AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: k190853
打印 上一主題 下一主題

[其他] [怨氣]問一下,係咪真係咁多(貝戔)人打副都唔清怪仲要亂秒王   [複製鏈接]

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

k190853 發表於 2015-2-5 23:24
我冇諗方法?我冇諗方法既話而加跑速唔會有158防具唔會用橘金品質唔會強化武器核唔會挑3揀4唔會練走位唔會 ...

吊!
又話你咀炮好能勁咁
我打咁能多野你先回果少少
咁你點解唔能去打左王先?
你諗到咁全面咁能勁
你話你諗左咁能多野
你又唔放心d咩
你驚死?
你驚d隊友唔識打怪只係識單體技打王?
定係d隊友唔打王只係識打怪?
定係你驚d怪既紅地你練既走位佢地d紅地都會跟你走位?
同埋我最想知你係吊7果一隊/果一個人
定係吊能晒全部連怪打王既人姐
你可唔能可以答呢
p.s.我等能緊你既c4咀炮
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
oo199055 發表於 2015-2-5 23:32
其實我就睇唔出62會唔會真係咁易死..
如果你真係覺得自己盡曬力都打唔到王
我建議你 搵返自己熟人去打/入 ...

呢位網友,我好似從來都冇講過我係跟62跟到咁火,
嚟到呢到我都唔怕講,尋日跟既係3龍團,而我要既係雷龍章
好可惜既係,平時一王隻蟲鬼死咁硬,拉仇既又掛住走位冇時間一下拉去破咗個無敵buff
然後尋日果場佢地3秒就K咗一王,咁我抱怨,結果佢地粒聲唔出二王都K埋,我比啲小怪頂住哂tab唔到隻王,miss咗,去到打完二王我真係忍唔到,即場爆發,然後個人渣先施施然咁叫我"嘴巴放干淨一點"我當堂吊7佢,然後佢地話我慢,結果去到水龍王,我平估過全隊根本冇人快得過我幾多,
我立即反擊串7佢地,結果有2條人渣話唔等我,好,話要拋離我喎,
垃圾真係垃圾,換好加速度既裝,都拋離唔到我7條街,我真係想當堂恥笑佢地
係丫,後面既副到我懶理小怪見王就範技打,隻隻都摸到啊,但後面既王我都唔橪要打既,
老實講,唔係因為廢9事比人話我打打下副自己粒聲唔出走咗,我風龍水龍都廢事打,無謂浪費時間

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-5 23:34
吊!
又話你咀炮好能勁咁
我打咁能多野你先回果少少

吊,我咀砲緊係勁啦
你打既嘢都冇point既,要回既我一個個回比你,
我打咗王先係咪比後面啲小怪打死咗你賠番隻王比我啊?
我唔全能亦唔算勁,只係同得人打副就應該有心比全部人摸到王,自己打太快搞到人摸唔到應該要講句唔好意思!
我唔放心啲咩我都唔知重申咗幾多次,你盲架?定你唔識去理解啊?
仲有,我當然知道我差唔多吊哂全世界啦!but我最核心要吊既就係果team人,尤其是係個人渣隊長同附和佢既另一個應聲蟲,我一直都好睇唔順眼速刷風氣,有種自己去單刷,為咗你果幾秒浪費我果8粒鐘仲要我鬼死咁勞氣,fair啊?如果真係要撞王先可以吸得番既係啲人技術屎,有技術既做乜要撞?1on1都一定冇問題,速刷撞王呢啲嘢唔該留番你自己單刷/同成team人講明哂先嚟做,唔好以為威,呢啲叫又要威,又要戴頭盔或者我再講得清楚少少,我針對既唔只係尋日果team人入面最黑人憎既兩條友,仲有N多打王唔等人"之餘",仲要一句道歉都冇既人,而呢類人入面有9成都係撞王既,如果你真係覺得成支針咁拮住你既,好,同你道歉又有乜所謂,我唔啱一定會道歉,即係去改埋標題

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

k190853 發表於 2015-2-5 23:53
吊,我咀砲緊係勁啦
你打既嘢都冇point既,要回既我一個個回比你,
我打咗王先係咪比後面啲小怪打死咗你賠番 ...

吊你你自己睇下你之前講乜能野先?
你自己講唔能放心架
e+話你唔能放心d咩?我就係想知你問能番我轉頭?
又要威又要戴頭盔唔能係咁能樣用囉
人地打得到既叫又要威又要戴頭盔?打唔能到就話姐
我講野冇point?咁你呢?你好能有?
你打左王都比小怪打死?我岩岩先教能完你用源神技沖埋去打
你話隊人3秒打能完一隻王
打能完佢地自然仲拉緊怪既仇佢地打完隻王就行架喇
唔通睇你出完招技?
佢地拉住d怪走能左
仲可以打死你?
頂多咪得番兩三隻怪係到
你講到自己又搞裝又呢樣果樣咁都可以比兩三隻怪打死?
咁點解你入隊/招人果陣唔講明慢刷?
你唔能講慢刷你唔講唔好意思?
你睇唔起速刷風氣
咁就代表人地唔能可以速刷?
組隊打副就係要慢?
要慢我單刷喇吊你
我組隊就係想打快d
(為咗你果幾秒浪費我果8粒鐘仲要我鬼死咁勞氣,fair啊)
呢一句我真係想讚你好能叻仔
e+果隊人或者什至係全部連怪打王既人迫9你上論壇嘈?
有技術就唔能可以連王打?

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-6 00:02
吊你你自己睇下你之前講乜能野先?
你自己講唔能放心架
e+話你唔能放心d咩?我就係想知你問能番我轉頭?

先問一句,你有冇睇哂我既回覆?
成team人一嚟打雷龍,我要既就係雷龍章,
我平時打3龍跟團一王平均要8~10秒先勉強KO,
因為佢個自帶buff好多時打手都要走嚟走去一嚟避放射線二嚟拉去解buff
但果team人一嚟就秒咗王去,我係咁易抱怨咗一下,期望對方道歉
但佢地冇人出聲,係乜都冇,you know?!
我可以預計得到佢地秒王秒得咁快既我會趕唔切去打王咩?
然後我當然一直嘈佢地,去到二王,佢地一樣都係咁嚟秒,二王到一大堆蝙蝠,今次仲衰,2秒秒王,我tab都tab唔切,可以點?
三王,四王,我打到,我預計佢地秒王秒得咁快,再加上我亦都冇心打副,所以就全程醬油,一隻小怪都唔掂,見王就打,風龍水龍一樣,
問題係:我要既係雷龍章,風龍水龍打到幾隻王怪,i don't f_cking care!
咁你明未?定你仲係覺得我唔啱?要同我嘈落去?

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

k190853 發表於 2015-2-6 00:17
先問一句,你有冇睇哂我既回覆?
成team人一嚟打雷龍,我要既就係雷龍章,
我平時打3龍跟團一王平均要8~10秒 ...

咁你可唔可以講下你果陣點同佢地講?
同埋我最初係見到你話晒全部連王打既人都係賤我先出聲
你話平時d人8-10秒
咁點解你唔跟平時d人?
我如果同一堆大腿去打
都係1-2秒就一隻王架喇
唔通我又下下要吊?
要吊既我隊頻去到世頻再去論壇都得
如果好似你咁講
我當初打風火
我死左吸唔到王
我夠想要粒熔岩石喇
我係唔係又要嘈?
我有時間嘈不如令自己再勁d
同埋禁隻王一定要tab制?唔可以用左制?
你tab唔到王又要吊人?
同埋我有話過我唔明?
我有話你錯晒?
你有冇見到我都話人地嘈番你轉頭係唔岩?
要嘈既我冇所謂
但係我就好認真講一句我係見到你個post話晒全部連王打既人賤我先出聲因為我都係會連王打
我又唔怕認既

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-6 00:25
咁你可唔可以講下你果陣點同佢地講?
同埋我最初係見到你話晒全部連王打既人都係賤我先出聲
你話平時d人8- ...

所以我get到你既不滿點就稍為修改咗一下我呢個poz所針對既人,
而你唔係我今次所要針對既目標,我亦感到再同你喺某啲無意義層面上繼續遊花園式針鋒相對係浪費時間亦係胡亂樹敵既行為,
而為咗我一時冇講清楚既真正意圖而產生既呢一連串口角,我已作出道歉,當然,接受與否由你決定,如果可以既話,我亦都想盡快完結同你之間本身唔需要存在既口角
至於變強方面,個人認為臨近改版,我唔想再浪費無謂既金幣喺官方即將大減價既狙擊套身上,最少等過咗改版先嚟整狙先係上上策
再者,我對於自己既實力有自知之明,亦唔想平白抱大腿打副,3龍副之所以會咁火仲有幾個次要原因,其中之一就係,喺團隊情況下,比起其他血量,表傷比我更高既人,我相對比佢地有更加多既生存力,同時亦比佢地摸多更加多次王,更有時候可以OT佢地,我認為我既實力現時打3龍係冇太大問題,至少我有實力全場輸出唔輸太多人既情況下都冇乜死,既然我係有足夠實力既,點解我冇對等回報?就因為佢地係大腿就人人都要尊敬佢地?就因為佢地有高lv高傷所以佢地既所作所為都係正確?我比較想喺呢個層面上推翻呢個情況,至少打低lv副時為自己既行為負責
基本上情況大致上就係咁
而我點同佢地講,
我一開始只係用比較普通既"馬的王沒了啊?"咁嚟抱怨一下,個人平時上得多百度B站,呢對吐糟抱怨我覺得好閒,而且有大量內地玩家,我個人偏向喺game入面用普通話多
而佢地冇任何反應,所以佢地係胡意無視我,而我就行動升級,用一大堆更加過份既句子鬧爆佢地,詳細唔係太記得清楚,主要都係話佢地趕住投胎就拿林去-死之類,然後就同我頭先講既差唔多,作為隊長既果個[我認為係]人渣[/我認為係]玩家叫我嘴巴放干淨點,之後就都差唔多,我反駁番佢地幾句,佢地叫我好心衝跑速之類,然後去到水龍副我再串佢地跑速根本就冇乜突出,跟住就個隊長同[我認為係]應聲蟲[/我認為係]換加速,結果一樣冇拋離開我,所以我知道自己一定唔係跑速問題,亦唔係技術問題,更唔係(生存力方面)裝備問題,既然3方面問題都唔喺我身上,咁自然成件事唔係我既問題,對應番佢地既行為,我對問題核心認知偏離咗啲,結果就出然咗呢個帖

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

k190853 發表於 2015-2-6 00:52
所以我get到你既不滿點就稍為修改咗一下我呢個poz所針對既人,
而你唔係我今次所要針對既目標,我亦感到再 ...

其實仲有好多又可以秒王又會連王打既玩家都係好好
佢地都會等人打王或者見到有人話要摸王都會等
我最近都成日帶65lv既人去打都係咁
你下次可以搵番d fd或者熟人帶下
但係澄清一點我都試過隊頻冇理人因為我打副好少睇對話

主打遊戲
幻想神域
EXP
2198 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

其實你可以好聲氣小小問可唔可以打慢d比你摸王架wor= =唔洗一黎就好似鬧人咁……其實好多時候好聲氣小小就少好多爭執啦……

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-6 01:00
其實仲有好多又可以秒王又會連王打既玩家都係好好
佢地都會等人打王或者見到有人話要摸王都會等
我最近都 ...

我只可以話,同公會既人只有一個人,咁你明白我所屬既公會係咩事啦?
我朋友既公會,我唔想為咗果少少既大腿而背叛朋友既公會,
就算我知道佢唔會介意但我個人都係唔想隨便轉會,一日入會,就等到佢散為止先走,
呢個係我對"公會"既歸屬感,
另外隊頻既話,因為我調過對話框設定,一般對話入面都會顯示到隊伍頻等幾個重要頻道訊息,
所以我覺得一般而言都可以察覺到有咩人講咩嚟,以及隊伍名單到都會有個對話氣泡彈出,
除非集中到不得了唔係應該會睇到,而果班算係大腿嚟,所以打3龍都冇理由會集中成咁
因此我判斷佢地係故意無視

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
CHO_hyun弦 發表於 2015-2-6 01:06
其實你可以好聲氣小小問可唔可以打慢d比你摸王架wor= =唔洗一黎就好似鬧人咁……其實好多時候好聲氣小小就 ...

就算係咁少咗一個王就係少咗一個王,而且係我要打既王嚟
呢點真係好唔忿氣,我抱你大腿我自己打唔到就話我冇自知之明冇嘢好怨姐,
我又唔係醬油到抱你大腿,我點可能冇怨言

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

k190853 發表於 2015-2-6 01:11
我只可以話,同公會既人只有一個人,咁你明白我所屬既公會係咩事啦?
我朋友既公會,我唔想為咗果少少既大腿 ...

公會得一人唔係問題
我講既係fd/熟人=.=
我既fd同熟人都不只是公會既人-.-
對話我就真係唔知大家既習慣
但係我基本上一打副就會冇睇=.=
有時仲打完王有人死左都唔知=.=
沖左去拉左成堆怪先發現到-.-

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-6 01:14
公會得一人唔係問題
我講既係fd/熟人=.=
我既fd同熟人都不只是公會既人-.-

熟人就真心冇了=_=
因為每一次都係打完街團4散,
打完天塔唔係大腿就係分身,
冇幾個人係有固定團,亦冇幾個係真係有講下嘢咁,
帶完人打62就算有加好友有指點過配點配裝冒險之路之類,通常3日後就只會打個招呼拎招待,
然後就沒有然後了
而且我開始打呢隻game果陣既人基本都走哂,
中間就離開咗一段幾長既時間(近半年)
再番嚟已經係單刷單刷同單刷

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

k190853 發表於 2015-2-6 01:23
熟人就真心冇了=_=
因為每一次都係打完街團4散,
打完天塔唔係大腿就係分身,

其實我都係
我封測開始玩
中間走左都好耐
到上年暑假先番黎
果陣之前識開既fd只係得3個一齊玩番
但好快佢地都冇再玩
我都係再開始識番一堆新既fd同埋人
其實呢隻game要識fd唔難
只要你肯同佢地傾下計就得
好快就會熟到
有d人直情冇同我打過副但係都可以係fd

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-6 01:25
其實我都係
我封測開始玩
中間走左都好耐

咁我就真係要試下先得啦-_-"
因為同我實力相近既人唔多,
一係就係大腿,一係就係新手,一係就係分身,
我既階段因為製作費同%數停留喺唔上唔落既情況

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

k190853 發表於 2015-2-6 01:34
咁我就真係要試下先得啦-_-"
因為同我實力相近既人唔多,
一係就係大腿,一係就係新手,一係就係分身,

加油吧
要記得玩緊既係online唔係單機
玩online既樂趣不只在於打副或者pvp仲有樂趣既係識下朋友大家傾下計一齊玩下
大腿都可以做朋友
新手更加可以你亦都唔會知新手之後會變成點
大家都新手過
分身話唔定都可以做到朋友呢
我兩隻分身係唔同既公會
但係兩隻分身係唔同公會都係唔同人既朋友
講到底分身最後其實都係我一個人黎唔會話分身就係唔同人架嘛

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
TOMMYKAM101 發表於 2015-2-6 01:44
加油吧
要記得玩緊既係online唔係單機
玩online既樂趣不只在於打副或者pvp仲有樂趣既係識下朋友大家傾下 ...

嘛...的確如此...
不過講真,冇喺大公會入面真係傾計渠道好少...
交易頻基本都係會答下人問題同人吹下水,
但咁做係唔會有出團既機會

二級平民會員

月下戰士

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

k190853 發表於 2015-2-6 02:08
嘛...的確如此...

有時企街/天塔/問答都可以傾下計

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

如果佢地真係大大力既話.
咁啲小怪應該係邊行邊清.
呢啲先係"王前清"A_A

3龍同62啲怪其實幾痛.
我見呢到有啲慣咗既人,居然話唔痛.
25~21M防左右,血量當你12M左右(應該都算中上裝備)
你試下停手食佢幾招...

另外,
千祈唔好用地圖炮話人.
人地撞王唔等人,係佢地無品.
呢啲人你可以開佢名.
我諗佢地都係只敢係3龍62圍威喂.
組啲低LV只係為咗自己有多5~10%神點.

我打副,係會等人.
除非果個人奇奇怪怪.
唔係既話,基本上都會放慢攻擊.
至於帶人...我都係會注重王前清,唔一萬至怕萬一.

另外啦....
交流好重要.
之前打3龍,我都識到個多水R既主鐮.
果陣佢下身異示,比人拒到HIHI咁.
打風火42都會問下我打唔打,
公會有啲人見到佢咁,其實有話唔好組.
不過依家佢都獨當一面.
之前仲搞鐮刀塔.

你依家弱.
睇得出邊啲好人,邊啲係衰人.
第時勁咗,唔好學啲衰人咁惡整人就好啦!
最好就帶下新手.

TOMMYKAM101  好有同感haha  發表於 2015-2-6 11:34:33
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
315 點
k190853 發表於 2015-2-6 02:08
嘛...的確如此...

其實你有任何職業,裝備,配點,技能問題
怎樣可以提升你裝備既問題
我相信大家都會好樂意解答你問題
不過盡可能你唔好咀砲啦~未必會個個人都會陪你玩咀砲
因為講到尾~大家都係交流心得,客氣一點比較好
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿