AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 11334|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[輕鬆/惡搞] 五怕生壞命,最怕改錯名...你既ID為你帶黎點樣既遊戲人生呢?   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
樓主
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

文中可能有D五知咩野既代碼,大家可以忽視佢地~(因為我五知點整走,抱歉!
伺服器 :  米亞
角色暱稱 : 雪白A級肥牛
公會名稱 :黑白灰

我玩左FFO成年,呢個ID都為我帶黎一年既笑聲~~希望同大家分享(圖多
不論朋友,公會,天塔,野團,甚至行行下,都會有人討論我(其實系欺負我)
呢個名令我認識更多玩家(我以前D game都系好少fd)

除左人想食肥牛...連王怪都一樣

版大!!可以俾招待我嗎?我每日都冒住生命危險甘on game嫁!(拖走
-------------------------------------------------------分隔線------------------------------------------------------
先俾大家笑下先,之後再講呢個ID既誕生~~~
以下系9,10月先開始cap的圖...估5到都幾多下(圖中ID都冇遮,如果介意就同我講啦,我會盡快修改)

事件一
同我打場野團副都會肚餓...(真的假的?)

事件二
有玩家棄game......竟然系因為我?!?!

PVP的玩家,野生肥牛限定出現阿!!隨便食~~(俾招待我就咩都得)

事件三
打完42風火回城,行行下比人密......(肥牛吸引力好大?

都話左五賣落!!隔硬黎都有既?!!!(淚奔

事件四
打次元傳送過圖慢D姐......點解可以甘有創意?

直接磨刀啦......

佢地好似想一牛多食...(系逃跑既機會~

諗住佢地會知難而退...估五到?!!(為左食肥牛,你地可以去到幾盡...

警察叔叔!!警察叔...叔...?  你地咪行埋黎阿!!!(光速逃

命運在我手~永不......  啊!!!已經放上屠桌啦!!!

呢...呢個究竟系咩道理......

我打邊爐咩都食...就系五食肥牛!

呢個世界真系咩人都有...
-------------------------------------------------------分隔線------------------------------------------------------

好啦,系時侯講下個名系點黎啦~~

女友:喂阿,你又用女角...五得阿!隻game一定出情侶系統嫁!你用男角啦!(結果等左成年都未出…
我:下?!甘...甘我之前隻game個名咪五用得?!
女友:一齊諗囉~反正五准用女角!
我:哦...好囉......
我:之前隻game名叫紫花鰻魚...我想留一個字,同用番食物名可以嗎?
女友:好阿~一齊諗~~大家:Er...................

D字拼左好耐...
突然間...

我:啊!雪花肥牛!正呢~
女友:好阿!!快D改啦!

我心裡爽左一陣,打完個名之後覺得好單調。
我:好寡阿!不如改D字阿~嗯......雪白肥牛!點阿點阿?
女友:哈~落左漂白劑?
我:......

我冇理到,照改~(甘你又問人地?!
但我發現4個字有種莫名既奇怪...
我又開始改一改

"雪白S級肥牛"高檔次阿~~~~~
女友:S級...甘傻仔,打機打壞腦啦你
我:甘...降級囉~A級啦,5誇張啦掛!
女友:甘撳確定啦~

"雪白A級肥牛"就系甘誕生左~

我次次去到新公會,D人第一句就系"嘩!肥牛阿!"之類......
我依加呢個公會都系因為個名而入
公會日日都系俾人玩同俾人蝦......總系要食左我先安落?

其實俾人玩,俾人蝦...都系開心~(另類既受歡迎?謎之音:你M到甘?
玩game吹水,輕鬆下比打副更好玩阿~~
到呢到都差五多啦,希望大家中意,輕鬆一下

全家福~~(萌萌雙子

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
已有 1 人評分金幣 收起 理由
千宏 + 100 活動參與

總評分: 金幣 + 100   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
25 點
今晚打邊爐

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

突然想打邊爐

主打遊戲
幻想神域
EXP
87 點
打邊爐!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
五好埋黎阿!我…我五知自己會做D咩嫁!

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

原來係"雪白"唔係"雪花"....0.0

BTW,全部都係死哥既對白咁濟,佢對你好饑渴.
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

EXP
835 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

甘拜下風
E

主打遊戲
幻想神域
EXP
461 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

牛牛?
牛牛涮涮鍋
                                   不嬲0n99,你有問題?_?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13905 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 日誌勳章

冬天又快到  肥牛應該走唔甩

主打遊戲
幻想神域
EXP
166 點
放心~我食素唔食你
等公會入面其他人食就好

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
有種莫名嘅危險感…orz (謎之音:快跑阿!

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
1177 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

嘻。。。甘晚有飯食(磨刀)。。。只要有肥牛。。就有鐮刀在。。(斬。。
本人是問題兒童...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

作者稍後將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。請查收商城待領區~

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

現在已經不用鎌刀了, 磨聖劍去

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
甘大把劍點切薄片阿……嚇鬼咩~~(躲在牆後)
Btw,多謝版大~

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
1177 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

千宏 發表於 2014-11-7 10:56
作者稍後將會得到 1500 點招待券,以答謝好文。請查收商城待領區~

好回答有1500招待券嗎...?
本人是問題兒童...

主打遊戲
幻想神域
EXP
226 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我個名都有好多問題!!
明明系女仔又比人話係偽娘QAQ
有睇刀劍都知啦 桐子=桐人女裝
連係雙刀頻果度D人都話我係男唔係女(淚崩
除此之外我又比人話呆 咩低能兒桐快樂無窮._,(被拖走
早知係咁就唔改呢個(淚
不過都幾開心ge 但係我都想豬M出個改名卡
比我改好D,_,唔洗比人話偽娘XD

主打遊戲
幻想神域
EXP
495 點
kirikoau 發表於 2014-11-19 15:44
我個名都有好多問題!!
明明系女仔又比人話係偽娘QAQ
有睇刀劍都知啦 桐子=桐人女裝

哈哈哈,D人系五會理我地嘅解釋~~敵眾我寡阿…(準備又逃)

主打遊戲
幻想神域
EXP
226 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

gible109 發表於 2014-11-20 02:06
哈哈哈,D人系五會理我地嘅解釋~~敵眾我寡阿…(準備又逃)

好慘慘

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
食物同志們
一齊加入食物行列吧
ID:發毛花生

BTW:發毛花生前身係叫鹽焗花生

小弟改鹽焗花生做角色名原因就係...
因為創角果陣諗唔到咩名
點知果陣咁岩食緊美食節買的鹽焗花生
所以開左呢個名