AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 叛逆小方
打印 上一主題 下一主題

[其他] 單體3星?閃避3星?   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

千宏只能交給營運團隊 轉交給原廠的工作由營運團隊處理
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
Terryand 發表於 2014-9-3 11:23
果時我識得有人3條友就搞掂左黑騎
咁係咪要整個神台供奉?
有做屬傷準備,連擊料理果個副根本好易打

咁都要睇係咩職架   樓主好似唔明我想表達咩
我只係想講雙刀都唔一定係弱勢職  睇你點玩同點切個人  著重點唔係過唔過到黑騎  而係你有幾多打手可以企係到硬食黑騎的傷害(包括出魔方後的傷害)   隊伍夠火力輾過黑騎有幾難

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
chris1029 發表於 2014-9-3 12:16
咁都要睇係咩職架   樓主好似唔明我想表達咩
我只係想講雙刀都唔一定係弱勢職  睇你點玩同點切個人  著重 ...

其實我想講亦都好簡單,唔覺得咁就證明到d咩,由始至終都係

我唔知其他人點介定一個職強勢弱勢
不過我就睇幾樣野,排名不分先後
第一樣係冒險之路灰格
第二樣係睇職業特式同將會開嘅專精
第三樣一分鍾內可做出攻擊次數與及數值
第四樣最簡單,副本需求度,有冇拒組,嚴唔嚴重

懶人包:
同一套裝交比其他職着會有咩效果
馬上有答案

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
Terryand 發表於 2014-9-3 12:30
其實我想講亦都好簡單,唔覺得咁就證明到d咩,由始至終都係

我唔知其他人點介定一個職強勢弱勢

所以未話睇你點玩同點切隻人
基本上企唔住=沒有輸出
仲要睇隊友,有時組隊唔係下下有火力(小弟跑慣街團),新手,平民需要carry,有時連補都冇,並不是每個職都可以做到

第一日專精出 好多人話杖蓄力火隕石op 睇數據能力梗係,我都有回覆實制作用未必咁理想  呢幾日睇返巴哈啲   都可見已經係彈多過讚

樓主講得岩,同一套裝唔同職有唔同效果   好多人都當曬係百答 埋沒了某些職天生的潛力

EXP
4532 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主講得岩,同一套裝唔同職有唔同效果   好多人都當曬係百答 埋沒了某些職天生的潛力

但係,依家70裝得坦/打之分.
你要輸出有力,最簡單係用全打裝.
專精咗之後,
補師可能轉用打手裝,玩爆補..
坦係台灣果邊一早用咗打手裝.
再睇埋75武,盾擊可以好高傷.

即係全民皆打,個打裝仲唔係百搭?

拒組情況既話,我打街係會拒啲唔出名既人,同埋就係盾,炮.
當然,隊夠力,就乜人都得.
熔岩就小心啲.

其實好多職都係..
你用+20裝都唔會廢得去邊.
差別係你有無用對屬甲,對屬傷.
平民既話,可能要番高少少技巧上搭救番.

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
專精前好多人都話杖比唔上弓
呢段係我岩岩返黎  求其拎個風龍王打下
https://www.youtube.com/watch?v=1_R67PIe2Lc&feature=youtu.be
我完全唔覺得杖的輸出比弓低~ 而且我自己裝分都係48M幾~

雖然你話的百答係無錯~打天塔果陣企唔企得住~食唔食到王技?

我就從來無跟巴哈教的切法~ 一路以黎都係速杖+移速流(不過最近轉左海拉飾少左11移速...心痛死)~

打街團我就好少揀人~ 有隻補就夠

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

Terryand 發表於 2014-9-3 11:37
鐮刀被拒組個本質從來唔係因為佢弱,而係官方容許新人狂開角引起,你當佢打職咁睇緊係死硬,但當輔職咁睇合 ...

這個超認同...4大....沒專精時...
坦75防踩多2層紅地其實都係訓...D裝+20既..好多職都75防...組唔組坦其實無所謂...
雙刀95閃又係廢既..感覺下下都中...未上到DOT都趴左啦...
書唯一好是解狀態....但係有幾多副本需要?!
炮..唔坦得唔閃得唔打得..粒水晶范圍大到閃下紅地都出左去...

仲有1星期專精....等呀等.........

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
其實我想講同裝下就會睇到差距有幾大==
不過算,懶得再講落去
有用同一套裝玩唔同職嘅人就會知咩事
又或者最簡單,群眾組隊選擇已經說明一切

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
各有各玩法~ 行自己認為岩的就得
我見而家有D雙刀己經唔玩閃...可能閃真係太.....

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

雙刀同其他職比 同樣既裝 輸出差成倍 冒險灰格除左瘋狂同蝙蝠其他完全係裝飾(PVE)
PS:個人見解