的機制上,目前未能增加熱鍵的上限,但也會反映有關問題的。  發表於 2014-2-6 10:19:08

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

官方d大佬,唔該你地有咩活動都好,可唔可以提早幾日公佈上官方網站啊,提早兩三日都好啦,我次次睇你地d特別活動都係當日先公佈,再唔係就今晚公佈聽日一早就開始活動,我頂~你地d官方以為我地全部玩家24小時睇住架電腦ga,唔洗做啊,就算學生都要返學啦,你早幾日公佈我地d玩家可以自己安排時間參加你的舉辦d活動唔好咩?比如儲值活動,你早幾日公佈d學生仔可以有時間儲下錢買點卡,你地又可以賺多d,就算打工仔都要時間計下條數睇可以買幾多點卡,你地以為個個玩家都係富二代啊?隨時可以拿幾千出黎?

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

yauwanhang 發表於 2014-2-11 19:36
剛才創了一個弓手新人,新人開始做斯坎地魚港任務,
一看,哇,新人沒衣服穿的!祇穿內褲....
算吧,沒衣服 ...

全部外掛黎ga,今日6條分流全部外掛出曬黎,d官方人員唔知死曬去邊,每次講捉都係3分鐘熱度。我想做招待連一隻野外王都見唔到。

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

唉~考古學一直講出,點知拖到年都過曬都唔出,台灣個邊有約會大作戰時裝,香港就抽起左,真係對AGAMES心灰意冷~

神域使者  考古學因為早前有問題故現時尚未推出,我們會向原廠了解情況的,有關約會大作戰時裝,有進一步消會立即告知玩家。  發表於 2014-3-3 22:15:58

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

其實你地d每週維修時間(星期三10點-2點)會唔會好有問題?
大家都知道星期三中午12點公會有源神(希瓦),最近開放新地圖寂靜冰原/ 隕星高地之後下午1點又有魚王
你地將維修時間定左星期三10點-2點,甘公會源神同魚王可唔可以改到2點後?????????

千宏  建議會轉交營運團隊查詢  發表於 2014-6-19 13:13:56

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

其實個天空塔機制好有問題,星期六+星期日=普通攻略組,星期五=精英攻略組,其實咩game除左學生會玩都有打工仔玩,如果有部分玩家星期五夜晚要做工甘點打精英組??
我就建議工作團隊人性化d,將普通攻略組改去星期五+星期六,然後星期日就精英組,甘就算有人星期五夜晚要工作都可以打星期六普通組拿參加資格,然後星期日就可以打精英組。

(p/s:通常星期六/日公會會多會員上線,如果星期五打精英組可能就會造成公會組唔夠人需要外面組人,而且組外面人未必有合作經驗!!)

千宏  多謝閣下的意見返映,會轉交營運團隊了解^^  發表於 2014-7-3 17:04:46
mi5842013  認同...星期五個個返工返學先玩新既21-25F...想刷都好難就到....就算刷到...應該全部人都堆係10-12呢個時段...極可能LAG爆...  發表於 2014-7-3 14:31:52

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

神域又黎呃背包錢喇!!明明3樣都一樣係用招待卷換,每個星期改一改就呃你一個背包位!!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

建議開發商可以在元氣店每週限量度推出以某個數量x比例元氣點數換取遊戲金錢,每週只限換一次。
一來可以刺激玩家入點,你地公司又可以賺錢;二來又可以打擊金幣工作室(雖然效果唔大)

one stone two brid

千宏  會將建議轉交營運團隊。  發表於 2014-9-3 11:48:05

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

幻想神域---  一個以源神為主題的遊戲,原來唔向工作室買金的玩家要升只源神去三星係一件非常非常非常非常非常非常非常非常非常困難的事!!!
我由天空之塔一推出20層就開始每個星期六+星期日準時打曬,從來未試過缺席! 但係打到已經開放30層,從來未跌過1粒源神進化寶珠! 神域點數又無得換!  依家1粒1粒源神進化寶珠要賣到6000-7000金幣。
擺明鼓勵d玩家去買金買源神進化寶珠!

唔希望玩家有白做工的情況發生《---- 拿條能黎講野???

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

可唔可以叫製作團隊將源神5人副本最後3個寶箱強度變成熔岩副本最後寶箱個強度一樣啊!
個源神5人副1日先可以打一次,有時候辛苦打曬所有源神遇到d仆。。。。。。。街無品玩家似住自己有錢抽曬d源神就一下秒曬3個箱,想食高尋都黎唔切摸一下個箱

千宏  這個是遊戲正常設定,如有改動會以公告通知  發表於 2014-9-22 18:13:46

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

急!!!!!9月24號個手動更新檔有問題啊,我已經重新下載3次,每次打開之後禁《確定》會
clash!!! 麻煩你地工作人員檢查下!

神域使者  我們已經檢查了,手動更新檔沒有問題的,建議你嘗試關掉防毒或不必要的程式再嘗試一下。 手動更新檔的大小是...76.6 MB (80,372,776 位元組)  發表於 2014-9-26 19:19:18

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

d台灣製作團隊一直開發新遊戲元素本來係好事,但係係咪應該keep住開發d舊源神3星呢???
比如阿米,海拉之類等左好耐都無開3星,究竟要玩家等到何年何月wor。。。
希望GM幫忙向製作團隊反映下啦!

ChLiu  講海拉...= =不如講亞米...千代  發表於 2014-9-30 01:19:22
千宏  3星源神應會陸續推出,如有最新消息會以公告通知。  發表於 2014-9-29 13:11:39

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

kennyyee 發表於 2014-9-26 19:14
急!!!!!9月24號個手動更新檔有問題啊,我已經重新下載3次,每次打開之後禁《確定》會
clash!!! 麻 ...

我已經檢查過,問題出向9月16號個手動更新檔,當解壓左9月16號更新檔之後24號同埋30號更新檔就會clash,但係如果由9號更新檔直接跳過去24號就無問題,希望官方再檢查!

千宏  請問現在問題解決了沒有?  發表於 2014-10-6 13:31:43

主打遊戲
幻想神域
EXP
2097 點

今次更新又無開源神3星!!!

千宏  敬請留意最新消息,如有開放會第一時間通知^^  發表於 2014-10-29 18:09:24