AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: cciv9928
打印 上一主題 下一主題

[心得] 是次成因? 我只想說...   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
樓主
cciv9928 發表於 2014-7-25 00:32
當然唔係攻擊  如果攻擊的話現已經係死緊SER
大家入都入唔到- -
只需要改你遊戲某系統的參數就可以做到現 ...

咁都比你作到( ̄∇ ̄)
先聲明一點,攻擊不等於會死ser。

1.麻煩你花少少時間去睇返台服資訊。
武器、裝備、時裝、秘石等屬性加成出現錯誤,係台服進行同一個更新時已經出現呢個問題,然後同樣進行左緊急維修。
係呢度要先補充一個資訊,既然台灣打風會令港服無法進行更新操作,可以推測到的是,一切更新係由台灣官方既engineer remote港服server進行。
亦即係話,台服已經fix左既問題,點解可以唔修正返個更新檔而直接update一個有問題既更新係港服上面呢?

2.回朔時間錯誤,有2個可能。第一個可能係recover果陣用錯左backup image;第二個可能就係佢唔見左個backup image甚至唔記得左做backup。

3.咁樣既錯誤並非簡單修改參數就可以做到,如果你知道咩係金手指,就會知道修改參數只係影響數值既大小(eg. 10攻擊力變10W攻擊力),而唔係令到整個系統出現混亂,呢個情況只可能係因為係個program入面,新加入既部份同舊有既部份發生衝突,令到個logic throught出現左錯誤。
eg.新function既名稱同現有既重覆左,令到佢run錯function,甚至2個function同時無法運作。

4.又要話係工作室放木馬,又要話唔係攻擊,咁究竟有攻擊定無攻擊呢?
算啦,你講得出用木馬改數據,都知你係亂咁up,
依家話埋你知,木馬唔識改資料,識得改資料既叫病毒,木馬主要係開後門比人出出入入。

係呀,可能性好多,
但好明顯今次單純係官方既錯誤,
根本無得賴,真係唔好咁多妄想。
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
178 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
發懶豬 發表於 2014-7-25 01:40
台服都有呢個問題咩??你點知,官網冇

印象中係有人貼過圖顯示裝備既能力加成高於正常水平( ̄∇ ̄)

如果真係我記錯左,佢將個無問題既更新檔變成咁大個問題,我諗佢大家可以大力啲插佢( ̄∇ ̄)