AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5021|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

[個人分享] 總之是分享,反正我想不出標題   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
102 點
樓主
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

請注意我只是純粹自HIGH的不喜勿插
請原諒我不懂起標題._."
SORRY 唔識加圖片TIM 睇唔到我個靚仔樣

伺服器 : 安德烈
角色暱稱 : Vince
公會名稱 : AngelBless

起源)
HIHI 大家好我是Vince ._./ 由八月尾開始玩嘅女玩家,時至今日見證左好多野,包括開新地圖,新副本,職業強化,身邊相熟嘅玩家QUIT GAME 以及回窩,公會由強盛轉衰,合SER,開放新職業等等。

幻神係我人生中第一隻Online Game,對於遊戲系統,副本任務,角色防禦和攻擊點數一切都很陌生。當初唔知巴哈係咩,唔知RC係咩,更加唔知原來女玩男角係咁開心HAHAHA(* ̄▽ ̄)y 。

幻神畫風好靚我好鍾意起創角果陣同細妹討論左好耐要點樣去設定先唔會撞樣,第一隻人亦都係正身係隻豆腐杖,因為一開始咩都唔識._./,以平衡方式去加防禦和攻擊點數,唔識避紅毯,而且裝備都係胡亂穿上身,結果新手村D小怪,新手村嘅副本怪都可以兩下打死我。ㄟ( ▔, ▔ )ㄏ還記得當初微光單人係點樣俾王怪虐殺,點樣打每隻王可以死七八次,打到3王因為死太多次,攪到RE左王,又要由一王打起,點樣躲起石後面用源神牽引起唔驚動奇蹟2王打死佢身後D蟲蟲(因為單應該王已經後吃力),點樣因為走太遠打到王得返25%血又回位,好啦我承認我自己冇打機天份( ̄ε ̄*),而且手眼唔協調,唔識玩仲成日出錯技沖向前自殺。(扶額) 幸好當初有真人FD同埋公會哥哥們陪我一齊玩,帶我打副本,起旁邊指導,儲錢洗點,(不過起我洗完點之後一星期出一金重置-___-“) 快D還返80金俾我!!! (╬▼皿▼)

我諗應該冇人會好似我咁傻豬豬。

誕生)
玩到咁上下梗係要將隻源神BB整勁D啦,要源神2級,打源神之力打源神等出碎片合鎖匙唔係辨法(果陣未出源神殿堂,公會又未夠LV入領地),所以就決定開分身,你知啦女仔係貪靚D,又三心兩意樣樣都想要,咁開新角冇理由又玩返遠攻,梗係要玩其他職嘅試下新野啦,加上有時打副本會跌一D唔錯嘅男裝衫著得唔好晒,所以一個雙刀美男子就誕生左喇罒ω罒(我絕對係沖著型英帥去創角,配合埋簡單嘅英文名誓要迷倒天下女子)。

古有木蘭女扮男裝代父從軍,今有小女子女扮男裝去拎加百列啟源之鑰(笑)。已經有一個月嘅經驗,配點方面比之前進步,輕鬆40級取得加百列姐姐啟源之鑰(✿✪‿✪。)ノ ,繼續努力幫正身練等。後尾有個朋友因為要返外國讀書,所以我地開左個新公會去記念,但其實本身我入左個公會好熱鬧好開心嘅公會,我又唔捨得走,所以正身就轉左會,換雙刀入去。

就係咁我隻正身杖杖被我雪藏左,開男角其實好好玩,仲可以清閒少少,作為一個新手女玩家,成日會有人同你SAY HI,之後會同你搭話問你幾多歲BABABABABA,其實我唔太識拒絕,當然我都唔會老實回答-_-+。
公會有唔少男生玩女角,嗯,我絕對唔會用人妖/偽娘去形容佢地,大家只係想玩自己鍾意嘅角色,等同我自己喜歡去飾演男角,有部份男玩家比我更加似女生,明明我知道佢係雄性動物,但我都忍唔著問佢你真係男仔._./ 果然那麼可愛一定是男孩子!!!唉,既然身為女生都唔夠佢爭,除左認輸,我只可以反擊 (哈哈哈)

「不求比男生更女生,只求比男生更男生。」(◕ω<)☆

反擊)
由於平時我為人比較直接爽朗,開宗明義話自己係女仔果陣唔知點解好容易得罪D女仔,但… 同一件事同一句野我同男角果陣又會冇事,而且對方好似有D開心(咳咳,我表示十分不解),男角時代人緣竟然比女角好 (哭)我開始懷疑我是否沒有作為女人嘅天份。當然後尾我都有同佢地講返其實我係女 ._./ 女玩男角有前途呀,而且我唔係得我一個係咁。到左依家識我男角先,會以為我係男,識我女角先,會覺得我係女,其實你覺得我係男係女,我無咩所謂,只係我用緊女角果陣唔好咁大聲叫我VINCE哥/我用緊男角識緊妹妹仔果陣叫我大家姐,同埋唔好起我話M痛嘅時候咁驚訝,不過你地都唔係刻意嘅,下次唔好喇 (呵返)。

自從開左Vince之後我發現自己真係有鋪男角癮,後來我用另一個AC開左隻男醫師,係邊個我就唔會講,講左我仲洗出尼行嘅,知道呢隻角色係女扮男嘅人真係屈指可數,點解._./ 因為我真係用心去扮一個男仔,講野少打表情,喜歡調戲女生,有時會用字比較粗魯,很陽光,有點懶惰,會自戀,是個好哥哥,而且會保護人,其實主要係為保護自己而創角,因為雙刀同杖比較脆弱相熟醫師未ONLINE 只能靠自己。醫師打單人副比較吃力,所以自己帶自己打副會比較升得輕鬆,仲可以玩50PVP呃下招待換高防高武(後尾出左弓就冇再PVP,配點亦洗成PVE向,所以起街行過唔好再同我決鬥,我係會輸得好樣衰T____T,會覺得自己影衰左個職業)。

榮休)
其實作為雙刀嘅日子好開心,路人團又唔太多人拒我隊之餘,仲有好多人幫我,可惜好多都已經QUIT左GAME, 而且在下實在冇錢去投資落雙刀打異界比較痛苦,一直躺地板又幫唔到咩手(純屬個別例子,而且係職業強之前嘅事,職業強化之後身為雙刀的我是能刷風龍),加埋我技術唔係太出色,後尾公會發生左D唔開心嘅事,我就去左做浪子,繼續以男神為目標努力釣魚打副,期間入過唔同嘅公會,遇過唔少伸手黨,識左唔少好兄弟/女孩子(對不起愛上我是沒有將來的),到最後都係入左朋友開嘅公會,幫手去經營同建立新後宮。

自從有左自己嘅「新家」我已經好少再去玩分身,作為雙刀同男神嘅我正式退役,因為正身帶打副比較方便,可以回血又可以解DEBUFF,而且可以控場清怪,其實都係打醬油多都係靠BB豬們保護我。雖然以後我都唔會再點玩男角,因為我懶得再開新職練等,不過又唔係以後又唔會見我唔到嘅,只係依家做返女仔姐。如果真係好想見到我我又唔介意你入我公會嘅,不過要諗清楚WO我地係好休閒,休閒到可以企起傾計唔打副,或者某某成日打錯字,仲會因為打字而死,被閃光閃死,再唔係就係被媽媽召喚企左起副本發呆而死。Σ(っ °Д °;)っ

好多謝大家睇到呢一度,原來我寫左2千字廢話,不愧為男神,點解我可以咁叻叻豬,如果大家有相近嘅趣事/同為男角女玩家不妨起下面留言一齊交流下咖
╮(╯▽╰)╭

-----------------17/6----------------------
嗯,我是來補圖的,謝謝圖片教學~ 簡單易明而且很好用(嘩我又識多樣野~~~)
[/url]
左邊起係低LV-->高LV 感覺好似愈來愈無害
(下面果幅)我家小VINCE 好像誤會了什麼

早期唔清楚可以用ALT+H收埋介面所以好混亂但VINCE又好可愛唔得唔放圖

呢個係BUG左個陣拍,不停打側跑 XD

仲記得解星沙主線個陣我未有應龍B,第一次騎龍仔好開心好有型~~~

小魔女陪伴左VINCE好多歲月果陣為左升60級日日陪我刷5地之餘仲帶打白石微光奇蹟,當日咁啱著埋同一款衫衫,所以一齊跳舞,
簡單3隻舞又跳左半個鐘,腳好酸 ._./

太陽眼鏡Vince -_,-+

抱歉墨泣B,其實希瓦女神喜歡的人是我,你睇佢愛我愛到冒曬心心

起街見到個人同VINCE好似之後我就換左件衫同佢著到一樣偷偷合照了,很好很有品味

果子鼠一出果陣就去抽,抽左15個就中左橙(PS會長抽左6000招都冇表示很妒忌),亦都係唯一一個用招待抽嘅頭飾,之後D招待我就去左買高武/高防嗚嗚

後尾玩返正身好少再同Vince影靚相,但佢起我心目中永遠都係男神,你睇佢合埋眼都好有型咖,不愧為全民偶像

呢幅係開左新公會果陣影,嗯,姐姐知你要榮休,但唔好咁傷心啦,我會開你出尼解徽記同朱古力任咖

最後一幅係小Vince 同佢個好基友那英老師合照,公會兩大懶人,懶到出汁嘅佢地以前成日一邊打副一邊起會頻出售那英汁同Vince汁
見到佢地記得捉去打副,佢地太懶喇唔打多D副會生銹

司馬信  作者將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。  發表於 2014-6-27 11:06:50
已有 2 人評分金幣 收起 理由
千宏 + 30 很有心思
司馬信 + 50 讚一個! 其實仲有好多傻豬豬。.

總評分: 金幣 + 80   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

主打遊戲
幻想神域
EXP
102 點
司馬信 發表於 2014-6-16 10:25
加圖片教學~
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=108977

THANK YOU 功成加圖片了~~
已有 1 人評分金幣 收起 理由
司馬信 + 20 正~

總評分: 金幣 + 20   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
144 點
支持!我也覺得男角好帥啊,也開過一隻男角玩
利申:女玩家

EXP
225 點
cbbb 發表於 2014-6-17 14:28

主打遊戲
幻想神域
EXP
461 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

冇可能!!!
為左希瓦女神我已經入埋佢既舞團!!!話說我玩女角都成日比人誤認係仔
                                   不嬲0n99,你有問題?_?

主打遊戲
幻想神域
EXP
102 點
cbbb 發表於 2014-6-17 14:28

可惜神域唔太多靚嘅男裝衫,加埋運氣唔好,男校服,巴哈裝什麼都是浮雲 T___T

主打遊戲
幻想神域
EXP
102 點
清花殿下 發表於 2014-6-17 17:23
冇可能!!!
為左希瓦女神我已經入埋佢既舞團!!!話說我玩女角都成日比人誤認係仔
...

希瓦女神表示鍾意D又帥氣又聽話嘅小男神,而且我同女神嘅關係值長註90或以上(SHOW 恩愛),所以佢同我講野好客氣仲成日送鎖匙碎片俾我。至於墨泣B被人誤認為男仔係因為太活潑嘅關係@@?

主打遊戲
幻想神域
EXP
461 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

Vince 發表於 2014-6-18 11:31
希瓦女神表示鍾意D又帥氣又聽話嘅小男神,而且我同女神嘅關係值長註90或以上(SHOW 恩愛),所以佢同我講野 ...

成日送鎖匙碎片..............這些機會不是屬於我的

我冧我既活潑 已經超出"活潑"既正常水平
                                   不嬲0n99,你有問題?_?

主打遊戲
幻想神域
EXP
144 點
Vince 發表於 2014-6-18 11:17
可惜神域唔太多靚嘅男裝衫,加埋運氣唔好,男校服,巴哈裝什麼都是浮雲 T___T ...

抽不到才是重點

主打遊戲
幻想神域
EXP
5193 點

遊戲狂熱勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

作者將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。(請查找商城待領區)

Vince  好耶~~ 司馬b送左1500招待俾我,應該點用好呢~ xd  發表於 2014-6-29 09:30:59

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

中途D內容幾好笑

Vince  多謝~  發表於 2014-6-29 09:31:43

主打遊戲
幻想神域
EXP
24 點

其實佢一出可以直上60的時候已經不想挽,感覺自已的辛苦白費矖~我是男的
我都係公測一開始挽,
前期有主線升得好快,
但56之後要狂打五地升,
我升要58就放棄左,
我以家3個無挽過啦~.~

Vince  因為付出左好多,而且放多好多心機起裡面,所以一直冇放棄,不過我已經放棄打副升等~~~haha  發表於 2014-6-29 09:35:41
Vince  其實新手直上60感受唔會俾我地辛辛苦苦捱上60等玩家咁多,56之後我係日日由微光打到上5地,後尾先知板任都好多經._."  發表於 2014-6-29 09:34:38

主打遊戲
幻想神域
EXP
23 點
..........