AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: azuresky
打印 上一主題 下一主題

[疑難] [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
樓主

以前打15分鐘 係好CHUR 但好快樂好有意義 打得齊好開心 打唔齊唔會躁底
而家等30分鐘 真係打緊既時間1/20都唔知有冇 等到好Q躁底 覺得好無聊

岩岩果場真係好諷刺好抵死
造左咁耐時間 最後果兩個SER咪又係咁趕...?!?!?!?
轉到去都係得返半血 係唔係真係要做到5分鐘1隻 打夠一個鐘先開心?!
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
nightmare15951 發表於 2015-1-17 08:16
玩得不開心就不要玩就得啦...台服看起來也是2分鐘左右一隻
也跟港服差不多吧
...

其實而家已經有好幾個間距係起碼等5分鐘
去到星期2更新前最差情況係等8分鐘一隻..

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
sunnytam 發表於 2015-1-17 04:47
緊係以前好啦~ 家陣真係打太長~
佢地可能覺得自己放個順序出黎..就大曬~
老實講佢地口氣真係好大~

絕對係大口氣啦
世王呢D本身就係公家野
邊有話屬於邊個嫁?

恃住自己有義務造左時間就認為世王係屬於自己?
太天真啦掛?

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
逝弦 發表於 2015-1-17 15:57
對,沒人要求我來做時間順序,這是我自己的事,我樂意,我爽!同樣的,我想做多長的時間表也是我自己的事, ...

"最後說個,對我個人脾氣有意見的,直接說,別拿世王說事"
請問,你是還沒睡醒還是什麼的?就是因為你安排世王的事才反映到你個人脾氣有問題吧?怎麼說成拿世王說事?!?!

"剛好對我個人有意見,就開始沒事找事了,以為我搞特權什麼的?"
搞特權不一定是要貪什麼便宜吧?你把人家說成是狗是垃圾來制裁他們迫他們要配合不然要被侮辱,如果這不是特權的話,那好吧,我們是平等的,你將也會得到同樣的對待

"我想做多長的時間表也是我自己的事,關你什麼事,你憑什麼來炮我?不爽你也可以來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!"
那麼,我想做多短的時間表也是我自己的事,關你什麼事?然後我下星期也會來做時間表,把時間表做到15分鐘,下週三別慫啊!記得別阻止啊~~~~~

"我考慮的是大多數玩家的情況,你時間少關我什麼事,時間少還打什麼世王玩什麼遊戲,我願意做長時間表,這樣我可以悠悠哉哉的換線,大部分人都能保證有出世王就能打到,你沒時間跟我有毛線的關係!"
大多數玩家有表態過嗎?!?!?我只知道現在站出來說的兩邊陣營人數只是相若 你憑什麼代表大部分人意見呢?你是如何得出這個結論呢?我樂意聽你詳述!!然後,下星期3我來做一個短的時間表,你千萬千萬別炮啊~因為你時間多關我什麼事

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
nightmare15951 發表於 2015-1-18 11:11
說句公道話 你們都說沒人要他造表 那為什麼還要再他造的時間跑到現場去求順序呢? 乾脆自己造 就不用依賴她 ...

真心話
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA我地幾時有到現場求順序???!?!?
我從來有表就打
冇表想打我自己幾開睇兵嫁=)

你好叻叻 竟然講得出我地有跑到現場求順序?
又一個未訓醒既人

仲有~係邊個星期3要求SX既世王要幾多分先開打
有人正正想自己造時間先提早1-2分鐘打
結果點?比你地開頻鬧到狗血淋頭啊
"乾脆自己造"<--結果有人行動就比人鬧 講一套做一套喎你地
係邊D人自己霸住黎做然後鬧唔配合既人先????

而家又叫我地自己造 我地唔跟你地就係現場開頻鬧 嘩 你地講晒啦

做咩你地成日自打咀巴嫁姐?

記住啊 世王係公家嫁OK?任何人有能力都可以取之OK?

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
最新一場世王..大家岩岩打完相信都知咩事啦
真諷刺~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
想你的夜 發表於 2015-1-18 16:37
拖到咁長時間有咩意思??  2-3個ser(同1地圖)好近既時間 然後又on 99企係到等5-7分鐘
以前不嬲都係咁打.. ...

最諷刺係咩? 造左半個鐘既時間表
幾個SER趕住出既情況依然係度 最後都係有部分人係打唔齊

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:42
我覺得人地整表都係出於好意囉..
我地等既時侯整表D人都要等架啦...
一日打副本咁忙..咪當抖下囉~~

你睇黎仲未搞清個事實

我地從來冇話佢地造表唔係出於好意
當時佢地願意負上呢個義務我地都會感激

我地幾時有下下一開始就話人?
而家邊個話人先你搞清楚未?

係邊個鬧一D唔跟既人係狗?

請記住 世王係公家嫁 有人擔起左個造時間既義務唔等於隻世王屬於佢嫁
所以有咩資格鬧人係狗啊?
講到尾 係義務咋!!!!唔好揸住雞毛當令箭啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
仲有 其實而家已經有種種聲音話世王拖住太長
佢地原意係打算每隻隔耐D大家盡可能打到晒
但係好多實例都證明左都一樣係趕住咁打
因為世王本身就係隨機出 大家都控制同預料唔到

我地只係覺得 既然係咁 何必要浪費過多時間係呢度?
咁樣打法有效率嗎?

以前15-20分鐘內完場 其實都唔係12隻都好趕好趕 中間總會有D抖氣既位
如果覺得太短 稍稍調多幾分鐘都夠皮啦?
而家30分鐘起跳會唔會過長?

但班人指住呢D反對既人,想打快D既人鬧佢地係狗 憑咩?

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:28
覺得曬時間既人咪唔好打囉...
人地咁好心整個時間出黎仲係度話人E+係等耐D..但係多左人打到..唔會 ...

我而家就用岩岩場世王黎答你
我就3開一路睇兵一路開住隻人黎打

等左接近半個鐘 打到S2開始你知唔知發生咩事?
就係上一隻都未打完已經出下一隻
3分鐘內連出4個SER
呢D例子唔係一場半場先有
基本上日日都見
都係好多人係白頻度話打唔晒
咁請問造半個鐘意義何在?
真係唔會好似以前咁?

我地只係想講 半個鐘太耐啦 縮短返D啦
佢地唔聽堅決要造夠半個鐘
於是有人唔理啦打左先算
就比人鬧係狗係度偷打

都係果句 係唔係恃住自己做緊好心就可以有資格咁鬧人?
係唔係恃住自己造時間就功德無量可以亂鬧人

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
拿 岩岩打完頭先場世王 坦白講我就打唔晒既 我有自己MARK時間BUT機的確唔係勁 所以打少左一隻
但係我覺得一D問題都冇
因為我知道自己廢機我唔會賴人地唔等我 唔會賴人地自私 因為我部機的確係廢 呢個係我問題 呢個係我責任OK?????

我唔係叫大家自掃門前雪咁冷漠
但係唔好本末倒置 轉SER慢打唔到永遠都係自己既問題 唔好賴落人身上

唔好唔記得一點
你話人地打得快打得趕搞到你打唔到 係人地自私
係人地角度 你要人地等咁耐 咁你又何嘗唔係"自私"呢?
冇得拗嫁喎

大家玩左自己部機咁耐 應該好清楚自己轉SER大概要幾耐
真係好奉勸大家一句 自己學下去睇兵學下自己記世王時間啦?
知道自己真係冇可能轉得切就去再下一個SER等定先 其實都係改善問題既方法之一
你永遠只係度怨 打唔到 只見屍 改變到D咩?
下下靠人比D所謂次序你永遠都係轉最慢果個
問下心有冇確確實實咁樣做呢D

係打唔晒嫁啦 自己問題有乜計? 換機又換唔起既唯有自己默默忍受而唔係將責任轉嫁人地身上呢個道理學識未?

再奉勸D"好好心"既人 你地係咁話人自私
如果你地係咁慷慨大方 點解唔公開時間 等其他人可以自行判斷自己下一個地方應該去邊而唔係要見人轉自己先轉
呢度大大話話都晒左可能十秒啦
講到尾 你地係唔係怕比人"偷"? 你地又真係唔"自私"嗎??

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 00:09
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左 ...

時間用少左成倍 打唔到世王既人相信唔會少左成倍..
當然打唔齊既人係多左

但打唔齊都有分完全打唔到定打少1-2隻

因為逝X提出既容錯問題 先會提起效率呢個問題

世王的確隨機出 如果係講概率既話 就算10分鐘打一隻亦有機會有重疊既問題

但為左所謂既容錯(=完全唔重疊我估係) 而放棄效率的話
你回想下上星期等到發呆都未出 呆等半個鐘 到最後出2隻

仲要中間相隔5-6分鐘去等D出既機會都係一半半既野
但係又唔敢行開做其他野 因為怕MISS左既話等黎就冇意義
於是呆滯咁等等等 可以做既野少之又少 係咁望個鐘 幾時夠鐘?
一場有幾多個咁既間距 於是乎你一場浪費左幾多時間
然後你一星期計埋浪費左幾多時間
咁..你又會好好受嗎?

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
想你的夜 發表於 2015-1-24 01:06
個逝弦成個弱智仔咁
係到哈哈哈 呵呵呵
傻的嗎

係囉 冇心對話就唔好主動單單打打 挑釁人
挑起左話題又話拉黑唔講 真係唔明咩心態

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:47
計平均都晒氣,如果有一兩個極端值,就會完全影響平均水平,不能反映大多數真實數值 ...

數字上既野 自問冇咁既專業分析得咁詳盡
同埋根本冇咁既資料搜集得到
只能夠咁講 兩種打法 正常情況下 可預見既係效率上時間短係高D

但有一樣好重要既野想問你就係 你地係唔係靠睇人地轉你先轉?
於是乎又開又閂人搞到LAG晒?

就算你未LOAD完條BAR 未入到遊戲畫面 其實你到LOADING後期已經係上左線 如果你企係世王腳下 好大機會已經係食到技同吸到箱

同埋而家世王比以前強左好多 理論上可以摸到箱既時間已經係長左好多好多

但如果你都係靠人地提供既次序 跟住D人轉SER先再禁轉SER 咁我可以講你一定係轉得好慢果批 你部機幾快都好 你起步已經比人遲 係唔係打得到都唔可以下定論

以我打左咁耐世王同MARK左咁耐時間既經驗 甩咁多好大機會都係睇人先轉
咁的話 已經唔止係唔係機慢既問題
你仲想要用人地幾多時間成本去彌補自己想做FREE RIDER

如果你係有晒時間都打得好少的 咁你當冇睇過我呢段野

當然 你可能話好忙要返工返學冇可能場場追 唔知時間/甩左時間都好正常
如果你有公會,世王團,好友,大可能一班人幫忙記時間 就算中間甩一場都好易追得返

我自知道有得睇兵記世王時間之後 我就係咁打既 我係咁打足大半年既
就算以前幾趕世王幾少血 D人點樣亂轉SER撞運氣去打 我都追得到唔少
更何況而家D人比以前更一致 大部分都去晒同一個SER等?
更何況而家世王比以前硬幾多?

想打世王 係有代價嫁啦 下下靠人地 自己做FREE RIDER仲期望打得晒??
不如我開你AC幫你打埋你果份? 你OFF廿分鐘比我打再坐享其成啦?