AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1646|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

[心得] 講真,而家個彈刀系統..... [複製鏈接]

主打遊戲
聖境傳說
EXP
363 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

樓主
認真,而家個彈刀系統其實有咩作用?
1.平衡近攻同遠攻既輸出?
本身而家好多王都已經係出技好快/衝來衝去 架啦,近戰已經唔可以貼王無間斷輸出
要平衡點解唔拉高遠攻傷害同時加厚王怪血量??
2.令到技術層面提高?
大佬,近戰本身要貼埋去打,閃來閃去已經要好高技術喇,唔好再難為我地喇好無?
而家我不見得彈刀有咩技術可言,王怪有彈刀BUFF近戰除左碌開/企埋1邊 弱弱智智咁等佢完BUFF外仲有咩可以做?
3.要抄monster hunter?
要抄點解唔抄好D?根本修裝尼樣野係可以好好咁回收遊戲金幣,點解要玩家次次行去D商人到修(其實好鬼煩)
我建議可以抄得足D,直情係賣磨刀石喇,耐久度可以調低啲,好似MH咁,就爆武就開始彈刀,要係作戰其間搵空位磨刀
咁樣都係要熟悉怪物既出招/習性 先做到,同樣需求技術,而且唔洗係度9等佢完BUFF
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
聖境傳說
EXP
363 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

更正,而家好似無王怪有彈刀BUFF
而係小王先有彈刀BUFF

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
35 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

係既就好啦 修裝行到鬼死甘遠 彈刀真係..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

有些王怪個別技能為會另玩家擊中後出現彈刀狀態,玩家如何應對也是技術之一。