AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3856|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

[輕鬆/惡搞] 木蘭辛酸史 [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
102 點
樓主
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

伺服器 : 安德烈
角色暱稱 : Vince
公會名稱 : AngelBless

注意這是一個勵志的故事!!!出POST絕對唔係因為1500招待券已經用曬,不過信哥哥宜家唔係事必要你俾,但俾左可以拯救到一隻貧窮嘅BB豬,所以你會俾我咖可 ヽ(`Д´)ノヽ(`Д´)ノヽ(`Д´)ノ

以下內容含有低B情節,對傻仔過敏者不宜收看

-----------------------------------------------------------------

今次起到標題,我果然係隻叻叻豬呀 YA  ~_~

上回提及到

「不求比男生更女生,只求比男生更男生。」 今次我就要分享一下作為男角女玩家嘅小趣事(標題好似係寫辛酸史點解會變左趣事)(ω)

唔知係唔係之前出左POST,我又識多左唔少男角女玩家(仲有D入左我後宮),好開心呀,「呢D咪有前途LOR ~_~」 雖然我係咁大大聲讚人(順便讚埋自己),但上一秒我真係以為佢係個男仔。死火囉,我年紀大喇,受唔著這種衝擊,不能不佩服到五體投地。出於好奇我就走左去問人點樣睇我手上嘅男角色。

正所謂要呃人先要呃到自己,通常會出現以下3種情況

情況1)就係你呃到自己又呃到人,通常我會叫佢做神,

情況2)呃到唔自己但呃唔到人,呢種仲唔係高手@@?,

情況3)呃到自己不過呃唔到人,好聽D叫扮得唔似,但事實根本就同傻仔冇分別。(╯⊙ ⊱⊙╰ )

起初我以為人地覺得會我係情況1 「嘩,衰豬,睇你唔出WO,成個男神咁,差D愛上你喇」,內心OS :「哈哈梗係啦,在下男神是也。」( ωิ)

我覺得我會係情況2,「嘿嘿,我咁溫柔,今次你仲唔俾我迷倒,快拜倒我男神腳下啦 哈哈哈」

但事實偏偏係情況3,「我覺得唔似男._./,其實我覺得一直都係女仔。」,「我牙,唔識佢WO,冇咩印象。」,「好似傻仔咁。」,「原來係女仔,唔怪得咁怪啦。」我心碎了,我個心徹底碎了,今次用幾多粒源神結晶(中)都合成唔返。(快D呵返我啦,嗚嗚 T__T),

不禁要學麥生大叫一句 原來沒有!!!從來都沒有!!! 有的只是一名傻仔,連傻豬豬都醒過我。

唉,好地地做咩要欺騙人感情,最後HURT返自己喇,係唔係衰呢,咎由自取冇人會可憐咖,咁又唔係咁講GE,其實玩同自己性別相反嘅角色真係好開心咖,無論出發點係有意定無意,呢D野,最緊要都係對個角色有愛,唔需要理人眼光,得閒又可以睇靚仔靚女,無聊又可以識下D純情少女,妙齡少男。我覺得一隻GAME玩得開唔開心唔係話佢副本有幾咁吸引,劇情有幾咁豐富,裝備有幾咁屈機,而係自己玩得放唔放鬆,同唔同到人相處,角色扮演得耐會攰,去到最後又咪係最返自己。Online game最容易留住人嘅係人,最難留嘅都係人,就係要一齊玩先開心,如果唔係去玩單機就夠啦,係唔係先~_~

唔知有冇BB豬玩果陣會好似我咁有呢種矛盾嘅心情呢?我又唔會大大聲話我係女,鳴鳴,人家技術不好~~對我溫柔D PLZ~~,但睇下人估唔估到係女仔呢下又好刺激,仲可以好醒咁同人講「__ __ 你唔係AR嘩,咁你都睇唔出,唉你真係男女不分」(不過唔好諗咁多,唔會有人咁特登問你係男定女,除非有人問),其實玩遊戲姐,男同女有咩所謂,反正知道左人地真正性別,又唔會著數左嘅,所以奉勸大家自己估錯左/誤會左唔好咁大反應,更加唔好話用「死人妖」「男人婆」去鬧人,會攪到人地唔知笑好定喊好,大佬我冇欺騙你係你一廂情願覺得我存心欺騙你感情。

最後再宣傳一下

唔係事必要你入,但你只要巴結會長佢一地錫到你Lon5級公會<AngelBless>現正招生,有炸機Line群同天塔團,歡迎鍾意輕鬆玩嘅你同我地一齊打副傾計躺地板._.Y

抱歉說好的辛和酸好像沒有,逝去的感情如何留得住,如果傻仔同唔似女仔嘅女仔之間做一個決擇我還是當女孩子,快D保護我啦 BB v3v

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
已有 1 人評分金幣 收起 理由
千宏 + 100 活動參與

總評分: 金幣 + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

作者稍後將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。請查收商城待領區~

Vince  收到了, THANK YOU v3v  發表於 2014-8-12 10:00:09

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

我不是傻仔,所以來看。

Vince  多謝信哥哥咁有耐心睇我d傻仔事 ,其實傻仔唔一定係傻仔過敏者 ._./ 唔洗咁強調自己唔係傻仔 :p 我明咖喇 hehe  發表於 2014-8-12 10:02:46

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

三級英雄會員

TrAcE☆影

主打遊戲
狩龍戰紀
EXP
256 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

1張鈿圖1張大圖
狩猟時代降臨、ブブリとー緒に大切な人を守ろう

KuSo歡迎你~