AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

EXP
39 點
樓主
想問一下官方真係想下星期推正式?

但係我岩岩先至俾隻game loop到用晒所有memory source 到bluescreen, 然後reboot機
我個部機spec係:
CPU: i7 930
Display Card : GTX 275
RAM: 12GB
HardDisk: 1TB>

加上好多人都話轉版圖, 入副本都會彈game. 又或者會D人畫面有異樣(例如NPC D衫變左粉紅色, 行走地圖嘅時候逐步load場景)

職業平衡同遊戲設定又未做得好, bug fixing又仲有大把....
我真係暫時未睇到佢個優勢係邊....但係咁快又話想推出海外?
咁樣我覺得同迫隻game去加速滅亡無咩分別,
何況我最唔理解嘅係既然係公測版本,未算正式推出,但係又點解會已經有同金錢掛勾嘅系統已經開放(商城系統)?
已經收緊客人錢, 但係都仲係beta版?
客人仲要係幫你地做緊tester? 有大bug都係等每週更新先一次過deploy.
咁樣嘅服務同遊戲質素, 最起碼連本地玩家都未覺得算係一個可以接受嘅程度, 我相信到海外都好難有競爭力.
我真係希望官方可以詳細考慮一下而家個遊戲嘅宏觀.
而唔係而家短期有咩問題爆發就諗D短期方案頂住,全部都暫時性....

以上意見只係本人個人感受同意見, 如果令到任何人有任何不滿或反感, 請多多包涵.
謝謝.
已有 1 人評分金幣 收起 理由
加斯洛 + 3 讚一個!

總評分: 金幣 + 3   查看全部評分

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
39 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
Tos鬼 發表於 2013-10-14 02:36
你考慮下清一清電腦垃圾, 上網搵下條code去清,  同埋刪禁d唔要既game (其實有d game有d小程式會食ram ...

唔好玩啦...我而家食緊4GB都唔夠嘅RAM, CPU使用率2~3%
玩一玩幻想神域會導致我行到爆RAM?